Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Máris elbukott az idei hiánycél? Most, amikor Magyarország j
  2014-02-04 17:06:55, kedd
 
  Máris elbukott az idei hiánycél? Most, amikor Magyarország jobban teljesit?

Posted on 2014/02/04 Szerző: Admin
Ha a kormány nem változtat, túllőhet a hiánycélon, és ha Matolcsy nem szórja ki az összes pénzt az olcsó jegybanki hitelből, a tervezett növekedést sem érjük el.

Komoly kockázatok terhelik a 2014-es költségvetést a Költségvetési Felelősségi Intézet legújabb kockázatelemzése szerint. A költségvetés hiánya 3 százalék felett alakul 2014-ben, az eredményszemléletű deficit 3,5 százalék lehet a tervezett 2,9 százalékos hiánycél helyett. Ez a szám ráadásul úgy jön ki, hogy az intézet azt feltételezi, a kormány nem költi el, vagyis hiánycsökkentő tételként hagyja meg a 100 milliárdos Országvédelmi Alapot. Ahhoz, hogy a tervezett hiánycélt elérje, a kormánynak egyenlegjavító intézkedéseket kell tennie.

Messze a növekedési cél

Az egyik költségvetési kockázat, hogy a kormány által tervezett 2 százalékos gazdasági növekedés csak nehezen sikerülhet. Alappályán az intézet csak akkor tartja elérhetőnek ezt, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kihelyezi a Növekedéi Hitelprogram teljes 2 ezer milliárdos keretét (a kormány azt állította múlt szeptemberben, hogy a makropályájában nem vette figyelembe a Növekedési Hitelprogramot, az intézet szerint viszont a program nélkül a megcélzott növekedési szám nem érhető el). Ez azonban piaci konszenzus szerint nem fog sikerülni, és az intézet megállapításai is ebbe az irányba mutatnak.

Ha az MNB-nek nem sikerül kihelyeznie a teljes Növekedési Hitelprogramot, akkor a GDP-növekedés csak 1,6 százalékos lehet, a költségvetés egyenlege pedig körülbelül 30 milliárd forinttal romlik - mondta Romhányi Balázs, az intézet vezetője kedden. Tavaly hiába helyeztek ki 750 milliárd forintot az olcsó jegybanki hitelből, a célcsoport, a kisvállalkozások körében a beruházások nem nőttek. Az első 750 milliárd forintból közel 400 milliárd forint éven túli hitel volt, a többi forgótőke típusú hitel. Utóbbiakat meg kell újítani, ami keresletet jelent az újabb 2 ezermilliárd forintos állomány egy részére. Ezen kívül további 300-400 milliárdot szívhat fel a piac Romhányi szerint. Ennek alapján valamivel több mint 600 milliárd forintra lehet kereslet 2 ezermilliárd helyett.

Az intézet szerint idén a piaci beruházás tovább csökken, és a piaci foglalkoztatás is stagnálni fog.

Kamatemelésre számítanak

A jelenlegi gyenge forintot az intézet elemzése nem tekinti tartósnak, mert kamatemelésre számít, legkésőbb a második negyedévben. Ezért 297,5 forint/eurós árfolyammal számoltak a technikai kivetítésben. Ha a forint jelenlegi árfolyamszintje fennmaradna, idén 15 milliárd forinttal lehet több a kamatkiadás, jövőre pedig 30 milliárdra emelkedhet ez a többlet.

Az infláció az újabb rezsicsökkentés miatt tovább csökkenhet, amiből idén ismét egy 0,8 százalékos reálnyugdíjemelkedés következik. Emlékezetes, tavaly a kormány úgy ért el jelentős nyugdíjemelést, hogy 5,8 százalékra tervezte az inflációt, de a rezsicsökkentések miatt 2 százalék alatt alakult.

Egyedi kockázatok

Az elmúlt időszakban, november óta viszonylag jól alakultak a költségvetési számok, leszámítva a jövedéki adóbevételeket. A nyugdíjkiadások például meglepően jól alakulnak, ami valószínűleg a nyugdíjrendszer, elsősorban korhatár alatti ellátások átalakításának köszönhető. Ez éves szinten körülbelül 50 milliárd forinttal alacsonyabb kiadást jelent.

Ugyanakkor egyedi kockázatok is vannak szép számmal az idei büdzsében. A Költségvetési Felelősségi Intézet szerint 170-180 milliárd forinttal túltervezték az áfát az idei büdzsében. Ehhez kapcsolódik, hogy az online pénztárgépek rendszere, amelytől a bevételek növekedését várhatnánk, még mindig nem üzemel. Emiatt növekvő adóbevétel-növekedéssel az intézet nem számol az alappályán.

Egy másik jelentős kockázat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), és akár 50 milliárdos többletkiadás is lehet ezen a soron. A mobilfrekvenciák idei tenderét is kockázatosnak tartja az intézet. A 2014-es költségvetés 120 milliárd forintos bevételt vár a kihasználatlan frekvenciák értékesítéséből, de előfordulhat, hogy nem lesz bevétele a költségvetésnek.

A cigaretta jövedéki adójában is jelentős kockázatok vannak, ugyanis jelentős áremelkedés volt 2013 második félévében. Emiatt 2014-ben 10 milliárd forinttal kevesebb lehet a bevétel ezen a soron, és a vágott dohány fogyasztás nem kompenzálja a kiesést.

További kockázat az intézet szerint az útépítésekkel kapcsolatos uniós szankció, ami legfeljebb 170 milliárd forint lehet, de valószínűnek tartják, hogy ennél kevesebb lesz. Az önkormányzatoknál is látnak kockázatokat, ugyanis választási évben nagyobb az esély a települési költekezésekre.
(HVG)

Bal-Rad komm: “...Ahhoz, hogy a tervezett hiánycélt elérje, a kormánynak egyenlegjavító intézkedéseket kell tennie."

-A “választások" után-kétsége eziránt senkinek ne legyen-meghozza a nyertes horda (valószinűsithetően a döbrögista) ezeket az “egyenlegjavitó" intézkedéseket. Természetesen “nemmegszoritásos" alapon! Ők nem olyanok! Ők csak tömik a pénzt a magyar családok zsebeibe!
(A probléma csak az, hogy hihetetlenül kevés a magyar család! Azt ugyanis ők döntik el, hogy melyik család az?! Azt meg akár álmukból felriasztva is fel tudják sorolni!)

https://balrad.wordpress.com/2014/02/04/maris-elbukott-az-idei-hianycel-most-amik or-magyarorszag-jobban-teljesit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mobilfrekvenciák, nemmegszoritásos, kisvállalkozások, kockázatelemzése, nyugdíjrendszer, árfolyamszintje, értékesítéséből, nyugdíjkiadások, rezsicsökkentés, makropályájában, költségvetésnek, kihasználatlan, nyugdíjemelést, egyenlegjavító, foglalkoztatás, hitelprogramot, intézkedéseket, adóbevételeket, költekezésekre, átalakításának, hiánycsökkentő, egyenlegjavitó, megállapításai, kamatemelésre, költségvetési, országvédelmi, természetesen, többletkiadás, költségvetést, kockázatosnak, útépítésekkel, szeptemberben, kockázatokat, ezermilliárd, költségvetés, valószínűnek, idei hiánycél, összes pénzt, olcsó jegybanki, tervezett növekedést, 2014-es költségvetést, költségvetés hiánya, szám ráadásul, tervezett hiánycélt, kormánynak egyenlegjavító, egyik költségvetési, kormány által, intézet csak, intézet szerint, program nélkül, megcélzott növekedési, intézet megállapításai, Költségvetési Felelősségi Intézet, Országvédelmi Alapot, Magyar Nemzeti Bank, Növekedéi Hitelprogram, Növekedési Hitelprogramot, Romhányi Balázs, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Még csak most kezdődik a nap  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png fotel  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Krisztinától  A televizió nem a kultúrát kép...  A jó emberek mindig szépek mar...  Idő  Kövesd a cowboyt!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Rátalálsz  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  A Megváltó szolgálatában  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Png csokor  Nevem  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete-erdő desszert  Idő  Png telefon  Soha ne kedvezz...  Németh László tollából  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png nő  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Idő  Örülök, hogy látlak!  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 20  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
idei hiánycél, összes pénzt, olcsó jegybanki, tervezett növekedést, 2014-es költségvetést, költségvetés hiánya, szám ráadásul, tervezett hiánycélt, kormánynak egyenlegjavító, egyik költségvetési, kormány által, intézet csak, intézet szerint, program nélkül, megcélzott növekedési, intézet megállapításai, irányba mutatnak, teljes Növekedési, költségvetés egyenlege, intézet vezetője, kisvállalkozások körében, többi forgótőke, piac Romhányi, piaci beruházás, piaci foglalkoztatás, jelenlegi gyenge, intézet elemzése, második negyedévben, technikai kivetítésben, forint jelenlegi, újabb rezsicsökkentés, rezsicsökkentések miatt, elmúlt időszakban, költségvetési számok, jövedéki adóbevételeket, nyugdíjkiadások például, idei büdzsében, online pénztárgépek, bevételek növekedését, másik jelentős, mobilfrekvenciák idei, 2014-es költségvetés, kihasználatlan frekvenciák, cigaretta jövedéki, bevétel ezen, vágott dohány, útépítésekkel kapcsolatos, települési költekezésekre, nyertes horda, magyar családok, probléma csak, magyar család, mobilfrekvenciák, nemmegszoritásos, kisvállalkozások, kockázatelemzése, nyugdíjrendszer, árfolyamszintje, értékesítéséből, nyugdíjkiadások, rezsicsökkentés, makropályájában, költségvetésnek, kihasználatlan, nyugdíjemelést, egyenlegjavító, foglalkoztatás, hitelprogramot, intézkedéseket, adóbevételeket, költekezésekre, átalakításának, hiánycsökkentő, egyenlegjavitó, megállapításai, kamatemelésre, költségvetési, országvédelmi, természetesen, többletkiadás, költségvetést, kockázatosnak, útépítésekkel, szeptemberben, kockázatokat, ezermilliárd, költségvetés, valószínűnek, magyarorszag, magyarország, kivetítésben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.