Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csatlakozzatok a földtörvény társadalmi vitájához!
  2012-05-22 19:18:14, kedd
 
   
  CSATLAKOZZATOK!

http://www.peticiok.com/foldtorveny_tarsadalmi-vitaja

A magyar nemzet érdekében megerősített törvényes gazdakövetelések a föld ,,nemzeti hatáskörben tartásáért", az új föld- és mezőgazdasági törvényekért és azok érdemi, valós társadalmi vitájáért

1. A Kormány a jogalkotással és a Nemzeti Földalap földjuttatásaival teljesítse a 2010. nyarán közzétett eredeti földprogramját, amely kötelezettséget vállalt a nagybirtokrendszer visszaszorítására és a családi gazdálkodás támogatására.

2. A Nemzeti Földalapról szóló 2001: CXIV. törvény és a nemzeti vagyonról szóló 2011: CXCVI. törvény módosításával szüntessék meg az állami földtulajdon ,,üzleti vagyonná" minősítését, ami helyett azt - mint nemzeti vagyont - forgalomképtelen kincstári vagyonná kell nyilvánítani.

3. Az Önkormányzatok termőföld- és ingatlantulajdonát ki kell vonni az ,,üzleti vagyon" köréből és - a nemzeti vagyonról szóló 2011: CXCVI. tv. 5. § módosításával - kizárólagos önkormányzati tulajdonú, forgalomképtelen törzsvagyonná kell minősíteni.

4. A ,,zsebszerződések" sikeres felszámolása érdekében a földtörvény (1994: LV. tv. - Ftv) módosításával vissza kell állítani az Ftv 25/A-25/D. szakaszaiból - a Gyurcsány kormány által kiiktatott - szankciókat, amelyek 1994. VII. 27.-re visszamenő hatállyal kizárják a külföldi és gazdálkodó jogi személyek jogellenes földtulajdonszerzését. A Kormány ,,föld-amnesztiát", vagyis az erkölcsi és jogi felelősség alóli mentesülést hirdethet a földet külföldieknek átjátszó hazai földtulajdonosok javára azzal, hogy segítsék a jogellenes ügylet felderítését. Az állam éljen elővásárlási jogával, hogy a külföldiek birtokába jogellenesen került, közel egy millió hektár termőföld állami közvagyon legyen.

5. Gátat kell vetni annak a gyakorlatnak, amely - a honi EU Csatlakozási Szerződésben 2014. IV. 30-ig kikötött és az Ftv 7. §-ban írt tulajdonszerzési tilalom ellenére - a külföldi jogi személy (beruházó) kívánságára bármely rendeltetésű és forgalomképtelen külterületi termőföldet ingatlanná minősít, amivel korlátlan (a föld nagyságát sem korlátozó) forgalomképességet biztosít a föld külföldi tulajdonba adásához.
Ezért az Ftv 6. § módosításával ki kell mondani, hogy "az Önkormányzat termőföld tulajdonjogát csak lekötött célvagyonként, törvényes elidegenítési és terhelési tilalom mellett szerezheti meg. Az önkormányzati föld- és ingatlantulajdon - mint forgalomképtelen törzsvagyon - nemzeti vagyonnak minősül. Az Önkormányzat meglévő termőföld- és ingatlantulajdonát ilyen törzsvagyonná kell minősíteni. E rendelkezések kizárásával vagy korlátozásával ellentétes rendelkezés semmis."

6. Az Ftv a földbérletnél a nagyüzemi tőketulajdonosnak kiváltságokat nyújt, amikor az elő-haszonbérleti jog törvényi rangsorával szavatolja, hogy a helyi gazdák kizárásával, a nagyüzemi haszonbérlő cégtulajdonosai és tőkeberuházói szerezzék meg a földbérletet. Ennek megváltoztatására - az Ftv 21. § módosításával - meg kell szüntetni az ültetvényt telepítő vagy halastavat létesítő beruházó javára, továbbá az állattartó telep és halastó üzemeltetője részére biztosított, elsőbbségi elő-haszonbérleti jogot.

7. Az Ftv 22. § (1) módosításával a földhaszonbérletnél meg kell szüntetni a gazdasági társaság és a szövetkezet térmértéki kiváltságát, amelynek fenntartása súlyosan sérti a földbérleti piac szereplőinek egyenjogúságát és a közösségi jogba ütközik.

8. A nagybirtokrendszer lebontása, a külföldi földspekuláció kizárása és a családi gazdálkodás térnyerése érdekében a mezőgazdasági üzemekről közcélú kötelező törvényt kell alkotni, amely a teljes földalapra és az összes árutermelőre, gazdaságra kiterjed, továbbá az agrártámogatás feltételévé teszi az üzemtörvény előírásainak a teljesítését.

9. A hatályos földvédelmi törvény (2007: CXXIX. tv.) helyett új törvényt kell alkotni, amely - az értékalapú földpolitika erre irányadó alapelvei szerint - intézményi biztosítékokkal teljesíti a termőföld mennyiségi és minőségi védelmét.

10. A Nemzeti Földalap a kormányprogram alapelveivel ellentétes gyakorlatot folytat: földbérleti juttatásai nem a családi gazdálkodást és nem a demográfiai földprogramot (a magyar népességzuhanás mérséklését és az elöregedő agrárnépesség fiatalokkal való utánpótlását) szolgálják, hanem tovább növelik a nagybirtokrendszer földalapját. Meg kell változtatni az NFA pályáztatási rendszerét és felül kell vizsgálni a jogsértőnek tűnő nagyüzemi földjuttatásokat.

11. Egyetértünk az Élőlánc Magyarországért Mozgalom, a Családi Gazdaságok Országos Tanácskozása petíciójában és a kajászói és váli gazdák közössége nyílt levelében megfogalmazott követelésekkel, miszerint a Magyar Kormány
(1) a földhaszonbérleti pályázati rendszer átalakításába érdemben vonja be a családi gazdaságok képviselőit,
(2) mérje fel és érvénytelenítse az eddigi illegális földszerzéseket,
(3) dolgozza ki a törvényi kereteket, hogy megakadályozzák a magyar föld külföldi tulajdonba kerülését,
(4) kezdjen haladéktalanul tárgyalásokat az Európai Unióval a magyar földvásárlási moratórium meghosszabbításáról és arról, hogy vegyék ki a földet a szabad tőkeáramlásba vont árucikkek közül.

1. Minthogy a Kormány által meghirdetett társadalmi vita a földtörvényről már az utolsó lehetőség arra, hogy a magyar földvagyon védelme érdekében a kormány 2010-ben nyilvánosságra hozott földprogramjának célkitűzései valósulhassanak meg, e Közindítványban kinyilvánítjuk, hogy a MAGOSZ nem tekinthető a gazdatársadalmat kizárólagosan képviselő szervezetnek, s különösen nem a földtörvény kérdésében meghirdetett társadalmi vita bázisának.

Követeljük a Magyar Kormánytól a földtörvény társadalmi vitájának közcélú szakmai-közéleti alapokra helyezését, melyben Ángyán József és Tanka Endre mellett a gazdák valós érdekvédelmét ellátó hiteles, együttműködő szervezetek, közösségek képviselői jussanak szóhoz, kapjanak érdemi szerepet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ingatlantulajdon, forgalomképtelen, tulajdonszerzési, földjuttatásokat, gazdakövetelések, földprogramjának, gazdatársadalmat, földtulajdonosok, cégtulajdonosai, földszerzéseket, érvénytelenítse, magyarországért, kötelezettséget, megakadályozzák, zsebszerződések, biztosítékokkal, közindítványban, valósulhassanak, népességzuhanás, csatlakozzatok, földprogramját, agrártámogatás, földspekuláció, kinyilvánítjuk, korlátozásával, önkormányzatok, követelésekkel, haladéktalanul, nyilvánosságra, egyenjogúságát, megfogalmazott, kormányprogram, földtörvényről, földbérletnél, átalakításába, rendelkezések, magyar nemzet, föld „, családi gazdálkodás, nemzeti vagyonról, állami földtulajdon, földet külföldieknek, jogellenes ügylet, állam éljen, külföldiek birtokába, millió hektár, külföldi jogi, föld nagyságát, föld külföldi, önkormányzati föld-, nagyüzemi tőketulajdonosnak, helyi gazdák, Nemzeti Földalap, Nemzeti Földalapról, Csatlakozási Szerződésben, Élőlánc Magyarországért Mozgalom, Családi Gazdaságok Országos Tanácskozása, Magyar Kormány, Európai Unióval, Magyar Kormánytól, Ángyán József, Tanka Endre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Paul David Tripp Április 19  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Albert Einstein gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Popper Péter szavai  Nevem  Minden harmadik...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Adakozás  Nevem  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Rátalálsz  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Csak a fogyatkozás látható  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Gonosz démon-álarc  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szép napot kívánok  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  képre írva  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  A kételkedés kezelése  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam  A sors  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png cica  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 20  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell 
Bejegyzés Címkék
magyar nemzet, föld &#8222, családi gazdálkodás, nemzeti vagyonról, állami földtulajdon, földet külföldieknek, jogellenes ügylet, állam éljen, külföldiek birtokába, millió hektár, külföldi jogi, föld nagyságát, föld külföldi, önkormányzati föld-, nagyüzemi tőketulajdonosnak, helyi gazdák, nagyüzemi haszonbérlő, ültetvényt telepítő, állattartó telep, gazdasági társaság, szövetkezet térmértéki, földbérleti piac, közösségi jogba, külföldi földspekuláció, mezőgazdasági üzemekről, teljes földalapra, összes árutermelőre, agrártámogatás feltételévé, üzemtörvény előírásainak, értékalapú földpolitika, termőföld mennyiségi, kormányprogram alapelveivel, családi gazdálkodást, demográfiai földprogramot, magyar népességzuhanás, elöregedő agrárnépesség, jogsértőnek tűnő, földhaszonbérleti pályázati, családi gazdaságok, eddigi illegális, törvényi kereteket, magyar föld, magyar földvásárlási, szabad tőkeáramlásba, utolsó lehetőség, magyar földvagyon, kormány 2010-ben, gazdatársadalmat kizárólagosan, földtörvény kérdésében, földtörvény társadalmi, gazdák valós, ingatlantulajdon, forgalomképtelen, tulajdonszerzési, földjuttatásokat, gazdakövetelések, földprogramjának, gazdatársadalmat, földtulajdonosok, cégtulajdonosai, földszerzéseket, érvénytelenítse, magyarországért, kötelezettséget, megakadályozzák, zsebszerződések, biztosítékokkal, közindítványban, valósulhassanak, népességzuhanás, csatlakozzatok, földprogramját, agrártámogatás, földspekuláció, kinyilvánítjuk, korlátozásával, önkormányzatok, követelésekkel, haladéktalanul, nyilvánosságra, egyenjogúságát, megfogalmazott, kormányprogram, földtörvényről, földbérletnél, átalakításába, rendelkezések, törzsvagyonná, kiváltságokat, külföldieknek, tőkeáramlásba, célvagyonként, elidegenítési, tulajdonjogát, haszonbérleti, módosításával, tárgyalásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 873
  • e Hét: 1710
  • e Hónap: 10314
  • e Év: 46255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.