Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukor az oka mindennek
  2018-09-30 13:39:02, vasárnap
 
  A cukor az oka mindennek? Nem biztos.

Elmondom mire gondolok. Akkor olvasd végig, ha van 5 perc nyugi körülötted.
Szóval 1992-ben végeztem a cukrász suliban Fehérváron.

Akkor egy szelet süti súlya 5-6 deka volt. Senkinek nem volt kicsi, ezt szoktuk
meg, ez volt a normális. Busszal, biciklivel és gyalog jártunk suliba.
Na és utána edzésre. Vagy fociztunk a barátokkal sötétedésig a Horizont
étterem udvarán és tizedszerre szólt rám édesanyám, hogy húzzak befelé
mert holnap iskola.

Most 2018 van. A srácokat Anya-Apa viszi autóval a suliba, nincs gyaloglás,
nincs edzés, csak telefon, tablet, laptop, Facebook, Instagram van.
A süti szeletek súlya meg 10-12 deka. Miért? Mert a kedves vendég szerint
a 8-10 deka kicsi. Remélem érthető mire célzok.

A sütik jobbak lettek 26 év alatt. Sőt, a cukor is kevesebb bennük arányaiban,
mert ne legyen olyan édes mert a cukor rossz. De attól még kétszer akkora,
mint 26 évvel ezelőtt!

Mint a rántott hús az éttermekben. Az a jó ha nagy. Ha nem bírom megenni
olyan sok. Ha ki kell gombolni a gatyagombot a kajálás végén.
Akkor megérte az árát. És hízik a magyar. Mert a cukor rossz.

Miért nem kövérek a franciák?
Tudom, sokkal többet keresnek, szebbek, szőkébbek meg hát amúgy is.
Szerintem viszont tudatosan étkeznek. Nem röhögnek a nagy tányéron,
ételmintán.

A cukor rossz. De mi szeretjük az édeset. De mi okosabbak vagyunk mint
a cukor! Együnk xilitet és eritritet mert az jó! (Na persze.)
Barátaimnak szoktam mesélni, hogy Kínából érkezik mindkét csoda.
A xilit kukoricaszárból készül (létezik valódi nyírből készült is, de az
elenyésző mennyiség és megfizethetetlen) és reménykedjünk, hogy nem
GMO. Mert Kínában szabad a GMO. Nálunk az EU-ban nem. Még.
Átmegy 3-4 kémiai reakción, kémcsöveken, fermentáción, savas
hidrolízisen. Kapunk egy olyan anyagot, ami kémiai összetétel alapján
hasonlít a gyümölcsökben található cukoralkoholokhoz. Mint a szilvában
a szorbitol. Mi történik ha sok szilvát eszünk? Szapora futás.
A szilva tartalmaz kb. 1% szorbitolt és meghajt. A szorbitol és a xilit(ol)
rokonok. Ment már a hasad xilittől? Na ugye! És a sütidben nem 1% van,
hanem több. Te tetted bele, mert a cukor rossz.

Tudod mit mondott a régi római, görög? Az vagy amit megeszel.
Mértékletesség. Változatosság. Azért nem voltak ezek olyan hülyék
régen. Szerintem most sem lehet ennél jobbat mondani.
Most már megpróbálom befejezni, pedig tudnám még folytatni.
Szóval, én azt mondom inkább a rossz-gonosz cukor mértékkel, mint
a kínai édesítőszer.

Nem muszáj terembérlet, futópad, drága bicikli. De ha van akkor még
jobb. Lehet sétálni, futni, mindegy csak mozgás legyen. Igenis meg
kell nézni, hogy mi van a felvágottra írva, nem mindegy mit eszünk.

Annyit enni, hogy ne legyen kajakóma. Egyensúly.
Annyit egyél, amennyit a szervezeted felhasznál és nem kell a
elraktároznia. Örülök ha idáig eljutottál és elolvastad, remélem
hasznos volt.

Gondolatébresztőnek szántam, amivel nem kell egyetérteni,
beszélgetni lehet róla.

Damniczki Balázs





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Címkék: megfizethetetlen, kukoricaszárból, mértékletesség, reménykedjünk, változatosság, gyümölcsökben, elraktároznia, fermentáción, hidrolízisen, beszélgetni, terembérlet, egyetérteni, kémcsöveken, édesítőszer, sötétedésig, tizedszerre, barátaimnak, szervezeted, éttermekben, gatyagombot, megpróbálom, felvágottra, arányaiban, felhasznál, összetétel, eljutottál, ételmintán, elolvastad, biciklivel, barátokkal, szorbitolt, körülötted, fehérváron, mértékkel, édesanyám, szerintem, cukrász suliban, szelet süti, barátokkal sötétedésig, srácokat Anya-Apa, süti szeletek, kedves vendég, 8-10 deka, sütik jobbak, cukor rossz, kajálás végén, nagy tányéron, xilit kukoricaszárból, olyan anyagot, gyümölcsökben található, szilva tartalmaz, hasad xilittől, Mert Kínában, Damniczki Balázs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Erdőn  Facebookon kaptam  Idő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akik bántanak téged  Radikális szeretet  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Akik bántanak téged  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Nagyi telefonál  Akarat  Egy hatékony szolga  Png csokor  Jó éjszakát  Szép estét  Nagyon különös  Sose bánj semmit  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png cica  Éretlen vers  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Fehér virág  Png ház  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép napot kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
cukrász suliban, szelet süti, barátokkal sötétedésig, srácokat Anya-Apa, süti szeletek, kedves vendég, 8-10 deka, sütik jobbak, cukor rossz, kajálás végén, nagy tányéron, xilit kukoricaszárból, olyan anyagot, gyümölcsökben található, szilva tartalmaz, hasad xilittől, régi római, vagy amit, rossz-gonosz cukor, kínai édesítőszer, felvágottra írva, szervezeted felhasznál, megfizethetetlen, kukoricaszárból, mértékletesség, reménykedjünk, változatosság, gyümölcsökben, elraktároznia, fermentáción, hidrolízisen, beszélgetni, terembérlet, egyetérteni, kémcsöveken, édesítőszer, sötétedésig, tizedszerre, barátaimnak, szervezeted, éttermekben, gatyagombot, megpróbálom, felvágottra, arányaiban, felhasznál, összetétel, eljutottál, ételmintán, elolvastad, biciklivel, barátokkal, szorbitolt, körülötted, fehérváron, mértékkel, édesanyám, szerintem, mennyiség, elenyésző, fociztunk, szilvában, eritritet, instagram, szőkébbek, tudatosan, gyaloglás, okosabbak, szeretjük, folytatni, szorbitol, egyensúly, befejezni, mindennek, tartalmaz, található, damniczki, srácokat, történik, gondolok, franciák, hasonlít, étkeznek, senkinek, facebook, kevesebb, röhögnek, megeszel, tányéron, szeletek, keresnek, kajakóma, horizont, amennyit, reakción, végeztem, sütidben, xilittől, normális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6567
  • e Hét: 14138
  • e Hónap: 36405
  • e Év: 168959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.