Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma
  2018-08-30 23:10:05, csütörtök
 
   
  Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma







A gyümölcsök a napi étrend részét kell, hogy képezzék, hiszen ezek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek, hogy szervezetünk megfelelően működjön. Az alma az egyik legtáplálóbb gyümölcs szerte a világon. Jelenleg közel 7000 fajta alma elérhető a világon. A piros alma talán a legnépszerűbb. Az alma lehet édes, de a savanyú változatok sem ismeretlenek. A zöld alma lehet édes, savanyú, nagyon lédús és nemcsak nagyon tápláló, de nagyon ízletes is.

A zöld alma esszenciális tápanyagokban gazdag, például rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban. A zöld alma képes mindenféle emésztési zavart kezelni és szabályozni tudja a vércukorszintet. Tisztítja az emésztőrendszert és az étvágyat is javítja. Ez a gyümölcs kordában tartja nemcsak a koleszterinszintet, de a vérnyomást is. A gyümölcs meglehetősen gazdag flavonoidokban, káliumban, kalciumban és vasban, amelyek segítenek egészségesen és fitten maradni. Ez a gyümölcs A-, C- és K-vitaminokban is bővelkedik.

A zöld alma bőséges forrása a rostoknak, amelyek segítenek javítani a metabolizmust és tisztítják az emésztőrendszert. Ha az alma héját is elfogyasztjuk, akkor a székletürítéssel sem lesznek gondjaink. Segíti a gyors emésztést és megakadályozza a puffadást. A gyümölcs a méreganyagoktól is segít megszabadulni.

A zöld alma erősíti a csontokat. Olyan ásványi anyagokban gazdag, mint például kalcium, vas, réz, cink, amelyek nélkülözhetetlenek a csontok fejlődéséhez. Ezek a tápanyagok a csontszerkezetet erősítik meg és megakadályozzák az olyan krónikus megbetegedés kialakulását, mint például a reuma. Menopauza szakaszába lépő nőknek is ajánlott a fogyasztása, mivel ez segít megelőzni a csontritkulást.

Ha naponta elfogyaszt egy zöld almát, akkor csökkenhetnek az asztmás rohamai, hiszen a gyümölcs flavonoidokat tartalmaz. A túlérzékeny allergiás állapotot gyakran okozza a nem megfelelően működő immunrendszer. Az ásványi anyagok és vitaminok jelenléte azonban segít az immunrendszer megerősödésében és megtámogatja a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképességét.

A zöld alma rendszeres fogyasztása ajánlható azoknak is, akik szeretnének a súlyfeleslegüktől megszabadulni, mivel a gyümölcsnek alacsony a kalóriatartalma, ellenben sok rostot tartalmaz, így könnyen eltelít, csillapítja az éhségérzetet és segítséget nyújt a gyors kalóriaégetésben.

A zöld alma ellenőrzés alatt tudja tartani a vércukorszintet. Ha mindennap legalább egy almát elfogyaszt, harminc százalékkal csökkenheti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

Az idősek jobban ki vannak téve a neurológiai rendellenességeknek, például az Alzheimer-kórnak, amely nemcsak a viselkedést, de a memóriát is befolyásolja. Ha idős ember van a környezetében, ügyeljen arra, hogy rendszeresen egyen zöld almát, hiszen ez segíthet megakadályozni a korral összefüggő megbetegedéseket.

A zöld alma egy természetes méregtelenítő, hiszen megtisztítja az emésztőrendszert és segít a méreganyagok szervezetből történő kiürülésében. A rostokban gazdag gyümölcs megakadályozza a székrekedés problémáját és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

A gyümölcs növeli az anyagcserét és támogatja az általános jó közérzetet. A benne lévő antioxidánsok segítenek a máj egészségének megőrzésében is.

A zöld almában lévő antioxidánsok csökkentik a gyulladások és az oxidatív stressz okozta károsodások létrejöttét, így hathatós védelmet nyújthat például ízületi gyulladás és reuma ellen.

K-vitamin-tartalma elősegíti a véralvadást, ellenben megakadályozza a vérrögképződést. A zöld almában lévő fenolok, az A- és C-vitamin lassítják az öregedési folyamatot. Naponta egyetlen alma segít csökkenteni a szabad gyökök okozta károkat, így a bőr sokáig üde, friss és fiatalos maradhat.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: emésztőrendszert, kalóriaégetésben, székletürítéssel, megbetegedéseket, csontszerkezetet, vérrögképződést, megerősödésében, méreganyagoktól, vércukorszintet, kalóriatartalma, megakadályozzák, kialakulásának, megakadályozni, megakadályozza, csontritkulást, flavonoidokban, legnépszerűbb, fertőzésekkel, antioxidánsok, környezetében, méregtelenítő, immunrendszer, metabolizmust, tápanyagokban, elfogyasztjuk, flavonoidokat, cukorbetegség, megszabadulni, csökkenhetnek, rendszeresen, kialakulását, vastagbélrák, ismeretlenek, kiürülésében, egészségesen, méreganyagok, napi étrend, egyik legtáplálóbb, piros alma, alma lehet, savanyú változatok, zöld alma, gyümölcs kordában, gyümölcs meglehetősen, alma héját, gyors emésztést, csontok fejlődéséhez, csontszerkezetet erősítik, olyan krónikus, zöld almát, asztmás rohamai, gyümölcs flavonoidokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Otthon  Annyira tisztelem a szabadságo...  Előfordul, hogy  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívek  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  40 felett  Paul David Tripp Április 12  Van néhány kérdés, amin gondol...  40 felett  Szabó T. Anna - Pitypang  Ady Endre - Mindegy átka  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Anyák napjára  jó reggelt  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Alvó cica  Jó nap volt  Esterházy Péterre emlékezünk  Nagy és kis csodák  képre írva  Pitypang szökőkút  Bársony székben  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy tavasz  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Vidámság  Isten hűségének mértéke  Előfordul, hogy  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Borzasztó  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Tavaszi este  Vidámság  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vannak emberek  A pitypang legendája  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Segíts neki dicsérni Téged 
Bejegyzés Címkék
napi étrend, egyik legtáplálóbb, piros alma, alma lehet, savanyú változatok, zöld alma, gyümölcs kordában, gyümölcs meglehetősen, alma héját, gyors emésztést, csontok fejlődéséhez, csontszerkezetet erősítik, olyan krónikus, zöld almát, asztmás rohamai, gyümölcs flavonoidokat, túlérzékeny allergiás, ásványi anyagok, immunrendszer megerősödésében, szervezet fertőzésekkel, súlyfeleslegüktől megszabadulni, gyümölcsnek alacsony, gyors kalóriaégetésben, almát elfogyaszt, cukorbetegség kialakulásának, idősek jobban, korral összefüggő, természetes méregtelenítő, méreganyagok szervezetből, rostokban gazdag, székrekedés problémáját, vastagbélrák kialakulásának, gyümölcs növeli, benne lévő, zöld almában, oxidatív stressz, öregedési folyamatot, szabad gyökök, emésztőrendszert, kalóriaégetésben, székletürítéssel, megbetegedéseket, csontszerkezetet, vérrögképződést, megerősödésében, méreganyagoktól, vércukorszintet, kalóriatartalma, megakadályozzák, kialakulásának, megakadályozni, megakadályozza, csontritkulást, flavonoidokban, legnépszerűbb, fertőzésekkel, antioxidánsok, környezetében, méregtelenítő, immunrendszer, metabolizmust, tápanyagokban, elfogyasztjuk, flavonoidokat, cukorbetegség, megszabadulni, csökkenhetnek, rendszeresen, kialakulását, vastagbélrák, ismeretlenek, kiürülésében, egészségesen, méreganyagok, megtisztítja, fejlődéséhez, tartalmaznak, szervezetünk, szervezetből, esszenciális, befolyásolja, vitaminokban, megbetegedés, legtáplálóbb, megőrzésében, egészségének, meglehetősen, éhségérzetet, megtámogatja, neurológiai, szabályozni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1233
  • e Hét: 4547
  • e Hónap: 8580
  • e Év: 67833
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.