|
2018-09-11 21:16:08, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
70 dk málna
méz(v. cukor)
2 cs vaníliás cukor
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
citromlé
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz
Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.
Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.
A pudingport simára keverni a tejszínnel.
Ezután a leturmixolt levest visszatenni a tűzre, és újraforralni. Ha már forr, akkor állandó keverés mellett, belecsorgatni a pudingos-tejszínt.
Jól kiforralni, majd kevergetve párpercig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.
A maradék málnát szintén leturmixolni, szitán átszűrni, majd a meleg levesbe keverni.
Ezután kihűteni, majd a hűtőszekrénybe tenni, hogy jól lehűljön.
Egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, aranybarnára pirítani a mandulaforgácsot.
Tálaláskor a jól behűtött levest fagylaltos kehelybe merni, majd a tetejét megszórni a pirított mandulával. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: mandulaforgácsot, hűtőszekrénybe, belecsorgatni, besűrűsödjön, citromhéjjal, leturmixolni, újraforralni, aranybarnára, leturmixolt, visszatenni, fűszerekkel, kerüljenek, hozzávalók, pudingport, kevergetve, mandulával, fagylaltos, tálaláskor, serpenyőbe, kiforralni, tejszínnel, szegfűszeg, párpercig, pudingpor, megszórni, citromhéj, átszűrni, vaníliás, behűtött, fehérbor, citromlé, tejszínt, kihűteni, pudingos, cukorral, lehűljön, vaníliás cukorral, pudingport simára, leturmixolt levest, maradék málnát, meleg levesbe, hűtőszekrénybe tenni, teflon serpenyőbe, tetejét megszórni, pirított mandulával,
|
|
|
|
vaníliás cukorral, pudingport simára, leturmixolt levest, maradék málnát, meleg levesbe, hűtőszekrénybe tenni, teflon serpenyőbe, tetejét megszórni, pirított mandulával, mandulaforgácsot, hűtőszekrénybe, belecsorgatni, besűrűsödjön, citromhéjjal, leturmixolni, újraforralni, aranybarnára, leturmixolt, visszatenni, fűszerekkel, kerüljenek, hozzávalók, pudingport, kevergetve, mandulával, fagylaltos, tálaláskor, serpenyőbe, kiforralni, tejszínnel, szegfűszeg, párpercig, pudingpor, megszórni, citromhéj, átszűrni, vaníliás, behűtött, fehérbor, citromlé, tejszínt, kihűteni, pudingos, cukorral, lehűljön, pirítani, kehelybe, feltenni, pirított, levesbe, keverni, reszelt, keverés, tetejét, kellően, kilónyi, állandó, tejszín, mellett, levével, szintén, maradék, szerint, borral, szitán, ezután, vízzel, csipet, levest, citrom, mézzel, málnát, lassan, teflon, percig, simára, ízlés, főzni, málna, meleg, cukor, magok, merni, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 599
- e Hét: 1769
- e Hónap: 3664
- e Év: 54455
|
|
|