|
2018-11-04 16:31:03, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Mascarponés áfonyatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
2 darab tojás
10 dkg cukor
17,5 dkg liszt (ebből 2 evőkanál kakaó volt)
0,75 dl tej
0,75 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
1 púpos evőkanál áfonyalekvár
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl hideg tejszín
0,5 citrom reszelt héja
2 púpos evőkanál áfonyadzsem
20 dkg áfonya
A díszítéshez:
csokiforgács (elhagyható)
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a tejet, és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal. Végül belekeverjük a tojáshabot. és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (az enyém 18 cm-es volt), és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e). Ha megsült, rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarponét frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszín t habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.
Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonyalekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát. A lapokat óvatosan egymásra tesszük, majd a maradék krémmel óvatosan megkenjük a torta tetetejét, és ráhalmozzuk amaradék áfonyát. Csokiforgáccsal is díszíthetjük.
2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, és máris fogyasztható.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
Címkék: ellenőrizhetjük, csokiforgáccsal, áfonyalekvárral, tojássárgákkal, szétválasztjuk, összekeverjük, összeállítjuk, áfonyalekvárt, belekeverjük, csokiforgács, marscarponét, fogyasztható, díszíthetjük, citromhéjjal, áfonyalekvár, sütőpapírral, tortaformába, összeálljon, áfonyadzsem, elkészítjük, mascarponés, robotgéppel, áfonyatorta, ráhalmozzuk, díszítéshez, tojáshabot, elhagyható, részletben, hozzáadjuk, sütőporral, elkeverjük, fehérjéből, elkészítés, hozzávalók, mascarpone, tésztához, tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény, sárgához hozzáadjuk, lisztet összekeverjük, csipet sóval, cukros tojássárgákkal, marscarponét frissen, lekvárral simára, hideg tejszín, krémbe forgatjuk, kihűlt piskótát, középső lapot, lapokat óvatosan, maradék krémmel, torta tetetejét,
|
|
|
|
Leonardo da Vinci gondolata Tóth Ágnes - Szervusz pad Facebookon kaptam Rátalálsz Mit beszél, nem értem, hogy m... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Örülök, hogy látlak! Lóhere Facebookon kaptam Idő Facebookon kaptam Annuska bar... Idő Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Szabolcska Mihály – Ákác... Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Akarat Jó éjszakát Png fotel A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Png férfi Alázat A boldog családok mind hasonló... Alvó cicák Facebookon kaptam Erdőn Varga János Veniam - Fontos sz... Alázat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Albert Einsteinről Reménység és erő Krisztustól e... A másik dolog, Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Albert Einstein gondolata Szívem Miért nem menti meg Jézus a jó... Facebookon kaptam Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Soha ne kedvezz... s immár én is felragyogva, ért... Bounty krémes Facebookon kaptam Sokan azt tartják Szabolcska Mihály – Ákác... Facebookon kaptam Ami embereknek lehetetlen, az... Alázat Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 20 Aki nem dolgozik, ne is egyék Facebookon kaptam Adakozás Alázat Egy lelki imádság Tavaszi kép Bertolt Brecht -től idézet Boldog születésnapot a ma ünne... Egy lelki imádság Facebookon kaptam Cs Ildikótól Facebookon kaptam Szép napot kívánok Facebookon kaptam Facebookon kaptam Soha ne kedvezz... A másik dolog, Facebookon kaptam Jó reggelt, jó napot mindenkin... Sokan azt tartják Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Az engedelmesség miért nem vál... Akarat Bounty krémes Julian Brass gondolata A boldog családok mind hasonló... Mit beszél, nem értem, hogy m... Tóth Ágnes - Szervusz pad Kerüld el az evangélium örömén... Alázat Julian Brass gondolata Hiányzik képre írva Hogyan lehet Jézust szenvedély... Soha ne kedvezz... Az a nap, amelyik nevetés nélk... Őrizkednünk kell... Miért nem menti meg Jézus a jó... Ágai Ágnes – Csendélet Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól Png telefon Jó reggelt, jó napot mindenkin... Miért nem menti meg Jézus a jó... Facebookon kaptam Radikális szeretet
|
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény, sárgához hozzáadjuk, lisztet összekeverjük, csipet sóval, cukros tojássárgákkal, marscarponét frissen, lekvárral simára, hideg tejszín, krémbe forgatjuk, kihűlt piskótát, középső lapot, lapokat óvatosan, maradék krémmel, torta tetetejét, ellenőrizhetjük, csokiforgáccsal, áfonyalekvárral, tojássárgákkal, szétválasztjuk, összekeverjük, összeállítjuk, áfonyalekvárt, belekeverjük, csokiforgács, marscarponét, fogyasztható, díszíthetjük, citromhéjjal, áfonyalekvár, sütőpapírral, tortaformába, összeálljon, áfonyadzsem, elkészítjük, mascarponés, robotgéppel, áfonyatorta, ráhalmozzuk, díszítéshez, tojáshabot, elhagyható, részletben, hozzáadjuk, sütőporral, elkeverjük, fehérjéből, elkészítés, hozzávalók, mascarpone, tésztához, tojásokat, betesszük, megvárjuk, forgatjuk, megkenjük, lekvárral, megsütjük, tetetejét, piskótát, óvatosan, evőkanál, kakaóval, keverjük, sárgához, egymásra, hústűvel, amaradék, lisztet, középső, tejszín, reszelt, frissen, tesszük, megsült, krémmel, lapokat, maradék, áfonyát, krémhez, szórunk, sütőpor, világos, egészen, először, közepe, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2772
- e Hét: 6080
- e Hónap: 16433
- e Év: 75686
|
|
|