Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
zeolit
  2018-04-17 22:42:02, kedd
 
  ZEOLIT - EGY SOKOLDALÚ MEGOLDÁS AZ ÉLET SZINTE MINDEN TERÜLETÉN

Gondoltad volna, hogy ugyanazzal az ásvánnyal fogat moshatsz, javíthatod a talaj minőségét, megtisztíthatod a használt étolajat, csúszásmentesítheted télen az utakat és enyhítheted az emésztőrendszeri panaszaidat? A sornak pedig még nincs vége! Olvass tovább, ha kíváncsi vagy mire képes még ez a teljesen természetes és környezetbarát, hazai alapanyag!
Mi ez a titokzatos ásvány? A zeolit az alumínium-szilikátok legfontosabb ásványcsoportja, ami méltán népszerű a gyűjtők körében és ipari illetve mezőgazdasági célokra is. Az ásványcsoport elnevezése Alex Cronstedt svéd származású minerológustól ered. Vizsgálatai közben azt tapasztalta, hogy az ásvány hevítésre úgy viselkedik, mintha forrna. A név a görög zein (=forrni) és litosz (=kő) szavak összetételből származik. Ma már tudjuk, hogy ez a jelenség a zeolitok víztartalmának távozásával magyarázható. Ezek a ritka, gyönyörű és összetett ásványok vulkanikus kiömlési kőzetek hólyagos üregeiben keletkeznek.

A zeolitok az agyagásványokhoz hasonlóan főleg nátrium-kalcium-aluminoszilikátok, melyek térszerkezete tágas, üreges, porózusos. Egyszerűen úgy is jellemezhetnénk őket, mintha egy megszilárdult szivacsot vizsgálnánk. Az üregei, csatornái biztosítják azt a lehetőséget, hogy azokban különböző molekulák, vegyületek raktározódjanak. Természetes körülmények között ezen üregekben leginkább víz található, mely főleg adszorpciósan, kisebb mennyiségben kémiailag van kötve. Ez a víz melegítés hatására a csatornákból, üregekből eltávozik. Az ilyen vizet veszített zeolit képes a levegőből újra vizet felvenni, miközben a hőmérséklete néhány Celsius fokot megemelkedik. Ezen zeolitok a pórusméretük, csatornájuk mérete alapján nemcsak vizet, hanem más molekulákat, kationokat is képesek megkötni. A rácsban helyet foglaló alumínium mint az anionos helyek centruma biztosítja azt, hogy a kationok pl. létfontosságú elemek a cink, a réz, a vas, a mangán stb. megkötődhessenek, melyek a későbbiekben a takarmányokban az állatok, a talajokban a növények számára hozzáférhetővé válnak, így a mikroelem-nyomelem pótlásban fontos szerepet játszanak.





Magyarország világviszonylatban is jelentős zeolitvagyonnal rendelkezik. Fő zeolitbányáink a Tokaj-hegységben: Mád, Bodrogkeresztúr és Rátka környékén találhatók. Itt vannak a Zöldboltban kapható zeolit tartalmú termékek lelőhelyei is, amelyeket a Geoproduct Kft. forgalmaz. Tokaj-Hegyalja nem véletlenül csodálatos táptalaja a szőlőnek: vizsgálatok alapján a vulkanizmus ásványai és azok közül különösen a zeolitok és a devitrifikált kőzetüveg, valamint az agyagásványok különösen értékesek a növényzet számára. Porózusos szerkezetük folytán javítják az erősen kötött talajok levegő- és víz-átjárhatóságát is. Mivel súlyuk 55%-ának megfelelő vízmennyiséget képesek felszívni, és a nedvességet lassan engedik ki, így megakadályozzák a gyökerek rothadását és az aszályok idején is képesek nedvességet biztosítani a növényeknek. A hazánkban egyre szélsőségesebben megjelenő esőzések és aszályok idején ez a tulajdonság felértékelődik a biotermesztésben. Az őrölt zeolitok ioncserélő kapacitásuk révén alkalmasak arra, hogy a talajba juttatva biztosítsák a növény számára a szükséges esszenciális elemeket, melynek eredményeként hiánybetegségeket is megszüntetnek, miközben a termény minősége is javul. Ha szeretnéd megtapasztalni a zeolit növényekre gyakorolt hatását, akkor próbáld ki a Meliorit ásványi trágyákat a kertedben, vagy a Hajtika ásványi locsolóvíz adalékot, ami használható szobanövényekhez, palántázáshoz és fólia alatti termesztésben is.

De a zeolitok felhasználása nem áll meg a mezőgazdaságnál! Az ásványból fogpor is készül: a Dentomin-N fogpor adalékok és fluorid hozzáadása nélkül, természetesen segít megelőzni a fog- és ínybetegségeket, miközben megbirkózik a lepedékekkel és dohányzás okozta sárga foltokkal is. Amennyiben jobban szereted az ízesített fogápoló termékeket, akkor a Dentomin-Z fogport ajánljuk, ami borsmentalevelek hozzáadásával éri el ugyanazt a hatást.

Beszámolók alapján egyes esetekben a zeolitos kezelés még az ekcémát és más bőrbetegségeket is képes enyhíteni. Érdemes kipróbálni, hogy shea vajba vagy más természetes növényi olajba keverve javítja-e bőrünk állapotát. A kínálatunkban megtalálható Zeodry-84 Testhintőpor kellemes, száraz érzést kölcsönöz a bőrnek, hatékony nedvszívó és szagtalanító hatású, valamint megelőzi a bőrirritációt. Frissít, nyugat és véd. Íme, egy egyszerű recept zeolitos bőrpakolás készítéséhez: keverj össze 1-2 teáskanál zeolit port vízzel, amíg homogén pasztát nem kapsz. Akár egy kis mézzel is dúsíthatod az extra ápolás érdekében. Hagyd megszáradni a bőrödön, majd finom masszírozó mozdulatokkal távolítsd el. Öblítsd le a bőröd vízzel és hidratáld a bőröd természetes növényi olajokkal.





Zeolitokkal az emésztőrendszeri panaszaidat is csillapíthatod! A Neurosan entero por egy gyógyszernek nem minősülő, orvosilag igazoltan gyógyhatású készítmény. Alkalmas az olyan gyakori problémák enyhítésére, mint a hasmenés, puffadás, ideges eredetű emésztőrendszeri panaszok és a gyomorégés. Nyomelemei és adszorpciós tulajdonsága révén segíti egészségünket.

Már láttuk milyen hatása van a mezőgazdaságban és az emberi szervezetben, térjünk rá a háztartásban való hasznosításra! A legtöbb súrolószer egészségre és környezetre káros anyagokat tartalmaz, és még a tisztítandó felület zománcát vagy mázát is felmarhatja. A Suromin súrolópor azonban nem alkalmaz maró anyagokat, és inox felületek tisztítására is alkalmas. Csupán zeolitot, biológiailag lebomló tenzidet és citromsavat tartalmaz.

Szeretnéd újrahasználni az étolajat? A Derolin étolajderítő segít ebben: szagtalanítja és eltávolítja belőle az égett részecskéket. Használt étolajba keverve eloszlik és megköti a lebegő szemcséket, valamint a telített zsírsavakat. A szilárd részecskék ezután lassan leülepednek, és felette ott marad a tiszta étolaj, a derítő ezzel szinte regenerálja az olajat. A tiszta rész ezután újra felhasználható. Kertes házzal rendelkezők a keletkezett olajsarat komposztálhatják is, mert a talajnak kiváló tápanyagot jelent.

Közelednek a téli napok, amikor a fagypont alatti hőmérséklet miatt veszélyessé válik a csúszós utakon való közlekedés, de a hagyományosan használt kősó sajnos károsítja a növényzetet. Erre a problémára is van zeolitos megoldás: a csúszásgátló granulátumok. Mint korábban említettük, a zeolit kifejezetten előnyös a növényzet számára, ráadásul a kálcium-kloridos Jégolvasztó csúszásgátló egészen -30°C fokig hatásos, ellenben az útszóró sóval ami csak -7°C-ig.

Még mindig nincs vége a zeolitok felhasználási lehetőségeinek: Alkalmazzák őket víztisztításban, építkezéseknél, mosószerekben, alternatív gyógyászatban, napkollektorokban és adszorpciós hűtőkben is. Még kisállat alomnak is használható, így a házikedvenceinknek sem kell káros vegyszerekkel érintkeznie. Akváriumokban a zeolit felszívja az ammóniát és más nitrogénvegyületeket, így tisztítva a vizet.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: emésztőrendszeri, komposztálhatják, borsmentalevelek, szobanövényekhez, biotermesztésben, szélsőségesebben, megkötődhessenek, agyagásványokhoz, zeolitvagyonnal, víztisztításban, jellemezhetnénk, megakadályozzák, bodrogkeresztúr, mezőgazdaságnál, mezőgazdaságban, megtisztíthatod, ásványcsoportja, bőrbetegségeket, raktározódjanak, ínybetegségeket, minerológustól, átjárhatóságát, vízmennyiséget, környezetbarát, megtapasztalni, felhasználható, víztartalmának, csillapíthatod, felértékelődik, hozzáférhetővé, takarmányokban, zeolitbányáink, lehetőségeinek, építkezéseknél, mozdulatokkal, egészségünket, ásvánnyal fogat, talaj minőségét, használt étolajat, emésztőrendszeri panaszaidat, sornak pedig, teljesen természetes, titokzatos ásvány, gyűjtők körében, ásványcsoport elnevezése, ásvány hevítésre, görög zein, zeolitok víztartalmának, agyagásványokhoz hasonlóan, megszilárdult szivacsot, ilyen vizet, levegőből újra, SOKOLDALÚ MEGOLDÁS AZ ÉLET SZINTE MINDEN TERÜLETÉN, Alex Cronstedt, Geoproduct Kft, Zeodry-84 Testhintőpor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sorsod  Egy párkányon  Jázmin  Előfordul, hogy  Zilahy Lajos gondolata  Paul Éluard - És egy mosoly  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Otthon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 15  Hamvas Béla  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Sorsunk miatt...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Walter Chrysler mondta  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magamnak  Jan Twardowski - Siessünk  Márai Sándor tollából  Paul David Tripp Április 14  Bornyi Veronika haiku verse  Robert Merle tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Márai Sándor tollából  Müller Péter tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  József Attila - Kopogtatás nél...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  IGEN így  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  József Attila – Keresek ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szívek  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép estét kedves látogatóimn...  Ady Endre - Mindegy átka 
Bejegyzés Címkék
ásvánnyal fogat, talaj minőségét, használt étolajat, emésztőrendszeri panaszaidat, sornak pedig, teljesen természetes, titokzatos ásvány, gyűjtők körében, ásványcsoport elnevezése, ásvány hevítésre, görög zein, zeolitok víztartalmának, agyagásványokhoz hasonlóan, megszilárdult szivacsot, ilyen vizet, levegőből újra, hőmérséklete néhány, rácsban helyet, anionos helyek, növények számára, vulkanizmus ásványai, devitrifikált kőzetüveg, agyagásványok különösen, növényzet számára, erősen kötött, nedvességet lassan, gyökerek rothadását, aszályok idején, hazánkban egyre, tulajdonság felértékelődik, őrölt zeolitok, talajba juttatva, növény számára, szükséges esszenciális, termény minősége, zeolit növényekre, zeolitok felhasználása, ásványból fogpor, ízesített fogápoló, zeolitos kezelés, kínálatunkban megtalálható, egyszerű recept, extra ápolás, bőröd vízzel, bőröd természetes, olyan gyakori, emberi szervezetben, háztartásban való, legtöbb súrolószer, tisztítandó felület, égett részecskéket, lebegő szemcséket, telített zsírsavakat, szilárd részecskék, tiszta étolaj, derítő ezzel, tiszta rész, keletkezett olajsarat, talajnak kiváló, téli napok, fagypont alatti, csúszós utakon, hagyományosan használt, csúszásgátló granulátumok, zeolit kifejezetten, kálcium-kloridos Jégolvasztó, útszóró sóval, zeolitok felhasználási, zeolit felszívja, emésztőrendszeri, komposztálhatják, borsmentalevelek, szobanövényekhez, biotermesztésben, szélsőségesebben, megkötődhessenek, agyagásványokhoz, zeolitvagyonnal, víztisztításban, jellemezhetnénk, megakadályozzák, bodrogkeresztúr, mezőgazdaságnál, mezőgazdaságban, megtisztíthatod, ásványcsoportja, bőrbetegségeket, raktározódjanak, ínybetegségeket, minerológustól, átjárhatóságát, vízmennyiséget, környezetbarát, megtapasztalni, felhasználható, víztartalmának, csillapíthatod, felértékelődik, hozzáférhetővé, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2705
  • e Hónap: 3697
  • e Év: 35426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.