Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
16 tipp pollenallergiásoknak
  2018-09-03 17:12:08, hétfő
 
   
  16 tipp pollenallergiásoknak







Igaz, hogy a pollenek már kora tavasztól megjelennek és igen kellemetlen tüneteket okoznak az allergiásoknak, mégis a legveszélyesebb a nyáron ,,garázdálkodó" parlagfű. Ez az allergiás megbetegedés akkor alakul ki, amikor a beteg lélegzetet vesz, hisztamin szabadul fel a szervezetében, és ez allergiás reakciót vált ki nála. Az allergiás megbetegedés tünetei: könnyezés, szemviszketés, orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, de akár még nehézlégzés is kialakulhat. A tünetek enyhülhetnek a patikákban kapható allergia elleni készítményekkel, azonban vannak olyan praktikák, amelyek szintén élhetőbbé teszik a nehezebb hónapokat.

Amennyiben nem biztos benne, hogy a panaszait allergia okozza, mindenképpen keressen fel egy allergológust, aki felállítja a diagnózist, és így a kezelést is mihamarabb el lehet kezdeni.
Akkor sem árt szakorvoshoz fordulni, ha tisztában van azzal, hogy allergiától szenved, de az eddigi kezelés nem hozott javulást, főleg ha emellett még éjszakai köhögés, orrdugulás, nehézlégzés gyötri, vagy esetleg sípoló légzéssel is küzd.
Jó, ha beszerez egy pollennaptárt, vagy mindennap megnézi az időjárás-jelentést, hogy tudja, mikor van pollenszezon.
A legjobb, ha száraz és meleg időben minél kevesebb időt tölt odakint, hiszen ilyenkor a legmagasabb a pollenkoncentráció. Ha mégis ilyenkor szeretne sportolni vagy kerékpározni, akkor minden esetben legyenek önnél az allergia elleni készítményei, és az sem árt, ha védőfelszerelést - napszemüveg, pollenszűrős szájmaszk - is visel ilyenkor.
Nemcsak a természet jelenthet veszélyt, hanem akár a belváros is, hiszen a pollenek kipufogógázzal találkozva még erőteljesebben irritálhatják a nyálkahártyát. Amennyiben autóval közlekedik, akkor minden esetben húzza fel az ablakokat. Érdemes pollenszűrőt szereltetni a kocsiba, és ha melege van, akkor használja a légkondicionálót.
A kerti munkát bízza másra, ha ezt nem teheti meg, akkor mindig használjon kesztyűt, maszkot és védőszemüveget. Ügyeljen arra, hogy a házhoz közel ne ültessen virágos növényeket.
A lakásban csak este és hajnalban szellőztessen, ilyenkor van ugyanis a legkevesebb pollen a kinti levegőben.
A lakás virágzó, cserepes növényeit telepítse a kertbe vagy a teraszra.
Kimosott ruháit ne az udvaron szárítsa, hiszen az allergiát okozó anyagok szinte tapadnak a nedves ruhákhoz.
Pollenszűrőt a lakás ablakaira is szereltethet.
Mosson gyakran ágyneműt, a ruháit cserélje naponta, a cipőit szintén törölgesse át mindennap.
Ajánlatos mindennap hajat mosni és naponta többször is felfrissíteni, megmosni az arcot. A szemeket és az orrüreget is tanácsos rendszeresen öblíteni vagy tiszta vízzel, vagy öblítő spray segítségével.
Vannak olyan ételek, amelyek fogyasztása az allergiaszezonban keresztreakciókat válthatnak ki. Például feketeürüm-allergia esetén a zeller, nyírfapollen idején a cseresznye, a mogyoró és az őszibarack, míg parlagfűszezonban a dinnye fogyasztása esetén jelenhetnek meg a kellemetlen tünetek.
A mézek és a hazánkban termelt gyógynövényekből készített teák is tartalmazhatnak pollent, így ezeket se fogyassza.
A dohányzás csak fokozza az allergiás reakciókat, így jobb, ha leszokik káros szenvedélyéről.
Jobb, ha nyáron a pollenszezonban veszi ki a megérdemelt szabadságát, amit vízparton vagy a hegyekben tölt el, mert ezeken a helyeken a frissebb levegő jóval kevesebb pollent tartalmaz.

Ha szeretné elkerülni a ,,pollentámadást", vagy nem szeretné, hogy az egész nyara csak a tüsszögésről és a szem, illetve az orr törölgetéséről szóljon, akkor jobb, ha már a pollenszezon előtt hetekkel megkezdi a kezelést. Nagyon sokféle kúra létezik, ilyen például a só inhalációs kúra vagy az orális immunterápia.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: gyógynövényekből, légkondicionálót, védőfelszerelést, pollenszezonban, tartalmazhatnak, legveszélyesebb, készítményekkel, törölgetéséről, pollentámadást, erőteljesebben, kipufogógázzal, védőszemüveget, szenvedélyéről, allergiásoknak, szervezetében, nyálkahártyát, pollennaptárt, szemviszketés, felfrissíteni, szellőztessen, irritálhatják, allergológust, szakorvoshoz, rendszeresen, pollenszezon, készítményei, garázdálkodó, enyhülhetnek, segítségével, megbetegedés, pollenszűrős, pollenszűrőt, immunterápia, mindenképpen, nyírfapollen, szereltethet, nyáron „, allergiás megbetegedés, beteg lélegzetet, tünetek enyhülhetnek, patikákban kapható, nehezebb hónapokat, panaszait allergia, eddigi kezelés, allergia elleni, természet jelenthet, pollenek kipufogógázzal, kerti munkát, házhoz közel, lakásban csak, legkevesebb pollen, kinti levegőben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bertolt Brecht -től idézet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kaffka_Margit  Png férfi  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Lóhere  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Erdőn  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 20  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Kövesd a cowboyt!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  Alázat  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png rózsa csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Akarat  Julian Brass gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  Akarat  Fehér virág  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  Erdőn  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png nő  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyáron &#8222, allergiás megbetegedés, beteg lélegzetet, tünetek enyhülhetnek, patikákban kapható, nehezebb hónapokat, panaszait allergia, eddigi kezelés, allergia elleni, természet jelenthet, pollenek kipufogógázzal, kerti munkát, házhoz közel, lakásban csak, legkevesebb pollen, kinti levegőben, lakás virágzó, kertbe vagy, udvaron szárítsa, allergiát okozó, nedves ruhákhoz, lakás ablakaira, ruháit cserélje, cipőit szintén, allergiaszezonban keresztreakciókat, dinnye fogyasztása, kellemetlen tünetek, hazánkban termelt, dohányzás csak, allergiás reakciókat, pollenszezonban veszi, megérdemelt szabadságát, hegyekben tölt, frissebb levegő, egész nyara, pollenszezon előtt, orális immunterápia, gyógynövényekből, légkondicionálót, védőfelszerelést, pollenszezonban, tartalmazhatnak, legveszélyesebb, készítményekkel, törölgetéséről, pollentámadást, erőteljesebben, kipufogógázzal, védőszemüveget, szenvedélyéről, allergiásoknak, szervezetében, nyálkahártyát, pollennaptárt, szemviszketés, felfrissíteni, szellőztessen, irritálhatják, allergológust, szakorvoshoz, rendszeresen, pollenszezon, készítményei, garázdálkodó, enyhülhetnek, segítségével, megbetegedés, pollenszűrős, pollenszűrőt, immunterápia, mindenképpen, nyírfapollen, szereltethet, kerékpározni, tüsszögésről, nehézlégzés, megérdemelt, legmagasabb, szabadságát, szereltetni, kellemetlen, megjelennek, fogyasztása, kialakulhat, napszemüveg, legkevesebb, jelenhetnek, allergiától, reakciókat, törölgesse, növényeket, orrdugulás, amennyiben, inhalációs, felállítja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 873
  • e Hét: 1526
  • e Hónap: 11879
  • e Év: 71132
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.