Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bevásárlóközp. a Kincsem Park
  2008-05-31 08:36:45, szombat
 
   
  Kedves Honfitársunk!

Ön most a Magyar Nemzetért Mozgalom hírlevelét olvassa. Ránk mindig számíthat!


Újabb rossz hír a nemzeti vagyon kiárusításáról - Bevásárlóközpont lesz a Kincsem Park helyén?

Újabb rossz hír a nemzeti vagyon kiárusításáról. A 181 éves magyar lóversenyzés került végveszélybe.

Megszüntetés fenyegeti a Kincsem Parkot és az Alagi Versenyló Tréningközpontot. Miért akarják eladni a 3 milliárd forintért modernizált Kincsem Parkot? - kérdezte a Tisztelt Házban dr. Medgyasszay László - a halaszthatatlan közfeladatai miatt távol lévő minisztert helyettesítő - Keller László, pénzügyminisztériumi államtitkárt. A kereszténydemokrata képviselő nem titkolta, baljós előérzetek gyötrik.

- Újabb rossz hír a nemzeti vagyon kiárusításáról. A 181 éves magyar lóversenyzés került végveszélybe. Megszüntetés fenyegeti a Kincsem Parkot és az Alagi Versenyló Tréningközpontot. Ennek megakadályozására létrejött az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért társadalmi szerveződés, amely már 15 ezer aláírást gyűjtött az általa képviselt ügy érdekében.

- A Magyar Lótenyésztő és Lovas Szervezetek Szövetsége legutóbbi közgyűlésén, mintegy hete, támogatásáról biztosította az összefogást, és egyetért a legfőbb céljaival. Egyhangú volt a döntés ezen a szövetségi közgyűlésen. Ilyen egységes támogatást egyetlenegy lóversenyes kezdeményezés nem élvezett a rendszerváltozás óta.

- Ez az ügy nemcsak néhány embert érint, ez nagyon sok embert érint: tenyésztőket, lófuttatókat, istálló-alkalmazottakat, trénereket, hajtókat, zsokékat, mezőgazdasági dolgozókat, kiszolgálóipart,- tehát több tízezres tábort. Éppen ezért kérdezem államtitkár úrtól:

Igaz-e, és ha igen, miért akarják eladni Magyarország egyetlen versenyzésre alkalmas lóversenypályáját, az 1925-ben épült és - figyeljünk! - 2005-ben 3 milliárd forinttal modernizált Kincsem Parkot 107 hektárjával?
Igaz-e, és ha igaz, akkor miért akarják eladni a hazai lóversenyzés hátterét több, mint egy évszázada biztosító Alagi Versenyló
Tréningközpontot? Talán éppen a 87 hektár miatt, vagy mi ennek az oka?

***

Keller László, pénzügyminisztériumi államtitkár:

- Képviselő Úr! Itt egy felelős döntési folyamatról beszélhetünk, nem pedig a nemzeti vagyon felelőtlen kiárusításáról, ahogy ön ezt a bevezetőjében mondta. Önmagában az, hogy van egy 3 milliárd forintból felújított, beruházott lóversenypálya, még önmagában nem garantálja a hazai lóversenyzés felemelkedését; gondolom, ezt ön is tudja.

- Már 2004-ben egy egyeztetésre került sor, azt hiszem, éppen azokkal a szervezetekkel, akiket ön felsorolt, akik úgymond, összefogtak a lóversenyzés hagyományainak a megőrzése érdekében, és kialakult egy közös jövőkép megfogalmazása. Ennek megfelelően sor került sor egy privatizációs pályázat, illetve egy koncessziós pályázat kiírására, amiben egyetértés volt. Sajnálatos módon egy értékelhető ajánlat érkezett erre a pályázatra, amelyet a pénzügyminiszter úr kénytelen volt eredménytelennek kihirdetni a vagyongazdálkodási tanács javaslatára, mert sem szakmailag, sem üzletileg nem volt megfelelő.

Dr. Medgyasszay László:

- Felelős döntési folyamat is eredményezhet felelőtlen döntést. Azt szeretném, ha a kormány és önök a szakmai szervezetek bevonásával kidolgoznának egy olyan összehangolt, hosszú távon is fenntartható metódust, amely az államnak nem kerülne pénzébe - mármint a lóversenyzés fenntartása -, sőt a fogadási forgalomból profitálhatna is az állam.

- Más országokban ezt meg tudják csinálni. Ahogy a Prédikátorok könyve mondja: "mindennek rendelt ideje vagyon." Most annak a rendelt ideje vagyon, hogy a kormány dolgozza ki ezt a nyugati példák alapján is kidolgozható metódust, ne pedig arra törekedjen, értékesítsük ezeket a rendkívül értékes ingatlanokat. Hozzátéve, tudomásom szerint az Alagi Versenyló Tréningközpontnak nem is kívánnak utódpályát vagy utódlehetőséget biztosítani.

***

Keller László, pénzügyminisztériumi államtitkár:

- Képviselő Úr! Ön arról beszélt, hogy az egységes támogatásra összeállt itt nagyon sok szervezet. Ez az egységes támogatás sok mindenben megnyilvánul, egyben nem: a veszteségfinanszírozásban! Senki nem akarja odatenni az évi 1 milliárd forintot, amit jelenleg az állam beletesz ebbe az ágazatba. Azt is világosan kell látni, - hiába gondolkodik ön javulásáról - hogy megvan a csodálatos Kincsem Park, a forgalom pedig a fogadásoknál folyamatosan esik vissza. Továbbra is 1 milliárd forint az a veszteség, amit összességében az államnak kell állnia. Tehát nyilvánvalóan fontos a hagyományok tisztelete, de a közpénzek felelős biztosítása és annak felhasználása legalább ugyanolyan nagyságrendű feladatunk. Kérem, értse meg, hogy nem lehet azt a végtelenségig csinálni, hogy évente 1 milliárd forinttal segítjük ennek az ágazatnak az előrejutását.

KDNP webszerkesztőség
BARTHA SZABÓ JÓZSEF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tréningközpontot, webszerkesztőség, pénzügyminiszter, rendszerváltozás, bevásárlóközpont, eredménytelennek, halaszthatatlan, kiszolgálóipart, utódlehetőséget, alkalmazottakat, kiárusításáról, lóversenypálya, szervezetekkel, hagyományainak, megfogalmazása, felemelkedését, támogatásáról, profitálhatna, eredményezhet, mezőgazdasági, kidolgoznának, bevezetőjében, összességében, végtelenségig, felhasználása, kezdeményezés, privatizációs, nyilvánvalóan, államtitkárt, értékesítsük, lóversenyzés, közfeladatai, kidolgozható, helyettesítő, lófuttatókat, tenyésztőket, nemzeti vagyon, halaszthatatlan közfeladatai, általa képviselt, legfőbb céljaival, döntés ezen, szövetségi közgyűlésen, 1925-ben épült, hazai lóversenyzés, évszázada biztosító, felelős döntési, bevezetőjében mondta, egyeztetésre került, lóversenyzés hagyományainak, megőrzése érdekében, közös jövőkép, privatizációs pályázat, Kincsem Park, Kedves Honfitársunk, Magyar Nemzetért Mozgalom, Kincsem Parkot, Alagi Versenyló Tréningközpontot, Tisztelt Házban, Medgyasszay László, Keller László, Magyar Lóversenyzés Jövőjéért, Magyar Lótenyésztő, Lovas Szervezetek Szövetsége, Alagi Versenyló, Képviselő Úr, Alagi Versenyló Tréningközpontnak, BARTHA SZABÓ JÓZSEF,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  A televizió nem a kultúrát kép...  Bertolt Brecht -től idézet  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Akik bántanak téged  Próbálj meg ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Popper Péter szavai  Mi lenne ha  Egy hatékony szolga  Adakozás  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A boldog családok mind hasonló...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Szívem  Szép estét  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Akarat  Png csokor  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Éretlen vers  Adakozás  Bounty krémes  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png nő  Popper Péter szavai  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
nemzeti vagyon, halaszthatatlan közfeladatai, általa képviselt, legfőbb céljaival, döntés ezen, szövetségi közgyűlésen, 1925-ben épült, hazai lóversenyzés, évszázada biztosító, felelős döntési, bevezetőjében mondta, egyeztetésre került, lóversenyzés hagyományainak, megőrzése érdekében, közös jövőkép, privatizációs pályázat, koncessziós pályázat, értékelhető ajánlat, szakmai szervezetek, olyan összehangolt, lóversenyzés fenntartása, fogadási forgalomból, rendelt ideje, kormány dolgozza, nyugati példák, rendkívül értékes, egységes támogatásra, egységes támogatás, állam beletesz, csodálatos Kincsem, forgalom pedig, fogadásoknál folyamatosan, államnak kell, hagyományok tisztelete, közpénzek felelős, végtelenségig csinálni, tréningközpontot, webszerkesztőség, pénzügyminiszter, rendszerváltozás, bevásárlóközpont, eredménytelennek, halaszthatatlan, kiszolgálóipart, utódlehetőséget, alkalmazottakat, kiárusításáról, lóversenypálya, szervezetekkel, hagyományainak, megfogalmazása, felemelkedését, támogatásáról, profitálhatna, eredményezhet, mezőgazdasági, kidolgoznának, bevezetőjében, összességében, végtelenségig, felhasználása, kezdeményezés, privatizációs, nyilvánvalóan, államtitkárt, értékesítsük, lóversenyzés, közfeladatai, kidolgozható, helyettesítő, lófuttatókat, tenyésztőket, nagyságrendű, ingatlanokat, beszélhetünk, magyarország, biztosította, megnyilvánul, fenntartható, egyeztetésre, végveszélybe, megszüntetés, fogadásoknál, versenyzésre, prédikátorok, összehangolt, előrejutását, folyamatosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1729
  • e Hét: 3439
  • e Hónap: 12043
  • e Év: 47984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.