|
2018-08-09 14:26:04, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Zöldségleves petrezselymes maceszgombóccal
Hozzávalók
A leveshez:
zsenge zöldborsó
vajbab
sárgarépa
petrezselyem gyökér
só
olaj
2 db tyúkhúsleves kocka vagy húsleves alaplé
A maceszgombóchoz
10 dkg macesz
1 tk olaj vagy 5 dkg libazsír
kb. 3 dkg vöröshagyma
2 tojás
só
1-1 késhegynyi törött bors
gyömbérpor
petrezselyemzöld
Elkészítés
A zöldséglevest szokásos módon készítem el. Kevés olajon megpárolom a tisztított és felaprított zöldségféléket, majd felöntöm vízzel vagy húsleves alaplével, sózom és megfőzöm.
A gombóchoz a macesz felét hideg vízben áztatom rövid ideig, mégpedig azért, hogy megpuhuljon. Másik felét pedig apróbb darabokra töröm. Kevés zsiradékon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet. A zsiradékot leszűröm, majd a tojás sárgájával habosra keverem.
Tálba teszem az áztatott és jól kinyomkodott maceszt, hozzáadom a pirított petrezselymes hagymát, jól összedolgozom, sóval, borssal, őrölt gyömbérrel ízesítem. A tojásfehérje felvert habjával lazítom, hozzáadva az összetört maceszt /pászka/.
Legalább 30 percet pihentetem, hogy a massza összeálljon. Hideg vízbe mártott kézzel formálom a gombócokat, melyeket a forrásban lévő levesben kifőzöm.
Fogyasztáskor a levest is megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel, levesünk még ízletesebbé válik.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - LEVESEK |
|
Címkék: petrezselyemzöld, maceszgombóchoz, maceszgombóccal, zöldségféléket, zöldséglevest, összedolgozom, petrezselymes, megszórhatjuk, fogyasztáskor, tyúkhúsleves, petrezselyem, kinyomkodott, vöröshagymát, zöldségleves, tojásfehérje, megpuhuljon, vöröshagyma, összeálljon, felaprított, ízletesebbé, gombócokat, megpárolom, gyömbérrel, elkészítés, késhegynyi, gyömbérpor, tisztított, hozzávalók, sárgájával, zsiradékon, zsiradékot, pihentetem, beleteszem, alaplével, sárgarépa, hozzáadom, zöldséglevest szokásos, macesz felét, finomra vágott, apróra vágott, zsiradékot leszűröm, tojás sárgájával, pirított petrezselymes, tojásfehérje felvert, összetört maceszt, massza összeálljon, forrásban lévő,
|
|
|
|
zöldséglevest szokásos, macesz felét, finomra vágott, apróra vágott, zsiradékot leszűröm, tojás sárgájával, pirított petrezselymes, tojásfehérje felvert, összetört maceszt, massza összeálljon, forrásban lévő, petrezselyemzöld, maceszgombóchoz, maceszgombóccal, zöldségféléket, zöldséglevest, összedolgozom, petrezselymes, megszórhatjuk, fogyasztáskor, tyúkhúsleves, petrezselyem, kinyomkodott, vöröshagymát, zöldségleves, tojásfehérje, megpuhuljon, vöröshagyma, összeálljon, felaprított, ízletesebbé, gombócokat, megpárolom, gyömbérrel, elkészítés, késhegynyi, gyömbérpor, tisztított, hozzávalók, sárgájával, zsiradékon, zsiradékot, pihentetem, beleteszem, alaplével, sárgarépa, hozzáadom, zöldborsó, darabokra, gombóchoz, összetört, hozzáadva, forrásban, készítem, leveshez, formálom, húsleves, megfőzöm, mégpedig, habjával, levesben, pirított, ízesítem, leszűröm, szokásos, üvegesre, levesünk, felöntöm, aprított, libazsír, melyeket, legalább, áztatott, áztatom, finomra, borssal, mártott, maceszt, kifőzöm, habosra, felvert, lazítom, pirítom, hagymát, keverem, zsenge, apróra, macesz, teszem, alaplé, vágott, kézzel, apróbb, levest, pászka, vízzel, percet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1014
- e Hét: 4328
- e Hónap: 8361
- e Év: 67614
|
|
|