|
2018-06-24 16:11:27, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Meggyes-gesztenyés sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
36 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 tojássárgája
1,5 teáskanál sütőpor
Tojásfehérje habos tésztához:
5 tojásfehérje
12 dkg cukor
1 teáskanál citromlé
Meggyes réteghez:
másfél üveg meggybefőtt
4 dl meggybefőtt(vízzel kiegészítve,ha nincs annyi)
4 teáskanál zselatin
15 dkg cukor
Tejszínes krémhez:
330 ml tejszín (30%)
25 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
Gesztenyés krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg házi gesztenyemassza
Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk, a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk. A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy, ahogy az előzőt, 180 fokon addig sütjük, amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.
A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni. A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.
A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét is.
Összeállítjuk a süteményt: egy gáztepsiben alulra fektetjük a sima tésztalapot. Ráhalmozzuk a meggyzselét, aztán elkenjük rajta a gesztenyemasszát. Végül jöhet a tejszínes krém, és megkoronázzuk az egészet a tojáshabos tésztánkkal.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: gesztenyemasszát, gesztenyemassza, hűtőszekrényben, meggybefőttet, tojásfehérjét, összeállítjuk, megkoronázzuk, tojásfehérje, felforraljuk, összegyúrjuk, tojássárgája, hozzávalókat, belekeverjük, pudingporból, kiegészítve, citromlével, besűrűsödni, ráhalmozzuk, meggyzselét, tésztánkkal, tésztalapot, gáztepsiben, meggybefőtt, mascarponet, pihentetjük, tojáshabbal, mascarpone, tojáshabos, gesztenyés, megsütnénk, hozzávalók, elkészítés, gesztenyét, kinyújtjuk, tejszínes, süteményt, tálban összegyúrjuk, egyik tésztát, másik tésztával, tészta tetejére, tojáshabbal együtt, meggyes zseléhez, cukorral felforraljuk, tejszínes krémhez, tejszínt kemény, gesztenyés krémhez, gáztepsiben alulra, sima tésztalapot, tejszínes krém, tojáshabos tésztánkkal,
|
|
|
|
tálban összegyúrjuk, egyik tésztát, másik tésztával, tészta tetejére, tojáshabbal együtt, meggyes zseléhez, cukorral felforraljuk, tejszínes krémhez, tejszínt kemény, gesztenyés krémhez, gáztepsiben alulra, sima tésztalapot, tejszínes krém, tojáshabos tésztánkkal, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, hűtőszekrényben, meggybefőttet, tojásfehérjét, összeállítjuk, megkoronázzuk, tojásfehérje, felforraljuk, összegyúrjuk, tojássárgája, hozzávalókat, belekeverjük, pudingporból, kiegészítve, citromlével, besűrűsödni, ráhalmozzuk, meggyzselét, tésztánkkal, tésztalapot, gáztepsiben, meggybefőtt, mascarponet, pihentetjük, tojáshabbal, mascarpone, tojáshabos, gesztenyés, megsütnénk, hozzávalók, elkészítés, gesztenyét, kinyújtjuk, tejszínes, süteményt, tésztához, zselatint, teáskanál, tésztával, pudingpor, fektetjük, porcukrot, halmozzuk, tejszínt, réteghez, méretűre, zseléhez, evőkanál, cukorral, ugyanígy, gáztepsi, porcukor, étvágyat, zselatin, ugyanúgy, tojáshab, elkenjük, vaníliás, tetejére, citromlé, sütemény, cukorból, krémhez, tesszük, mielőtt, meggyes, tésztát, sütőpor, osztjuk, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 8
- e Hét: 335
- e Hónap: 4676
- e Év: 54334
|
|
|