Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Fidesz ’hasznos idiótái’ – ledarálva
  2013-10-20 10:46:12, vasárnap
 
  A Fidesz 'hasznos idiótái' - ledarálva
2013.10.19. 21:28 - Fidelio

Megpecsételődött a legismertebb hazai biogazdaság sorsa. A földmutyi-pályázaton a Kishantosi központ földjeit is haverok kapták - akik még csak nem is ott laknak.

Kishantos.jpg

Két évvel ezelőtt még Orbánék is a biotermelést hirdették, és mintagazdaságokat terveztek. Ilyen lehetne a Kishantosi központ, ahol 21 éve vegyszermentesen gazdálkodnak és képzéseket tartanak. Az erről szóló vidékfejlesztési stratégiát Ángyán József írta, még államtitkárként.
Azóta se Ángyán, se stratégia, se Kishantos.

Ángyán hitt abban, hogy a stratégiája a vidéket föllendítené: a földet a helyben élő családi művelik, s óvják a termőföldet, a vizeket. Szép elvek, súlyos kérdésekkel. Elsőként is, mindebből kimarad a vidékiek döntő többsége: hiszen a családi gazdaságok csak a szűk családtagoknak adnak munkát. A többi, 5-10-szer annyi családnak nem jut komoly méretű földterület, amin gazdálkodhatna.

Orbánt ezek a kérdőjelek nem zavarták, amikor 2010 elején Ángyánt Felcsúton fogadta. Kellett neki Ángyán népszerűsége és lendületes kampányolása. Meg is ígért neki mindent hatszemközt. Mert Ángyán professzor a gazdatüntetések emlékezetes felszólalója volt. Mellette álltak a sok-sok vidéki megmozdulást és a nagy fővárosi gazdatüntetéseket szervező ,,gazdakörök". Ezek vezetői is bekerültek a Fidesz-frakcióba (legismertebb név: Budai Gyula), de ők nem az elvek emberei, mint Ángyán: most is ott ülnek.

Angyan_Jozsef_ima.jpgÁngyán mellett sosem voltak erős támogatók a Fideszben

Ángyánék sok százezer szavazatot hozhattak a Fidesznek. Ángyán pedig úgy érezhette, esélyt kapott a történelemtől a céljai megvalósítására, és tette is a dolgát. Egészen a földmutyi-pályázatig, amiből kiderült, hogy Orbánnak fikarcnyit sem számítanak Ángyán szép tervei: koncként odadobta az állami földeket az éhes Fidesz-támogatóknak.

Ángyán ekkor lemondott, majd tette, amit tehetett. Borított: megyéről-megyére kimutatta, hogy mely rokonok, haverok kaptak földet. Nem tudni, hány emberhez jutnak el Ángyán leleplezései. Hány vidéki ember gondolja ezek után, hogy Orbánék rútul megvezették őket. Nem legyen illúziónk: többségükhöz csak a ,,köz"szolgálati média jut el, ahol Ángyánról legföljebb olyan híreket adnak, amivel éppen le akarják őt járatni (ld. az MTI által indított ,,naprafogó blog"-ot).

De Ángyánnak a sors megadta azt, hogy látványosan kilépjen a Fidesz-frakcióból, és küzdhet a földmutyi ellen: ő él is ezzel a lehetőséggel.

Orban_Magosz.jpgOrbánnak jól jött Ángyán népszerűsége és a ,,gazdakörök" támogatása

Szomorúbb sors jutott a Kishantosi gazdaság vezetőjének, Ács Sándornénak, aki az Élőlánc nevű párt vezetője is, közel tíz éve. Rendszeresen támadták az előző kormányzat lépéseit. Őket leginkább a kistelepülések 'megvédésének' szándéka vezette (pl. a reménytelenül kislétszámú iskolák megtartása). Akcióik jót illeszkedtek Orbánék évekig tartó kíméletlen politikai háborújába. Az Élőlánc akciói időről időre rendes sajtót is kaptak.

A politikához való hozzáállásukat jól jellemzi Ácsné blogbejegyzése 2006-ból, a Tévé-székház ostromáról:

,,A székház kapujánál álló kb 50-100 fős csapaton kívül a tömeg többi része földbegyökerezett lábbal állt - és nem értette, hogy mi történik. Nem igaz, hogy a tüntetők ostromolták a székházat. A "tüntetők", akiket mint később megtudtam, a Gyurcsány beszéd miatti felháborodás vitt oda - igyekeztek megakadályozni a gyújtogatást, elhúztak egy kocsit, hogy ne gyulladjon meg, kimentették a rendőrt az égő vízágyúból.

Acsne.jpg
Az Élőlánc 2006-07 után még lehetett volna a magyarországi zöld párt, de periférián maradt; ezt a helyet az LMP tudta megszerezni. Ácsné soha nem került olyan helyzetbe, hogy Orbántól vagy akár valamely helytartójától bármit is kérjen. Kishantosi földjüket pedig megpályáztatták és a haveroknak adták.

Ez a klasszikus sorsuk a ,,hasznos idióták"-nak. Durva kifejezés, eredetileg állítólag Lenin használta a nyugati országok szovjetbarát közéleti embereire. Önként, semmiért tették, és később sokuk szégyenkezett.



Ángyán és Ácsné sorsa a Fidesz miatt volt ennyire párhuzamos. De most a történet végén a párhuzamos sorsok találkoznak is. Nyáron ugyanis Ángyán bejelentette, hogy önálló mozgalmat indít. Ebben egyik fő partnere Ácsné Pártja.

Az Élőlánc politikai szlogenjei továbbra is a jobboldalhoz állnak közelebb: libásoznak, 'KISZ-titkárból lett milliárdos'-oznak és multiznak. Friss hitvallásuk szerint az LMP elárulta a zöld értékeket, az Élőlánc jelszavait pedig lenyúlták és elhasználták.

Másik partner a Váralja Szövetség, amelyet kedves fiatalok alapítottak (a budai Szent Margit Gimnázium diákjai). Egyik első megmozdulásukként, hogy egy vidéki kisvárosban ,,ifjúságmentő körmenetet" szerveztek. A szónokuk azt mondta: "Elképesztő, ahová a magyar fiatalság jutott, most a neoliberalizmus került az ellenség státuszába." De szerveztek emlékestet a nyilasok mellett kompromittálódott Szeleczky Zita színésznőnek is.

Kicsit bonyolult a kép, ami az origo cikkéből kirajzolódik a szövetségről, de leginkább a globalizáció, a baloldal és a liberalizmus az ellenség. A szövetséghez közel álló greenr blog az Ángyán-mozgalom csekély visszhangját is "a hazai ,,sajtószabadságnak' hazudott valójában liberális sajtóblokád"-nak tudja be. (A közmédia Ángyán elleni lejárató kampányáról nem ejt szót.)

A magát ,,zöld objektív"-nek nevező blog a termőföld és a vizek megvédését magasabb összefüggésbe helyezi: ,,Őstörténeti metafizikai értelemben szólva megszűnik az ÉTEL (föld, test), megszűnik az ITAL (víz, vér), tehát megszűnik Etel-Itil, vagyis Atilla hun Világkirályunk éltető TEST-VÉR vonalát próbálják felszámolni a sötét erők."

Nem tévedünk nagyot, ha azt jósoljuk, hogy Ángyán professzor mozgalma nem lesz átütő erejű. Sok jószándék, keveredik rendszeres ellenség-kereséssel és nagy adag naivitással. Ennek csak akkor lehet országos visszhangja, ha valamely nagy politikai erő ismét fantáziát lát bennük, hogy felhasználja valaki ellen - ahogy ezt tette korábban a Fidesz.


http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/10/19/a_fidesz_hasznos_idiotai_ledaralva

KIe_legyen_a fold.pngEgy valamire érdemes figyelni. Az Ángyánt támogató csoport üzemeltetik a Kielegyenaföld.hu internetes lapot, Ezen jelentetik meg a földmutyi újabb és újabb fejezeteit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vidékfejlesztési, megpecsételődött, vegyszermentesen, megpályáztatták, gazdatüntetések, államtitkárként, megvalósítására, neoliberalizmus, blogbejegyzése, helytartójától, megakadályozni, kistelepülések, gazdálkodhatna, hozzáállásukat, családtagoknak, kielegyenaföld, világkirályunk, történelemtől, magyarországi, szégyenkezett, összefüggésbe, reménytelenül, fideszfigyelo, visszhangját, felháborodás, gyújtogatást, gazdálkodnak, szövetségről, ifjúságmentő, kampányolása, népszerűsége, elhasználták, jobboldalhoz, bejelentette, szovjetbarát, felszólalója, legismertebb hazai, biotermelést hirdették, erről szóló, vidéket föllendítené, vidékiek döntő, családi gazdaságok, szűk családtagoknak, gazdatüntetések emlékezetes, sok-sok vidéki, nagy fővárosi, elvek emberei, céljai megvalósítására, állami földeket, sors megadta, földmutyi ellen, előző kormányzat, Ángyán József, Ángyánt Felcsúton, Mert Ángyán, Budai Gyula, Ácsné Pártja, Váralja Szövetség, Szent Margit Gimnázium, Szeleczky Zita,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét kedves látogatóimna...  Jázmin  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Jázmin  39 ígéret  Somlyó Zoltán - Orgonával  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul David Tripp Április 12  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Jánosházy György: Fogd a kezem  Egy barátság története  Ma van a magyar költészet napj...  A sorsod  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Az ember  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Vannak emberek  Van néhány kérdés, amin gondol...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hegedüs Géza: Magyar költészet  különleges  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Van néhány kérdés, amin gondol...  A sorsod  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Nevelőszülőkhöz adták,  Hogyan válunk hűségesekké?  Walter Chrysler mondta  Magamnak  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Isten hűségének mértéke  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Magamnak  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Martin Buber, A haszidim meséi  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A pitypang legendája  Minden tavaszból őrizz..  Hamvas Béla  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét  Facebookon kaptam  Kertem  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
legismertebb hazai, biotermelést hirdették, erről szóló, vidéket föllendítené, vidékiek döntő, családi gazdaságok, szűk családtagoknak, gazdatüntetések emlékezetes, sok-sok vidéki, nagy fővárosi, elvek emberei, céljai megvalósítására, állami földeket, sors megadta, földmutyi ellen, előző kormányzat, reménytelenül kislétszámú, politikához való, székház kapujánál, tömeg többi, tüntetők ostromolták, magyarországi zöld, haveroknak adták, klasszikus sorsuk, nyugati országok, történet végén, párhuzamos sorsok, jobboldalhoz állnak, zöld értékeket, budai Szent, vidéki kisvárosban, magyar fiatalság, neoliberalizmus került, ellenség státuszába, nyilasok mellett, origo cikkéből, szövetséghez közel, hazai &#8222, közmédia Ángyán, magát &#8222, vizek megvédését, sötét erők, földmutyi újabb, vidékfejlesztési, megpecsételődött, vegyszermentesen, megpályáztatták, gazdatüntetések, államtitkárként, megvalósítására, neoliberalizmus, blogbejegyzése, helytartójától, megakadályozni, kistelepülések, gazdálkodhatna, hozzáállásukat, családtagoknak, kielegyenaföld, világkirályunk, történelemtől, magyarországi, szégyenkezett, összefüggésbe, reménytelenül, fideszfigyelo, visszhangját, felháborodás, gyújtogatást, gazdálkodnak, szövetségről, ifjúságmentő, kampányolása, népszerűsége, elhasználták, jobboldalhoz, bejelentette, szovjetbarát, felszólalója, globalizáció, liberalizmus, föllendítené, kirajzolódik, színésznőnek, megmozdulást, szövetséghez, legismertebb, felhasználja, rendszeresen, megvédésének, lehetőséggel, támogatóknak, leleplezései, többségükhöz, biotermelést, illeszkedtek, üzemeltetik, jpgorbánnak, ostromolták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.