Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
  2018-08-23 10:39:02, csütörtök
 
   
 

A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A bablevest rántás helyett úgy lehet sűrűsíteni, hogy a benne főtt zöldséget össze kell turmixolni. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

.
11. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és télen, amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Jobban megtartja az ízét és illatát.

12. Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
Hirdetés

13. Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhető.

14. A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a kellemetlen szagokat.

15. A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, mielőtt behelyezzük, húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

16. Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe. Azért vegyük figyelembe, hogy a hagyma illó olaja gyógyítja a szemet.

17. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

18. Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss zöldségeket (akár több kilót), majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros
üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor
figyeljünk a az ételhez adott sómennyiségre!

19. Ne táróljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

20. Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes kitölteni. Például, amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani lehet. Azon felül nem szaporodik fel a mosatlan sem.

21. Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem
utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel pedig, még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,sokkal több palacsinta süthető belőle.

22. A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk
a főzőléhez.

23. A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

24. Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!

25. A citrom héját nem kell kidobni, míg nem lesz rá szükség, mélyhűtőbe vele! Fagyottan könnyen reszelhető.

26. Hogy a hússzeletek ne fagyjanak össze a mélyhűtőbe, a hússzeletek közé folpackot kell tenni, így nem fagy össze. Felhasználáskor annyi szeletet vesz ki az ember, amennyire éppen szükség van.

27. Tészta, leves, stb. úgy is fagyasztható, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágjuk, zacskóval kibéleljük, s ebbe beletesszük a fagyasztani valót. Ha megfagy, ki lehet venni a dobozból, és a téglaalap formájával jól pakolható a fagyasztóban.
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Címkék: kifertőtlenített, felhasználáskor, hűtőszekrényben, újramelegíteni, krumplifőzelék, befőttesüveget, felhasználható, üresjáratokat, sómennyiségre, megszurkáljuk, zellerlevelet, legkönnyebben, zsemlyegombóc, előmelegített, megmelegítjük, süteményekhez, szárazbabhoz, zöldpaprikát, konyharuhába, eltávolítani, fagyasztható, panírozásnál, ízesítéséhez, készítéséhez, készítésekor, vágódeszkára, lefagyasztom, készíthetünk, ételízesítőt, vöröshagymát, összekeverve, ásványvízzel, utolsósorban, petrezselyem, mosogatással, fagyasztóban, keveréket minden, zsemlyegombóc galuskájába, krumplifőzelék akkor, rántásba reszelt, szárazbabhoz főzésközben, főzelék vagy, csirkemájat sütés, levét kifacsarom, masszához tegyünk, evőkanál étolajat, edény aljához, sovány húsokat, füstölt kolbászról, legkönnyebben eltávolítani, tojás sárgája, bablevest rántás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép álmokat!  Tavaszi kép  Örülök, hogy látlak!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete István - Akác  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem tudhatod  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Mai harmónia kártyám  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét  Szívem tiéd  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nevem  Nagyi telefonál  Png kutya  Kaffka_Margit  Rátalálsz  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Bounty krémes  A televizió nem a kultúrát kép...  Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Őrizkednünk kell...  Radikális szeretet  Tanuld meg ezt a versemet  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Idő  Németh László tollából  Éretlen vers  Rátalálsz  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes délutánt kívánok  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy lelki imádság  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Garai Gábor - Takarítás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
keveréket minden, zsemlyegombóc galuskájába, krumplifőzelék akkor, rántásba reszelt, szárazbabhoz főzésközben, főzelék vagy, csirkemájat sütés, levét kifacsarom, masszához tegyünk, evőkanál étolajat, edény aljához, sovány húsokat, füstölt kolbászról, legkönnyebben eltávolítani, tojás sárgája, bablevest rántás, benne főtt, szárított zeller-, másnapos kenyeret, sűrű szövésű, kellemetlen szagokat, mikróban újramelegíteni, felezett hagymát, hagyma illó, fedele nélkül, legmagasabb fokozatra, piacon friss, hűtőszekrényben lehet, tésztája gyorsabban, üresjáratokat mosogatással, palacsintatésztát szénsavas, főtt tészta, pohár hideg, citrom héját, hússzeletek közé, fagyasztani valót, téglaalap formájával, kifertőtlenített, felhasználáskor, hűtőszekrényben, újramelegíteni, krumplifőzelék, befőttesüveget, felhasználható, üresjáratokat, sómennyiségre, megszurkáljuk, zellerlevelet, legkönnyebben, zsemlyegombóc, előmelegített, megmelegítjük, süteményekhez, szárazbabhoz, zöldpaprikát, konyharuhába, eltávolítani, fagyasztható, panírozásnál, ízesítéséhez, készítéséhez, készítésekor, vágódeszkára, lefagyasztom, készíthetünk, ételízesítőt, vöröshagymát, összekeverve, ásványvízzel, utolsósorban, petrezselyem, mosogatással, fagyasztóban, kirobbantani, összekeverem, legmagasabb, rántottához, tartósítani, hússzeletek, galuskájába, bevásárolok, keverőtálat, behelyezzük, szódavízzel, előállítása, csirkemájat, elmoshatjuk, zöldségeket, szolgálatot, kellemetlen, beletesszük, fagyasztani, főzésközben, garantáltan, vöröshagyma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 1668
  • e Hónap: 8040
  • e Év: 58831
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.