Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A helyes naptej használat
  2018-06-24 14:47:50, vasárnap
 
   
  A helyes naptej használat






A naptej használata elsőre könnyű dolognak tűnik: bekened magad, és már mehetsz is. A helyzet azonban, mint sok más gyerekjátéknak látszó dolog esetében, most sem olyan egyszerű
A bőrgyógyász tanácsai

A naptej vásárlásnak is vannak szabályai, amit érdemes betartanod, hogy megfelelő védelmet nyújtson a krém, amit vettél. Dr. Fáy Andrea a Budai Egészségközpont bőrgyógyász szakorvos tanácsai segítenek, hogy jól dönthess.
Fontos a bőrtípus

Több egyéni paramétertől függ, hogy melyik naptej a leghatásosabb számodra, ezek közül az egyik legfontosabb azt tudnod, hogy melyik bőrtípushoz (fototípushoz) tartozol. A legmagasabb faktorszámú krémekre az egyes és a kettes típus tagjainak van szükségük és azoknak, akiknek sok anyajegy található a testén.

Az egyes csoportba

Azok az egészen világos bőrűek tartoznak, akiknek vörös vagy világos szőke a hajuk és világos, leggyakrabban kék színű a szemük, erősen szeplősek.
A kettes típust

Szintén világos bőrűek alkotják, akiknek világos vagy közép szőke a hajuk és kék, zöld vagy szürke a szemük, szeplősödésre hajlamosak. A két csoport közös jellemzője, hogy rögtön leégnek, ezért az 50 faktoros naptej a leghasznosabb számukra.
A harmad típus

Az alap bőrszínük halványbarna, csak intenzív napsütésben égnek le, könnyen barnulnak.

Ide a szőkésbarna, barna hajú és barna szemű emberek tartoznak, akik számára nem szükséges az extrém védelem legfeljebb csak a nyaralás első napjain.
Negyedik típus

Sötétbarna haja és kreol bőre van azoknak, akik a negyedik típusba tartoznak, gyorsan és könnyen barnulnak, nem szeplősödnek. Megfelelő védelem mellett a leégésre csak kis esélyük van. Közép-Európára az I-IV bőrtípus a jellemző.

A két sötét V-ös és VI-os (vagy negroid) fototípusra (arab, afrikai rassz) jellemző , hogy egyáltalán nem égnek le - ismertette a hat csoport jellemzőit a doktornő.
A jó naptej

A fényvédő krém vásárlásakor a leggyakoribb és sokszor az egyetlen tulajdonság, amit figyelembe vesznek a faktor szám, ami a csomagoláson fel van tüntetve. Ez az SPF azaz Sun Protection Factor a fényvédő hatékonyságát jellemzi.

Az érték megmutatja, hogy a fényvédő használatával hányszor hosszabb időt tölthetünk napon , anélkül, hogy leégnénk. A számozást a közelmúltban egységesítették, így a legmagasabb értékű naptej jelenleg az 50-es, ami maximálisan véd. Dr. Fáy Andrea arra hívja fel a figyelmet, hogy vannak még más kritériumok is aminek, a naptejnek meg kell felelnie.

A választás során érdemes olyan terméket keresni, ami fotostabil. Ezek lassabban bomlanak le, mint a nem fotostabil társaik, így hatékonyabban védenek a nap káros hatásai ellen. A fényvédők mechanizmusuk alapján két csoportot alkotnak, a fizikait és a kémiait.

A fizikai fényvédők nem érzékenyítenek, a bőrön megtapadva visszaverik a sugarakat, hátrányuk, hogy kozmetikailag kevésbé kellemes a használatuk. A fizikai fényvédők bőrbe beszívódó kémiai anyagot nem tartalmaznak, ezért kisgyermekek (1 éves kor alatt mindenképpen!) és a fényvédőkre túlérzékeny felnőttek számára ajánlottak.

A kémiai fényvédők a felszívódás után elnyelik a sugarakat. Előnyük, hogy kozmetikailag kellemesebbek, nem színezik a bőrt, ugyanakkor gyakrabban okoznak allergiás rekciót. Használatuknál fontos kiemelni, hogy a napozás előtt fél órával bekenjük a bőrt.
Krém, tej és olaj

Hogy a fényvédő termékek kozmetikai szempontból is megfelelőek legyenek és minél könnyebben lehessen őket a bőrünkre felvinni, a fényvédők különböző formákban olaj, krém, naptej állnak rendelkezésre. A napolaj a leginkább zsíros, ezért nem szabad zsíros bőrön alkalmazni. A krémek olaj a vízben emulziók, könnyebben beszívódnak a bőrbe, a legkevésbé zsíros forma pedig a naptej. Így az is fontos, hogy a bőröd minőségének megfelelő változatot vásárolj, hogy ne ronts a gyakori krémezéssel az állapotán.
A helyes használat

Nem szabad elfelejtened, hogy bármilyen körültekintően is választasz a naptejek közül, ha nem tartod be a napozásra vonatkozó szabályokat sérülhet a bőröd. Tizenegy és délután négy között nem szabad napoznod, közvetlen fénynek kitenni magad.

Strandolásnál, fürdés közben se feledkezz meg a védelemről, használj vízálló terméket és miután kijöttél a vízből, újból kend be magad. Az arcodon, válladon, a fénynek jobban kitett területeken használj magasabb faktorú naptejet, mint a testeden. Ne csak arra figyelj, hogy mennyit viszel fel a bőrödre, hanem a rendszerességre is ügyelj. Lejárati időn túl ne használd a megmaradt naptejet, mert az így veszít hatékonyságából.

Ma már tartósítószer nélküli, illatanyagmentes, hipoallergén termékeket is lehet kapni, ha tudod magadról, hogy érzékeny vagy, vásárolj ilyen készítményeket
 
 
0 komment , kategória:  BIOBODY  
Címkék: illatanyagmentes, rendszerességre, egészségközpont, egységesítették, hatékonyságából, készítményeket, gyerekjátéknak, körültekintően, érzékenyítenek, használatuknál, rendelkezésre, leggyakrabban, strandolásnál, hatékonyságát, leghatásosabb, szeplősödésre, mechanizmusuk, kozmetikailag, hatékonyabban, leghasznosabb, tartósítószer, használatával, kellemesebbek, elfelejtened, szeplősödnek, legfontosabb, leggyakoribb, vásárlásakor, tartalmaznak, paramétertől, kisgyermekek, halványbarna, hipoallergén, fototípushoz, csomagoláson, közelmúltban, helyes naptej, naptej használata, helyzet azonban, bőrgyógyász tanácsai, naptej vásárlásnak, leghatásosabb számodra, egyik legfontosabb, legmagasabb faktorszámú, kettes típus, egyes csoportba, egészen világos, kettes típust, leghasznosabb számukra, harmad típus, alap bőrszínük, extrém védelem, Budai Egészségközpont, Protection Factor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soli Deo gloria  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Hibáztam már  Odaadja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam Krisztinától  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Boldogság  Paul David Tripp Március 25  Nagyhétfő:  Az út  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam Krisztinától  Húsvéti üdvözlet !  Esti kép  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  A szeretetről  A pálma a győzelem és a diadal...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  képre írva  Leereszkedés és olvadás  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  A jó kedv a világon  A tavasz nem csak önmagában sz...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Mire jók ?  Kékfestőről pár szóban  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  képre írva  képre írva  Alvó kutya  Paul David Tripp Március 25  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Alvó baby  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Devecsery László - Húsvét  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Nem jár  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Nárcisz  A máj egészségét biztosító és ...  A máj egészségének javítása te...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Szívet megérintő . . .  A jó kedv a világon  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
helyes naptej, naptej használata, helyzet azonban, bőrgyógyász tanácsai, naptej vásárlásnak, leghatásosabb számodra, egyik legfontosabb, legmagasabb faktorszámú, kettes típus, egyes csoportba, egészen világos, kettes típust, leghasznosabb számukra, harmad típus, alap bőrszínük, extrém védelem, nyaralás első, negyedik típusba, leégésre csak, fényvédő krém, egyetlen tulajdonság, faktor szám, fényvédő hatékonyságát, érték megmutatja, fényvédő használatával, közelmúltban egységesítették, legmagasabb értékű, választás során, fényvédők mechanizmusuk, fizikai fényvédők, bőrön megtapadva, fényvédőkre túlérzékeny, kémiai fényvédők, felszívódás után, napozás előtt, fényvédő termékek, bőrünkre felvinni, fényvédők különböző, leginkább zsíros, krémek olaj, vízben emulziók, legkevésbé zsíros, bőröd minőségének, gyakori krémezéssel, helyes használat, naptejek közül, napozásra vonatkozó, fénynek jobban, megmaradt naptejet, illatanyagmentes, rendszerességre, egészségközpont, egységesítették, hatékonyságából, készítményeket, gyerekjátéknak, körültekintően, érzékenyítenek, használatuknál, rendelkezésre, leggyakrabban, strandolásnál, hatékonyságát, leghatásosabb, szeplősödésre, mechanizmusuk, kozmetikailag, hatékonyabban, leghasznosabb, tartósítószer, használatával, kellemesebbek, elfelejtened, szeplősödnek, legfontosabb, leggyakoribb, vásárlásakor, tartalmaznak, paramétertől, kisgyermekek, halványbarna, hipoallergén, fototípushoz, csomagoláson, közelmúltban, mindenképpen, bőrtípushoz, bőrgyógyász, fototípusra, visszaverik, fényvédőkre, szőkésbarna, felszívódás, napsütésben, megfelelőek, szempontból, túlérzékeny, beszívódnak, faktorszámú, krémezéssel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 1902
  • e Hónap: 8176
  • e Év: 57834
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.