Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan gondozd az orchideát...
  2018-11-03 16:09:34, szombat
 
   
  Hogyan gondozd az orchideát, hogy egészséges legyen és rengeteg virágot hozzon?







A virágárusok nem árulják el azt a titkot, hogyan gondozd az orchideádat, hogy és szép legyen. Mindenekelőtt, elszeretném mondani, hogy az orchidea egy kényes növény, ezért a gondozása is több figyelmet igényel. Nagyon rövid idő alatt kiszárad ha nem gondozzuk megfelelő módon, főleg ősszel és télen szükséges több időt fordítani az orchideánkra.
Mit csináljunk a tavasz elején, hogy szép legyen az orchideánk?

Minden képen vegyük figyelembe, hogy az otthonunkban gondozott orchidea tavasz elején kezd virágozni, ezért ebben az időszakban jobban oda kell figyelnünk a fejlődésére. Amikor a virágok lehullnak távolítsuk el az elszáradt leveleket és gyökereket, vizsgáljuk meg, nincs-e valamilyen fertőzése vagy penészgomba az orchideánkon.

A tavasz a legalkalmasabb időszak az át ültetéshez. Válasszunk egy olyan cserepet amelyben az orchidea gyökerei kényelmesen elférnek. Az orchidea kisebb cserépben tartva több virágot hoz, vigyázzunk ha túl nagy cserépbe ültetjük akkor az összes energiáját arra fogja fordítani, hogy még több gyökeret eresszen és hosszú ideig nem fog virágozni.

Több orchideának a gyökere kinő a cserépből és úgy mondván csak lóg a levegőben. Ezeket a gyökereket ne vágjuk le és ne gondoljuk azt sem, hogy ez egy jel amivel a virág azt üzeni, hogy nagyobb cserére van szüksége. Ez a természetes módja az orchidea növekedésének és fejlődésének.

Hasznos információk az orchideáról:

Az orchidea egyszikű növény és semmikép nem alkalmasak a gyökerei arra, hogy felszívják a vizet abból a környezetből, ahol élnek. Éppen ezért tudnak hosszú ideig víz nélkül is létezni. Nagyon különleges dolog az orchideánál, hogy nem minden gyökere nő a földben, hanem csak úgy egyszerűen, lóg a levegőben.
Hogyan gondozd az otthonodban lévő orchideát?

1. Ne tedd az orchideát egy eldugott kis sarokba és nagyon figyelj a hirtelen történő hőmérséklet változásra, mert az orchidea nagyon kényes növény, próbáld mindig ugyanazt a hőmérsékletet biztosítani ennek a különleges virágnak.

2. Az orchideának örökké szüksége van a fényre, de ne túlozd el, soha ne tedd olyan helyre, ahol folyamatosan érik a napsugarak. Ha az orchidea nem szereti azt a helyet ahová tetted jelezni fogja: nem fog virágozni, a levelei megsárgulnak és a hajtások lenullázott a száráról.

3. Déli fekvésű ablak mellé tedd, hogy mindég fényhez jusson

4. Vigyázat! Ne tedd az orchideát fűtőtest mellé, mert elpusztul.

5. Ne öntözd túl sok vízzel egyszerre, inkább többször öntözd kevesebb vízzel, ez azért fontos mert ha túl nagy mennyiségű vizet kap egyszerre akkor a gyökerei elrothadhatnak. A legjobb, ha nem öntözöd, csak langyos vizes edénybe állítod és felszívja a szükséges mennyiségű vizet.

6. Ahhoz, hogy párássá tedd az orchidea környezetét, időnként permetezz a leveleire és köré esővizet. A csapból folyó víz klórt tartalmaz és ez az orchideának nem tesz jót.

7. Tisztítsd meg az orchidea leveleit gyakran, hogy megakadályozd a paraziták terjedését.

8. Ha foltokat veszel észre az orchidea szirmain és a levelein ez azt jelenti, hogy nem kap elég fényt, vagyis fényre van szüksége és fázik.

9. Egy nagyon fontos tanács: ültesd az orchideát átlátszó cserépbe, hogy a levelei és a gyökerei tudjanak fotoszintetizálni!
 
 
0 komment , kategória:  NÖVÉNY KALAUZ  
Címkék: legalkalmasabb, elrothadhatnak, mindenekelőtt, megakadályozd, hőmérsékletet, növekedésének, fejlődésének, környezetből, folyamatosan, orchideánkon, orchideánkra, megsárgulnak, otthonunkban, orchideánál, orchideádat, biztosítani, orchideának, hőmérséklet, fejlődésére, elszeretném, otthonodban, orchideáról, természetes, lenullázott, kényelmesen, virágárusok, penészgomba, környezetét, információk, ültetéshez, mennyiségű, alkalmasak, csináljunk, egyszerűen, különleges, orchideánk, kényes növény, tavasz elején, otthonunkban gondozott, időszakban jobban, virágok lehullnak, elszáradt leveleket, legalkalmasabb időszak, olyan cserepet, orchidea gyökerei, orchidea kisebb, összes energiáját, gyökere kinő, természetes módja, orchidea növekedésének, orchidea egyszikű, gyökerei arra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  A boldog családok mind hasonló...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einstein gondolata  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hazára minden embernek szükség...  Erdőn  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Esti kép  Png cica  Sokan azt tartják  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Alázat  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szívem tiéd  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Fekete-erdő desszert  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  Szép álmokat!  Elköszönt  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Gonosz démon-álarc  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét  Paul David Tripp Április 20  Nagyon különös  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Makszim Gorkij gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szabolcska Mihály – Ákác...  Lóhere  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  A sors  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
kényes növény, tavasz elején, otthonunkban gondozott, időszakban jobban, virágok lehullnak, elszáradt leveleket, legalkalmasabb időszak, olyan cserepet, orchidea gyökerei, orchidea kisebb, összes energiáját, gyökere kinő, természetes módja, orchidea növekedésének, orchidea egyszikű, gyökerei arra, vizet abból, otthonodban lévő, hirtelen történő, orchidea nagyon, hőmérsékletet biztosítani, különleges virágnak, orchideának örökké, helyet ahová, levelei megsárgulnak, hajtások lenullázott, orchideát fűtőtest, gyökerei elrothadhatnak, szükséges mennyiségű, orchidea környezetét, csapból folyó, orchidea leveleit, paraziták terjedését, orchidea szirmain, nagyon fontos, orchideát átlátszó, gyökerei tudjanak, legalkalmasabb, elrothadhatnak, mindenekelőtt, megakadályozd, hőmérsékletet, növekedésének, fejlődésének, környezetből, folyamatosan, orchideánkon, orchideánkra, megsárgulnak, otthonunkban, orchideánál, orchideádat, biztosítani, orchideának, hőmérséklet, fejlődésére, elszeretném, otthonodban, orchideáról, természetes, lenullázott, kényelmesen, virágárusok, penészgomba, környezetét, információk, ültetéshez, mennyiségű, alkalmasak, csináljunk, egyszerűen, különleges, orchideánk, figyelembe, felszívják, válasszunk, távolítsuk, energiáját, változásra, gyökereket, vizsgáljuk, valamilyen, egészséges, terjedését, napsugarak, figyelnünk, vigyázzunk, időszakban, fertőzése, virágozni, leveleket, egyszerre, gondozott, felszívja, lehullnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 405
  • e Hét: 2076
  • e Hónap: 12429
  • e Év: 71682
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.