Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pintérék mai holokamuzása során kiderült, hogy kétszer is me
  2014-02-20 19:58:46, csütörtök
 
  Holokamu :: 2014-02-20. 18:23
Pintérék mai holokamuzása során kiderült, hogy kétszer is megöltük a "magyar" zsidókat

A kormány egyértelmű álláspontja, hogy minden szélsőséges megnyilvánulást vissza kell szorítani, és ennek érvényt szerez a mindennapokban is - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a jeruzsálemi Jád Vásem Intézet Világ Igaza kitüntetése és az ugyanazoknak odaítélt magyar Bátorságért érdemjel átadási ünnepségén csütörtökön Budapesten.
Pintér Sándor hangsúlyozta: a kormány fontosnak tartja az emlékezést a "holokauszt áldozataira", ezért a "magyar zsidóság" deportálásának 70. évfordulója alkalmából 2014-et holokauszt-emlékévvé nyilvánította, a programok megszervezésére, lebonyolítására pedig emlékbizottságot hozott létre.
Nem csak a megemlékezés fontos, fel kell lépni minden olyan törekvéssel szemben is, amely veszélyezteti a demokratikus társadalmat, az emberi és szabadságjogok érvényesülését - mutatott rá.
A tárcavezető kiemelte: "ha összefogunk, soha nem győzhet, nem juthat hatalomra antiszemita, rasszista, gyűlöletkeltő, másokat kirekesztő csoport vagy párt". Ebben az ország lakosainak döntő többsége egyetért, és elfordul azoktól, akik követik vagy támogatják az ilyen eszméket - közölte.
A miniszter emlékeztetett: 1995 óta hagyomány, hogy a Világ Igaza magyar kitüntetettjeit "hősies, bátor helytállásukért" a Bátorságért érdemjelben részesítik. Tevékenységük, önfeláldozásuk példaértékű - tette hozzá.
Úgy fogalmazott: törekedni kell arra, hogy "a szörnyű diktatúrák emléke csak emlék maradjon, és soha többé ne lehessen kirekeszteni, meggyalázni, meggyilkolni embereket származásuk vagy vallásuk miatt".
Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete beszédében így vádaskodott: a "holokauszt" idején a magyar állampolgárok többsége közönyös maradt "zsidó honfitársai sorsa iránt", "cserbenhagyták, elárulták őket". Sőt voltak olyanok is, akik segítették a "nácikat". Most azok előtt tisztelegnek, akik nem maradtak közönyös szemlélők, nem fordították el a fejüket, hanem készek voltak a szabadságukat, életüket kockára tenni, hogy "magyar zsidókat" mentsenek meg - mondta.
A diplomata arról beszélt, hogy 70 évvel ezelőtt a "holokauszt" a "tudatlanságon, a vallási fanatizmuson és összeesküvés-elméleteken alapuló antiszemita nézetek miatt történhetett meg". A "holokauszttagadás az antiszemitizmus megnyilvánulása, a zsidók ellen elkövetett népirtás tagadására tett minden kísérlet törekvés a náci ideológia és az antiszemitizmus felmentésére" - mennydörögte.
Ilan Mor szerint újra meg kell erősíteni azt a szilárd elkötelezettséget, hogy "figyelni és reagálni kell arra, hogy szélsőséges politikai és társadalmi csoportok egyre gyakrabban tagadják a holokausztot Magyarországon". Küzdeni kell a "magyarországi holokauszt" "banálissá tétele vagy relativizálása ellen", és arra kell ösztönözni mind a bal-, mind pedig a jobboldali politikai- és közvélemény formálóit, hogy együtt lépjenek fel az ilyen jelenségekkel szemben - adta ki a parancsot.
A nagykövet üdvözölte a magyar kormány határozatát, hogy az idei évet a holokauszt emlékévének nyilvánítják. Reményét fejezte ki, hogy az emlékév eseményei méltó módon szolgálják majd azt a célt, hogy "a holokausztra és a magyar zsidók tragédiájára az ország történelmének egyik legsötétebb fejezeteként emlékezzenek".
Mor arról beszélt, a "holokauszt" 70 évvel ezelőtt nem a "haláltáborokkal", hanem az utcán elhangzó gyűlölködő szavakkal, és a zsidótörvényekkel kezdődött. Szerinte "a holokauszt áldozatait kétszer is meggyilkolták", először fizikailag, másodszor pedig most, amikor "sorsuk emlékét eltorzítják és kitörlik". A nagykövet itt a holokausztcáfolásra gondolt, amely szerinte az antiszemitizmus erkölcsi igazolása. Ennek kapcsán azt mondta, hogy a szólásszabadság nem szolgálhat mentségül "a zsidók, cigányok, melegek, vagy más csoportok elleni gyűlöletkeltésre".
A nyolc elismerés többségét családtagok vették át, annak a kitüntetettnek a díját, akinek nincs élő rokona, a Jád Vásem Intézetben őrzik majd. Az egyik kitüntetettnek, Fekete Nagy Bélának a fia a minisztertől nem vette át az elismerést, kifogásolva, hogy édesapja mellett nem terjesztették fel édesanyját is a díjra.
Az elismerést az ünnepség után Fekete Nagy Béla unokája mégis átvette.
A Világ Igaza elismerésre javaslatok alapján jelölik azokat a nem zsidó származású embereket, akik a "vészkorszak idején mentették az üldözötteket". Ajánlást tehet a megmentett vagy maga a segítő, illetve azok leszármazottai, rokonai, de a dokumentumot két tanúnak is hitelesítenie kell.
(MTI korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/56/124155/#ixzz2ttG5LuJ4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: emlékbizottságot, gyűlöletkeltésre, haláltáborokkal, megnyilvánulást, megszervezésére, lebonyolítására, helytállásukért, szólásszabadság, belügyminiszter, antiszemitizmus, megnyilvánulása, kitüntetettjeit, leszármazottai, szabadságjogok, deportálásának, önfeláldozásuk, mindennapokban, relativizálása, kitüntetettnek, cserbenhagyták, magyarországon, érvényesülését, magyarországi, terjesztették, történelmének, állampolgárok, hitelesítenie, jelenségekkel, tevékenységük, meggyilkolták, gyűlöletkeltő, emlékeztetett, veszélyezteti, szabadságukat, nyilvánította, tudatlanságon, kormány egyértelmű, ugyanazoknak odaítélt, kormány fontosnak, programok megszervezésére, megemlékezés fontos, demokratikus társadalmat, tárcavezető kiemelte, ország lakosainak, ilyen eszméket, miniszter emlékeztetett, szörnyű diktatúrák, magyar állampolgárok, diplomata arról, vallási fanatizmuson, antiszemitizmus megnyilvánulása, zsidók ellen, Pintér Sándor, Vásem Intézet Világ Igaza, Világ Igaza, Ilan Mor, Vásem Intézetben, Fekete Nagy Bélának, Fekete Nagy Béla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png ház  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Kaffka_Margit  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Szép napot kívánok  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hazára minden embernek szükség...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tanuld meg ezt a versemet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 19  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Garai Gábor - Takarítás  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Bertolt Brecht -től idézet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alvó cicák  Éretlen vers  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ágai Ágnes – Csendélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem számIt  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Sose bánj semmit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy bizonyos határt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt  Png cica  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
kormány egyértelmű, ugyanazoknak odaítélt, kormány fontosnak, programok megszervezésére, megemlékezés fontos, demokratikus társadalmat, tárcavezető kiemelte, ország lakosainak, ilyen eszméket, miniszter emlékeztetett, szörnyű diktatúrák, magyar állampolgárok, diplomata arról, vallási fanatizmuson, antiszemitizmus megnyilvánulása, zsidók ellen, náci ideológia, antiszemitizmus felmentésére, szilárd elkötelezettséget, holokausztot Magyarországon, jobboldali politikai-, ilyen jelenségekkel, nagykövet üdvözölte, magyar kormány, idei évet, holokauszt emlékévének, emlékév eseményei, magyar zsidók, ország történelmének, utcán elhangzó, zsidótörvényekkel kezdődött, holokauszt áldozatait, antiszemitizmus erkölcsi, nyolc elismerés, egyik kitüntetettnek, ünnepség után, megmentett vagy, emlékbizottságot, gyűlöletkeltésre, haláltáborokkal, megnyilvánulást, megszervezésére, lebonyolítására, helytállásukért, szólásszabadság, belügyminiszter, antiszemitizmus, megnyilvánulása, kitüntetettjeit, leszármazottai, szabadságjogok, deportálásának, önfeláldozásuk, mindennapokban, relativizálása, kitüntetettnek, cserbenhagyták, magyarországon, érvényesülését, magyarországi, terjesztették, történelmének, állampolgárok, hitelesítenie, jelenségekkel, tevékenységük, meggyilkolták, gyűlöletkeltő, emlékeztetett, veszélyezteti, szabadságukat, nyilvánította, tudatlanságon, minisztertől, dokumentumot, tragédiájára, összeesküvés, üldözötteket, holokausztot, fanatizmuson, emlékezzenek, fejezeteként, megemlékezés, nyilvánítják, hangsúlyozta, történhetett, meggyilkolni, holokamuzása, ugyanazoknak, kirekeszteni, tisztelegnek, felmentésére, holokausztra, mennydörögte, demokratikus, kifogásolva, antiszemita, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.