Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5 növény, amely elűzi a rossz szagokat
  2018-10-26 18:24:13, péntek
 
  5 növény, amely elűzi a rossz szagokat


A rossz szagok állandó problémát jelentenek a legtöbb házban. Ha nem bolti vegyszerekkel akarsz illatosítani, vesd be a növényeket! Íme, 5 növény, amely elűzi a szagokat!



Szinte minden házban folyamatos problémát jelentenek a rossz szagok. Ugye te is tudod mire gondolok? Van, ahol a régi bútorok, a már ki nem tisztítható szőnyegek, de van, ahol a nedves falak vagy a nem jó szigetelés miatt van. Ha te sem akarod bolti vegyszeres illatokkal beborítani a lakásodat, akkor használd ezeket a szagűző növényeket. Tartsd ezeket a lakásodban, és meglátod, a rossz szagoknak szinte azonnal nyoma vész! :)







1. A levendulát nem csak kint, hanem a szobában, cserépben is tarthatod. Mivel szereti a sok napfényt, érdemes az ablakban tartani. Öntözni csak ritkán kell, kicsi a vízigénye. A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. A kellemes illata mellett molylepke riasztó hatású is.







2. A kávécserjét szobanövényként is tarthatod. Ideális növény kezdő kertészkedők számára is, mivel jól viseli az egyszerűbb körülményeket is, mint kevés fény, vagy száraz levegő. Nyáron öntözd bőven a növényt, de télen kissé mérsékeld a locsolást. Nyáron permetezd a leveleket rendszeresen.
Kétévente egyszer ültesd át a kávécserjét egy nagyobb cserépbe, laza virágföldbe. Tavasztól őszig tápoldatozd kéthetente egyszer, levéldísznövény tápoldattal. Érdemes a növényt tavasszal és ősszel visszametszeni, de csak a friss hajtásokat.







3. A citromfát szobanövényként is tarthatod. Szereti a fényes és meleg helyiségeket, nyáron kint is tarthatod, télen viszont bent minél melegebb helyet igényel. Fontos a megfelelő páratartalom is, ha túl száraz a levegő, a citromfa lehullajtja a leveleit. Öntözd bőségesen!







4. A jázmint, ha megfelelően gondozod, csodálatos illattal árasztja majd el a lakást. Népszerű és igen könnyen termeszthető növény, tavasszal és kora nyáron jellegzetesen édes illatú, fehér, csillag alakú virágok lepik el.
Szereti a sok fényt, viszont a közvetlen, tűző napfénytől védeni kell. Átlagos a hőigénye, a vízigényére azonban mindig figyelj, ugyanis az intenzív növekedéshez sok vízre van szüksége.







5. A viaszvirág édes, bódító illatáról jellegzetes, ezért nevezik mézvirágnak is. A viaszvirág a legszebb szobanövények közé tartozik, gyorsan növő, kúszó fajta, lombozata virág nélkül is dekoratív. Télen és nyáron egyaránt nagy a fényigénye, sötét helyen nem fog virágozni. Trópusi származása miatt szereti az egyenletes meleget, a 18-25 Celsius-fokot, de ennél magasabb hőmérsékleten is jól érzi magát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  ÁLMAIM OTTHONA  
Címkék: szobanövényként, levéldísznövény, visszametszeni, körülményeket, vegyszerekkel, hőmérsékleten, szobanövények, jellegzetesen, páratartalom, termeszthető, növekedéshez, illatosítani, rendszeresen, kertészkedők, helyiségeket, tápoldattal, kávécserjét, virágföldbe, megfelelően, tisztítható, vízigényére, lehullajtja, jellegzetes, mézvirágnak, tápoldatozd, kéthetente, egyszerűbb, beborítani, illatokkal, növényeket, lakásodban, levendulát, szigetelés, hajtásokat, jelentenek, napfénytől, rossz szagokat, rossz szagok, legtöbb házban, régi bútorok, nedves falak, szagűző növényeket, rossz szagoknak, ablakban tartani, levendula illata, kellemes illata, kávécserjét szobanövényként, egyszerűbb körülményeket, leveleket rendszeresen, nagyobb cserépbe, növényt tavasszal, friss hajtásokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Alvó kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Őri István - Dal az életről  Ne engedd el kezem!  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  mindent a népért...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Por  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  A kávé  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Kakaós piskóta  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szabó Norbert – Szabadsá...  Benned is ezerféle szín van  Jó éjszakát  Ted Engstrőm gondolata  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Sajnos ezt elBalogozták  Nem mindegy  1848. március 15-én  Csendes éjszakán  A magukat nyílt és őszinte emb...  Március 15-re emlékve  Ez a miénk!  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Intelem  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Magyarország ilyen hely.  A Mindenható Istenben bízva  Nem kellett volna!  Meghitt estéken . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ibolya  A gyász  Mai harmónia kártyám  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Szép álmokat!  Rejtő Jenő versei  Éljen a magyar szabadság!  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Intelem  Alvó cica  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Sajnos ezt elBalogozták  A gyász  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Rejtő Jenő versei  A gyomorrontás tojással is kez... 
Bejegyzés Címkék
rossz szagokat, rossz szagok, legtöbb házban, régi bútorok, nedves falak, szagűző növényeket, rossz szagoknak, ablakban tartani, levendula illata, kellemes illata, kávécserjét szobanövényként, egyszerűbb körülményeket, leveleket rendszeresen, nagyobb cserépbe, növényt tavasszal, friss hajtásokat, citromfát szobanövényként, megfelelő páratartalom, citromfa lehullajtja, vízigényére azonban, intenzív növekedéshez, viaszvirág édes, legszebb szobanövények, egyenletes meleget, 18-25 Celsius-fokot, szobanövényként, levéldísznövény, visszametszeni, körülményeket, vegyszerekkel, hőmérsékleten, szobanövények, jellegzetesen, páratartalom, termeszthető, növekedéshez, illatosítani, rendszeresen, kertészkedők, helyiségeket, tápoldattal, kávécserjét, virágföldbe, megfelelően, tisztítható, vízigényére, lehullajtja, jellegzetes, mézvirágnak, tápoldatozd, kéthetente, egyszerűbb, beborítani, illatokkal, növényeket, lakásodban, levendulát, szigetelés, hajtásokat, jelentenek, napfénytől, viaszvirág, fényigénye, egyenletes, származása, csodálatos, vegyszeres, folyamatos, tarthatod, cserépben, vízigénye, egyszerre, lombozata, levendula, szagoknak, lakásodat, virágozni, tavasszal, molylepke, dekoratív, permetezd, locsolást, kétévente, bőségesen, mérsékeld, közvetlen, illatáról, citromfát, megfelelő, tavasztól, leveleket, szőnyegek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 497
  • e Hét: 1661
  • e Hónap: 7935
  • e Év: 57593
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.