Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gránátalma 10 jótékony hatása
  2018-07-05 19:15:55, csütörtök
 
   
  A gránátalma 10 jótékony hatása, amiről még biztos nem hallottál. Hihetetlen, hogy ez a gyümölcs mennyire egészséges







Azt mondják ez volt a bibliai alma, amely elcsábította Évát; ez Afrodité fája, melyet Ciprusra ültetett; ez az a gyümölcs, melynek bogyójából kinyert levet szerelmi bájitalnak nevezik, ami erőteljes nemi vágyserkentő hatással bír. Ez mind a gránátalma!

A gránátalma növénye is szép dísznövény, de a késő ősszel megérő gyümölcse az, ami hihetetlen sok mítoszt és legendát szült. Olvasóink számára a Bidista.com most egy különleges cikkben mutatja be a gránátalma valódi gyógyhatását, felhasználási lehetőségeit, melyek nagyon pozitív hatással vannak az emberi szervezetre.

A gránátalma pozitív tulajdonságai

1. Aktiválja a hormonokat

A gránátalmában található olajok tökéletesen alkalmasak arra, hogy helyreállítsák a szervezet hormonháztartását. Éppen ezért ajánlatos a gránátalma fogyasztása, különösen fájdalmas menstruáció, fejfájás, vagy menopauza esetén.

2. Természetes inzulin

A gránátalmafa termése egyike azon kevés édességeknek, aminek fogyasztása nem csak, hogy megengedettek a cukorbetegek számára, hanem erősen ajánlott is. Naponta négyszer fél teáskanál gránátalmalé fogyasztása étkezés előtt jelentősen csökkenti a vércukor szintjét.

3. Emeli a hemoglobin szintet a szervezetben

A gránátalma régóta ismert a vérszegénység elleni természetes küzdelem egyik eszközeként. Az anémiában szenvedőknek elegendő naponta háromszor fél pohár higított gránátalmalé elfogyasztása étkezés előtt két hónapon keresztül.

4. Száj és torokfertőtlenítő hatású

Torokgyulladás, garatgyulladás, valamint szájnyálkahártya-gyulladás esetén hasznos öblögetni a szájüreget és a torkunkat gránátalma lével, illetve a gránátalma héjából készült vizes lével. A gránátalmában található cserző anyagok csökkentik a fájdalmat, míg a természetes sav megszünteti a fertőzést.

5. Csökkenti a vérnyomást

A gránátalma magja valóságos csodaszerek a hipertóniás betegek számára, hiszen anélkül csökkenti a szerveztünk vérnyomását, hogy közben mellékhatásokat okozna. A gránátalma belsejében található hártya szárírás után teába adva segíti az idegrendszer megnyugtatását, a szorongás leküzdésében, továbbá biztosítja a nyugodt éjszakai alvást.

6. Tökéletes kozmetikai szer

A kissé megpirított majd összetört gránátalmahéjból készített vajas vagy olívaolajos maszk kiváló gyógymód azok számára, akik arcbőre zsíros, mitesszeres, pattanásos. A gránátalma héjából készült porral hatékonyan kezelhetjük az égési sérüléseket, a vágási sérüléseket, vagy a karcok okozta sebeket.

7. Csökkenti a gyulladás hatásait

A gránátalma héjából készült főzet kiválóan használható a gyulladás csökkentésére, legyen szó vese-, máj-, fül, ízület-, vagy akár nemi szerveket érintő gyulladásról. A főzet elkészítéséhez két teáskanálnyi összetört gránátalma-héjat öntsünk fel egy pohárnyi forró vízzel, majd forraljuk vízfürdőben 30 percen keresztül, szűrjük át, nyomkodjuk ki, végül hígítsuk fel forró vízzel. Naponta 2-3 alkalommal fogyasszunk 50ml-t 30 perccel az étkezés előtt.

8. Csökkenti a radioaktív sugárzást

Azok étkezésének elengedhetetlen részét kell képezze a gránátalmából készül lé, akik radioaktív izotópokkal dolgoznak, vagy nagy sugárzású zónában él.

9. Erős féreghajtó hatású

Az érett gránátalma kérge sokféle alkaloidot (pelletierineket) tartalmaz, melyek jó féregűző hatásúak.

A férgektől való sikeres megszabadulás érdekében 4-5 dkg összetört gránátalmahéjat áztassunk be 4 dl vízbe hat órára, majd lassú tűzön forraljuk addig, amíg a víz fele el nem párolog. A kihűlt főzetet szűrjük le, majd kis adagokban egy óra alatt fogyasszuk el. utána vegyünk be hashajtót, majd 4-5 óra múlva végezzünk el beöntést.

10. Hasmenés esetén is alkalmazható

Mivel a gránátalma gyümölcse és héja adsztringens hatású, ezért kiválóan alkalmazható hasmenés, vastagbélgyulladás, enterocolitis kezelésére. Felnőttek számára ajánlott naponta háromszor szárított gránátalma-port bevenni étkezés után, gyermekek részére elegendő frissen préselt, higított gránátalmalevet adni.

Ha fertőzéses hasmenésről van szó, a gránátalmában található polifenolok segítenek a kórokozók és bacilusok szaporodásának megakadályozásában.

A gránátalma Földünk egyik leghasznosabb gyümölcse, mely már az ókor óta ismert, de a bibliában is találhatunk utalásokat a gránátalmára. Most már te is tudod, hogy hogyan és mire lehet hasznosítani a természet eme csodás ajándékát.




 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Címkék: gránátalmahéjból, szájnyálkahártya, pelletierineket, gránátalmahéjat, mellékhatásokat, elengedhetetlen, gránátalmalevet, szaporodásának, garatgyulladás, helyreállítsák, torokgyulladás, elkészítéséhez, megnyugtatását, gránátalmában, elfogyasztása, tulajdonságai, gránátalmából, csökkentésére, vérszegénység, enterocolitis, megengedettek, leghasznosabb, megszabadulás, felhasználási, gyógyhatását, adsztringens, alkalmazható, teáskanálnyi, idegrendszer, gránátalmalé, szervezetben, szenvedőknek, cukorbetegek, édességeknek, gyulladásról, vágyserkentő, gyümölcs mennyire, bibliai alma, gránátalma növénye, késő ősszel, különleges cikkben, gránátalma valódi, emberi szervezetre, gránátalma pozitív, gránátalmában található, szervezet hormonháztartását, gránátalma fogyasztása, gránátalmafa termése, cukorbetegek számára, vércukor szintjét, hemoglobin szintet, gránátalma régóta,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Sokan azt tartják  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Minden harmadik...  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Png rózsa csokor  Png kislány  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A sors  A másik dolog,  Nem méltó hozzád  Alázat  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Reggel van  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  képre írva  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy lelki imádság  Adakozás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sose bánj semmit  Éretlen vers  Radikális szeretet  Reggel van  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Idő  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Próbálj meg ...  Esti kép  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Nagyon különös  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png rózsa csokor  Nevem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyümölcs mennyire, bibliai alma, gránátalma növénye, késő ősszel, különleges cikkben, gránátalma valódi, emberi szervezetre, gránátalma pozitív, gránátalmában található, szervezet hormonháztartását, gránátalma fogyasztása, gránátalmafa termése, cukorbetegek számára, vércukor szintjét, hemoglobin szintet, gránátalma régóta, vérszegénység elleni, anémiában szenvedőknek, torkunkat gránátalma, gránátalma héjából, gránátalma magja, hipertóniás betegek, szerveztünk vérnyomását, gránátalma belsejében, idegrendszer megnyugtatását, szorongás leküzdésében, nyugodt éjszakai, kissé megpirított, égési sérüléseket, vágási sérüléseket, karcok okozta, gyulladás hatásait, gyulladás csökkentésére, főzet elkészítéséhez, pohárnyi forró, étkezés előtt, radioaktív sugárzást, gránátalmából készül, érett gránátalma, férgektől való, kihűlt főzetet, gránátalma gyümölcse, gránátalma Földünk, gránátalmahéjból, szájnyálkahártya, pelletierineket, gránátalmahéjat, mellékhatásokat, elengedhetetlen, gránátalmalevet, szaporodásának, garatgyulladás, helyreállítsák, torokgyulladás, elkészítéséhez, megnyugtatását, gránátalmában, elfogyasztása, tulajdonságai, gránátalmából, csökkentésére, vérszegénység, enterocolitis, megengedettek, leghasznosabb, megszabadulás, felhasználási, gyógyhatását, adsztringens, alkalmazható, teáskanálnyi, idegrendszer, gránátalmalé, szervezetben, szenvedőknek, cukorbetegek, édességeknek, gyulladásról, vágyserkentő, gránátalmafa, lehetőségeit, leküzdésében, hasznosítani, elcsábította, gránátalmára, csodaszerek, vízfürdőben, tökéletesen, szervezetre, polifenolok, eszközeként, vérnyomását, természetes, mitesszeres, fogyasztása, találhatunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2772
  • e Hét: 6080
  • e Hónap: 16433
  • e Év: 75686
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.