Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mészáros Lőrinc “…szűkebb környezetében panaszko
  2013-11-17 10:22:36, vasárnap
 
  Mészáros Lőrinc “...szűkebb környezetében panaszkodni is szokott..."

Posted on 2013/11/17 Szerző: Admin


A kilencvenes években saját erejéből vált tisztes falusi vállalkozóvá. 2010 óta valósággal szárnyal: polgármester, földbirtokos, trafiktulajdonos, mélyépítő, és a felcsúti fociakadémia elnöke. Egy magyar milliárdos vázlatos portréja.
Berobbant a gázszerelő: Mészáros Lőrinc a milliárdosok klubjában A nyakkendő hiánya azért árulkodó jel. Mészáros Lőrinc talán nem egy raffinált spekuláns!

A Népszabadság a 150 leggazdagabb magyart felsorakoztató összeállításában Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere áll a 88. helyen 6,9 milliárd forintos vagyonával. Mészáros, családtagjai és érdekeltségei a környék legnagyobb földbérlői. Szintén jelentős a nemzeti dohánybolt-hálózatban meglévő részesedése, ám ennél is többet hozhatnak a konyhára építőipari cégei, melyek milliárdos közbeszerzéseket nyertek el.

Mészáros Lőrinc szegény családból származik, apja keményen nevelte két fiútestvérével együtt. ,,Tizenévesen még a család tehenét őrizte a legelőn", mesélte egyik közeli ismerőse. Mészáros később gázszerelő lett, cége, a Celsius 96 Kft. a kilencvenes évek közepétől kezdett felemelkedni: ők végezték Felcsúton a gázbekötést és a vízhálózatra csatlakoztatást, és Felcsút mellett más településeken is kaptak megrendeléseket, emlékezett vissza a kezdetekre a lap forrása. A helyiek kedvelték Mészárost, ő volt ,,a falu gázszerelője". Saját erejéből jutott előre, ismerői szerint tisztes színvonalon, ,,nem egyik napról a másikra élő vállalkozóvá" küzdötte fel magát. A gázszerelő vállalkozás lendülete a kétezres évek közepére tört meg, mert addigra minden érintettet csatlakoztattak a hálózatra. Ettől függetlenül Mészáros stabil lábon állt. ,,Lőrinc mindig támogatta a helyi óvodát, az iskolát, rendszerint ő adta a gyerekeknek a Mikulás-csomagot, banánt vett, kifizette a buszbérlést a kiránduláshoz", mesélte róla egy másik ismerőse.

A lap forrásának elmondása szerint az utóbbi években látott üstökösszerű felemelkedésének egyszerű oka van: jókor volt jó helyen. Mészáros több cikluson keresztül volt függetlenként helyi önkormányzati képviselő, így akkor is, amikor 2003-2004 környékén Orbán Viktor előállt a felcsúti fociélet felvirágoztatásának ötletével. Mivel a pályát az önkormányzat adta, a projekthez delegált egy képviselőt is, mint ahogy azt más, az önkormányzatot érintő fejlesztéseknél is tette. Az informátor szerint a futball kapcsán talált egymásra Orbán Viktor és az önkormányzat által delegált Mészáros, aki az akkor ellenzéki politikus által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke lett társadalmi munkában. Az alapítvány tartja fenn a 2006-ban létrehozott Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát.

Az informátor szerint tévesek azok a sajtóhírek, miszerint Mészáros fiatal korában maga is focizott volna. ,,Nem focizott, és nem is ért a focihoz", állította egyik ismerőse. Mindez azonban nem lehetett gátja annak, hogy Mészáros 2008-ban átvegye a Felcsút FC csapatát Molnár Csabától, a település másik nagyvállalkozójától, aki Femol 97 nevű cégén keresztül sokáig szponzorálta a csapatot. Egy helyi vállalkozó azt mondta, Molnár egy idő után túlzottan önjáróvá vált, bizonyos üzleti húzásaival ,,felsőbb érdekeket sértett". Akárhogy is volt, Mészáros Lőrinc ma már egy NB-1-es klub vezetője, ráadásul jövő májusra elkészül a csapat közel négymilliárd forintból épülő, 3500 férőhelyes stadionja.

Mészáros 2010 óta Felcsút polgármestere is: előbb - fideszes jelöltként - bejutott a képviselő-testületbe, akárcsak testvére, az autógumikkal és mezőgazdasági alkatrészekkel kereskedő Mészáros János. A polgármesterséget elnyerő Varga Jánost a választás után módosított törvény alapján leváltották, majd az időközi választáson Mészáros Lőrinc nyert.

Mint az Origo nemrégiben megírta, időközben Mészáros cégügyei is rendbe jöttek: építőipari kivitelezővé fejlesztett cégének 2008-ban százmilliós bevétele volt, ami előbb félmilliárdra, majd a kormányváltás után milliárdos nagyságrendűre kúszott fel. Ugyancsak 2010 után a Mészáros és Mészáros Kft. összesen három és fél milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el, más cégekkel együttműködve.

Mészáros és családja volt a tavalyi Fejér megyei földpályázatok egyik nagy nyertese. A megyében kiosztott földek közel 24 százaléka kapcsolódik hozzá érdekeltségein, illetve családtagjain keresztül: összességében mintegy 1200 hektár bérlésére nyílt lehetőségük. A Népszabadság számítása szerint a területalapú támogatásokból évi 70 millió forint folyhat be a kasszájukba.

A felcsúti polgármester környezete a trafikpályázatokon is a legjobb koncessziókat szerezte meg: az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithattak trafikot, írta meg az Origo. Mészáros Lőrinc augusztusban azzal is a lapokba került, hogy feleségével együtt 800 millió forint osztalékot szavazott meg magának a tulajdonukban álló Mészáros és Mészáros Kft.-ben a 2012. évre, miközben a cég 225 dolgozójának összes bérére 157 millió forintot fordítottak tavaly (vagyis nem fizeti túl a munkásait).

,,A saját szintjén tényleg a maga erejéből jutott előre. Hogy most is így van-e, az kétséges. Lehet, hogy adtak mögé egy jó menedzsmentet is." mondta a fentebb már idézett felcsúti forrás, aki egyébként úgy látja, Mészáros túlvállalta magát: a különböző vállalkozásokkal járó teher és a nyilvánosság érdeklődése szerinte jobban megviseli, mint amennyi pluszt a hirtelen jött gazdagság ad, szűkebb környezetében panaszkodni is szokott emiatt.
(atv)

Bal-Rad komm: “...szűkebb környezetében panaszkodni is szokott emiatt."

-Sokszor (szinte minden alkalommal) negativ felhanggal irt a Bal-Rad is Mészáros Lőrinc barátról. Egy Döbrögi-haverról igazán nem is lehet jót irni. Ám ez a joviális kinézésű-valójában egy tényleg tisztességes iparosember megjelenésű-Mészáros Lőrinc tényleg kilóg az ügyvéd meg közgazdász, meg történész haverok sorából.
Ez a Kádár-rendszerben szocializálódott felcsúti kiszemelt döbrögista tervvégrehajtó, a rá kiosztott szerepet igyekszik az elvárásoknak megfelelően eljátszani, viszont a lelke mélyén valószinűleg nyugtalan. Megvan az apanázs-nem is kicsi-ám annak jelentős része gyanithatóan nem az övé. Ő csak egy stróman!
Mint a szocializmus neveltje-valójában egy egyszerű vidéki kényszervállalkozóvá lett melós-rossz helyen volt rossz időben!
Mészáros Lőrinc nem egy csavaros észjárású, spekuláns kinézésű haszonleső, hanem egy bizonyos célok elérésének egyik kelléke Döbrögi számára.
Ha pedig igaz, hogy Mészáros Lőrinc panaszkodni szokott-ami bizony könnyen elképzelhető-akkor az annak tudható be, hogy az ő egyszerű, ám még bizonyos fokú tisztességet megtartó gondolkodásmódja is felismerte ezt a felemás állapotot.
Valószinűleg jobban szeretne ő maga is kissebb vagyont-nagyobb nyugalmat!
Meglehet pontosan az ő példája cáfolja a mondás igazságát, miszerint “az ember maga választja meg barátait"!
Nagyon is könnyen elképzelhető az a helyzet, hogy a felcsúti gázszerelő lett a “kiválasztott barát"! Őt választotta ki Döbrögi “barátnak"! Aki csupán egy jól apanázsolt báb.

Ez a barátság nehéz tehertétel lehet Mészáros Lőrinc lelkének! Hiszen az ő arcát és nevét használják fel és ki a galádságok kivitelezéséhez. Lehet hogy szabadulna ő már ebből a “barátságból"-de az lehetetlen! Hiszen az bűnben fogant-és pontosan ezért a sirig tart!

Valószinűleg Mészáros Lőrinc is felismerte már mindezt! És meglehet sokszor tűnődik azon, hogy hol ér véget majd ez a “sirig tartó barátság"? Hol lesz az a sir!?

Valahol a messzi Szibériában?

http://balrad.wordpress.com/2013/11/17/meszaros-lorinc-szukebb-kornyezeteben-pana szkodni-is-szokott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felemelkedésének, vállalkozásokkal, szocializálódott, gondolkodásmódja, trafiktulajdonos, közbeszerzéseket, összeállításában, fejlesztéseknél, megrendeléseket, kivitelezéséhez, csatlakoztattak, csatlakoztatást, önkormányzatot, fiútestvérével, alkatrészekkel, felsorakoztató, nagyságrendűre, érdekeltségein, támogatásokból, földpályázatok, tervvégrehajtó, településeken, menedzsmentet, tulajdonukban, kornyezeteben, környezetében, érdekeltségei, kiránduláshoz, polgármestere, önkormányzati, mezőgazdasági, együttműködve, félmilliárdra, családtagjain, összességében, függetlenként, kilencvenes években, felcsúti fociakadémia, magyar milliárdos, nyakkendő hiánya, raffinált spekuláns, környék legnagyobb, konyhára építőipari, család tehenét, kilencvenes évek, vízhálózatra csatlakoztatást, helyiek kedvelték, gázszerelő vállalkozás, kétezres évek, helyi óvodát, másik ismerőse, utóbbi években, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, Felcsút FC, Molnár Csabától, Mészáros János, Varga Jánost, Mészáros Kft, Valószinűleg Mészáros Lőrinc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Baranyi Ferenc - N i n c s  Különleges  "Ez egy csoda"  Otthon  IGEN így  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Tanmese  Facebookon kaptam  Egyszerű  Nem kell hozzá fürdőruhás  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Szép estét  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Somlyó Zoltán - Orgonával  A sorsod  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 14  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Borzasztó  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  A sorsod  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Különleges  Emlékezz  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Különleges  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Éluard - És egy mosoly  Egy párkányon  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Alvó kislány  Borzasztó  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Esterházy Péterre emlékezünk  különleges  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kilencvenes években, felcsúti fociakadémia, magyar milliárdos, nyakkendő hiánya, raffinált spekuláns, környék legnagyobb, konyhára építőipari, család tehenét, kilencvenes évek, vízhálózatra csatlakoztatást, helyiek kedvelték, gázszerelő vállalkozás, kétezres évek, helyi óvodát, másik ismerőse, utóbbi években, felcsúti fociélet, önkormányzat adta, projekthez delegált, önkormányzatot érintő, informátor szerint, futball kapcsán, önkormányzat által, akkor ellenzéki, alapítvány tartja, 2006-ban létrehozott, település másik, helyi vállalkozó, csapat közel, polgármesterséget elnyerő, választás után, időközi választáson, kormányváltás után, tavalyi Fejér, megyében kiosztott, területalapú támogatásokból, felcsúti polgármester, legjobb koncessziókat, ország mind, felcsúti Mészáros, lapokba került, tulajdonukban álló, saját szintjén, maga erejéből, különböző vállalkozásokkal, nyilvánosság érdeklődése, hirtelen jött, tényleg tisztességes, elvárásoknak megfelelően, lelke mélyén, egyszerű vidéki, csavaros észjárású, bizonyos célok, annak tudható, felemás állapotot, mondás igazságát, ember maga, felcsúti gázszerelő, barátság nehéz, galádságok kivitelezéséhez, bűnben fogant-és, sirig tart, messzi Szibériában, felemelkedésének, vállalkozásokkal, szocializálódott, gondolkodásmódja, trafiktulajdonos, közbeszerzéseket, összeállításában, fejlesztéseknél, megrendeléseket, kivitelezéséhez, csatlakoztattak, csatlakoztatást, önkormányzatot, fiútestvérével, alkatrészekkel, felsorakoztató, nagyságrendűre, érdekeltségein, támogatásokból, földpályázatok, tervvégrehajtó, településeken, menedzsmentet, tulajdonukban, kornyezeteben, környezetében, érdekeltségei, kiránduláshoz, polgármestere, önkormányzati, mezőgazdasági, együttműködve, félmilliárdra, családtagjain, összességében, függetlenként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.