Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Döbbenetes fideszes kezdeményezés: imát kell mondani Orbán
  2013-12-10 22:08:09, kedd
 
 
Döbbenetes fideszes kezdeményezés: imát kell mondani Orbán Viktorért?
nepszava.hu|2012. jan 10. 12:38

"Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen. Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot! Minél többször mondjuk el az alábbi keresztény áldó imádságot Orbán Viktorért" - áll annak az imának a bevezetőjében, amelyet Németh Szilárd csepeli polgármester is mindenkinek a figyelmébe ajánl.
A csepeli önkormányzat közpénzen üzemeltetett hivatalos szócsövén, a csepel.hu hírportálon keresztül Németh Szilárd XXI. kerületi fideszes polgármester egy olyan imádság, pontosabban "áldóima" terjesztésére kéri a csepelieket, amelyik Orbán Viktorért szól, s felvezetőjében az ellenzéket vádolják és fenyegetik.

A Népszava érdeklődésére a csepeli önkormányzatnál is megerősítették, hogy az oldalon található imát "komolyan gondolták", és nem hekkelték meg az oldalt. A Csepeli Önkormányzatnál lapunknak azt mondták, hogy valójában nem Németh Szilárd kéri ezt a helyiektől, hanem az áldást mondó plébános. A lejjebb látható printscreenen azonban jól látszik, hogy Németh Szilárd polgármester a következőket írja az ima mellé: "Kérem önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhessék az áldóimát!" Ezt a kérést személyesen alá is írta.

Az önkormányzatnál Ábel Attila alpolgármester azt mondta, nem aggályos, ha pozitív ügyek mellé állnak, s ha valaki Orbán Viktorért vagy az országért imádkozik az pozitív ügy.

Az ima így szól:

Az Úr legyen előtted, hogy az igaz útra vezessen téged,
Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon téged.
Az Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen téged a gonosz álnokságától.
Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel, és kihúzzon téged a csapdából.
Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon téged, ha szomorúság nehezedik rád.
Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen téged, ha ellenség ront rád.
Az Úr legyen feletted, hogy áldás szálljon rád.

Így áldjon meg téged a jóságos Isten.


Csepel honlapjának címlapján volt a felhívás


A felhívást itt találja.

Az ima szövegét külön is feltették a honlapra.


Döbbenetes fideszes kezdeményezés: imát kell mondani Orbán Viktorért?


Orbán hatalma nem Istentől való

Választott, és nem Istentől kapott hatalom sikeréért is lehet imát mondani, ez Gábor György vallásfilozófus szerint belefér a keresztény hagyományokba. Ám amikor egyetlen emberért, a vezetőért szól az ima, aki a legfőbb jó, és vele szemben áll az ellenzék, mint a legfőbb rossz, az már a diktatúra jele. Gábor lapunknak arról beszélt, hogy demokráciában az igazság nem kizárólag az egyik vagy a másik oldalon van. Az ellenzék is akarhat jót, s hiába a szakrális keret, Magyarországon tudható, hogy Orbán Viktor hatalma nem Istentől való, az ellenzék pedig nem maga a sátán.

A vallásfilozófus visszásnak tartja azt is, hogy az áldóimát nemzetiszín keretben tették közzé a csepel.hu-n. A "katholikos" ugyanis nem nemzeti ügy, Krisztus az egész emberiségnek hozott megváltást. Hozzátette, aki nemzeti ügyet csinál ebből, az maga akarja meghatározni, hogy ebben az országban ki a jó, és kit kell kitaszítani. Pedig a plébánosnak egybe kell tartania a nyáját, akár a jó pásztornak. Ehelyett a plébános azt sugallja, hogy aki keresztényi értékrendben éli az életét, de nem Orbán mellé áll, az nem üdvözülhet. Elképesztő, hogy egy plébános szakrálisan legitimálja a miniszterelnököt, vele szemben pedig a "sátáni" ellenzéket állítja.

A Facebookon az imához már a következőket fűzték:

"Ez egy szent Patriknak tulajdonított, 4. századi áldás, amely viszont egy gyökerű egy régi ír baráti áldással, ami mai napig megvan, nevezetesen:

"Legyen előtted mindig út, fújjon mindig hátad mögül a szél, süsse arcodat a nap, az eső puhán essen földjeidre, és amíg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten!!!" Szóval: Németh úr, Csepel polgármestere hivatkozik egy Amerikába emigrált, erdélyi magyar íróról való megemlékezés kapcsán, ősi ír áldást kérve a Fideszre és Orbán Viktorra a magyar ellenzékkel szemben?"

"Térdre, imához!"

"Ez az év is jól kezdődik. A rekordgyenge forint mögött a szilveszteri buli után józanodó brókerek támadását sejtő Selmeczi Gabriella, a 20 millióért rendelt (mű)alkotásait büszkén mutogató miniszterelnöki megbízott, az Operaház előtti séta helyett alagútra kelő kormánytagok, valamint a portafülke-forradalmárrá avanzsálódott L. Simon László után itt van nekünk Németh Szilárd "imádni való" ötlete" - írja Török Zsolt az MSZP szóvivője, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A politikus álláspontja szerint nagy lehet a baj, ha "a Kedves Vezetőn már csak a fohász segíthet. Igaz, neki sem lehet könnyű, ha ilyen segítői vannak. Valakinek gazdaságpolitikai szakemberek, neki Szilárdan hívő pártkatonák jutnak" - teszik hozzá.

"Javasoljuk, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata mellé függesztessék ki az Áldóimát is, avagy ahogy Szilárd fohászának (egykor liberális elveket valló) címzettje mondta volt: Térdre, imához!" - zárul a közlemény.


http://nepszava.hu/cikk/508949-dobbenetes-fideszes-kezdemenyezes-imat-kell-mondan i-orban-viktorert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, vallásfilozófus, önkormányzatnál, miniszterelnöki, magyarországon, alpolgármester, megismerhessék, felvezetőjében, megerősítették, tulajdonított, együttműködés, demokráciában, hagyományokba, kezdemenyezes, kezdeményezés, közleményében, polgármestere, függesztessék, bevezetőjében, printscreenen, avanzsálódott, forradalmárrá, érdeklődésére, terjesztésére, polgármester, kormánytagok, üzemeltetett, meghatározni, értékrendben, megemlékezés, következőket, vigasztaljon, rekordgyenge, szilveszteri, honfitársunk, emberiségnek, ellenzék újra, saját eszközével, alábbi keresztény, figyelmébe ajánl, csepeli önkormányzat, olyan imádság, ellenzéket vádolják, csepeli önkormányzatnál, oldalon található, áldást mondó, lejjebb látható, következőket írja, kérést személyesen, önkormányzatnál Ábel, országért imádkozik, igaz útra, Orbán Viktorért, Orbán Viktor, Németh Szilárd, Németh Szilárd XXI, Csepeli Önkormányzatnál, Ábel Attila, Gábor György, Orbán Viktorra, Selmeczi Gabriella, Simon László, Török Zsolt, Kedves Vezetőn, Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  képre írva  Facebookon kaptam  Png nő  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Facebookon kaptam  Png csokor  Popper Péter szavai  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Radikális szeretet  Szívem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mindig jusson idő nevetni  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png lepke  Egy lelki imádság  Sose bánj semmit  Adakozás  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tavaszi kép  Gonosz démon-álarc  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Neked tudnod kell  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem tudhatod  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Nem tudhatod  Akarat 
Bejegyzés Címkék
ellenzék újra, saját eszközével, alábbi keresztény, figyelmébe ajánl, csepeli önkormányzat, olyan imádság, ellenzéket vádolják, csepeli önkormányzatnál, oldalon található, áldást mondó, lejjebb látható, következőket írja, kérést személyesen, önkormányzatnál Ábel, országért imádkozik, igaz útra, gonosz álnokságától, jóságos Isten, keresztény hagyományokba, vezetőért szól, legfőbb rossz, diktatúra jele, egyik vagy, másik oldalon, szakrális keret, ellenzék pedig, vallásfilozófus visszásnak, áldóimát nemzetiszín, egész emberiségnek, maga akarja, plébánosnak egybe, plébános szakrálisan, következőket fűzték, szent Patriknak, magyar ellenzékkel, rekordgyenge forint, szilveszteri buli, politikus álláspontja, fohász segíthet, miniszterelnököt, vallásfilozófus, önkormányzatnál, miniszterelnöki, magyarországon, alpolgármester, megismerhessék, felvezetőjében, megerősítették, tulajdonított, együttműködés, demokráciában, hagyományokba, kezdemenyezes, kezdeményezés, közleményében, polgármestere, függesztessék, bevezetőjében, printscreenen, avanzsálódott, forradalmárrá, érdeklődésére, terjesztésére, polgármester, kormánytagok, üzemeltetett, meghatározni, értékrendben, megemlékezés, következőket, vigasztaljon, rekordgyenge, szilveszteri, honfitársunk, emberiségnek, önkormányzat, álnokságától, nyilatkozata, hírportálon, csepelieket, eljuttatott, pontosabban, pártkatonák, plébánosnak, személyesen, keresztényi, legitimálja, nevezetesen, találkozunk, honlapjának, szakrálisan, nemzetiszín, ellenzékkel, oltalmazzon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.