Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A banán 16 előnye, amit valószínűleg nem tudtál
  2018-10-08 21:04:22, hétfő
 
 




A banán 16 előnye, amit valószínűleg nem tudtál


Ha úgy neveltek, mint engem, akkor azt tanultad, hogy a banán hasznos, többek között sok kálium van benne. Tehát etted és valószínűleg még mindig eszed, de ..... mit is tesz értünk a kálium?
Mentés
Szerző: Egészségtükör-Gruber Rita
2017.03.08
Hirdetés
Hirdetés

A rövid válasz: sokat. Csak néhány a fontosak közül: segíti az izom építését, a szívet támogatja és a kiegyensúlyozott anyagcseréért tesz. Plusz, a banán tartalmaz elektrolitokat, amelyek segítik a sejteket egészségesnek maradni. Plusz, a banán nyerte "Legnépszerűbb Gyümölcs" kategóriát, legalábbis az USDA és Gazdasági Kutató Szolgálat (ERS) szerint. Az alma, görögdinnye, szőlő követi a népszerűségi sorban (ha esetleg kíváncsi lennél rá). Valójában, a banán négyszer több fehérjét tartalmaz, mint az alma, plusz még foszfort, szénhidrátot, valamint sok rostot, vasat és A vitamint. Úgy tűnik, hogy a banánban minden van! De eltekintve a káliumtól, mire jó a banán? Nos, kiderült, hogy szó szerint szinte jó minden testrésznek.

Íme 16 top dolog, amit tarts szem előtt a következő alkalommal, amikor gyümölcsöt vásárolsz. Ne feledkezz meg a banánról, de bizonyosodj meg róla, hogy érett, mert az éretlen nem biztosítja ugyanazt az eredményt.

1. A banán energetizál

Fáradt vagy délután, különösen délben? Ahelyett, hogy egy energia italt, vagy egy kávét innál, egyél egy banánt! Három természetes cukrot tartalmaz: fruktózt, szacharózt és glükózt, amik segítik az energia növelését, valamint rost van a gyümölcsben. Ellentétben a kedvenc csokiddal, nem kell aggódnod a cukor miatt, ha banánt eszel. Vicces, de két banán elfogyasztása, elég kitartást ad körülbelül 90 percnyi testmozgáshoz.

2. Boldoggá tesz

Mi mindannyian boldogok akarunk lenni, igazam van? A banánban lévő B6 vitamin valamint a triptofán aminosav szerotonint termel, ami biztosan mosolyra késztet.

3. Támogatja az immunrendszeredet

Ismét a B6 vitaminnak köszönhetünk, az immunrendszerünknek segít tip-top formában maradni.

4. Segít leszokni a dohányzásról

Megpróbáltad letenni a cigit? Akkor egyél több banánt! Néhány összetevője: magnézium, kálium, B12 és B6 vitamin segít a nikotin megvonási tüneteit enyhíteni.

5. Segít a fogyásban

A banán teltségérzetet kelt, hiszen tápláló és rostokat tartalmaz. Ráadásul másik nagy előnye, hogy sok vitamin és ásványi anyag van benne. A Chicago's Smell and Taste Treatment and Research Foundation felfedezte, hogy a banán illata csökkenti az éhséget. Ez elég egyszerű, nem igaz?!

6. Jó a szívednek

Jó a szívnek, szóval gyerünk és raktározz belőle. Mark Houston a Tennessee-ben lévő St. Thomas Kórház igazgatója szerint a több kálium és kevesebb nátrium a kulcsa, hogy csökkentsd a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A kálium, a rost, a C és B6 vitamin szintén szívbarát.

7. A gyomorégés ellen is kiváló

Még az aszalt banán is segít leküzdeni a gyomorégést. Dr. P. Bradley Carey, azt mondja, hogy a "természetes savlekötők" működnek, ha jön a gyomorégés, csak kapj el egy banánt.

8. Alacsonyabb vérnyomás

Egy tanulmány kimutatta, hogy napi öt banán elfogyasztása a magas vérnyomásra szedett gyógyszer hatásának körülbelül felét éri el. Az alacsony nátrium és magas kálium tartalma miatt a vérnyomást alacsonyan tartja.

9. Segíti az emésztőrendszert

Szabályozza az emésztőrendszert, így nincs olyan por vagy tabletta, amire szükséged lenne, ha kéznél van a természetes rostot tartalmazó banán.

10. Megelőzi a reggeli rosszullétet

Mindössze annyit kell tenned, hogy étkezések között eszel egy banánt, ez megelőzi a reggeli rosszulléteket, úgy, hogy emeli a vércukorszintet és csökkenti a hányingert.

11. Kiküszöböli a menstruációs görcsöket

Ez elég egyszerű dolog, hogy megpróbáld, és egészséges is! Viszlát görcsök!

12. Megszabadít a másnaposságtól

A banánban lévő vitaminok és ásványi anyagok segítenek, ha túl sok alkoholt ittál előző éjjel és másnaposan kelsz. A Lifescript ajánlása: keverj banánt némi natúr joghurttal és mézzel. Lehetőleg görög joghurtot használj.

13. Megszabadít a szúnyogcsípés okozta viszketéstől

A banánhéj belsejével dörzsöld a csípés helyét, hamarosan elmúlik a viszketés. Azért is jó, mert a bőr kevésbé vörösödik.

Segít megszabadulni a szemölcsöktől

Amikor lefekszel, a banán héjának belső feléből egy kis részt tegyél a szemölcsre. Az emberek arról számoltak be, hogy a szemölcsök eltűntek már két nappal azután, hogy megpróbálták ezt a kezelést. Varázslat!

Fokozza a libidót

Ki tudta, hogy a banán afrodiziákum? Úgy tűnik, a B vitamin és kálium segítik a nemi hormon termelést. Evésre fel!

Segíti az alvást

Banán teát, valaki? Ha fahéjas vízzel leforrázod a banánt (miután levágtad a végét) az eredmény egy teaszerű ital lesz, és jobban alszol tőle, mint valaha. Tudom, gyanúsan hangzik, de minthogy álmatlanságban szenvedek, kipróbáltam és működött.
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Címkék: emésztőrendszert, kiegyensúlyozott, vércukorszintet, másnaposságtól, rosszulléteket, álmatlanságban, teltségérzetet, elektrolitokat, elfogyasztása, egészségesnek, szemölcsöktől, megszabadulni, egészségtükör, testmozgáshoz, anyagcseréért, szúnyogcsípés, legnépszerűbb, szénhidrátot, menstruációs, köszönhetünk, rosszullétet, valószínűleg, megpróbáltad, afrodiziákum, dohányzásról, viszketéstől, népszerűségi, megpróbálták, gyümölcsben, alacsonyabb, ellentétben, természetes, kipróbáltam, szerotonint, érrendszeri, gyomorégést, banán hasznos, rövid válasz, fontosak közül, izom építését, szívet támogatja, kiegyensúlyozott anyagcseréért, banán tartalmaz, sejteket egészségesnek, banán nyerte, népszerűségi sorban, banán négyszer, banánban minden, következő alkalommal, banán energetizál, energia italt, kávét innál, Egészségtükör-Gruber Rita, Legnépszerűbb Gyümölcs, Gazdasági Kutató Szolgálat, Taste Treatment, Research Foundation, Mark Houston, Thomas Kórház, Bradley Carey,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jánosházy György: Fogd a kezem  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Zilahy Lajos gondolata  Az ember  Megígért békesség  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vidámság  A sorsod  Különleges  Facebookon kaptam  Szép estét  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A sorsod  Megígért békesség  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Jan Twardowski - Siessünk  Egyszerű  Az ember  Vidámság  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Szép estét  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hamvas Béla  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy gondolat  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy barátság története  Magamnak  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  39 ígéret  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Egyszerű  Mindent de mindent visszakap  Jean de La Fontaine 1621 júliu... 
Bejegyzés Címkék
banán hasznos, rövid válasz, fontosak közül, izom építését, szívet támogatja, kiegyensúlyozott anyagcseréért, banán tartalmaz, sejteket egészségesnek, banán nyerte, népszerűségi sorban, banán négyszer, banánban minden, következő alkalommal, banán energetizál, energia italt, kávét innál, energia növelését, kedvenc csokiddal, cukor miatt, banánban lévő, triptofán aminosav, nikotin megvonási, banán teltségérzetet, banán illata, több kálium, gyomorégés ellen, aszalt banán, tanulmány kimutatta, magas vérnyomásra, alacsony nátrium, vérnyomást alacsonyan, természetes rostot, reggeli rosszullétet, reggeli rosszulléteket, menstruációs görcsöket, szúnyogcsípés okozta, banánhéj belsejével, csípés helyét, banán héjának, emberek arról, szemölcsök eltűntek, banán afrodiziákum, nemi hormon, teaszerű ital, emésztőrendszert, kiegyensúlyozott, vércukorszintet, másnaposságtól, rosszulléteket, álmatlanságban, teltségérzetet, elektrolitokat, elfogyasztása, egészségesnek, szemölcsöktől, megszabadulni, egészségtükör, testmozgáshoz, anyagcseréért, szúnyogcsípés, legnépszerűbb, szénhidrátot, menstruációs, köszönhetünk, rosszullétet, valószínűleg, megpróbáltad, afrodiziákum, dohányzásról, viszketéstől, népszerűségi, megpróbálták, gyümölcsben, alacsonyabb, ellentétben, természetes, kipróbáltam, szerotonint, érrendszeri, gyomorégést, görögdinnye, mindannyian, összetevője, vérnyomásra, energetizál, kiküszöböli, bizonyosodj, testrésznek, megszabadít, szabályozza, körülbelül, alkalommal, másnaposan, vérnyomást, belsejével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 631
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9506
  • e Év: 68759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.