Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány
  2013-12-10 20:37:44, kedd
 
 
Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány
Albert Ákos2013. 12. 10. 07:14


Eltűnt milliárdok, papíron utaztatott áruk, nagy lábon élő vállalkozók. Az Origo új részleteket ásott elő abból a hatalmas áfacsalási ügyből, amelynek főszereplői az egyik nagy magyar áruházlánchoz, a CBA-hoz kötődnek.

Impozáns ház áll Győr egyik külvárosi részén, Kismegyeren nem messze a CBA üzletlánc helyi raktárától. 2011-ben egy őszi éjszakán rendőrök és az adóhatóság emberei ütöttek rajta ezen az épületen, és lefoglalták az ott talált számítógépeket.

A ház ifjabb Laki Lászlóé, aki családjával együtt vezető szerepet játszik a CBA regionális tevékenységében. Nem az ő otthona volt az egyetlen célpontja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akciójának, mintegy száz pénzügyi nyomozó csapott le raktárakra és lakóházakra az ország több pontján, nagyjából negyven helyszínen. A cél egy olyan céghálózat felszámolása volt, amely a gyanú szerint közel négymilliárd forint áfát csalt el körbeszámlázással és jogosulatlan áfa-visszaigényléssel.

Az utóbbi hetekben végig a vezető hírek között szerepelt az ehhez hasonló áfacsalások témája. November elején állt ki a nyilvánosság elé egy korábbi NAV-dolgozó, Horváth András, aki szerint évente akár ezermilliárdos kár is érheti az államot az ilyen visszaélések miatt. Azt is állította, hogy a NAV asszisztál ehhez azzal, hogy nem ellenőrzi elég szigorúan ezeknek a csalási láncoknak a szereplőit.

Horváth ugyanakkor csak általánosságban beszélt a jelenségről, bár állítása szerint az ügyészséghez eljuttatott feljelentésében vannak konkrétumok egyedi esetekről is. A NAV visszautasítja Horváth állításait, és rámutat arra, hogy az elmúlt években több áfacsalási ügyet is sikeresen felderítettek. A részletek megismerését ugyanakkor nehezíti, hogy a hatóság az ezekről szóló közleményekben soha nem nevezte meg a csalással gyanúsított embereket, illetve cégeiket.

Lakiék ügye azonban kivétel. A NAV 2011 őszi akciója után a Győr-Moson-Sopron megyei lap, a Kisalföld megtudott részleteket a hivatalos közléseken túl is. A lap leírta, hogy Lakiék cégét érinti a nyomozás, és beszámoltak a cég CBA-s kapcsolatáról is. Az Origo most, az adócsalások körül fellángolt vitában nézett utána az ügynek, és sikerült új részleteket megtudni a szereplőket ismerőkkel folytatott beszélgetések során és eddig a nyilvánosság előtt nem ismertetett hatósági iratok megszerzésével.
Szálak a CBA-hoz

Az adóhatóság szerint a csalás 2008-ban kezdődött, és egészen a 2011. őszi razziákig tartott. A NAV a 2011-es közleményében úgy fogalmazott, hogy egy, a Győrhöz közeli Abdán működő cég ellen indított eljárást. Ez a Portéka ABC Kft. nevű kereskedő cég, amelynek tulajdonosa ifj. Laki László. Többek között az ő kismegyeri házánál jelentek meg 2011 őszén az adónyomozók, és egy, a Portéka ABC cégbírósági iratai között megtalált ügyészségi dokumentum szerint ő a csalási ügy egyik gyanúsítottja is.

A Portéka ABC másik tulajdonosa egy cég, amelyet Delikát Kft.-nek hívnak. Ez ugyanakkor szintén Lakihoz köthető, ugyanis családi vállalkozás, a tulajdonosa idősebb Laki László, aki a két fiával együtt vezeti a céget.

A két cég székhelye ugyanazon az abdai címen található, és bár a 70 éves idősebb Laki László csak közvetve, a Delikáton keresztül tulajdonosa a Portéka ABC-nek, a 2011-es ügyészségi irat szerint érdemben is részt vett a Portéka irányításában az áfacsalás idején. Ez az irat felsorolja több olyan embert, akiknek közük volt a csaláshoz, de gyanúsítottként egyedül ifj. Laki Lászlót nevezi meg, a többi gyanúsítottat nem azonosítja.

A NAV videója a 2011-es akció egyik helyszínéről

http://videa.hu/videok/hirek-politika/husz-ev-borton-adocsalasert-nav-2pAw7vtQEyt gw6Jr?start=4.113

Lakiék ismert vállalkozóknak számítanak a környéken, ők a tulajdonosai a megyében lévő CBA áruházak jelentős részének. Idősebb Laki 1957 óta foglalkozik kiskereskedelemmel, abdai boltját 1987-ben nyitotta meg, majd Győrben terjeszkedett tovább a fiai segítségével. ,,Ízig-vérig kereskedő" - jellemezte az egyik szomszédja.

A Delikát 1998 óta a CBA régiós központja, jelenleg 19 boltjuk van Győr-Moson-Sopron megyében. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a CBA névvel fémjelzett boltok a központi CBA tulajdonában lennék, az áruházlánc ugyanis franchise alapon épül fel. Azaz önálló cégek alkotják, amelyek szerződésben állnak a központi CBA-val. A Delikát Kft.-nek azonban nagyobb szerepe van a rendszerben, mint egy mezei CBA-boltnak. A cég a saját weboldala szerint régiós központként maga is értékesít franchise-jogokat, így jelenleg 25 másik üzlet kapcsolódik rajtuk keresztül a CBA-hoz, valamint egy régiós raktárt is üzemeltetnek. Ebben tárolják a CBA-központtól kapott árukat, és a boltokat, társult üzleteket is innen látják el áruval.

A Laki családnak ezek mellett szorosabb kapcsolata is van a CBA-val. Idősebb Laki László 14 éven keresztül, egészen 2012 februárjáig egyike volt a CBA tulajdonosainak is, jelenleg pedig a fiának, Laki Péternek van tulajdonrésze a cégben. A CBA 31 tulajdonosának egyike, a szavazati joga azonban a taggyűlési jegyzőkönyv szerint nem számottevő. 2007-ben pedig még ifjabb Laki László képviselte a Delikátot egy győri önkormányzati bankautomata-átadáson mint a CBA helyi vezetője.
Szlovákián keresztül Spanyolországig

A nyomozás 2013 szeptemberéig tartott, a NAV ekkor küldte meg a 13 ezer oldalas iratanyagot a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, vádemelési javaslattal. Sem a NAV, sem az ügyészség nem kívánt válaszolni az Origo kérdéseire, de a Portéka ABC cégbíróságon lévő iratai között megtalálható ügyészségi irat részleteket is tartalmaz az áfacsalás menetéről.

A dokumentumból az rajzolódik ki, hogy a csalók egy szándékosan bonyolulttá tett láncolat segítségével követték el a visszaéléseket. Az ügyészség szerint a Portéka ABC 14 milliárd 332 millió forint értékben adott el magyar cégektől beszerzett élelmiszert három szlovák cégnek, a PE-Medion, a Merk Food és a Lacko Karol részére. Az árut ezután a három szlovák cég továbbadta három magyar cég, a Can-Am Euro Kft., a Sweetfood Impex Kft. és a Kola Trade Kft. számára. Ez a három cég aztán az adóbevallása szerint egy olasz és egy spanyol cégnek adta tovább az árut.

Így zajlott az abdai áfacsalás
Forrás: Origo

Valójában azonban az olasz és a spanyol cég semmilyen kapcsolatban nem állt a magyar cégekkel, az áru pedig még Szlovákiába sem jutott el, csak a Can-Am Euro szigetszentmiklósi telephelyére, majd másnap ment is vissza a Portéka ABC-hez Abdára, a Portéka ABC pedig három és fél milliárd forint áfát vont le a körbeszámlázás során. Az irat szerint az összes cég tulajdonosa tisztában volt azzal, hogy bűncselekményben vesznek részt, sőt még annak a három fuvarozócégnek a vezetője is tudott a csalásról, akik az árut szállították Abda és Szigetszentmiklós között.
Elkezdtek dőlni a milliárdok

A csalással gyanúsított cégek éves üzleti beszámolóit átnézve feltűnő, hogy szinte mindegyik milliárdos nagyságú bevételre tett szert onnantól kezdve, hogy a csalás is megkezdődött. A Portéka ABC-nek 2008-ban csak 1,3 milliárd forint volt az éves árbevétele, 2009-ben viszont már 6,7 milliárd forint. A többi cég között is találni hirtelen jött vagyonokat, van, amelyik egy év alatt ötmilliárd forinttal növelte a bevételeit, egy másiknak pedig 2009-ben még négymilliárdos volt a bevétele, a NAV akciója utáni évben viszont már csak kétmilliót keresett.

A nyomozás során egy másik csalásra is rábukkantak a nyomozók. A folyamat szinte teljes mértékben megegyezik az előzővel, azzal a különbséggel, hogy az áru - ami ebben az esetben több százmillió forintnyi étolaj volt - el sem mozdult a Portéka ABC telephelyéről. Ez után 81 millió forint áfát vont le a cég jogosulatlanul.

A Győri Városi Bíróság 2011 decemberében zár alá helyezte a Portéka ABC vagyonát. Ez ellen ifj. Laki László fellebbezett ugyan, de 2012 januárjában a másodfokú bíróság is rábólintott, mondván az elcsalt pénz értékének nagysága és az elkövetési mód, azaz hogy hosszabb időn át és szervezetten történt a csalás, indokolttá teszi a zárolást.

Megkerestük ifjabb Laki Lászlót, de nem kívánt nyilatkozni. Az üggyel kapcsolatban eddig csupán a Kisalföld megyei lapban jelent meg egy állásfoglalás a család részéről még 2011-ben. A Delikát Kft. ügyvezetője, azaz a Laki család valamelyik tagja nyilatkozott névtelenül, és azt mondta, a társaság jóhiszeműen igényelte vissza az áfát abban a tudatban, hogy a termék elhagyja az országot. Hozzátette, hogy mivel az árut a szlovák cégek vitték el, és nem a Portéka ABC, annak az ellenőrzése, hogy az áru valóban elhagyta-e az országot, nem az ő feladatuk volt.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila e-mailben feltett kérdéseinkre szűkszavúan azt válaszolta, hogy a Portéka ABC Kft. nem partnerük, a Delikát Kft.-vel pedig franchise-szerződéses jogviszonyban vannak. ,,Tudomásunk szerint a Delikát Kft. ellen semmiféle eljárás nem folyt és jelenleg sem folyik" - írta Fodor. Lakiékra nem tért ki a válaszában.

Az adóhatóság ugyan valóban nem a Delikát Kft. ellen indított eljárást, a nyomozás azonban több szálon is érintette a régiós CBA-központi feladatokat ellátó céget. A nyomozók például megpróbálták lefoglalni idősebb Laki László tulajdonrészét a cégben, ám ezt a bíróság végül nem engedélyezte. Akkor még a CBA is úgy látta, hogy lépnie kell az ügyben, ezért bejelentették, hogy átveszik a Delikáttól az alájuk tarozó 19 bolt üzemeltetését, Fodor szerint azért, mert a nyomozás jelentősen megnehezítette a működésüket. De végül csak pár hónapig üzemeltették az áruházakat, aztán visszaadták őket a Delikátnak. ,,Miután a zavartalan működést a régió biztosítani tudta, onnantól kezdve okafogyottá vált a CBA-központ szerepvállalása" - írta Fodor.
15 személyes asztal árulkodik a fényűzésről

A szomszédok szerint Lakiékon látszik, hogy jól keresnek, szép házakban laknak, és jó kocsikkal járnak. Gyakran látják az egyik fiatalabb Lakit, ahogy a terepjáróval befordul a cég udvarába, ami egy szintén általuk üzemeltetett CBA mellett áll.

Ifjabb Laki Kismegyer városrészben él, közel a CBA régiós raktárához. A szomszédja közvetlen embernek ismeri, még römizni is szoktak együtt. Idősebb Lakinak Győr egyik kertvárosi negyedében van egy hatalmas háza. ,,Társasági ház, 15 személyes nagyasztala van" - mondta róla az egyik szomszédja. Ottjártunkkor üres volt, csak két kitömött állat figyelt a kapualjból, a nagy vadász hírében álló idősebb Laki ugyanis éppen nem volt otthon.

A szomszédok szerint nem rázta meg őket az ügy, semmit sem változott a kedélyállapotuk, bár ifjabb Laki egyik szomszédja azt mondta, van, hogy szóba hozza az ügyet, ilyenkor mindig arról beszél, hogy ártatlannak tartja magát.
Üres lakásokat hagytak maguk mögött

A Portéka ABC-n kívül még hat magyar cég vett részt a milliárdos áfacsalásban. Ezek a cégek biztosították a fiktív számlákat a kamu eladásokhoz, de róluk jóval kevesebbet tudni, mint Lakiék vállalkozásairól. Közülük kettő, a Can-Am Euro Kft. és a Sweetfood Impex Kft. is ugyanannak a csepeli vállalkozónak a tulajdona. Mindkét cég felszámolás alatt van, és mindkettő szerepel a NAV-nak a 100 millió forintot meghaladó adótartózással rendelkező cégeket felsoroló listáján.

A Portéka ABC élelmiszer-szállítmánya a Can-Am Euro Kft. szigetszentmiklósi raktárába futott be, hogy aztán egy nap elteltével visszainduljon Abdára. Egy már évek óta a raktárban dolgozó munkás szerint annyi kamion jár az ipari területen fekvő raktárba, hogy számukra semmi különös nem tűnt fel, csak az, amikor megjelentek a rendőrök. ,,Egyszer csak megállt itt egy NAV-os autó, aztán még egy" - mesélte. Lefoglalták a teljes árukészletet, és a cég minden ingóságát. A munkás éppen a NAV akciója előtt pár héttel látta, hogy a cégtulajdonos egy új luxuskocsival érkezett a raktárba, de szerinte azt is elvitte az adóhatóság. A tulajdonos jelenleg egy átlagos és cseppet sem fényűző családi házban lakik Csepelen, az Origónak pedig nem akart nyilatkozni.

Egy napot állt az áru a szigetszentmiklósi raktárban - illusztráció
Forrás: AFP/Ramil Sitdikov

A fényűzés a többi vállalkozásra sem jellemző most. Van olyan cég, amelyik egy pesterzsébeti panelház tizedik emeletén lévő lakásba van bejegyezve, egy másik pedig egy olyan XI. kerületi lakásba, ahol már jó ideje nem lakik senki. A tulajdonos lakcímén azonban csak egy fiatal nőt találtunk, aki szerint a vállalkozó már jó ideje eladta a lakást, és ő nem tudja hová költözött. Pedig az évek során már többször is kapott levelet a NAV-tól, és rendőrök is keresték már a címen.

Megpróbáltunk a nyomára akadni a szállításokat végző fuvarozótársaságoknak is, végül két társaság vezetőjével tudtunk beszélni. Egyikük egy dabasi házban él, ami előtt ottjártunkkor egy megviselt furgon parkolt. Amikor elmondtuk neki, hogy egy áfacsalási üggyel kapcsolatban keressük, amiben érintett a cége, röviden csak annyit mondott, hogy ez elképzelhető, majd egy ,,köszi szépen" kíséretében visszament a házba. Az ügyészségi iratban megemlített másik fuvarozó cég vezetője azt mondta, sosem hallott a Portéka ABC-ről, sem a szigetszentmiklósi raktárról, és arról sem tud, hogy áfacsalással gyanúsítanák.

A NAV 2013. szeptemberi közleménye szerint a nyomozás végére a vagyonelkobzásokból és bankszámlazárolásokból az államot ért négymilliárdos kár jó része megtérült. Az elkövetők bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és különösen nagy értékű adócsalás miatt akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás során a gyanúsítottak közül nyolcan előzetes letartóztatásba, öten pedig házi őrizetbe kerültek, de ma már mindannyian szabadlábon védekeznek. Egy gyanúsított ellen kellett nemzetközi elfogatóparancsot kiadni, mert a NAV információi szerint Panamában bujkál.


http://www.origo.hu/itthon/20131208-a-negymilliardos-abdai-afacsalas-tortenete.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vállalkozásairól, bűncselekményben, börtönbüntetésre, gyanúsítottként, kedélyállapotuk, általánosságban, bűnszervezetben, szerepvállalása, spanyolországig, feljelentésében, letartóztatásba, tevékenységében, tulajdonosainak, visszainduljon, megnehezítette, ezermilliárdos, adótartózással, visszautasítja, főügyészségnek, számítógépeket, négymilliárdos, negymilliardos, közleményekben, megszerzésével, tulajdonrészét, fuvarozócégnek, vállalkozóknak, körbeszámlázás, visszaéléseket, jogosulatlanul, tulajdonosának, vállalkozónak, pesterzsébeti, cégtulajdonos, luxuskocsival, szállításokat, egész adóbotrány, hatalmas áfacsalási, egyik nagy, őszi éjszakán, adóhatóság emberei, egyetlen célpontja, ország több, olyan céghálózat, gyanú szerint, utóbbi hetekben, vezető hírek, ehhez hasonló, korábbi NAV-dolgozó, ilyen visszaélések, csalási láncoknak, ügyészséghez eljuttatott, Albert Ákos2013, Laki Lászlóé, Nemzeti Adó-, Horváth András, Portéka ABC Kft, Laki László, Portéka ABC, Delikát Kft, Portéka ABC-nek, Laki Lászlót, Idősebb Laki, Idősebb Laki László, Laki Péternek, Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, Merk Food, Lacko Karol, Can-Am Euro Kft, Sweetfood Impex Kft, Kola Trade Kft, Can-Am Euro, Portéka ABC-hez Abdára, Győri Városi Bíróság, Fodor Attila, Ifjabb Laki Kismegyer, Idősebb Lakinak Győr, Portéka ABC-n, Ramil Sitdikov, Portéka ABC-ről,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az ember emlékekből áll  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 12  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  James Allen  Müller Péter tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Otthon  ajándék, mellyel meglepem  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Zilahy Lajos gondolata  Az ember  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Hogyan válunk hűségesekké?  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszi este  Martin Buber, A haszidim meséi  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Azért kaptad  Spenót fasírttal  Alvó cica  Eduardo Sacheri gondolata  Márai Sándor tollából  Előfordul, hogy  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Emlékezz  Jó éjszakát  Zilahy Lajos mondta  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul Éluard - És egy mosoly  Nevelőszülőkhöz adták,  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Emlékezz  Martin Buber, A haszidim meséi  Szeretem ujjad karcsuságait,  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jázmin  Mindent de mindent visszakap  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívek  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy tavasz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szeretem ujjad karcsuságait,  A gyulladáscsökkentő és csonte... 
Bejegyzés Címkék
egész adóbotrány, hatalmas áfacsalási, egyik nagy, őszi éjszakán, adóhatóság emberei, egyetlen célpontja, ország több, olyan céghálózat, gyanú szerint, utóbbi hetekben, vezető hírek, ehhez hasonló, korábbi NAV-dolgozó, ilyen visszaélések, csalási láncoknak, ügyészséghez eljuttatott, elmúlt években, részletek megismerését, ezekről szóló, csalással gyanúsított, hivatalos közléseken, adócsalások körül, szereplőket ismerőkkel, nyilvánosság előtt, adóhatóság szerint, csalás 2008-ban, 2011-es közleményében, tulajdonosa idősebb, abdai címen, 2011-es ügyészségi, áfacsalás idején, irat felsorolja, többi gyanúsítottat, 2011-es akció, megyében lévő, fiai segítségével, egyik szomszédja, áruházlánc ugyanis, központi CBA-val, mezei CBA-boltnak, saját weboldala, régiós raktárt, szavazati joga, taggyűlési jegyzőkönyv, győri önkormányzati, nyomozás 2013, áfacsalás menetéről, szándékosan bonyolulttá, ügyészség szerint, árut ezután, három szlovák, adóbevallása szerint, spanyol cégnek, abdai áfacsalás, magyar cégekkel, körbeszámlázás során, irat szerint, három fuvarozócégnek, árut szállították, éves árbevétele, másiknak pedig, nyomozás során, másik csalásra, folyamat szinte, esetben több, másodfokú bíróság, elcsalt pénz, üggyel kapcsolatban, család részéről, társaság jóhiszeműen, áfát abban, termék elhagyja, szlovák cégek, adóhatóság ugyan, nyomozás azonban, régiós CBA-központi, nyomozók például, bíróság végül, alájuk tarozó, nyomozás jelentősen, zavartalan működést, régió biztosítani, szomszédok szerint, egyik fiatalabb, terepjáróval befordul, szintén általuk, szomszédja közvetlen, hatalmas háza, nagy vadász, milliárdos áfacsalásban, cégek biztosították, fiktív számlákat, kamu eladásokhoz, csepeli vállalkozónak, raktárban dolgozó, ipari területen, teljes árukészletet, munkás éppen, tulajdonos jelenleg, napot állt, többi vállalkozásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.