Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan tisztítsuk meg a májunkat?
  2018-07-13 12:09:22, péntek
 
   
  Hogyan tisztítsuk meg a májunkat?


Együnk magvakat, hagymát és fűszereket







A májunk tisztítja meg testünket a méreganyagoktól, ezért figyeljünk arra, hogy mit eszünk, ezzel is segítve a méregtelenítő folyamatokat.
Nem feltétlen van szükségünk májtisztító kúrákra, hosszadalmas méregtelenítésekre. Nem kell éheztető diétákat tartani, vagy spórolni a kalóriákkal, egyszerűen csak olyan élelmiszereket kell fogyasztani, amik eredendően májtisztító hatással bírnak.

Az alábbi étkezési tanácsokkal támogatjuk a máj méregtelenítését, megkönnyítjük szervezetünk számára a tisztulási folyamatokat.
Együnk magvakat

A magvak tele vannak aminosavakkal. A magvakban esszenciális zsírsavak vannak, magas az l-arginin nevű és a glutatonin nevű aminosav tartalma, amely segítséget nyújt a méregtelenítésben, javítja a vér oxigénellátását. A dió zöld burkát - a kopáncsot - például táplálékkiegészítőkben is felhasználják.
Kerüljük az alkoholt és fruktózt

Az alkohol és a fruktóz feldolgozása nagyon nehéz folyamat a máj számára. A fruktóz átalakul zsírrá, amit a máj és a szöveteink tárolnak. A túl sok alkohol fogyasztása a zsírmáj kialakulásához vezethet, aminek következménye az anyagcserezavar valamint a máj funkciózavara.
Szeressük a grapefruitot

Ez a savanykás, kesernyés ízű citrusféle gazdag antioxidánsokban, tele van C-vitaminnal, amely kiválóan tisztítja a májat. Naringenin nevű flavanoidot is tartalmaz, ami segít a májnak a zsírégetésben, ami így nem tárolja azt feleslegesen.
A hagyma és a fokhagyma legyen a barátunk

A kénben gazdag ételek segítenek a májnak abban, hogy megtisztuljanak a mérgező anyagoktól. Az olyan ételek, mint a hagyma, fokhagyma, tojássárgája ebbe a kategóriába tartozik. A fokhagyma gazdag szelénben, amely bizonyítottan segít megvédeni a májat a méreganyagok okozta túlterheléstől.
Teázzunk zölden

A zöld tea antioxidáló tulajdonságokkal rendelkezik, és tele van katechin nevű antioxidánssal. Ez a vegyület is elősegíti a zsírfelhalmozódás elleni harcot és támogatja a májat a funkciója megfelelő betöltésében. Vagyis szintén védelmet nyújt a súlyos májkárosodások kialakulásában.
Fűszerezzünk

A kurkuma nem véletlenül egyre népszerűbb fűszer. Kutatások is bizonyítják jótékony hatásait. Szintén megvédi a májat a káros anyagoktól, valamint segít a máj sejtjeinek regenerálódásában. A kurkuma elősegíti az epetermelődést is.


 
 
0 komment , kategória:  BIOBODY  
Címkék: méregtelenítését, tulajdonságokkal, antioxidánsokban, méreganyagoktól, oxigénellátását, megtisztuljanak, anyagcserezavar, epetermelődést, túlterheléstől, kialakulásában, élelmiszereket, májkárosodások, antioxidánssal, kialakulásához, méregtelenítő, funkciózavara, következménye, felhasználják, zsírégetésben, bizonyítottan, aminosavakkal, megkönnyítjük, folyamatokat, grapefruitot, fűszerezzünk, betöltésében, hosszadalmas, tojássárgája, szervezetünk, esszenciális, méreganyagok, feleslegesen, feldolgozása, májtisztító, rendelkezik, fogyasztani, májunk tisztítja, méregtelenítő folyamatokat, alábbi étkezési, tisztulási folyamatokat, magvak tele, magvakban esszenciális, l-arginin nevű, glutatonin nevű, kopáncsot –, fruktóz feldolgozása, fruktóz átalakul, szöveteink tárolnak, zsírmáj kialakulásához, anyagcserezavar valamint, fokhagyma legyen, kénben gazdag,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Neked tudnod kell  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Hogy lehet megtartani  Popper Péter szavai  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  Ami embereknek lehetetlen, az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nevem  Akarat  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Lóhere  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyon különös  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png lepke  Nem tudhatod  Popper Péter szavai  Png telefon  Szép estét  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép álmokat!  Alázat  Hiányzik  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Esti kép  Kellemes délutánt kívánok  George Byron - Ahogy itt jár -...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Örülök, hogy látlak!  Mindig jusson idő nevetni  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
májunk tisztítja, méregtelenítő folyamatokat, alábbi étkezési, tisztulási folyamatokat, magvak tele, magvakban esszenciális, l-arginin nevű, glutatonin nevű, kopáncsot &#8211, fruktóz feldolgozása, fruktóz átalakul, szöveteink tárolnak, zsírmáj kialakulásához, anyagcserezavar valamint, fokhagyma legyen, kénben gazdag, májnak abban, mérgező anyagoktól, olyan ételek, kategóriába tartozik, fokhagyma gazdag, méreganyagok okozta, zsírfelhalmozódás elleni, funkciója megfelelő, súlyos májkárosodások, káros anyagoktól, kurkuma elősegíti, méregtelenítését, tulajdonságokkal, antioxidánsokban, méreganyagoktól, oxigénellátását, megtisztuljanak, anyagcserezavar, epetermelődést, túlterheléstől, kialakulásában, élelmiszereket, májkárosodások, antioxidánssal, kialakulásához, méregtelenítő, funkciózavara, következménye, felhasználják, zsírégetésben, bizonyítottan, aminosavakkal, megkönnyítjük, folyamatokat, grapefruitot, fűszerezzünk, betöltésében, hosszadalmas, tojássárgája, szervezetünk, esszenciális, méreganyagok, feleslegesen, feldolgozása, májtisztító, rendelkezik, fogyasztani, bizonyítják, kalóriákkal, flavanoidot, antioxidáló, fogyasztása, tanácsokkal, kategóriába, támogatjuk, szöveteink, eredendően, citrusféle, fűszereket, sejtjeinek, segítséget, glutatonin, tisztítsuk, anyagoktól, figyeljünk, népszerűbb, tisztulási, véletlenül, szükségünk, vitaminnal, naringenin, egyszerűen, szeressük, szelénben, megvédeni, fokhagyma, segítenek, tartalmaz, tisztítja, támogatja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 2535
  • e Hónap: 12888
  • e Év: 72141
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.