2018-06-30 16:22:40, szombat
|
|
|
|
|
|
Minden nap elkészíteném ezt a tortát! A világ legfinomabb tortája sütés nélkül készül, meggyel és babapiskótával!
A legfinomabb krémes torta, amit villámgyorsan el lehet készíteni! Finomabbról álmodni sem lehetne!
Hozzávalók a tortalaphoz és a krémhez:
250 g babapiskóta,
10 g zselatin,
170 g vaj,
170 g cukor,
300 g tejföl,
300 g joghurt,
300 ml tejszín,
500 g meggy (fagyasztott vagy friss).
Hozzávalók, a sziruphoz:
200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor.
Hozzávalók a díszítéshez:
1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.
Elkészítés:
2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.
Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni, 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot), akkor lesz jó amikor krémes, tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.
A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém. Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát. A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggye mártsd bele a kristálycukorba és tedd a tetejére. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
Címkék: kristálycukorba, hűtőszekrénybe, babapiskótával, felolvasztani, használhatunk, villámgyorsan, tejcsokoládé, elkészíteném, folyamatosan, finomabbról, kavargassuk, legfinomabb, fagyasztott, díszítéshez, tortalaphoz, babapiskóta, következik, elkészítés, hozzávalók, tortaforma, karamellás, készítsünk, csokoládét, piskótákat, joghurtot, locsoljuk, elkészült, porcukrot, helyezzük, zselatint, csokoládé, készíteni, piskótára, sziruphoz, megmaradt, rátesszük, világ legfinomabb, legfinomabb krémes, kapcsos torta, karamellás tejjel, kevés vízbe, zselatint kavarjuk, vajas krémhez, habbá vert, felét rátesszük, tetejére pedig, elkészült tortát, krém elég, tortaforma oldalát, csokoládé felét, torta tetejére, meggye mártsd,
|
|