2018-07-04 18:42:30, szerda
|
|
|
Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!
Finom tejszínhabos csoda, annyira ízletes, hogy nem lehet megunni ezt a fenséges ízt!
Hozzávalók
a tésztához
10 dkg finomliszt,
4 tojás,
8 dkg porcukor;
a krémhez
2 dl joghurt,
4 dl tejszín,
6 dkg porcukor,
1 tojássárga,
1 dkg zselatin,
1/2 citrom leve;
a töltelékhez
30 dkg kemény sárgabarackbefőtt;
a tetejére porcukor.
Elkészítés
A tésztához a tojássárgákat a porcukor felével habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a sárgákhoz adjuk. Végül a lisztet is beleszórjuk, és egy papírral bélelt közepes nagyságú, lekapcsolható oldalú tortaformába töltjük. Előmelegített sütőbe tolva, öt percig erős lánggal sütjük, de a sütő ajtaját egy gyufaszállal kitámasztjuk, hogy a gőznek utat engedjünk. Ezután a lángot mérsékeljük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, és az egyik tésztakorongot a tortaformába visszafektetjük. A jól lecsöpögtetett sárgabarackbefőttel szorosan kirakjuk. A krémhez a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, a joghurtot meg a habbá vert tejszín háromnegyed részét beleöntjük, és a citromlével ízesítjük. A zselatint másfél deci vízben kéz-melegre langyosítjuk, és a krémbe keverjük. A sárgabarackbefőttel kirakott tortalapot bevonjuk vele, és a másik tésztalappal óvatosan befedjük. Hideg helyre állítjuk, és megvárjuk, amíg a krém megdermed. A tortaformát lekapcsoljuk, bevonjuk a megmaradt tejszínhabbal a tésztát és barackszeletekkel díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: visszafektetjük, lecsöpögtetett, tésztakorongot, tojássárgákat, előmelegített, tejszínhabbal, lekapcsolható, kitámasztjuk, lekapcsoljuk, tortaformába, langyosítjuk, joghurttorta, elkészíthető, tejszínhabos, tésztalappal, gyufaszállal, háromnegyed, beleszórjuk, fehérjékből, töltelékhez, citromlével, mérsékeljük, tortaformát, kettévágjuk, tojássárgát, tojássárga, beleöntjük, finomliszt, tortalapot, hozzávalók, elkészítés, megmaradt, díszítjük, tésztához, tejszínes, sárgákhoz, csodás tejszínes, tetejére porcukor, porcukor felével, maradék cukorral, sárgákhoz adjuk, papírral bélelt, sütő ajtaját, gyufaszállal kitámasztjuk, gőznek utat, lángot mérsékeljük, tésztát tűpróbáig, papírt lehúzzuk, tészta kihűlt, egyik tésztakorongot, tortaformába visszafektetjük, cukorral habosra,
|
|