Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyümölcsös joghurttál
  2018-07-22 15:45:56, vasárnap
 
   
 

Gyümölcsös joghurttál


Hozzávalók

30 dkg cseresznye
15 dkg málna
15 dkg áfonya
1/2 dl fehérbor vagy rosé
2 szem szegfűszeg
2 szem csillagánizs
1 rúd fahéj
1 csomag zselatin fix
2 dl habtejszín
60 dkg joghurt
1 db biocitrom (reszelt héja)






Elkészítés

Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, a cseresznyét felezzük és kimagozzuk. A bort egy közepes méretű lábasba töltjük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.

A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.

Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom lereszelt héját. Egy 10×25 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztva belesimítjuk a tejszínes joghurtkrémet és a lehűtött gyümölcsszószt. A fagyasztóba tesszük egy éjszakára.

Tálalás előtt legalább 30 perccel kivesszük a fagyasztóból. Kiborítjuk a formából, és felszeleteljük.

 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Címkék: gyümölcsmártást, felszeleteljük, gyümölcsszószt, visszatesszük, joghurtkrémet, fagyasztóból, visszamaradt, gyümölcsöket, felforraljuk, csillagánizs, félretesszük, egyenletesen, sütőpapírral, belesimítjuk, fagyasztóba, hozzáöntjük, cseresznyét, kibélelünk, hozzáadjuk, kimagozzuk, fűszereket, kiborítjuk, cseresznye, gyümölcsös, elkészítés, folyamatos, habtejszín, joghurttál, mérsékelve, hozzávalók, szegfűszeg, tejszínes, éjszakára, joghurtot, leszűrjük, lereszelt, cseresznyét felezzük, közepes méretű, lángot mérsékelve, gyümölcsmártást lehűtjük, visszamaradt szirupba, zselatin fixet, elkészült gyümölcsszószt, citrom lereszelt, 10×25 cm-es, tejszínes joghurtkrémet, lehűtött gyümölcsszószt, fagyasztóba tesszük,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Nagy és kis csodák  Alvó cicák  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Jó éjszakát  Az ember  Baranyi Ferenc - N i n c s  Borzasztó  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Magyar költészet napja  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanmese  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Nagy és kis csodák  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Sík Sándor - Ha jő a perc  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Alvó cica  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tanmese  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  Minden tavaszból őrizz..  Paul David Tripp Április 13  Erdei gyöngyvirág  Jázmin  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jázmin  Azért kaptad  Különleges  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Facebookon kaptam  Magamnak  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  Magamnak  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Alvó cica  Nagy és kis csodák  Alvó cicák  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Különleges  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cseresznyét felezzük, közepes méretű, lángot mérsékelve, gyümölcsmártást lehűtjük, visszamaradt szirupba, zselatin fixet, elkészült gyümölcsszószt, citrom lereszelt, 10×25 cm-es, tejszínes joghurtkrémet, lehűtött gyümölcsszószt, fagyasztóba tesszük, gyümölcsmártást, felszeleteljük, gyümölcsszószt, visszatesszük, joghurtkrémet, fagyasztóból, visszamaradt, gyümölcsöket, felforraljuk, csillagánizs, félretesszük, egyenletesen, sütőpapírral, belesimítjuk, fagyasztóba, hozzáöntjük, cseresznyét, kibélelünk, hozzáadjuk, kimagozzuk, fűszereket, kiborítjuk, cseresznye, gyümölcsös, elkészítés, folyamatos, habtejszín, joghurttál, mérsékelve, hozzávalók, szegfűszeg, tejszínes, éjszakára, joghurtot, leszűrjük, lereszelt, megmossuk, elkészült, kivesszük, biocitrom, lehűtött, legalább, felezzük, alaposan, szirupba, tejszínt, zselatin, elosztva, fehérbor, lehűtjük, formából, keverés, mellett, tesszük, perccel, közepes, tálalás, joghurt, töltjük, lábasba, reszelt, formát, citrom, közben, ezután, hűtőbe, kemény, verjük, főzzük, lángon, áfonya, lángot, percig, méretű, csomag, fahéj, órára, málna, fixet, előtt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 3407
  • e Hónap: 7440
  • e Év: 66693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.