Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vörös ajkak
  2018-09-23 09:27:27, vasárnap
 
  15 dolog, amiről senkinek sem tartozol elszámolással!

Néha egyenesen úgy érezzük, magyarázkodnunk kell a saját életünkkel kapcsolatban hozott döntéseink miatt. Pedig...az itt felsorolt 15 dolog egész biztos nem tartozik másra.

1. Nem kell magyarázkodnod az életkörülményeidről

Akár a volt barátoddal, barátnőddel élsz, akár szobáról-szobára járod az ország moteljeit, akár a szüleiddel laksz a késő húszas éveidben, semmi szükség rá, hogy bárkinek is megmagyarázd, kivel és miért élsz együtt. Biztos megvan rá az okod, de hogy mi, az senki másra nem tartozik.

2. Te döntöd el, mik a fontos dolgok a számodra

Mindannyian mások vagyunk - különböző értékrenddel, álmokkal és vágyakkal, mindenkinek más a fontos az életében. Senkinek nem kell magyarázkodnod azért, miért épp az okoz számodra örömöt, ami. Ez a Te személyes ügyed, nem pedig másoké.

3. Senkitől nem kell bocsánatot kérned, amikor nem sajnálod

Ha nem érzed úgy, hogy sajnálod azt, amit tettél, ha úgy gondolod, hogy valaki téved, vagy ha valakit nem érdekel a bocsánatkérésed, akkor valószínűleg nincs is szükség rá. Sokan túl hamar kérnek elnézést és próbálják begyógyítani azokat a sebeket, amelyek erre még nem állnak készen. Ez csak azt eredményezi, hogy a 'varratok' felszakadnak és ez csak még több problémát szül.

4. Nem kell magyarázkodnod, ha egyedül szeretnél lenni

Talán aggódsz, hogy gorombának, anti-szociálisnak, vagy zárkózottnak fognak tartani ha lemondasz egy programot, vagy bármilyen más kötelezettséget, csak mert úgy érzed, egyedül kell lenned, hogy feltöltődhess, vagy egy jó könyvet olvass. Egyedül lenni teljesen normális, természetes és szükséges állapot, nem kell miatta senkinek magyarázkodnod.

5. Nyugodtan vállald a saját véleményed

Csak azért, mert valaki szenvedélyesen megosztja veled a személyes elképzeléseit, az még nem jelenti azt, hogy Neked minden szavára elismerően kell bólogatnod. Amikor nem értesz egyet, sem magaddal, sem a másikkal szemben nem fair a saját gondolataidat vagy érzéseidet ráerőltetni másokra, vagy egyetértést tettetni. Jobb megoldás udvariasan ellentmondani és ezzel kivédeni a lehetséges rosszallást vagy frusztrációt.

6. Nem kell mindenre igent mondanod

Megvan a jogod arra, hogy bármikor nemet mondj. Valójában a legsikeresebb emberek azok a világon, akik a 'nemet mondás művészetét' mesteri fokon űzik, és minden olyan esetben alkalmazzák, amikor érdekük úgy kívánja. Ne félj udvariasan elutasítani valamit, ami eltereli a figyelmed a céljaidtól. Csakis így juthatsz előre.

7. Senkinek sem kell magyarázkodnod a külsőd miatt

Lehetsz karcsú, kövér, magas, alacsony, szép vagy csúnya, sosem kell magyarázkodnod a külsőd miatt. A fizikai kinézeted a saját dolgod, nem szabad ettől függnie az önértékelésednek.

8. Senkinek nem kell magyarázkodnod étkezési szokásaid miatt

Bizonyára vannak olyan ételek, amiket ki nem állhatsz. Nem kell magyarázkodnod miatta, az, hogy milyen ételeket szeretsz, csakis a Te dolgod. Ha bárki azzal nyaggat, hogy miért eszel (vagy éppen miért nem eszel) bizonyos ételeket, vonj vállat és csak annyit felelj, hogy így érzed magad jól.

9. Senkinek nem kell magyarázkodnod a szexuális életed miatt

Senkinek sem kell magyarázkodnod arról, hogy mikor és hogyan élsz nemi életet. Várhatsz a házasságig, kipróbálhatod az egy éjszakás kalandokat, próbálkozhatsz az azonos nemmel is, ha úgy tartja kedved, de akkor sem kell számot adnod senkinek arról, hogy mi történik az ágyadban (addig persze, amíg egy másik felnőttel történik mindez, aki szintén beleegyezését adta).

10. Senkinek sem kell elszámolnod a karrieredet vagy a személyes életedet érintő döntéseidről

Néha a körülmények arra kényszerítenek minket, hogy válasszunk munka és magánélet között. Ez a döntés nem mindig könnyű, és talán a hivatás mellett döntesz, de ez nem azt jelenti, hogy nem törődsz a családoddal vagy a szociális életeddel, hanem talán épp olyasvalamin dolgozol, ami a jövőben majd biztonságot nyújt számodra. Akárhogy is, amíg biztos vagy magadban, senkinek nem tartozol elszámolással arról, hogy miért választottad a karriert a magánélet helyett (vagy fordítva).

11. Senkinek nem tartozol magyarázattal a vallásod vagy a politikai nézeteid miatt

Akár demokrata, konzervatív, katolikus vagy muszlim vagy, az a saját választásod. Senkinek nem kell megmagyaráznod, miért vagy az, aki, és miért hiszed azt, amit. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, az az ő problémája - nem a Tiéd.

12. Senkinek nem kell megmagyaráznod, miért vagy egyedülálló

Akár azért vagy egyedülálló, mert így akarod, akár rajtad kívül álló okok miatt, ez senkire nem tartozik. Egyedülállónak lenni nem rendellenesség. Az egyedülállóság csak egy a sok társadalmi felcímkézés közül, amivel mellesleg senkinek sem kéne törődnie. Hidd el, több vagy annál, mint amit a családi állapotod elárul rólad.

13. Senkinek sem tartozol találkozóval, csak azért mert elhívott

Lehet valaki kedves, helyes, még talán érdekelhet is egy kicsit, de akkor sem muszáj csak azért randevúznod az illetővel, mert elhívott. Ha legbelül érzed, hogy nem akarsz vele találkozni, akkor ne tedd. Talán magyarázkodhatsz egy kicsit, de csak röviden tedd, légy hű az elhatározásodhoz.

14. Senkinek sem tartozol magyarázattal a házassággal kapcsolatban hozott döntésed miatt

Akár szeretnél megházasodni és gyermeket vállalni, akár a gyermek nélküli életet választod, mindkettő a Te saját döntésed. Még az anyukádnak is, aki él-hal az unokákért, meg kellene értenie, hogy a házasság egy személyes választás és nem való mindenkinek. Tisztelnie kell a döntésedet, bármilyen nehezére is esik.

15. Senkinek sem kell magyarázkodnod a kapcsolataid miatt

A szerelmi életed senki másra nem tartozik. Csakis magadnak kell felelned az ezzel kapcsolatos döntéseid miatt. Éld az életed, és sose maradj csak azért egy kapcsolatban, mert valaki más azt mondja neked. Kövesd el a saját hibáidat, ha muszáj, de mindig tanulj belőlük.





 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok 3.  
Címkék: elhatározásodhoz, magyarázkodhatsz, önértékelésednek, bocsánatkérésed, magyarázkodnunk, kötelezettséget, megmagyaráznod, magyarázkodnod, próbálkozhatsz, szenvedélyesen, egyedülállónak, kényszerítenek, egyedülállóság, rendellenesség, elképzeléseit, feltöltődhess, elszámolással, beleegyezését, magyarázattal, kipróbálhatod, legsikeresebb, ellentmondani, gondolataidat, olyasvalamin, megmagyarázd, választottad, értékrenddel, zárkózottnak, szociálisnak, begyógyítani, felszakadnak, frusztrációt, döntéseidről, kapcsolatban, találkozóval, valószínűleg, saját életünkkel, volt barátoddal, ország moteljeit, szüleiddel laksz, késő húszas, senki másra, fontos dolgok, okoz számodra, saját véleményed, személyes elképzeléseit, másikkal szemben, saját gondolataidat, lehetséges rosszallást, jogod arra, legsikeresebb emberek, külsőd miatt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ady Endre - Mindegy átka  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jánosházy György: Fogd a kezem  Isten hűségének mértéke  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ma van a magyar költészet napj...  A sorsod  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jánosházy György: Fogd a kezem  Bornyi Veronika haiku verse  jó reggelt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy barátság története  Annyira tisztelem a szabadságo...  Bársony székben  Önmaga ellenére  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Szabó T. Anna - Pitypang  Sík Sándor - Ha jő a perc  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyar költészet napja  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jázmin  Magamnak  Robin Wight pitypang szobra  A sorsod  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Az ember  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
saját életünkkel, volt barátoddal, ország moteljeit, szüleiddel laksz, késő húszas, senki másra, fontos dolgok, okoz számodra, saját véleményed, személyes elképzeléseit, másikkal szemben, saját gondolataidat, lehetséges rosszallást, jogod arra, legsikeresebb emberek, külsőd miatt, fizikai kinézeted, saját dolgod, szexuális életed, azonos nemmel, másik felnőttel, karrieredet vagy, személyes életedet, körülmények arra, hivatás mellett, családoddal vagy, szociális életeddel, jövőben majd, magánélet helyett, vallásod vagy, politikai nézeteid, egyedülállóság csak, családi állapotod, házassággal kapcsolatban, gyermek nélküli, személyes választás, kapcsolataid miatt, szerelmi életed, ezzel kapcsolatos, saját hibáidat, elhatározásodhoz, magyarázkodhatsz, önértékelésednek, bocsánatkérésed, magyarázkodnunk, kötelezettséget, megmagyaráznod, magyarázkodnod, próbálkozhatsz, szenvedélyesen, egyedülállónak, kényszerítenek, egyedülállóság, rendellenesség, elképzeléseit, feltöltődhess, elszámolással, beleegyezését, magyarázattal, kipróbálhatod, legsikeresebb, ellentmondani, gondolataidat, olyasvalamin, megmagyarázd, választottad, értékrenddel, zárkózottnak, szociálisnak, begyógyítani, felszakadnak, frusztrációt, döntéseidről, kapcsolatban, találkozóval, valószínűleg, megházasodni, kapcsolataid, egyedülálló, mindenkinek, természetes, biztonságot, egyetértést, barátnőddel, házassággal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2356
  • e Hét: 6782
  • e Hónap: 16166
  • e Év: 148720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.