Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hazafias földtörvény a gazdák bevonása nélkül?
  2012-05-22 18:53:08, kedd
 
   
  2012. MÁJUS 21., HÉTFŐ
Hazafias földtörvény a gazdák bevonása nélkül?

"Hazafias" földtörvény készül - harsog a kormányhíradó!

Még a tavasszal tárgyalná a parlament a földtörvényt, amiről semmit, de semmit sem tudhattak meg eddig a gazdák és a társadalom. A tavasz június 21.-ig tart, s hogy hogyan is vesznek részt a családi gazdaságok, a szakmai-társadalmi-közéleti szervezetek, szakértők a földtörvény társadalmi vitájában, arról semmi, de semmi sem hallható. Avagy erre való a "parlamenti televízió"?! Nézhetjük, leshetjük, hogy miről tárgyal, majd dönt a "parlament-párti" avagy "párt-parlamenti" frakció? Egy hónap és itt a nyár. S a gazdákkal ki vált itt szót?


Gazdaság
Hazafias földtörvény készül
Bár az Európai Unió egy liberalizált földpiac létrehozását várja Magyarországtól, az új földtörvény elsősorban a hazai gazdálkodók érdekeit tartja majd szem előtt - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Parlament Tv | 2012-05-08 21:47:13
forrás: http://www.parlamenttv.hu/hu/gazdasagi_hirek/hazafias_foldtorveny_keszul-2012-05- 08

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón a miniszter elmondta: még az országgyűlés tavaszi ülésszakában előterjesztik az új földtörvény tervezetét. A jogszabályról szólva pedig a fórumon úgy fogalmazott: ,,az unió egy liberalizált földpiac létrehozását várja tőlünk, a magyar kormány célja azonban elsősorban a hazai gazdálkodók érdekeit képviselő feltételrendszer kialakítása". Jelezte: hasonló szabályozók működnek több EU-tagállamban, így egyebek mellett Ausztriában és Franciaországban is.

A termőföld pótolhatatlan nemzeti kincs, amely az elmúlt években több 100 ezer hektárral megfogyatkozott. Ekkora terület került ki ugyanis a művelés alól. A tárca azonban a nemzeti parkok mellett a nagy földhasználókkal is egyeztetésre készül, amelytől további több 10 ezer hektár termőföld bevonását reméli - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2012. június 1-jéig lehet benyújtani az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti kérelmeket, a határidő jogvesztő. A politikus elmondta: három Pest megyei gazdával kötöttek kedden ünnepélyes keretek között haszonbérleti szerződést Nagykátán. Ők a megállapodásnak köszönhetően 7 és 130 hektár közötti parcellákhoz jutottak. A földtörvény előkészítéséről szólva közölte: számos kérdés vár tisztázásra a birtokméretek kategóriába sorolásától a zártkertek sorsán át az őstermelő fogalmának tisztázásáig. A minisztérium mindezek mellett új agrárkamarai törvény, valamint a pályázat feltételeket egyszerűsítő csomag előkészítésén is dolgozik.

Forrás: MTI

Miniszter Úr!

Ez kiknek is megnyugtató? Kik azok a hazai, vagy hazafi gazdálkodók? Nemzeti parkok és nagy földhasználók? S kikkel kívánnak egyeztetni a 7 és 130 hektár közötti parcellákról? Azzal a néhány százzal, akiknek és akikről az "esti mese" szól vagy azokkal, akiknek a kormányprogram ígérete ellenére is csak a földművelés dicsérete jutott Csákváron, Válon, Nyéken, avagy Lepsényben és Kajászón? Fejér után Borsodban, s a többi megyében se másként? S ez így folytatódik, ahogy eddig folyt a talpalatnyi maradványon, nem a több ezer hektáron, hiszen azokról már nem is esik a családi gazdálkodókkal szó?!

Még az NFA pályázatok elbírálása sem nyilvános, akkor a földtörvény esetében mi várható? Szűkkörű parlamenti belügy lenne a készülő földtörvény, amellyel már "huszonéve" tartoznak az illetékes minisztériumok, pártok és kormányzatok? S a törvényi előírás szerint - tudtunkkal - kötelező, ráadásul még EU és ENSZ jogszabályi ajánlások szerint is kívánatos szakmai-társadalmi egyeztetésre mikor kerülne sor, Miniszter Úr? Miután benyújtottak valamit a parlament elé, amely kívülről már nem befolyásolható?

Ez nekünk már végképp túl sokba kerül. Nem akármiről, hanem a földről, a földünkről van szó. Nem az országgyűlési képviselők fizetéséről, hanem a hazánkról, a nemzeti vagyon maradék javáról ejtünk most végső szót! Már az előbbi sem szabadna, hogy parlamenti belügy legyen, még ha a törvényekre hivatkozva ez joggal is mondható. Ám a földtörvény végképpen nem az, ha csak a hatályos honi törvényeket nézzük is, Miniszter Úr! Drága! Nagyon drága az nekünk. Az Ön nyilatkozata erről miért nem szól?! A kötelező társadalmi egyeztetésről mikor és ki ejt majd szót? Az alapvető emberi jogok nem e Földről, nem e földre, nem Magyarországra valók?!

Miniszter Úrnak is ajánlott olvasnivaló (mind a földtörvény vitájáról szól):
Nem eladó - megkezdődött a magyar földtörvény társadalmi vitája
Föld ügyben írt nyílt levelet Morvai Krisztina a miniszternek és a miniszterelnöknek is
A TAHSZ földkonferenciáról írta a Nemzeti InternetFigyelő



A közért tenni akaró hazafiaknak ajánlott tennivaló (ez a részvételről szól):
Csatlakozz
most a Nemzet- és Földvédő Közindítványhoz,
mert holnap már késő lehet!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vidékfejlesztési, feltételrendszer, földhasználókkal, franciaországban, magyarországtól, megállapodásnak, internetfigyelő, közindítványhoz, előkészítéséről, megfogyatkozott, minisztériumok, befolyásolható, magyarországra, sajtószolgálat, gazdálkodókkal, kormányprogram, jogszabályról, előkészítésén, előterjesztik, egyeztetésről, haszonbérleti, birtokméretek, megszüntetése, országgyűlési, kormányhíradó, pótolhatatlan, földhasználók, minisztérium, liberalizált, agrárkamarai, tisztázásáig, feltételeket, parcellákról, egyszerűsítő, benyújtottak, létrehozását, gazdák bevonása, tavasszal tárgyalná, tavasz június, családi gazdaságok, földtörvény társadalmi, liberalizált földpiac, hazai gazdálkodók, eseményt megelőző, miniszter elmondta, országgyűlés tavaszi, jogszabályról szólva, magyar kormány, termőföld pótolhatatlan, elmúlt években, művelés alól, tárca azonban, Európai Unió, Fazekas Sándor, Parlament Tv, Miniszter Úr, Miniszter Úrnak, Morvai Krisztina, Nemzeti InternetFigyelő, Földvédő Közindítványhoz, Fejér Szövetség Sajtószolgálat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A másik dolog,  Albert Einstein gondolata  Png kutya  Kerüld el az evangélium örömén...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mai harmónia kártyám  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Sokan azt tartják  Julian Brass gondolata  Png fotel  Png virág  Szép estét  Erdőn  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bounty krémes  Hogy lehet megtartani  Minden harmadik...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Garai Gábor - Takarítás  Png férfi  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 21  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gonosz démon-álarc  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png férfi  Alázat  Facebookon kaptam  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
gazdák bevonása, tavasszal tárgyalná, tavasz június, családi gazdaságok, földtörvény társadalmi, liberalizált földpiac, hazai gazdálkodók, eseményt megelőző, miniszter elmondta, országgyűlés tavaszi, jogszabályról szólva, magyar kormány, termőföld pótolhatatlan, elmúlt években, művelés alól, tárca azonban, nemzeti parkok, nagy földhasználókkal, figyelmet arra, osztatlan közös, határidő jogvesztő, politikus elmondta, megállapodásnak köszönhetően, földtörvény előkészítéséről, birtokméretek kategóriába, zártkertek sorsán, őstermelő fogalmának, minisztérium mindezek, pályázat feltételeket, néhány százzal, kormányprogram ígérete, földművelés dicsérete, többi megyében, talpalatnyi maradványon, több ezer, családi gazdálkodókkal, földtörvény esetében, készülő földtörvény, illetékes minisztériumok, törvényi előírás, országgyűlési képviselők, nemzeti vagyon, törvényekre hivatkozva, földtörvény végképpen, hatályos honi, kötelező társadalmi, alapvető emberi, földtörvény vitájáról, magyar földtörvény, közért tenni, részvételről szól, vidékfejlesztési, feltételrendszer, földhasználókkal, franciaországban, magyarországtól, megállapodásnak, internetfigyelő, közindítványhoz, előkészítéséről, megfogyatkozott, minisztériumok, befolyásolható, magyarországra, sajtószolgálat, gazdálkodókkal, kormányprogram, jogszabályról, előkészítésén, előterjesztik, egyeztetésről, haszonbérleti, birtokméretek, megszüntetése, országgyűlési, kormányhíradó, pótolhatatlan, földhasználók, minisztérium, liberalizált, agrárkamarai, tisztázásáig, feltételeket, parcellákról, egyszerűsítő, benyújtottak, létrehozását, egyeztetésre, nyilatkozata, földtörvényt, megkezdődött, köszönhetően, miniszternek, részvételről, ülésszakában, kormányzatok, parcellákhoz, országgyűlés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 368
  • e Hónap: 8972
  • e Év: 44913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.