Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezért küldik a hungarofób páholyok a buta nőszemélyt magyaro
  2014-02-04 16:40:18, kedd
 
  Ezért küldik a hungarofób páholyok a buta nőszemélyt magyarországi nagykövetnek
2014. február 04. 09:54
Kostás Roland - Hunhír.info

Otthon is támadják az USA leendő budapesti nagykövetét - írja a Népszabadság, persze sietve hozzáteszi, hogy természetesen nem azért, mert otromba és primitív módon egyből beavatkozott a fogadó ország belügyeibe, és igaztalan vádaskodással egyből közutálatnak tette ki magát. Az írásból viszont kiderül: az egy tőről metszettek által uralt Hollywood-birodalom bábuja bizonyára nem véletlenül kerül pont Magyarországra rasszistázó, antiszemitázó háttérhatalmi sófárnak.

Obama megígérte, hogy visszaszorítja a nagyköveti posztok politikai hála alapján történő osztogatását, de nem tette meg. Közben egyre többen és egyre hangosabban kérik számon a hozzáértést a politikai kinevezetteken.

,,Kedves Mr. Bell! Ezúton nyújtom be jelentkezésemet Önhöz, hogy csatlakozhassam szappanoperája, a Gazdagok és szépek szereplőgárdájához. Miután olvastam, hogy feleségét, Colleent, a sorozat egyik producerét jelölte Obama elnök következő magyarországi nagykövetünkké, úgy gondoltam, én is valóra válthatom egyik legvadabb álmomat, és szappanopera sztár leszek" - kezdte szatirikus blogbejegyzését még tavaly év végén James Bruno. Az egykori diplomata, aki 23 évig szolgált az amerikai külügyminisztériumban, már többször is élesen kritizálta a politikai kinevezések gyakorlatát.

Bruno megszólalása csak az egyik jele annak, hogy az Egyesült Államokban is vihart kavarnak a nagyköveti kinevezések. Ám ott Colleen Bellt nem azért támadják, mert túl kemény véleményt fogalmaz meg az országról, ahová készül. Mint emlékezetes, Bellt szenátusi meghallgatása után a jobboldali magyar sajtó, valamint Martonyi János külügyminiszter és Gulyás Gergely fideszes parlamenti képviselő is bírálta azért, mert "aggályokat" fogalmazott meg a magyarországi demokratikus intézményrendszerrel kapcsolatban.

Az amerikai kritikának viszont az az alapja, hogy a politikai kinevezettek külügyi tapasztalat nélkül, politikai-pénzügyi támogatásért cserébe kapják meg a legkellemesebb, nyugat-európai vagy karib-tengeri posztokat. Első elnökválasztási kampányában tett ígéretével szemben ezen Barack Obama sem változtatott: az összes nagykövet 70 százaléka ugyan továbbra is karrierdiplomata, de 30 százalékuk politikai kinevezett. A The Washington Diplomat című lap szerint előnye a ,,külsősöknek", hogy vagyonos kampánytámogatókként anyagilag is segíthetik a pénzügyi gondokkal küszködő követséget, mert néha bizony ki kell pótolni a reprezentációs keretet ahhoz, hogy elég nagyszabású legyen egy követségi parti. További előnyük, hogy személyes kapcsolatuk van az elnökkel. Ám a Guardiannek nyilatkozó Susan Johnson, az Amerikai Külügyi Szövetség (American Foreign Service Association, AFSA) elnöke szerint a legtöbb kampánytámogatónak nincs akkora befolyása, amekkorát a fogadó országban tulajdonítanak neki.

Egyre többen bírálják ezt a gyakorlatot. ,,Mit mond el az Egyesült Államok vezető szerepéről és arról, hogy hogyan tekintünk a világra az, hogy miközben egy európai ország a legjobb karrierdiplomatáját küldi hozzánk, mi küldünk hozzájuk egy ingatlanfejlesztőt?" - kérdezi Dennis Jett egykori diplomata, a Pennsylvania Egyetem kutatója. Jett társszerzője annak a tanulmánynak, amely azt vizsgálta, Obama 2011-ig politikai okokból kinevezett nagykövetei mennyi pénzzel járultak hozzá az elnök kampányához. Ezek és a célállomások GDP-je, illetve turisztikai vonzereje alapján a helyszínek ,,árát" is felbecsülték. Akkor Luxemburg ,,győzött".

A The New York Times (NYT) szerint Obama újraválasztása után már háromszázan ,,jelentkeztek" be informálisan nagyköveti posztra, miközben csupán harminc hely volt. A ,,sikeres pályázóknak" a lap szerint számtalan íratlan szabályt kellett betartaniuk. ,,Illett" több országra is önként jelentkezni. Késznek kellett lenniük arra, hogy csak két évig maradhatnak, mert Obama esetleg új nagyköveteket akar kinevezni mandátuma lejárta előtt. Arról nem volt szabad beszélni, ki mennyi pénzt gyűjtött, ugyanakkor egymillió dollár alatt próbálkozni sem volt érdemes. Valahogyan tudatni kellett az elnök körével, hová akar menni a jelölt, de ezért nyilvánosan kampányolni nem volt szabad. A Variety magazin is azt írta: tilos nyíltan bejelentkezni nagykövetnek, helyette meg kell találni erre a megfelelő csatornákat. Az NYT forrásai szerint is ki nem mondott követelmény a vagyon: sokaktól elvárják, hogy saját zsebből egészítsék ki a követség reprezentációs keretét, évente akár több százezer dollárral.

Az NYT számításai szerint 2012-ben átlagosan 1,79millió dollárt kellett gyűjteni egy nagyköveti poszthoz. Ezt nem saját zsebből kellett fizetni: ennyit ,,gyűjtöttek össze" saját vagyonos barátaiktól, ismerőseiktől. Feltehetően a londoni nagyköveti posztot kiérdemlő Matthew Barzun volt a leghatékonyabb, aki 700 millió dollárt kalapozott össze az Obama-kampány pénzgyűjtő szervezete élén, személyes ismerőseitől pedig 2,3 milliót. A Berlinbe delegált John Emerson a lap számításai szerint 1,5 millió dollárt szedett össze, míg a Rómába ki nevezett John Phillips félmillió dollárt. A Budapestre készülő Colleen Bell a lap szerint 2,1 millió dollárt hozott a kampányba, amihez saját vagyonából 291 ezer dollárt ajánlott fel.

De vajon miért akar egy sikeres tévéproducer nagykövet lenni? Az AFSA-elnök Susan Johnson szerint van, aki a címért csinálja: ezután egész életében nagykövetnek hívják majd. Van, aki a jó klíma és a kellemes környezet miatt pályázik egy helyre, és olyan is, aki új ismeretségeket akar kötni, amelyek jól jöhetnek később az üzleti életben.

Változó, milyen sikerrel járnak. Az amerikai külügyminisztériumon belül is elismerték például Obama korábbi párizsi nagykövetét, Charles Rivkint, aki hatalmas elkötelezettséggel vetette bele magát a munkába. De az elnöknek az előző ciklusban vissza is kellett hívnia nagykövetet: a 2011-ben kinevezett Cynthia Stroum luxemburgi nagykövetnek azért kellett lemondania, mert agresszív volt, és megfélemlítette a munkatársait.

Nicholas Kralev újságíró, egy amerikai diplomatákról írott könyv szerzője a The Atlantic hasábjain azt írja: nagyon sok politikai kinevezettből kiváló nagykövet lesz, de azok is sokan vannak, akiknek fogalmuk sincs, miről szól a diplomácia a XXI. században. A követség napi vezetését ki lehet adni az első beosztottnak, aki tapasztalt és jól képzett, de a hangnemet, az irányvonalat és a prioritásokat akkor is a nagykövetnek kell megadnia.

A The Washington Diplomat cikke végül megjegyzi: a politikai kinevezéseket leginkább bírálók sem vitatják el az elnök jogát a nagyköveti kinevezésekre, és azzal sem értenének egyet, ha a szenátusnak több lehetősége lenne megvétóznia az alkalmatlan jelölteket. A lapnak nyilatkozó Dennis Jett azt azonban jó ötletnek tartaná, ha a szakmai szervezetek - mint például az AFSA - a szenátusi szavazás előtt minősítenék a jelölteket. ,,Talán ez elég nyilvános nyomást helyezne az elnökre, hogy óvatosabb legyen a jelölésekkel" - mondta Jett.

A producerfeleség frissíti a sorozatot

Bell legendás amerikai televíziós családba házasodott be. Férje, Bradley Bell a világ legnézettebb, 27 éve futó szappanoperája, a Gazdagok és szépek producere és vezető forgatókönyvírója. A házaspár a sajtóhírek szerint a hollywoodi társasági élet egyik központja, az 1920-as években épült, legendásan szép házuk népszerű partik helyszíne. A négy gyermeket nevelő Colleen Bell az utóbbi néhány évben kezdett producerként dolgozni a sorozatban. A hollywoodi internetes oldalak szerint hozzá köthető, hogy új, modern ruhákat kaptak az addig kissé ódivatú szereplők, de az is, hogy a Los Angeles-i elitről szóló sorozatba behozta a társadalmi témákat, például a hajléktalanságot vagy a mentális betegségeket.

nol.hu

Hunhír.info - kommentár:
A Népszabadság írása jól megvilágítja azt a mechanizmust, ahogyan Amerikában az elnök az úgynevezett politikai kinevezetteket, vagyis az anyagi támogatókat miképp jutalmazza olyan beosztásokkal, amelyek kiválóan alkalmasak lehetnek a a támogatói kör sajátos érdekképviseletére. Ahhoz nem kell különösképpen politikaim politológiai szaktudással rendelkezni, hogy a földi halandó is láthassa: a szappanoperákból érkezett hollywoodi nagyasszony bizonyára annyit tudhat Magyarországról, hogy talán valahol Európában van, és hogy hungarofób megnyilvánulásai természetesen nem saját agyának szüleményei. Mindenki előtt nyilvánvaló, hogy Hollywood küldte Magyarországra a nőszemélyt, mert az is elég furcsa lenne, ha minden különösebb kapcsolódás nélkül pont magyarországi állomáshelye mellett lobbizott volna.

A hollywoodi világot uraló körökben, pontosabban háromszögekben van egy erős hungarofób alkotórész, amelyet leginkább a Magyarországon agyonsztárolt, identitászavaros Joe Esterhas korábbi megnyilvánulásával jellemezhetünk. A Magyarországról elszármazott szülőktől való, zsidóságára jóval születése után rájövő Esterhas az alábbi hírhedt kijelentésével pályázhatott az ultrahungarofób nem éppen megtisztelő címre. A zsidó ezt nyilatkozta korábban:

"A magyarok erőszakosak, az öngyilkosságig szenvedélyesek, túl gyorsan mondanak ítéletet, szűklátókörűek, antiszemiták és rasszisták. Ha meglátsz egy magyart az utcán, menj oda és vágd pofán! Ő tudni fogja, hogy miért kapta!"

Na, ilyen szemlélet is uralkodik Hollywoodban, amelyet egyértelműen zsidó származású emberek uralnak, és köztük természetesen olyanok is, akiknek lételemük a hungarofóbia. Az, hogy az ottani zárt világ egyik kedvence annyira Magyarországra vágyakozik a szuperhatalom képviselőjeként, azt jelzi, hogy azok a páholyok, amelyek küldték és szolgálatukban áll, soha nem mondanak le Magyarország kollektív gyalázásáról, illetve az elfogadhatatlan és bántó hangnemről abban az esetben, ha véletlenül nem olyanok állnak a kormányrúdnál, akik magyargyűlöletüknek készségesen teret adnak.

Mielőtt még a szokásos liberális mantra szerint egyből beindulna a siránkozás, hogy megint alakított a zsidózó hírportál, szokásunk szerint nyomatékosítjuk: soha nem a zsidósággal, mint egy nemzettel szemben állítunk fel kollektív elutasítást és fejezünk ki ellenszenvet, és általában azon vagyunk, hogy ne lehessen sehol sem kollektív jelzőkkel illetni a zsidó népet. Viszont Csurka István halálának évfordulóján is csak azt tudjuk üzenni a gyűlölködőknek, a kirekesztőknek és az árokásóknak, amit ő egykoron mondott:

"Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit, és különösen a magyarság elleni ártásait nem hallgatom el a származása miatt."

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72402
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: identitászavaros, hajléktalanságot, karrierdiplomata, megnyilvánulásai, szappanoperákból, külügyminiszter, magyarországról, képviselőjeként, elfogadhatatlan, jelentkezésemet, csatlakozhassam, blogbejegyzését, ultrahungarofób, nyomatékosítjuk, producerfeleség, megfélemlítette, elnökválasztási, kinevezetteket, reprezentációs, jellemezhetünk, tulajdonítanak, kijelentésével, szappanoperája, szenvedélyesek, szűklátókörűek, újraválasztása, nagykövetünkké, kirekesztőknek, öngyilkosságig, kinevezetteken, visszaszorítja, leghatékonyabb, szolgálatukban, ismeretségeket, legkellemesebb, gyűlölködőknek, hungarofób páholyok, buta nőszemélyt, fogadó ország, írásból viszont, nagyköveti posztok, politikai kinevezetteken, sorozat egyik, egykori diplomata, politikai kinevezések, egyik jele, nagyköveti kinevezések, jobboldali magyar, magyarországi demokratikus, amerikai kritikának, politikai kinevezettek, összes nagykövet, Kostás Roland, Kedves Mr, James Bruno, Egyesült Államokban, Colleen Bellt, Martonyi János, Gulyás Gergely, Barack Obama, Washington Diplomat, Susan Johnson, Amerikai Külügyi Szövetség, American Foreign Service Association, Egyesült Államok, Dennis Jett, Pennsylvania Egyetem, Akkor Luxemburg, York Times, Matthew Barzun, John Emerson, John Phillips, Colleen Bell, AFSA-elnök Susan Johnson, Charles Rivkint, Cynthia Stroum, Nicholas Kralev, Bradley Bell, Viszont Csurka István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kezdjük annak a megértésével,....  Esti kép  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Heltai Jenő: Március  Virágvasárnap a húsvét előtti  Fülpontok  Varázskönyv  Fülpontok  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Isten . . .  Boldogság  Alvó kutya  Alvó baby  Márciuzs 24.  Virág lány  A jó kedv a világon  Alvó kutyák  Havazás  Nárciszok  Isten . . .  A jó lelkek  képre írva  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Sárkány  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Soli Deo gloria  Vérnyomáscsökkentés  Reményik Sándor: Itt most virá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Csak egy életed van....  Szimbólumok  képre írva  képre írva  Nem látom őket  Esti képek  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Öreg nő sóhajt  Reményik Sándor: Itt most virá...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Boldog virágvasárnapot minden...  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Fülpontok  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Figyeld meg az "én"-t  Szép estét  virágvasárnap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Apu  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Alvó baby  Vérnyomáscsökkentés  képre írva  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  képre írva  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  képre írva  Tedd őt foglyul, Uram  Szép estét kedves látogatóimna...  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Mi van, ha?  Haja van  A nagy természet  A Víz Világnapja.  képre írva  Görgess  képre írva  Isten . . .  képre írva  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Nem hazudnak  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Ködvirágok 
Bejegyzés Címkék
hungarofób páholyok, buta nőszemélyt, fogadó ország, írásból viszont, nagyköveti posztok, politikai kinevezetteken, sorozat egyik, egykori diplomata, politikai kinevezések, egyik jele, nagyköveti kinevezések, jobboldali magyar, magyarországi demokratikus, amerikai kritikának, politikai kinevezettek, összes nagykövet, pénzügyi gondokkal, reprezentációs keretet, követségi parti, fogadó országban, európai ország, elnök kampányához, célállomások GDP-je, helyszínek &#8222, elnök körével, megfelelő csatornákat, követség reprezentációs, nagyköveti poszthoz, londoni nagyköveti, sikeres tévéproducer, címért csinálja, kellemes környezet, üzleti életben, előző ciklusban, 2011-ben kinevezett, amerikai diplomatákról, követség napi, első beosztottnak, prioritásokat akkor, nagykövetnek kell, politikai kinevezéseket, elnök jogát, nagyköveti kinevezésekre, szenátusnak több, alkalmatlan jelölteket, lapnak nyilatkozó, szakmai szervezetek, szenátusi szavazás, producerfeleség frissíti, világ legnézettebb, sajtóhírek szerint, hollywoodi társasági, 1920-as években, négy gyermeket, utóbbi néhány, hollywoodi internetes, addig kissé, társadalmi témákat, hajléktalanságot vagy, mentális betegségeket, úgynevezett politikai, anyagi támogatókat, földi halandó, szappanoperákból érkezett, hollywoodi világot, erős hungarofób, alábbi hírhedt, magyarok erőszakosak, öngyilkosságig szenvedélyesek, ottani zárt, szuperhatalom képviselőjeként, szokásos liberális, zsidózó hírportál, nemzettel szemben, zsidó népet, származása miatt, magyarság elleni, identitászavaros, hajléktalanságot, karrierdiplomata, megnyilvánulásai, szappanoperákból, külügyminiszter, magyarországról, képviselőjeként, elfogadhatatlan, jelentkezésemet, csatlakozhassam, blogbejegyzését, ultrahungarofób, nyomatékosítjuk, producerfeleség, megfélemlítette, elnökválasztási, kinevezetteket, reprezentációs, jellemezhetünk, tulajdonítanak, kijelentésével, szappanoperája, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.