Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A citrom fogyasztó hatása
  2018-06-03 19:57:55, vasárnap
 
  Citrom diéta - Zsírégetés citrommal

A citrom fogyaszt.

A természetes zsírégetők és ,,fogyasztószerek" között a citrom bizony benne van az első tízben!

A fogyás és zsírégetés felgyorsítása mellett a citromnak számos jótékony tulajdonsága van, ami miatt nagyon is érdemes rendszeresen fogyasztani citromot.

A citrom fogyasztó és zsírégető hatása

Érdekes, hogy egy ilyen egyszerű gyümölcs, mint a citrom, hogyan lehet ilyen hatékony! Nézzük meg, pontosan hogyan is segíti a citrom a fogyást, a zsírégetést.

A citrom serkenti az anyagcserét és az emésztést

A citrom zsírégető hatásának egyik kulcsa a citrom savasságában rejlik. A citromban található citromsav az emésztőrendszerbe kerülve kölcsönhatásba lép az ott lévő egyéb savakkal és enzimekkel. Így a reggel éhgyomorra elfogyasztott citromos víz (magas rosttartalma miatt is) természetes módon támogatja az egészséges emésztést.

A citrom segíti a szervezet méregtelenítését

A citromos víz fogyasztása tisztítja a vastagbelet, és segít megszabadulni a salakanyagoktól. Bélféreghajtó és puffadásgátló hatása is van. A lerakódott salakanyagoktól való megszabadulás kilókban is mérhető változást okoz.

A citrom segíti a zsírégetést

A citromban lévő vitaminok, ásványi anyagok és savak támogatják a szervezet zsírbontó folyamatait, így a citrom fogyasztása gyorsítóan hat a zsírégetésre.

A citrom szabályozza a cukor felszívódását

Tanulmányok kimutatták, hogy a citrom magas savtartalmának köszönhetően csökkenti az elfogyasztott ételben lévő cukrok (szénhidrátok) felszívódását.

A citrom csökkenti az éhséget

A citromban található pektin vízzel elegyedve sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz, ami fokozza a telítettség érzést és csökkenti az éhséget.

A citrom lúgosító hatása segíti a fogyást

Érdekes, hogy egy olyan savanyú gyümölcs, mint a citrom, hogyan lehet mégis lúgosító hatású. Ennek magyarázata abban rejlik, hogy noha a citrom valóban savas, alacsony cukortartalmának köszönhetően az emésztést követően mégis lúgosító hatású lesz.

Bővebben: Az elsavasodás problémája, fogyás lúgosítással

A savas vagy lúgos hatás megítélésében nem maga az élelmiszer savassága vagy lúgossága a mérvadó, hanem az, hogy az emésztést követően milyen hatást vált ki. A citromhoz hasonló lúgosító hatás az almaecetre is igaz; az emésztést követően az almaecet is lúgosító hatású lesz!

Citrom diéta - Hogyan csináld?

A citromot lehet kúraszerűen vagy folyamatosan is fogyasztani. A rendszeres citromfogyasztás egészségileg csak előnyös lehet!

Megjegyzés: A citrom károsíthatja a fogzománcot, ha túl sokat fogyasztják túl töményen. Elegendő vízzel hígítva azonban nem valószínű, hogy káros lenne. A citrom jótékony hatásai sokkal erőteljesebbek, mint a lehetséges kár, amit okozhat.

1. Citrom diéta - Tisztítókúra felsőfokon

Az alábbi tisztítókúra legfőbb összetevője a citrom. Ha valaki egy komolyabb tisztítóprogramban, s így a fogyás erőteljesebb beindításán gondolkodik, ezt a citromos méregtelenítő- és tisztítókúrát érdemes megcsinálni:

2. Reggeli citromos víz fogyasztása

Ha a reggelt citromos vízzel indítjuk, sokat tehetünk az egészségünkért és jó alakunkért!

Ahogy már fentebb is írtuk, a reggeli citromos víz amellett, hogy erősíti az immunrendszert, és hasznos vitaminokkal látja el a szervezetet, segíti az anyagcserét és karbantartja az emésztést, valamint fokozza a zsírégetést.

Fontos viszont, hogy a citromos vizet éhgyomorra igyunk (kávé és minden egyéb előtt), és ne tegyünk bele cukrot. Ha a fogyásra kicsit jobban rá akarunk állni, akkor egy egész citrom levét igyuk meg reggel egy pohár vízzel felhígítva. Ha valaki elsőre nem annyira bírja a töményebb citromos vizet, akkor érdemes fokozatosan növelni a víz citrom tartalmát, míg el nem éri az egy citromnyi mennyiséget.

3. Citromos víz fogyasztása napközben

A sok folyadék fogyasztása létfontosságú a fogyáshoz (és az egészséghez is).
Bővebben: Miért kell - különösen egy fogyókúra alatt - sokat inni?

Ráadásul a citromos víz még lúgosít is, ezért érdemes az étkezések között
(legkésőbb fél órával egy étkezés előtt) citromos vizet inni.
Bővebben: A lúgos víz fontossága a fogyásban

Egyéb érdekességek a citromról

A citrom kalóriatartalma

Egy nagy citrom héj nélküli súlya kb. 100g, kalóriatartalma 105 kJ / 25 kcal; fehérjetartalma 0,8g; szénhidráttartalma 7,5g; rosttartalma 2,2g; zsírtartalma 0,3g.

A citrom C vitamin tartalma

A citrom C vitamin tartalma: kb. 40mg / 100g. Vagyis egy nagy citrom megközelítőleg 40mg C vitamint tartalmaz. Ez természetesen csak egy körülbelüli érték, mivel a citrom C vitamin tartalma nagyban függ a termőtalaj minőségétől, az éghajlattól, a szüretelése óta eltelt időtől és a raktározási feltételektől.

A citrom héja

Nemcsak a citrom húsa és leve egészséges, de értékes összetevői miatt a citrom héjának fogyasztása is ajánlott lehet. Feltéve, hogy érett és vegyszermentes citromról beszélünk. De ez nálunk sajnos elérhetetlen, mivel a hozzánk érkező citromokat még éretlenül szüretelik le, és erősen vegyszerezik, hogy amire ideér, maradjon valami a citromból...

A citrom származása

A citrom származása nem teljesen egyértelmű, de feltételezések szerint az első citromok Ázsiában nőttek (India, Kína, Délkelet Ázsia). Európába az ókori Róma idején, az első században kerültek, de széleskörű elterjedésük csak a XI-XII. századra tehető.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Címkék: méregtelenítését, citromfogyasztás, cukortartalmának, kalóriatartalma, fehérjetartalma, fogyasztószerek, salakanyagoktól, megközelítőleg, vegyszermentes, savtartalmának, immunrendszert, feltételezések, erőteljesebbek, egészségünkért, kölcsönhatásba, bélféreghajtó, létfontosságú, felgyorsítása, megszabadulás, megszabadulni, méregtelenítő, kocsonyaszerű, természetesen, felszívódását, elfogyasztott, feltételektől, tisztítókúrát, puffadásgátló, megítélésében, rosttartalma, erőteljesebb, savasságában, vitaminokkal, vegyszerezik, elterjedésük, tisztítókúra, citrom fogyaszt, természetes zsírégetők, citrom bizony, első tízben, citromnak számos, citrom fogyasztó, ilyen egyszerű, citrom serkenti, citrom zsírégető, citrom savasságában, citromban található, emésztőrendszerbe kerülve, reggel éhgyomorra, egészséges emésztést, citrom segíti, szervezet méregtelenítését, Délkelet Ázsia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Ködvirágok  A jó lelkek  Várnai Zseni - Éveim  Humor is meg nem is szerinted?  Egy hét kihagyás  Apu  Apu  képre írva  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Szép estét  Alvó baby  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Búzavirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Nárciszok  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esti kép  Esti képek  Sir Andrew Lloyd Webber  Apu  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Szimbólumok  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A tavasz nem csak önmagában sz...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Fülpontok  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Aki belekortyol  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Manna OWell tollából  Manna OWell tollából  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Esti kép  Figyeld meg az "én"-t  Könyvek  Nárcisz  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Esti Ima !  Várnai Zseni - Éveim  Virágvasárnap a húsvét előtti  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Görgess  képre írva  Szívet megérintő . . .  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Kövesd a vezetőt  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Sárkány  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Könyvek  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
citrom fogyaszt, természetes zsírégetők, citrom bizony, első tízben, citromnak számos, citrom fogyasztó, ilyen egyszerű, citrom serkenti, citrom zsírégető, citrom savasságában, citromban található, emésztőrendszerbe kerülve, reggel éhgyomorra, egészséges emésztést, citrom segíti, szervezet méregtelenítését, lerakódott salakanyagoktól, citromban lévő, szervezet zsírbontó, citrom fogyasztása, citrom szabályozza, cukor felszívódását, citrom magas, elfogyasztott ételben, citrom csökkenti, telítettség érzést, citrom lúgosító, olyan savanyú, citrom valóban, emésztést követően, elsavasodás problémája, savas vagy, élelmiszer savassága, citromhoz hasonló, citromot lehet, rendszeres citromfogyasztás, citrom károsíthatja, citrom jótékony, alábbi tisztítókúra, fogyás erőteljesebb, citromos méregtelenítő-, reggelt citromos, reggeli citromos, citromos vizet, fogyásra kicsit, egész citrom, pohár vízzel, töményebb citromos, fogyókúra alatt, étkezések között, étkezés előtt, citrom kalóriatartalma, nagy citrom, körülbelüli érték, termőtalaj minőségétől, raktározási feltételektől, citrom héja, citrom húsa, citrom héjának, hozzánk érkező, citrom származása, első citromok, ókori Róma, első században, méregtelenítését, citromfogyasztás, cukortartalmának, kalóriatartalma, fehérjetartalma, fogyasztószerek, salakanyagoktól, megközelítőleg, vegyszermentes, savtartalmának, immunrendszert, feltételezések, erőteljesebbek, egészségünkért, kölcsönhatásba, bélféreghajtó, létfontosságú, felgyorsítása, megszabadulás, megszabadulni, méregtelenítő, kocsonyaszerű, természetesen, felszívódását, elfogyasztott, feltételektől, tisztítókúrát, puffadásgátló, megítélésében, rosttartalma, erőteljesebb, savasságában, vitaminokkal, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1357
  • e Hét: 4169
  • e Hónap: 20850
  • e Év: 129494
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.