Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hatalom visszavág!
  2006-12-10 00:11:08, vasárnap
 
   
  ITT A BIZONYÍTÉK HOGY 23-ÁN A REND"ORÖK PROVOKÁLTAK.
KÖVEKET DOBÁLTAK A BÉKÉS TÖMEGBE!!!

http://href.hu/x/1xut


Wittner Mária: 1956 öröksége, a hatalom visszavág!
Bartha Szabó József 2006. november 13. 08:29 Gondola

Mindazon társaim nevében, akik a kádári megtorló gépezet áldozatai voltunk, akik elhatárolódtunk egy közös ünnepléstől, a régi kádári rendszer kiszolgálóitól és haszonélvezőitől, vádoljuk Gyurcsány Ferencet mindazért, ami az 50 éves évforduló megemlékezése alkalmából történt. Az emlékezéssorozat olyan rendőri terrorba torkollott, amire 16 év alatt nem volt példa.

Hetek óta az október 23-i véres eseményektől hangos, újra meg újra hangos a T. Ház. Nem az ötven évvel ezelőttitől, hanem az arra emlékező, ünneprontó véres eseményektől.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszél.

- Jöttek politikusok, akik azt mondták, hogy az embereknek nemcsak joguk, de kötelességük is, hogy szembeforduljanak a kormánnyal, hogy eljött az ideje a radikális fellépésnek... És utcára hívták mindazokat, akik csak a pillanatra vártak, hogy mindaz, amit eddig szégyelltek, az mostantól kezdve ne szégyen legyen, hanem büszkén törjenek és zúzzanak szóval és tettel; utcára hívták azokat, akikkel később szövetséget is kötöttek. ...És mindezt úgy tették, hogy a rombolást, a durvaságot, az alávalóságot hazafias tettnek, hazafias cselekedetnek állították be... Radikális szavakból radikális tettek lettek. Az ellenzék vezére ideológiát adott az utcai rendbontáshoz. Teljesen világos a kapcsolat...

- A kormány a rend pártján áll... Azt kérem a rendőrségtől, hogy minden eszközt használjon fel arra, hogy ezt a rendet és ezt a biztonságot védje. Lépjenek fel keményen, határozottan, egyértelműen, a törvény teljes szigorával. Ez az első számú érdek... Mi a rend pártjára állunk és nem fogok ebből engedni egy tapodtat sem. Egy tapodtat sem! Aztán majd Magyarország eldönti, az istenadta nép, hogy önökkel tart-e egy rendetlen világban...

Hallgatja Wittner Mária a kormány, az SZDSZ és az MSZP szószólóit. Hallgatja, miként kell nézni, értelmezni '56 örökségét, és miként az október 23-i véres megemlékezést. Sokak szerint, hallott már hasonló rendpárti szózatot, bőséggel, - '57 után... .

Közszolgálati lexikon nem írja, de tudnunk illene róla:

1956. október 23-án részt vett a tüntetésen, a Rádió ostroma során csatlakozott a felkelőkhöz. Október 24-én a Corvin közben a sebesültek ellátásában segédkezett. Október 30-án a Vajdahunyad utcai csoport, melynek ő is tagja, fegyverszerzés céljából elfoglalta a X. kerületi rendőrkapitányság épületét. A november 4-ei szovjet invázió során az Üllői úton aknarepeszektől megsebesült, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban ápolták. 1957. július 16-án letartóztatták, 1958. július 23-án halálra ítélték. Ítéletét másodfokon 1959. február 24-én életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatták. 1970. március 25-én szabadult. Először varrodában, majd takarítónőként dolgozott. 1980-tól rokkantnyugdíjas.

A 2006. évi országgyűlési választásokon a FIDESZ-KDNP országos listáján nyert parlamenti mandátumot.

Szól Witner Mária is. Szól az ellenforradalmár, a nép ellensége, a népfelkelő, a forradalmár, a hős, a felbujtó, a felforgató, a rend ellensége. A hangzavar ellenére szól.

- Mindazon társaim nevében, akik a kádári megtorló gépezet áldozatai voltunk, akik elhatárolódtunk egy közös ünnepléstől, a régi kádári rendszer kiszolgálóitól és haszonélvezőitől, vádoljuk Gyurcsány Ferencet mindazért, ami az 50 éves évforduló megemlékezése alkalmából történt.

(Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így van!)

- A hatalom visszavágott. Visszavágott oly módon, hogy az emlékezéssorozat, számunkra érthetetlen módon, olyan rendőri terrorba torkollott, amire 16 év alatt nem volt példa.

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ne hazudj! - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így van!)

- Gyurcsány elvesztette realitásérzékét.

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Micsoda?)

- Kicsinyes bosszújából eredően, hatalmával visszaélve, rászabadította az emlékezők sokaságára rendőreit és kommandósait.

(Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Hehe! Szégyen ilyet mondani! - Közbeszólás és taps a Fidesz padsoraiból: Így van!)

- Az 50 éves évfordulón a pesti utcán ismét folyt a vér a gyurcsányi döntés következtében.

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Jézusom!)

- Igaz, hogy a rendőrök felsőbb parancsra engedelmeskednek, de mindez a brutalitás nem következhetett volna be a legfelsőbb utasítás, vagyis Gyurcsány Ferenc nélkül.

(Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Szégyen!)

- Gyurcsány Ferenc hatalomféltése által olyan döntések születtek, melyek megzavarták a békés megemlékezéseket...

(Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Hazudik! - Demeter Ervin: Ti hazudtok Gyurcsányostul együtt!)

- ... s egyben veszélyeztették) az egész ország békéjét és biztonságát. Ami az utcán történt, egyértelműen csak provokáció kapcsán történhetett.

(Közbeszólások az MSZP padsoraiból, többek között: Ez így igaz! - Ki részéről?)

- A súlyos és brutális erőszakért Gyurcsány Ferenc, a jelenleg regnáló miniszterelnök a felelős, annál is inkább, mivel Sólyom László, a köztársaság elnöke külön kérte, hogy ne legyen erőszak, amit Gyurcsány figyelmen kívül hagyott.

(Dr. Magda Sándor: Mi az, hogy Gyurcsány? Milyen szinten van ez?)

- Az ötvenéves megemlékezés kisiklásának felelőse egyértelműen Gyurcsány Ferenc és a kisajátított rendőrsége, akiket azon adózók pénzéből fizetnek, akiket már tehetetlenként a földön rugdostak. Minden '56-os együtt emlékező társam nevében, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nevében és a Kereszténydemokrata Néppárt nevében követeljük a történtek széles körű kivizsgálását, a felelős vagy felelősök megnevezését. Gyurcsány Ferenc pedig mondjon le!

(Derültség az MSZP soraiban.)

- Mára notórius hazudozóként is méltatlanná vált a magyar miniszterelnöki székre.

(Beszólás az ellenzéki oldalon: Úgy van! - ágálás a kormánypárti padsorokból: - Tetszene mi?)

- Mint felelős miniszterelnök, mondjon le, kormányával együtt! Köszönöm...

***

Tenyér nem verődik össze a kormánypárti oldalon.

- Édes Istenem! - sóhajtja, 'ki közelebbről ismeri. - Vajon mit gondol, gondolhat Wittner Mária? Fölsejlik-e a zárka, az őr, a vallató, a bíró? Vajon látja-e Apró Antalt, s a régi kitüntetések őrzőit? Vajon csodálkozik- e, azon, hogy a néhai partizánokhoz, ellenforradalmat leverőkhöz hasonlatosan, az '56-os forradalmárok és a rájuk hivatkozók napjainkban ily ugrásszerűen elszaporodtak?

Egyszer, tán elmondja...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellenforradalmár, haszonélvezőitől, emlékezéssorozat, engedelmeskednek, rokkantnyugdíjas, ellenforradalmat, megemlékezéseket, aknarepeszektől, realitásérzékét, elhatárolódtunk, miniszterelnöki, veszélyeztették, gyurcsányostul, következhetett, hatalomféltése, kiszolgálóitól, miniszterelnök, fegyverszerzés, letartóztatták, takarítónőként, rászabadította, tehetetlenként, országgyűlési, partizánokhoz, kivizsgálását, következtében, közbeszólások, választásokon, megemlékezése, közszolgálati, forradalmárok, megemlékezést, elszaporodtak, rendbontáshoz, cselekedetnek, ugrásszerűen, hatalom visszavág, kádári megtorló, közös ünnepléstől, régi kádári, emlékezéssorozat olyan, október 23-i, ötven évvel, arra emlékező, embereknek nemcsak, radikális fellépésnek, pillanatra vártak, mostantól kezdve, alávalóságot hazafias, ellenzék vezére, utcai rendbontáshoz, rend pártján, BIZONYÍTÉK HOGY, ORÖK PROVOKÁLTAK, KÖVEKET DOBÁLTAK BÉKÉS TÖMEGBE, Wittner Mária, Bartha Szabó József, Gyurcsány Ferencet, Gyurcsány Ferenc, Hallgatja Wittner Mária, Péterfy Sándor Utcai Kórházban, Szól Witner Mária, Demeter Ervin, Sólyom László, Magda Sándor, Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt, Édes Istenem, Apró Antalt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sose bánj semmit  Rátalálsz  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Örülök, hogy látlak!  Soha ne kedvezz...  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Idő  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  A Megváltó szolgálatában  Éretlen vers  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gonosz démon-álarc  Png telefon  Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Bounty krémes  Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Minden harmadik...  Nevem  A kételkedés kezelése  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png virág  Neked tudnod kell  Nevem  Gonosz démon-álarc  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Alvó cicák  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Szép napot kívánok  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Popper Péter szavai  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
hatalom visszavág, kádári megtorló, közös ünnepléstől, régi kádári, emlékezéssorozat olyan, október 23-i, ötven évvel, arra emlékező, embereknek nemcsak, radikális fellépésnek, pillanatra vártak, mostantól kezdve, alávalóságot hazafias, ellenzék vezére, utcai rendbontáshoz, rend pártján, biztonságot védje, törvény teljes, első számú, rend pártjára, rendetlen világban, sebesültek ellátásában, november 4-ei, rend ellensége, hangzavar ellenére, hatalom visszavágott, emlékezők sokaságára, pesti utcán, gyurcsányi döntés, rendőrök felsőbb, legfelsőbb utasítás, békés megemlékezéseket, egész ország, utcán történt, jelenleg regnáló, köztársaság elnöke, ötvenéves megemlékezés, kisajátított rendőrsége, földön rugdostak, történtek széles, felelős vagy, magyar miniszterelnöki, ellenzéki oldalon, kormánypárti padsorokból, kormánypárti oldalon, régi kitüntetések, néhai partizánokhoz, rájuk hivatkozók, ellenforradalmár, haszonélvezőitől, emlékezéssorozat, engedelmeskednek, rokkantnyugdíjas, ellenforradalmat, megemlékezéseket, aknarepeszektől, realitásérzékét, elhatárolódtunk, miniszterelnöki, veszélyeztették, gyurcsányostul, következhetett, hatalomféltése, kiszolgálóitól, miniszterelnök, fegyverszerzés, letartóztatták, takarítónőként, rászabadította, tehetetlenként, országgyűlési, partizánokhoz, kivizsgálását, következtében, közbeszólások, választásokon, megemlékezése, közszolgálati, forradalmárok, megemlékezést, elszaporodtak, rendbontáshoz, cselekedetnek, ugrásszerűen, visszavágott, eseményektől, rendőrségtől, határozottan, kormánypárti, kitüntetések, alávalóságot, csatlakozott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 873
  • e Hét: 1710
  • e Hónap: 10314
  • e Év: 46255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.