Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A politika beférkőzött az általános iskolába
  2014-06-18 14:06:00, szerda
 
 

A politika beférkőzött az általános iskolába

2014.06.14. 20:41 Szarvas Norbert

ballagas_00.jpgA mai napon egy nagyon kedves családtagom ballagott el általános iskolájából Budapesten (Gazdagrét). Felkészültünk az ilyenkor szokásos napsütésre, gyereksírásra, semmitmondó sablonisztikus előadásokra- műkönnyekre és a halotti torra emlékeztető elmúlás érzését keltő hangulatra. Amit viszont kaptunk az valami olyan mostanáig számomra teljesen felfoghatatlan eseménysorozat, amit soha az életben nem hittem volna el, ha nem a saját szemmel látom, saját fülemmel hallom. Elöljáróban annyit, hogy a politika beférkőzött az oktatás legalsóbb szintjeire is.

Esküszöm, hogy legnagyobb megrökönyödésemmel szembe menve vállalom, hogy a valaha volt legjobb igazgatói nyitásnak voltam tanúja, amikor egy puzsérosan ( "Mi ez az anyahomorító förtelem, amit táncnak mertek feltűntetni? Annyira tisztelitek a ritmust, hogy messziről elkerülitek! Taps a tanároknak, akik nem süllyednek a föld alá, amikor egy ilyenhez adták a nevüket, de felelősséget már nem vállalnak.) harmattalan és zabolázatlan tini horda tengett lengett a nézők előtt valamiféle táncot és hangulatot imitálva. Az igazgató bevallotta, hogy ezek a fiatalok iskolájának kölkei, kicsit sárgák, kicsit savanyúak, de legalább az övék. Nagy Taps.

Mielőtt az igazgató elkezdte volna érdemi beszédét, gyorsan színpadra hívta kerületük egyik fideszes képviselőjét, akinek valami halaszthatatlan mondanivalója van, de egyben nagyon siet is. Naivan gondoltam, hogy a ballagókról lesz szó. Helyettük viszont megszólította a jövő igazi szavazó palántáit, az elsősöket, akiket előbb megdicsért (spoilerezve az eredményeket, amiket csak következő héten szabadna megtudniuk), majd a szülő sereg színe előtt kilóra megvett megtanítva a gyerekeket a politikára és a protekcionizmusra. Azon nyomban mindenkinek felajánlott egy fagyi kupont, amit a közeli fagyizóban 2 gombóc árfolyamon válthattak be aznap. A gyerekek természetesen megszeppenve édességre éhezve örültek a vélt dicsőségnek, miközben néhány szülő csak bambult mereven maga elé (már akik értették mi folyik itten). A baj nem a fagyival van. Azt gondolom, hogy a gesztus az tök jó, de engem úgy háborított fel az eset, hogy nem is volt ott sem rokonom, se gyerekem. Az ilyen gesztusokat szimpátia hajhászás nélkül fű alatt kellene négyszemközt intézni. A korrekt az lett volna, ha a politikus bemegy az osztályterembe és a kicsiknek átadja megérdemelt jutalmukat anélkül, hogy előtte hosszan taglalnák ki a tököm ez az ember, és miért kell rá szavazni. Most bizony teljesen más a leányzó fekvése. Pláne, ha tudjuk, hogy ez egy ballagás volt, nem pedig évzáró. Nyolcadikosokról kellett volna szólnia, nem pedig a kicsikről.

Miközben azon vaciláltam, hogy kimegyek az iskola mögé hányni egy jót, jött az igazgató, aki meghúzta a váratlant. Sikerült egy politikai szatírává változtatnia eme gyönyörű napot. De nézzük sorjában. Tulajdonképpen az események sorozatában gyakorlatilag mindenkiről esett szó csak a ballagókról nem. Innen azért kezdtem gyanakodni arra, hogy titokban a ballagásból egy elcseszett évzárót csináltak. Az igazgató egy 20 perces blokkban a kormányt éltette, a rezsicsökkentést, a Bozsik programot. Már vártam honnan jönnek a narancs lufik, esetleg Orbán leereszkedik egy helikopterről, ne adj isten Captain Hungary jelenik meg, aki bejelenti, legyőztük a minket szüntelenül ostromozó külföldet.

Ha jól számoltam, akkor a sport témakörben és azon kívül a Bozsik program keretében felhúzott focipálya 6-7x, míg a Telki futballközpont 10-15x került említésre. Megtudtuk, hogy számtalan tanulmányi és sportsikert értek el a mögöttünk hagyott évben az iskola tanulói, bár azt még mindig keressük, hogy név szerint kik voltak ezek a srácok.

Igazgató beszédéből:

"Annyira jó focicsapatunk van, hogy az 1-4 osztályos korosztályban csapatunkat a Bozsik program keretében meghívták a Telkiben zajló országos bajnokságra. A negyedikesek (név szerint kik????) nagyon jól fociznak. Tapsoljuk meg őket, akik most a Bozsik program keretében Telkiben ezekben a percekben is iskolánkért küzdenek."

Teljesen elképedtem ezen a globális birkatenyészeten, ahol az egyént már gyerekkorban megpróbálják elpusztítani, tudatát beintegrálni egy nagy közösségbe. Már nem Kiss Petiről, meg Nagy Feriről beszélünk, hanem negyedikesről és nyolcadikosról. Gyűjtőnevet kapott mindenki, azok is, akik tulajdonképpen teljesítményük alapján kiemelkedtek a tömegből. Hol vannak, lesznek a "Pál utcai fiúk?". Márpedig ennek a folyamatnak, globális agymosásnak a vége nem lesz más, mint hogy eltűnnek a Nemecsekek és helyettük arctalan szűrke egerek ezrei kezdik meg életüket egy olyan világban, amit nem értek, és amit nem is szeretnék megérteni. Felháborított, hogy a teljesítményt annyival nem jutalmazza a mester, hogy nevén nevezze azokat, akik dicsőséget hoztak az iskolának.

Persze a ballagókról még mindig nem nagyon esett szó, sőt az utolsó 3 percben kívül egyáltalán nem, ami nagyon meglepő, mivel én ballagásra mentem, nem egy politikailag túlfűtött évzáróra. Szétnézve a szülők tömegén, felfedezni véltem egyfajta cinkosságot a hangulat és az igazgató mondandója ellen. Szerencsére még sokan érezték, hogy ennek a politizálásnak nem itt van a helye. Mégis mindenki tapsolt és udvarias volt. Úgy éreztem magam, mint a Harry Potterben érezhették magukat a varázslók, akik a Mágiaügyi Minisztériumban tartózkodtak, miközben megjelent Voldemort és a varázsló Gestapo. Sőt, az igazgatóról sem a sugárzó narancsot éreztem, hanem egyfajta megfélemlített ember keltette kisugárzást, akinek minden meggyőződése ellenére kell olyan dolgokról beszélni, amiket ő sem tart idevalónak.

Nem nevezem nevén az iskolát, vagy az igazgatót, hiszen ő sem tette meg ezt a tisztességet a diákokkal szemben. Hogyan is nevezhetném meg, mikor nem vagyok más, mint a Bozsik program keretében épült focipálya (ahonnan egyenes az út Telkibe) mellett álló ember, aki valamelyik sorban áll, valamelyik nyolcadikos rokona és valamiért (amit az új ízlésrendőrség nem érthet meg- lásd Médiaadó) fel vagyok háborodva.

Már én sem merem tudni, mi bajom. Inkább kedves képviselőasszony nyalnék én is egy fagyit...


http://iflgazdasag.blog.hu/2014/06/14/a_politika_beferkozott_az_altalanos_iskolab a?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyolcadikosokról, birkatenyészeten, képviselőasszony, rezsicsökkentést, halaszthatatlan, minisztériumban, tulajdonképpen, eseménysorozat, sablonisztikus, teljesítményük, politizálásnak, felfoghatatlan, nyolcadikosról, osztályterembe, futballközpont, ízlésrendőrség, megfélemlített, negyedikesről, természetesen, gyereksírásra, felkészültünk, teljesítményt, helikopterről, mondanivalója, felháborított, megszólította, korosztályban, focicsapatunk, gyakorlatilag, változtatnia, négyszemközt, zabolázatlan, beintegrálni, tartózkodtak, politikailag, megszeppenve, politika beférkőzött, általános iskolába, nagyon kedves, ilyenkor szokásos, halotti torra, valami olyan, saját szemmel, oktatás legalsóbb, valaha volt, anyahomorító förtelem, ilyenhez adták, nézők előtt, igazgató bevallotta, fiatalok iskolájának, igazgató elkezdte, ballagókról lesz, Szarvas Norbert, Nagy Taps, Captain Hungary, Kiss Petiről, Nagy Feriről, Harry Potterben, Mágiaügyi Minisztériumban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Rátalálsz  A televizió nem a kultúrát kép...  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Png virág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  képre írva  Nem méltó hozzád  Adakozás  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Erdőn  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nem méltó hozzád  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Rátalálsz  Éretlen vers  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kaffka_Margit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  Garai Gábor - Takarítás  Nem számIt  Alázat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png cica  Hiányzik  Irgalom és ítélet  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Hazára minden embernek szükség...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Erdőn  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png kutya  210 éve született a SZÓZAT meg...  A kételkedés kezelése  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
politika beférkőzött, általános iskolába, nagyon kedves, ilyenkor szokásos, halotti torra, valami olyan, saját szemmel, oktatás legalsóbb, valaha volt, anyahomorító förtelem, ilyenhez adták, nézők előtt, igazgató bevallotta, fiatalok iskolájának, igazgató elkezdte, ballagókról lesz, jövő igazi, szülő sereg, fagyi kupont, közeli fagyizóban, gyerekek természetesen, vélt dicsőségnek, ilyen gesztusokat, lett volna, politikus bemegy, kicsiknek átadja, leányzó fekvése, ballagás volt, iskola mögé, politikai szatírává, események sorozatában, elcseszett évzárót, kormányt éltette, narancs lufik, minket szüntelenül, sport témakörben, mögöttünk hagyott, iskola tanulói, globális birkatenyészeten, nagy közösségbe, olyan világban, teljesítményt annyival, politikailag túlfűtött, szülők tömegén, igazgató mondandója, varázsló Gestapo, sugárzó narancsot, diákokkal szemben, nyolcadikosokról, birkatenyészeten, képviselőasszony, rezsicsökkentést, halaszthatatlan, minisztériumban, tulajdonképpen, eseménysorozat, sablonisztikus, teljesítményük, politizálásnak, felfoghatatlan, nyolcadikosról, osztályterembe, futballközpont, ízlésrendőrség, megfélemlített, negyedikesről, természetesen, gyereksírásra, felkészültünk, teljesítményt, helikopterről, mondanivalója, felháborított, megszólította, korosztályban, focicsapatunk, gyakorlatilag, változtatnia, négyszemközt, zabolázatlan, beintegrálni, tartózkodtak, politikailag, megszeppenve, kiemelkedtek, megpróbálják, elpusztítani, negyedikesek, leereszkedik, eredményeket, képviselőjét, anyahomorító, felelősséget, tisztességet, gyerekkorban, meggyőződése, ballagásból, agymosásnak, beférkőzött, sorozatában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.