Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Perge Ottó: Elmélkedések egy számunkra szomorú évfordulón
  2014-05-08 21:40:50, csütörtök
 
 


Perge Ottó: Elmélkedések egy számunkra szomorú évfordulón

1945. május 8-án, az esti órákban a német hadsereg három haderőnemének képviselői - a szárazföldi erők nevében Wilhelm Keitel vezértábornagy, a Wehrmacht-főparancsnokság korábbi vezérkari főnöke, a haditengerészet részéről annak főparancsnoka, Hans-Georg Friedeburg flottatengernagy, a légierő részéről pedig H. Stumpff vezérezredes ? aláírták a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot.


Orosz ünnepi üdvözlőlapok (képek: olvasónktól)

Az előző napon, május 7-én a német szárazföldi csapatok nevében Jodl tábornok már aláírt egy dokumentumot a fegyverletételről. A kapituláció közép-európai idő szerint május 8-án 23 órától lépett életbe. Ekkor azonban már a Szovjetunióban éjfél elmúlt, ezért aztán az Európai Unió államaiban, valamint Amerikában május 8-án, Oroszországban pedig május 9-én ünneplik a ?győzelem napját?.

Teljesen természetes, ha a győztesek megemlékeznek a diadalról, viszont igencsak visszatetsző és szánalmas, amikor a vesztesek is megünneplik a saját vereségüket. A kommunista rendszer idején ?felszabadításként? kellett emlegetni a szovjet megszállást, most pedig a németeknek is, a magyaroknak is ?győzelemnek? kell nevezniük a katasztrófát, mely a háború elvesztése következtében a nyakukba szakadt. A valódi győztesek: a cionista zsidóság, Amerika, a Szovjetunió, Nagy-Britannia és Franciaország.


A britek azonban nem sokra mentek a diadalukkal, hiszen a háborút követő években gyarmatbirodalmukat elvesztették. Pedig Németország már a háború előtt, majd a harcok megkezdése után számtalan alkalommal jelezte: nem kívánja aláásni a Brit Birodalom stabilitását. De egyébként is, Németország képtelen lett volna legyűrni az angolokat a tengereken, miután a brit haditengerészet óriási fölényben volt riválisával szemben. Franciaország ugyan régi ellenfele fölé kerekedett, azonban gyarmatbirodalma ugyancsak szétesett, és rövidesen ? Nagy-Britanniával együtt ? középhatalommá süllyedt. A Szovjetunió viszont learatta a győzelem gyümölcseit: meghódította Kelet-Európát, befolyása alá vonta Ázsia bizonyos területeit, és az Egyesült Államokkal egyenrangú szuperhatalommá emelkedett. A kommunista rendszer bukásával azonban a második világháborús diadal eredményei jórészt semmivé foszlottak. A cionista zsidóság, illetve az Egyesült Államok tehát az a két ? egymással szoros szövetségben álló, lényegében összefonódó ? hatalom, amely továbbra is őrzi, sőt, az évek múlásával jelentősen növelni is tudta a második világágborúban aratott győzelem nyomán megszerzett elképesztő befolyását a világban.

Természetesen Olaszország sem járt jól, mivel elvesztette az esélyét arra, hogy valaha is nagyhatalommá, vagy akár csak jelentős szerepet játszó középhatalommá váljon. Mussolini és a fasizmus nem tehetett csodát: az olaszokból nem sikerült a római elődökhöz méltó rettenthetetlen harcosokat faragni. Itália népe nemigen vágyott már arra, hogy egy újabb birodalom uralkodó nemzete legyen. De legalább megúszták a legborzasztóbbat: a kommunista diktatúrát. A legrosszabbul a németek és a magyarok jártak. A háborút követően 14 millió németet üldöztek el otthonából szerte Kelet-Európában. A barbár kitelepítési akció következtében közel 3 millióan veszítették életüket. Németországnak természetesen le kellett mondania minden területről, amelyet a háború alatt visszaszerzett, az országot megszállták, a keleti területek pedig szovjet befolyás alá kerültek. Németország kettészakadt. Igaz, a nyugatiak élvezhették a demokrácia és a piacgazdaság bizonyos áldásait, azonban Németországnak egyszer és mindenkorra le kellett mondania nagyhatalmi ábrándjairól. Az egyesített Németország is legfeljebb középhatalomnak tekinthető, bár még talán annak sem, hiszen az egykori győztesek, és legfőképpen a cionisták erőteljes befolyása alatt áll, s az erőteljes agymosás következtében jórészt öngyűlölő, már csak nevében német lakosság lakja.


A háború elvesztése hazánk számára is súlyos katasztrófát jelentett. Magyar honfitársaink százezreit üldözték el szülőföldjükről az első világháború nyomán tőlünk elrabolt területeken. Több százezer magyart hurcoltak hadifogolytáborokba, főként a Szovjetunióba. Közülük nagyon kevesen tértek haza. Az egykori kisantant államok ismét uralmuk alá vonták a valaha a Magyar Királysághoz tartozó részeket. Az elszakított magyar nemzetrészekre súlyos üldöztetés és a kommunizmus terrorja várt, de a csonkaországban maradt magyar nemzetrész is a Szovjetunió gyarmatává süllyedt. Az úgynevezett rendszerváltás nyomán elszakított magyar nemzettestvéreink elnyomása alig vagy éppen semmit sem enyhült, a csonkaország magyarjai számára pedig a rendszerváltás nem hozott nemzeti újjászületést: hazánkat egész egyszerűen az összeomló Szovjetunió befolyási övezetéből a győztes Amerikai Birodalom uralmi zónájába helyezték át.

A propagandisták ma is azt harsogják, hogy 1945. május 8-án a humanizmus és a demokrácia erői arattak diadalt a barbárság és a sötétség erői felett. Mi sem áll távolabb a valóságtól. A szövetségesek legalább olyan könyörtelenül háborúztak, és legalább annyi háborús bűncselekményt követtek el, mint az ördöginek ábrázolt németek. Adolf Hitler a Szovjetunió elleni támadás előtt többször kijelentette: a küszöbön álló háború világnézeti jellegű is lesz, ezért várhatóan minden korábbinál kegyetlenebb és véresebb összecsapásokra lehet számítani. Nos, valójában az egész második világháborúról elmondható, hogy nem csupán az egyes nemzetek vívták élet-halál harcukat, hanem Európa, sőt, a világ jövője dőlt el 1939 és 1945 között. Német győzelem esetén egy német irányítás alatt álló, határozott arcélű, konzervatív és nemzeti eszméket képviselő, antiliberális, erős európai birodalom jöhetett volna létre, amely egyenrangú társa lett volna a liberális és kapitalista Egyesült Államoknak. (A béke beköszöntével egészen biztosan jelentősen mérséklődött volna a nácizmus radikalizmusa, bár az az oroszokra és a lengyelekre nem köszöntött volna jó világ. Sok millió szlávnak el kellett volna hagynia lakóhelyét, Ukrajna és Oroszország bizonyos vidékein német telepesek jelentek volna meg, de Kelet-Közép-Európa és benne Magyarország is német befolyás alá került volna, ami azonban talán nem lett volna olyan súlyos, mint a szovjet uralom, ráadásul egészen biztosan visszakaptunk volna bizonyos Trianonban elcsatolt területeket.) Oroszország egy sokkal kisebb területen talán létezett volna, de soha nem vált volna nagyhatalommá, a kommunizmus pedig sem Európában, sem másutt a világban nem tudta volna megvetni a lábát. Hogy létrejött volna Izrael állam, nehezen eldönthető: valószínűleg nem, habár a nácik között mindig is voltak olyanok, akik támogatták a cionista törekvéseket, hiszen egy palesztinai zsidó állam létrehozása több eséllyel kecsegtetett, mint az, hogy akár Madagaszkár szigetére, akár valahová Oroszországba hurcolják el és telepítsék le a zsidókat. Bizonyosnak tűnik az is, hogy német győzelem esetén a liberalizmus, a pénz és fogyasztás mindenhatóságát hirdető materialista világnézet nem roncsolta volna szét a nyugati társadalom szövetét, és az erkölcsi hanyatlás sem következik talán be. Európában alig lennének bevándorlók, és a ?hidegháború? fő frontvonala a liberális USA és a konzervatív, keresztény Európa között húzódott volna. (Nem hiszem, hogy a háború után a nácik leszámoltak volna a kereszténységgel, mint ahogy Adolf Hitler, és más nemzeti szocialista vezetők hangoztatták. Valószínűleg inkább kiegyeztek volna vele.)

Mindez természetesen feltételezés. Hiszen vannak olyan történetfilozófiai elképzelések, melyek szerint olyan alapvető törvényszerűségek irányítják a világtörténelmet, melyeken egy-egy, mégoly sorsdöntőnek látszó nagy háború kimenetele sem változtathat. Vagyis ? hirdetik a fatalista történetfilozófusok ? még német győzelem esetén is a náci rendszer idővel átalakult volna valamiféle liberális demokráciává és fogyasztói kapitalizmussá. Én azonban úgy hiszem, semmi sincsen előre megírva a ?sors könyvében?. Az erősek, az elszántak, a bátrak mindig kijelölhetnek új utakat az emberiség számára.

Perge Ottó ? Kuruc.info



http://kuruc.info/r/7/59276/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: flottatengernagy, világtörténelmet, gyarmatbirodalma, legborzasztóbbat, kereszténységgel, főparancsnokság, haditengerészet, csonkaországban, szuperhatalommá, rettenthetetlen, középhatalomnak, szülőföldjükről, mindenhatóságát, összecsapásokra, propagandisták, visszaszerzett, németországnak, középhatalommá, világágborúban, szovjetunióban, oroszországban, világháborúról, vezértábornagy, rendszerváltás, nemzetrészekre, bűncselekményt, kapitalizmussá, franciaország, szövetségesek, újjászületést, oroszországba, megemlékeznek, természetesen, nagyhatalommá, következtében, kijelölhetnek, számunkra szomorú, esti órákban, német hadsereg, szárazföldi erők, haditengerészet részéről, légierő részéről, előző napon, német szárazföldi, kapituláció közép-európai, győztesek megemlékeznek, saját vereségüket, kommunista rendszer, szovjet megszállást, háború elvesztése, nyakukba szakadt, valódi győztesek, Perge Ottó, Wilhelm Keitel, Hans-Georg Friedeburg, Európai Unió, Pedig Németország, Brit Birodalom, Egyesült Államokkal, Egyesült Államok, Természetesen Olaszország, Magyar Királysághoz, Amerikai Birodalom, Adolf Hitler, Egyesült Államoknak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 15  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Bornyi Veronika haiku verse  A sorsod  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Erdei gyöngyvirág  Mindent de mindent visszakap  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy barátság története  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  A Magyar Költészet napja alkal...  Jan Twardowski - Siessünk  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  IGEN így  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Ott van  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Robin Wight pitypang szobra  Borzasztó  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Egyszerű  Annyira tisztelem a szabadságo...  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy párkányon  Jánosházy György: Fogd a kezem  ajándék, mellyel meglepem  Önmaga ellenére  Különleges  Gebhardt Nóra versei II.  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kertem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Emlékezz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Zilahy Lajos gondolata  különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egy tavasz  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Töröld le  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
számunkra szomorú, esti órákban, német hadsereg, szárazföldi erők, haditengerészet részéről, légierő részéről, előző napon, német szárazföldi, kapituláció közép-európai, győztesek megemlékeznek, saját vereségüket, kommunista rendszer, szovjet megszállást, háború elvesztése, nyakukba szakadt, valódi győztesek, cionista zsidóság, britek azonban, háborút követő, háború előtt, harcok megkezdése, brit haditengerészet, győzelem gyümölcseit, második világháborús, évek múlásával, második világágborúban, esélyét arra, római elődökhöz, újabb birodalom, kommunista diktatúrát, magyarok jártak, háborút követően, barbár kitelepítési, háború alatt, országot megszállták, keleti területek, nyugatiak élvezhették, piacgazdaság bizonyos, egyesített Németország, egykori győztesek, cionisták erőteljes, erőteljes agymosás, első világháború, egykori kisantant, elszakított magyar, kommunizmus terrorja, csonkaországban maradt, úgynevezett rendszerváltás, csonkaország magyarjai, összeomló Szovjetunió, győztes Amerikai, demokrácia erői, sötétség erői, szövetségesek legalább, ördöginek ábrázolt, küszöbön álló, egész második, egyes nemzetek, világ jövője, német irányítás, béke beköszöntével, nácizmus radikalizmusa, szovjet uralom, sokkal kisebb, kommunizmus pedig, nácik között, cionista törekvéseket, palesztinai zsidó, nyugati társadalom, erkölcsi hanyatlás, háború után, nácik leszámoltak, náci rendszer, bátrak mindig, emberiség számára, flottatengernagy, világtörténelmet, gyarmatbirodalma, legborzasztóbbat, kereszténységgel, főparancsnokság, haditengerészet, csonkaországban, szuperhatalommá, rettenthetetlen, középhatalomnak, szülőföldjükről, mindenhatóságát, összecsapásokra, propagandisták, visszaszerzett, németországnak, középhatalommá, világágborúban, szovjetunióban, oroszországban, világháborúról, vezértábornagy, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.