|
2018-09-11 21:18:03, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 2 adag leveshez:
6 db őszibarack
2 dl édes fehérbor
4 dl víz
2 cs vaníliás cukor
cukor
5-6 db levél citromfű
4 db szegfűszeg
fahéj
3 dl tejszín
1/2 cs vaníliás pudingpor
A barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni.
Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva, pár percig főzni. Ezután a tűzről levéve, kiszedni belőle a citromfüvet és a fűszereket, majd botmixerrel pépesíteni.
A pudingport simára keverni a tejszínnel. A barackos pépet visszahelyezni a gázra, majd amikor már újra forr, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínes pudingot.
Állandó keverés mellett újra felforralni, egy-két percig még főzni, majd levenni a tűzről és kihűteni.
Érdemes előző nap elkészíteni, majd a hűtőszekrénybe tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a hideg krémlevest ízlés szerint pirított mandulával megszórni, és úgy kínálni. Ízlés szerint tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: hűtőszekrénybe, visszahelyezni, belecsorgatni, tejszínhabot, összeérjenek, feldarabolni, botmixerrel, citromfüvet, felforralni, kínálhatunk, elkészíteni, meghámozni, mennyiségű, fűszereket, tejszínnel, mandulával, krémlevest, barackokat, hozzávalók, pépesíteni, pudingport, őszibarack, szegfűszeg, hozzáadva, tejszínes, felönteni, pudingpor, megszórni, pirított, szerinti, fehérbor, pudingot, kihűteni, barackos, vaníliás, citromfű, barackokat meghámozni, edénybe tenni, fűszereket hozzáadva, tűzről levéve, pudingport simára, barackos pépet, tejszínes pudingot, hűtőszekrénybe tárolni, hideg krémlevest,
|
|
|
|
Julian Brass gondolata Illyés Gyula - Milyen hamar. A tömeg, a Mester, a módszer, ... Png virág Szép estét Az a nap, amelyik nevetés nélk... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Mi lenne ha Mindig jusson idő nevetni Adakozás Sose bánj semmit Gyerekként sokat küzdöttünk az... Facebookon kaptam Akarat George Byron - Ahogy itt jár -... Adakozás Fekete István - Akác Segítsük barátainkat, hogy meg... Alázat Az a nap, amelyik nevetés nélk... Németh László tollából Paul David Tripp Április 20 Facebookon kaptam George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Png csokor Nem méltó hozzád Facebookon kaptam Gonosz démon-álarc Hogy lehet megtartani Facebookon kaptam Facebookon kaptam Gonosz démon-álarc Németh László tollából Sokan azt tartják Szabolcska Mihály – Ákác... Facebookon kaptam Kerüld el az evangélium örömén... Fekete István - Akác Adakozás Facebookon kaptam Mírjam barát... Zilahy Lajos gondolata Facebookon kaptam Facebookon kaptam Albert Einstein gondolata Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Png fotel Paul David Tripp Április 19 Png lepke Popper Péter szavai Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png cica Akik bántanak téged Idő Png virág Png telefon Mit beszél, nem értem, hogy m... Adakozás Paul David Tripp Április 20 Zilahy Lajos gondolata Akarat Aki nem dolgozik, ne is egyék Egy bizonyos határt Szép álmokat! A sors Facebookon kaptam Miért kiabálunk amikor dühösek... Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Facebookon kaptam Sokan azt tartják George Gordon Lord Byron: Inez... Örülök, hogy látlak! Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 21 Rátalálsz Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Illyés Gyula - Milyen hamar. A nemzeti hovatartozás kulturá... Facebookon kaptam Jó reggelt, jó napot mindenkin... Alázat Kövesd a cowboyt! Zsolnay Vilmos világhírű kera... Facebookon kaptam Krisztinától Png csokor Neked tudnod kell Nem tudhatod Akarat Leonardo da Vinci gondolata Szép estét kedves látogatóimna... Png virág Nevem Popper Péter szavai Idő Lóhere Hazára minden embernek szükség... Boldog születésnapot a ma ünne... Nagyon különös
|
|
|
|
barackokat meghámozni, edénybe tenni, fűszereket hozzáadva, tűzről levéve, pudingport simára, barackos pépet, tejszínes pudingot, hűtőszekrénybe tárolni, hideg krémlevest, hűtőszekrénybe, visszahelyezni, belecsorgatni, tejszínhabot, összeérjenek, feldarabolni, botmixerrel, citromfüvet, felforralni, kínálhatunk, elkészíteni, meghámozni, mennyiségű, fűszereket, tejszínnel, mandulával, krémlevest, barackokat, hozzávalók, pépesíteni, pudingport, őszibarack, szegfűszeg, hozzáadva, tejszínes, felönteni, pudingpor, megszórni, pirított, szerinti, fehérbor, pudingot, kihűteni, barackos, vaníliás, citromfű, kiszedni, leveshez, keverni, tárolni, keverés, tálalás, szerint, érdemes, mellett, állandó, levenni, tejszín, edénybe, kínálni, vízzel, ezután, tűzről, borral, amikor, cukrot, simára, belőle, percig, levéve, főzni, gázra, tenni, előtt, ízlés, pépet, cukor, fahéj, hideg, hozzá, előző, levél, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1258
- e Hét: 4125
- e Hónap: 10497
- e Év: 61288
|
|
|