2018-10-24 18:50:20, szerda
|
|
|
|
|
|
Zalai betyárleves
Hozzávalók
50 dkg sertéscomb
1 db gombakonzerv
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 tk fűszerpaprika
2 ek finomliszt
4 ek napraforgó olaj
só
1 csokor kapor
2 l víz
Elkészítés
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel. Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - LEVESEK |
|
Címkék: fűszerpaprikával, megdinszteljük, fűszerpaprika, gombakonzerv, paradicsomot, vöröshagyma, fűszerezzük, felengedjük, betyárleves, beletesszük, finomliszt, napraforgó, behabarjuk, hozzáadjuk, elkészítés, meghintjük, hozzávalók, paradicsom, sertéscomb, megpuhult, félpuhára, tejföllel, szalonna, paprikát, elkevert, liszttel, paprika, hagymát, füstölt, kockára, szerint, vízzel, tejföl, főzzük, gombát, kaprot, kockára vágott, apróra vágott, liszttel elkevert,
|
|