Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldségek
  2019-01-02 16:09:41, szerda
 
  Immunrendszerünket természetes módszerekkel is megerősíthetjük. A tél még javában tombol, így szükségünk is van ezekre a metódusokra.

A védekező rendszert erősebbé tehetjük, ha leszokunk a dohányzásról, minimalizáljuk a stresszt az életünkben, elegendő időt töltünk alvással, rendszeresen mozgunk és egészségesen táplálkozunk.

Természetesen az immunitás növelésére vitaminokat és egyéb kiegészítőket is használhatunk. Az egyik ilyen vitamin az A-vitamin, amely segítséget nyújt a fertőzések leküzdésében és a nyálkahártyák egészségének megőrzésében. Ezt a vitamint megtalálhatja az édesburgonyában, a sárgarépában, a sötét leveles zöldségekben, a májban, a halban és a paprikában.

A D-vitamint napfény vitaminnak is nevezik. Nyáron elegendő, ha naponta 10-15 percet napon tartózkodunk. De mi a helyzet télen, amikor nem süt ki a nap? Ilyenkor a táplálékokkal vihetjük be a szervezetünkbe ezt a vitamint, például lazaccal, tonhallal, makrélával, tojással vagy diófélékkel.

A fokhagyma a segítségünkre lehet a fertőzésekkel szembeni küzdelemben.

A vas mint ásványi anyag segít oxigént szállítani a sejtekhez. Néhány természetes vasforrás: kagyló, máj, napraforgómag, dió, bab, teljes kiőrlésű gabonák, sötét leveles zöldségek, étcsokoládé és tofu.

A levendulaolaj egy természetes fertőtlenítőszer, amely távol tartja tőlünk a baktériumokat. A legjobb, ha saját készítésű termékek készítésével próbálkozunk, mert ezek semmilyen, egészségre káros anyagot nem tartalmaznak. Recepteket korábbi cikkeinkben bőségesen talál.

A shiitake gomba egy erős antioxidáns, amelyre szükségünk is van a téli hónapokban.

Az egészséges bélrendszer segíti az anyagcsere, az éhségközpont és az immunrendszer szabályozását. A hasznos baktériumok elszaporodását segítik elő a probiotikumok, amelyek megtalálhatók az erjesztett ételekben vagy a kefirben.

A zsályakivonat segít megtisztítani a légutakat és csillapítja a köhögést. Fogyaszthat más gyógynövényt is a téli hónapokban. Ilyen például a vöröshagyma, a kakukkfű, de a mézet se felejtsük ki a felsorolásból.

Nemcsak ecetet használhatunk lakásunk takarításakor, hanem teafaolajat is, amely antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

A cink szintén egy nagyon hasznos ásványi anyag, amely a megfázás időtartamát képes lerövidíteni. Néhány természetes cinkforrás: tökmag, bab, osztriga, dió, spenót.

Természetesen a szezonális zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása is nagyon sokat segíthet immunrendszerünk megerősítésében.





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
Címkék: immunrendszerünk, fertőtlenítőszer, édesburgonyában, antibakteriális, megerősíthetjük, megerősítésében, elszaporodását, minimalizáljuk, szervezetünkbe, kiegészítőket, takarításakor, használhatunk, nyálkahártyák, levendulaolaj, baktériumokat, felsorolásból, megtisztítani, probiotikumok, segítségünkre, szabályozását, fertőzésekkel, megtalálhatók, immunrendszer, természetesen, táplálékokkal, zsályakivonat, napraforgómag, megtalálhatja, tartózkodunk, éhségközpont, megőrzésében, leküzdésében, próbálkozunk, készítésével, egészségének, dohányzásról, védekező rendszert, immunitás növelésére, egyik ilyen, fertőzések leküzdésében, nyálkahártyák egészségének, vitamint megtalálhatja, sötét leveles, helyzet télen, táplálékokkal vihetjük, segítségünkre lehet, fertőzésekkel szembeni, természetes fertőtlenítőszer, shiitake gomba, erős antioxidáns, téli hónapokban, egészséges bélrendszer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogy lehet megtartani  Nem számIt  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png nő  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete-erdő desszert  Julian Brass gondolata  A sors  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tanuld meg ezt a versemet  A Megváltó szolgálatában  Szép álmokat!  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Idő  Az engedelmesség miért nem vál...  Png lepke  Png csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Lóhere  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Alázat  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Lóhere  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png kislány  Akarat  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 20  Png cica  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Albert Einstein gondolata  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdőn  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ... 
Bejegyzés Címkék
védekező rendszert, immunitás növelésére, egyik ilyen, fertőzések leküzdésében, nyálkahártyák egészségének, vitamint megtalálhatja, sötét leveles, helyzet télen, táplálékokkal vihetjük, segítségünkre lehet, fertőzésekkel szembeni, természetes fertőtlenítőszer, shiitake gomba, erős antioxidáns, téli hónapokban, egészséges bélrendszer, immunrendszer szabályozását, hasznos baktériumok, erjesztett ételekben, zsályakivonat segít, cink szintén, nagyon hasznos, megfázás időtartamát, szezonális zöldségek, immunrendszerünk, fertőtlenítőszer, édesburgonyában, antibakteriális, megerősíthetjük, megerősítésében, elszaporodását, minimalizáljuk, szervezetünkbe, kiegészítőket, takarításakor, használhatunk, nyálkahártyák, levendulaolaj, baktériumokat, felsorolásból, megtisztítani, probiotikumok, segítségünkre, szabályozását, fertőzésekkel, megtalálhatók, immunrendszer, természetesen, táplálékokkal, zsályakivonat, napraforgómag, megtalálhatja, tartózkodunk, éhségközpont, megőrzésében, leküzdésében, próbálkozunk, készítésével, egészségének, dohányzásról, lerövidíteni, táplálkozunk, tartalmaznak, sárgarépában, zöldségekben, rendszeresen, gyógynövényt, egészségesen, módszerekkel, rendelkezik, antioxidáns, természetes, teafaolajat, étcsokoládé, bélrendszer, vöröshagyma, fogyaszthat, csillapítja, küzdelemben, fogyasztása, időtartamát, cikkeinkben, diófélékkel, metódusokra, baktériumok, vitaminokat, vitaminnak, paprikában, szükségünk, egészséges, egészségre, erjesztett, szállítani, életünkben, hónapokban, anyagcsere, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2220
  • e Hét: 6298
  • e Hónap: 28565
  • e Év: 161119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.