Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség megakadályozása...
  2018-08-22 11:22:02, szerda
 
   
  A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával







Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.

A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.

A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve.
 
 
0 komment , kategória:  CUKORBETEGEKNEK   
Címkék: biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Esti kép  képre írva  Éretlen vers  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png virág  Akik bántanak téged  Alázat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrizkednünk kell...  Fekete István - Akác  Png csokor  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bertolt Brecht -től idézet  Minden harmadik...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  Png kislány  Tavaszi kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A boldog családok mind hasonló...  Még csak most kezdődik a nap  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy lelki imádság  Julian Brass gondolata  Png férfi  Kaffka_Margit  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png lepke  Lóhere  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bertolt Brecht -től idézet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Mai harmónia kártyám  Szívem tiéd  Garai Gábor - Takarítás  Sose bánj semmit  Png kislány  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Sose bánj semmit  Nevem  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, mutagéneket, végtermékek, folyadékban, fogyasztunk, alkalmazunk, agyonfőzött, módszerekre, következnek, halételeket, minimálisan, felgyorsuló, százalékkal, kockázatát, számítanak, változások, károsítják, grillezett, férfiaknál, megnövelik, anyagoknak, generálnak, egészséges, táplálékot, csökkentik, valamilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 463
  • e Hét: 3771
  • e Hónap: 14124
  • e Év: 73377
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.