Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kamilla
  2018-04-29 06:45:36, vasárnap
 
  A kamilla egy remek gyógynövény. Borogatjuk is a fájós arcunkat,
fogunkat a belőle készített teával, de az is jó megoldás, ha öblögetünk
vele, hiszen a kamilla gyulladáscsökkentő, nyugtató, antibakteriális,
gombaellenes és vírusellenes hatásokkal is rendelkezik.

A kamilla (orvosi székfű) nagyon régóta ismert gyógynövény, már az ókori
rómaiak és görögök is alkalmazták gyógyító céllal. Kedvező hatását több
hatóanyag együttes jelenléte eredményezi, mint például az illóolajában,
annak jellegzetes kék színét eredményező azulén, vagy a virágok színét
is adó sárga flavonoidok.

A virágdrog számos teakeverék, kivonat és tinktúra alkotója. Jó eredménnyel
használják a gyomor- és bélnyálkahártyák gyulladása esetén.
Légúti megbetegedésekkor inhalációra alkalmazzák.

Forrázással készült teája nyugtató, görcsoldó, szélhajtó, gyomorerősítő és
emésztést serkentő hatású. Meghűlés esetén izzasztó, toroköblítő tea
alkotójaként jó hatású. Külsőleg szemborogató, fogínyerősítő, sebgyógyulást
elősegítő hatású.

A kamillát már Hippokratész, az orvostudomány atyja is előszeretettel alkalmazta különféle egészségi panaszok kezelésére. Használta fejfájásra, lázra, vesebetegségekre, májbetegségekre, álmatlanságra, bőrirritációkra, köszvényre, gyulladásra és aranyérre is.

A kamillát napjainkban elsősorban álmatlanságra, emésztési és szorongásos zavarokra is használják. Lássuk is, milyen egészségi panaszok esetén fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez!

A kamilla lehet az egyik legjobb alternatív terápia az álmatlanság megelőzésére, az álmatlanság kezelésére. A gyógynövény egy apigenin nevű vegyületet tartalmaz, egy erős antioxidánst, amely erősen kötődik az agy receptoraihoz, amelyek álmosságot okoznak és csökkentik az álmatlanságot. Egy kutatás eredményeként azt a következtetést vonták le, hogy azok a vizsgálati személyek, akik lefekvés előtt kamillateát fogyasztottak, éjszaka nem ébredtek fel és sokkal gyorsabban aludtak el, mint akik csak placebót kaptak.

A kamilla jobb emésztést biztosít és védi a gyomor- és bélrendszer egészségét is. Hasmenés ellen is nagyon hatásos. Ezt a hatását gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönheti. A kamilla kiemelt szerepet játszhat a gyomorfekély megelőzésében, mivel csökkenti a gyomor savas állapotát és gátolja azoknak a baktériumoknak az elszaporodását, amelyeknek jelentős szerepük van a gyomorfekély kialakulásában.

A kamillateában nagyon sok antioxidáns található, amelynek némi védő szerepe van egyes ráktípusok kialakulásában. Apigenintartalma hatásos lehet a mellrák, az emésztőrendszeri daganatok, a bélrák, a prosztata- és a méhrák kialakulása ellen.

A kamillatea rendszeres fogyasztása a segítségünkre lehet a vércukorszint csökkentésében is. Gyulladáscsökkentő hatása megakadályozza a hasnyálmirigy sejtjeinek károsodását. Ez az állapot akkor fordul elő, amikor a vércukorszint drasztikusan megemelkedik.

A hasnyálmirigy egészségének megőrzése azért is olyan lényeges, mivel inzulint termel és ennek a hormonnak a feladata, hogy a fölösleges cukrot eltávolítsa a vérből.

A kamillatea antioxidáns flavonoidokban is nagyon gazdag. Ezek a flavonoidok mind a koleszterinszintet, mind a magas vérnyomást eredményesen csökkentik, így csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatait. A gyógytea rendszeres fogyasztása nemcsak az LDL-koleszterin-szint, hanem a trigliceridszint csökkentéséhez is aktívan hozzájárul.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Címkék: tulajdonságainak, apigenintartalma, vesebetegségekre, trigliceridszint, bélnyálkahártyák, emésztőrendszeri, májbetegségekre, bőrirritációkra, antibakteriális, gyógynövényhez, előszeretettel, elszaporodását, következtetést, baktériumoknak, megakadályozza, flavonoidokban, kialakulásának, kialakulásában, csökkentésében, csökkentéséhez, hasnyálmirigy, orvostudomány, gyomorerősítő, fogínyerősítő, sebgyógyulást, álmatlanságra, segítségünkre, megelőzésében, kamillateában, fogyasztottak, vércukorszint, receptoraihoz, álmatlanságot, eredményeként, gyomorfekély, fordulhatunk, remek gyógynövény, fájós arcunkat, belőle készített, virágok színét, virágdrog számos, orvostudomány atyja, kamillát napjainkban, kamilla lehet, egyik legjobb, álmatlanság megelőzésére, álmatlanság kezelésére, apigenin nevű, erős antioxidánst, kutatás eredményeként, következtetést vonták, vizsgálati személyek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Reggel van  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Kerüld el az evangélium örömén...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Alázat  Németh László tollából  Soha ne kedvezz...  A boldog családok mind hasonló...  Egy hatékony szolga  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reggel van  Fehér virág  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Esti kép  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akik bántanak téged  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png férfi  Kövesd a cowboyt!  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Az engedelmesség miért nem vál...  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Örülök, hogy látlak!  A másik dolog,  Nagyon különös  Png lepke  A televizió nem a kultúrát kép...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szívem  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png cica 
Bejegyzés Címkék
remek gyógynövény, fájós arcunkat, belőle készített, virágok színét, virágdrog számos, orvostudomány atyja, kamillát napjainkban, kamilla lehet, egyik legjobb, álmatlanság megelőzésére, álmatlanság kezelésére, apigenin nevű, erős antioxidánst, kutatás eredményeként, következtetést vonták, vizsgálati személyek, kamilla jobb, kamilla kiemelt, gyomorfekély megelőzésében, gyomor savas, gyomorfekély kialakulásában, kamillateában nagyon, emésztőrendszeri daganatok, méhrák kialakulása, kamillatea rendszeres, segítségünkre lehet, vércukorszint csökkentésében, hasnyálmirigy sejtjeinek, állapot akkor, vércukorszint drasztikusan, hasnyálmirigy egészségének, fölösleges cukrot, kamillatea antioxidáns, flavonoidok mind, magas vérnyomást, gyógytea rendszeres, trigliceridszint csökkentéséhez, tulajdonságainak, apigenintartalma, vesebetegségekre, trigliceridszint, bélnyálkahártyák, emésztőrendszeri, májbetegségekre, bőrirritációkra, antibakteriális, gyógynövényhez, előszeretettel, elszaporodását, következtetést, baktériumoknak, megakadályozza, flavonoidokban, kialakulásának, kialakulásában, csökkentésében, csökkentéséhez, hasnyálmirigy, orvostudomány, gyomorerősítő, fogínyerősítő, sebgyógyulást, álmatlanságra, segítségünkre, megelőzésében, kamillateában, fogyasztottak, vércukorszint, receptoraihoz, álmatlanságot, eredményeként, gyomorfekély, fordulhatunk, megemelkedik, drasztikusan, antioxidánst, illóolajában, megelőzésére, eredményesen, gombaellenes, alkotójaként, egészségének, hippokratész, vírusellenes, szemborogató, fogyasztása, kialakulása, eredménnyel, gyógynövény, antioxidáns, álmatlanság, rendelkezik, eltávolítsa, alkalmazzák, flavonoidok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3493
  • e Hét: 7571
  • e Hónap: 29838
  • e Év: 162392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.