|
2018-07-09 19:11:07, hétfő
|
|
|
Hozzávalók
5 bőr nélküli csirkemell vagy csirkecomb
10 dkg kockára vágott szalonna
80 ml tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.
2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.
3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.
4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és a petrezselyemmel.
Frissen tálald, de később is fogyaszthatod a maradékot megmelegítve. Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, a rizs, és jó választás a krumplipüré is. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: petrezselyemmel, fogyaszthatod, folyamatosan, petrezselyem, összekeverve, felkockázott, húsdarabokat, megmelegítve, serpenyőben, besűrűsödik, krumplipüré, szalonnával, hozzávalók, ugyanebben, szalvétára, melegíteni, csirkemell, csirkecomb, fokhagymát, serpenyőbe, keményítőt, szalonnát, választás, elkészült, elősütött, keményítő, olívaolaj, megmaradt, maradékot, megsütnöd, mártással, hőkezelni, fokhagyma, egyelőre, alaposan, mustáros, serpenyőben süsd, felkockázott szalonnát, serpenyőben pirítsd, pácból kiemelt, mártással együtt, megmaradt mustáros, serpenyőben keverve, vízzel elkevert, elősütött húsokat, maradékot megmelegítve, párolt zöldség, Lovely Sweet,
|
|
|
|
serpenyőben süsd, felkockázott szalonnát, serpenyőben pirítsd, pácból kiemelt, mártással együtt, megmaradt mustáros, serpenyőben keverve, vízzel elkevert, elősütött húsokat, maradékot megmelegítve, párolt zöldség, petrezselyemmel, fogyaszthatod, folyamatosan, petrezselyem, összekeverve, felkockázott, húsdarabokat, megmelegítve, serpenyőben, besűrűsödik, krumplipüré, szalonnával, hozzávalók, ugyanebben, szalvétára, melegíteni, csirkemell, csirkecomb, fokhagymát, serpenyőbe, keményítőt, szalonnát, választás, elkészült, elősütött, keményítő, olívaolaj, megmaradt, maradékot, megsütnöd, mártással, hőkezelni, fokhagyma, egyelőre, alaposan, mustáros, szósszal, kiválóan, elkevert, tejszínt, édesítőt, tányérra, teljesen, evőkanál, diétában, szalonna, édesítő, csirkét, húsokat, ropogós, szigorú, pirítsd, keverve, kiemelt, tejszín, mustárt, kockára, majdnem, zöldség, nélküli, forgasd, frissen, együtt, vízzel, lovely, mustár, hiszen, készre, pácból, páchoz, darált, szépen, pácban, hintsd, amikor, tálald, később, párolt, olajat, vágott, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 607
- e Hét: 1481
- e Hónap: 5885
- e Év: 37614
|
|
|