Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért kell a magyarságtudomány
  2008-06-11 14:51:51, szerda
 
   
  Miért kell magyarságtudományt tanulnunk?

Az, hogy valakinek "lelke van", még kevés egy olyen nagyságrendű változtatáshoz, ami szükségeltetne! Előbb, - és ezt már két éve folyamatosan írom, és mondom én is - tudati változásra lenne szükség, méghozzá nagyra! Minden magát magyarnak tartó embernek, legalább az alapokat, a vezetőknek pedig mélyebb szintet, kellene elsajátítani magyarságismeretből! Kifejtem kissé, ez mit is jelent, miért is elengedhetetlen!

A magyarság nem nép elsősorban, hanem tulajdonságkör, mely eszmerendszerben jelenik meg. Ezt kétféle módon lehet alapjaiban magáévá tenni valakinek. Vagy, mint ezt régen a nagycsaládon belül tették, az "anyatejjel szívja magába" valaki, ekkor a hagyományozás a már megbölcsült, megböcsült, nagyszülő és a bölcsőből éppen kikerült unoka között indul, míg e kettőt eltartják a szülők.

Vagy, - és ez az előbbi esetben is tettenérhető, mint folytatása a családi közegben nevelődésnek - tanítók közvetítik a tudást.

Mindkét esetben az alapot az adja, hogy egyrészt minden gyermekkel újra leszületik a teljes tudás, csak segíteni kell neki, hogy kibomoljék benne, másrészt a természeti törvények, mint az isteni működés megnyilvánulásai, analógiául szolgálhatnak, a saját életvitelemhez, hogy azt valóban az isteni törvények vezéreljék! Ez utóbbi esetben csupán egy a bökkenő! Ha én nem az égi, tehát a kozmikus törvényeket veszem alapul, hanem a földi, pontosabban az állatvilágban megjelenő "farkastörvényekre" alapozok, bizony eltévedek! Nem mintha az állatokat nem Isten teremtette volna! De ha nem tudom, és honnan tudjam, ha nem magyarul beszélek, hogy az állat az állapotszerűséget jelöli, hogyan érthetném meg, hogy beleragadván egy állati, és szinte teljesen ösztönvezérelt létformába, nem fogok tudni az azon túlmutató értékekkel mit kezdeni. Így például nem értem majd, mi az az ingyenkegyelem! Nincs ugyanis bennem felkeltve az ez iránti igény, nincs kinyitva bennem, az idevezető tudati ösvény!

Térjünk vissza az elejére. Miután a családok hagyományos rendje már széthullott, a nagyszülő sem az a bölcs, aki az isteni törvényrendet élve, és folyamatosan tapasztalva is, át tudna adni lényegileg kozmikus, vagyis isteni tudást. Természetesen ez nem elsősorban verbális átadás, hanem egy viselkedés, egy tettekben nyilvánuló erkölcsi tartás példamutatása, ami a felgyűlt tapasztalatok és a kozmikus működés ismeretéből ülepedett le, és lényegileg Isten és saját valóm mély ismeretén alapszik. Ezt a szóbeliség csak alátámasztja, de szólni hozzánk ez a műveltség jeleken át szól! Azokat kell(ene) sokat olvasgatnunk! Elsősorban az égi jeleket: a csillagokat, csillagképeket, bolyongó csillagok (bolygók) mozgásait, de mindenek előtt a fényváltozásokat, figyelni, és azokból következtetni, egyrészt az isteni működésrendre, másrészt arra, én hogyan tudok ehhez gondolataimban, tetteimben kapcsolódni, magyarán, hogyan tudok istenhez felemelkedni, s végső soron megistenülni, hiszen Isten képére, képességére (örökkévalóság, fénytermészetűség, mindenhatóság) és hasonlóságára, tulajdonságára (szeretet, erő) vagyunk teremtve. Másodsorban hagyományunk jeleit: kazettás mennyezetű templomaink képi üzenetét, freskós templomaink, fényfia vonulása által olvasható, üzenetét, népmeséink kozmikus jelentésszintjén megjelenő üzenetét, vagy a kár a Szent Korona képi rendjének üzenetét.

Mert: "Istenek vagytok" -mondja a Bibliában Jézus is! (János 10.34, Zsoltár 82.6) Csak egy bibije van a dolognak: mindez lehetőség szerint van csak bennünk! Ha kibontjuk, jó, ha nem, hát nekünk rossz! De, mert a teremtés műve tökéletes, előbb-utóbb mindenki helyére kerül! Csak ez akár évezredeket is igénybe vehet! De ha a cél az örökkévalóság, miért ragadnánk bele az ahhoz képest pillanatnyiba? Hát tudjuk, miért! De mihelyst belátjuk, kimászunk belőle! Csak szeretném, szeretnénk megrövidíteni azt a kínlódást, amit magukra vonnak azok, akik nem akarják megérteni, hogy: nem az a hatalom, amit annak gondolnak, nem az a lényeges, mi történik körülöttük, az a fontos, mi történik bennük! Ezért engedi meg Isten mindazon borzalmakat, amik ma a világban vannak. Ha a lényegi kérdésekben, mely ennek a tudásnak legalapjait adja, rend lesz bennünk, minden más is a helyére kerül! Ki akarna szeretetlenül élni? Hiszen mindent azért tesznek az emberek, hogy a szeretetnek szerintük megfelelő valamit elérjék! Ki az erőszakot alkalmazza, mert az látszólag engedelmessé teszi a körülötte lévőket, ki a sztár szerepet vállalja, ki a jóságos segítő álarcába bújik, bár szeretet és gondoskodás nincs tettei mögött, de mind, így figyelem és gondoskodás látszatot kap! Mert szeretetre vágyik, csak fogalma sincs annak lényegéről! Ő élvezetre, örömre, kényelemre gondol szeretet címszó alatt! És ezt is adja "szeretteinek", azok meg, mert ez nem az amit kapniuk kellene, elidegenednek tőle! Csakhogy ettől még nem tudják, mi is a helyes, mit is kellene kapniuk, és a valódi szeretettel való találkozásukkor, azt rendszerint elutasítják! Mert milyen az igazi szeretet? Sőt! Mi a SZERETET?

Kezdjük ez utóbbival!

A szeretet nem érzelem, azok csak kiválthatják, ám az érzelmek kiválthatják a gyűlöletet is! Sőt a rosszul értelmezett szeretet is kiválthat gyűlöletet, mint már láttuk! A szeretet, erő! A lelkierőnek ez a legmagasabb szintje! Isten lényegileg "pusztán" SZERETET! Ez tartja meg a világot, bár annak fizikailag már el kellett volna pusztulnia! A szeretet arra való, hogy helyére tegye azt, akire irányul, ám ez nem erőszakkal történik. Ám elég keményen, ha vállalom! Ez a vállalás nem elsősorban akaratomtól, hanem cselekedeteim által nyilvánul, vagyis attól függ, mi van bennem. Az igazi szeretet tehát azt adja, amit az adott tudati és lelkiállapotban kapnom kell ahhoz, hogy helyesen döntsek, vagyis előbb helyes felismerésre jussak! Ezért kerülök ilyen-olyan helyzetekbe, látszólag véletlenül, látszólag vétlenül!

Még ide tartozik, az a számtalanszor felemlített nyelvi összefüggés is, mely szintén csak magyarul érthető: a szeretet, mert erő, ezt az erőt fel kell szabadítani, ki kell árasztani! Ennek kulcsa, vagyis az eRő-KuLCS, az eRKöLCS. Számottevően negatív erőket csak erkölcstelenül tudunk felszabadítani! Ha valaki hibát követ el, az még nem erkölcstelen, és nem is szabadít fel valóban rossz negatív erőket, ha ezt nem rossz szándékkal teszi! Természetesen az indulatok, a félelmek, mind negatív erők és érzékelhetők is, de csak a tudatos rosszakarattól lesznek számottevő negatív erőkké! Ám az is igaz: sok kicsi sokra megy! Ezért kell a butaságot, tudatlanságot megszüntetni! És ezért törekszik ma a sötétség ezt akadályozni! Helyes tudati tartalmat, nagyon nehéz rossz irányba befolyásolni, míg egy nagylelkű, de buta egyént, könnyű lelkesítéssel eltéríteni eredetileg jó szándékú tetteitől, vagy akár rossz irányba fordítani.

Végül foglaljuk össze.

El kell sajátítanunk az alapokat, melynek három pillére van:

A teremtésismeret, mely magában foglalja az Istenismeretet, mely önismeretre vezet.

A magyar nyelv teljességében való ismerete. Ez két fontos szempontot is felvet. Felismerteti velünk, gondolkodásunk miért képes a folyamatokat megérteni, hiszen azt nyelvünk modellezi. Miért vagyunk megértők, és együttérzők, segítőkészek a bajbajutottakkal szemben, hiszen nyelvünkben a részes és a birtokos eset csak szövegösszefüggésében különböztethető meg, ezért mellérendelő, mindenki felelős a másikért, a birtokló a birtokoltért.

A csillagmítoszi keretrendszer, és alkalmazásának ismerete. Ez nem asztrológia, de nem is csillagászat csupán. Itt a tér és az idő együttes megjelenése, a téridő vizsgálata és a következtetésekből adódó ismeretek összegzése a lényeg, és az így leszűrt évezredes tapasztalatok segítségével jutunk mélyebb Isten, és önismeretre, és ami lényeges, a fény-árnyék változások, illetve a fény mozgásának megfigyelése segítségével!

S mert e három terület valójában szét nem választható, egyszerre mindhármat használjuk, ha tudjuk, ha tudatunkban már felnyíltak a kapuk.

Ne feledjük: aki világra jön, nálunk az fényre érkezik, mert világ szavunk (lásd gyújts világot kifejezésünket) egyszerre jelenti, jeleníti a világosságot és a világmindenséget! Ahogy az iGe egyszerre éGi és eGy jelentésű, ha nyelvészeink ettől kiütést is kapnak! Ezért lehet nálunk a teremtő szó szófajilag cselekvést, történést és létezést kifejező, vagyis önbeteljesítő! És ez a magyar nyelv MáG-ikus működését is bizonyítja!

Ha valaki az alapismereteket el akarja sajátítani, elér, és megbeszélhetjük, milyen keretek közt tudna tanulni. Minden módon hajlandó vagyok együttműködni, mert látható, most ez a legfontosabb. A TUDÁS! Az alapok részletes kifejtése kb. 40 órányi anyagot ölel fel! Ez nem sok, de tömény! Nagy képanyag tartozik hozzá, mi szintén növeli kissé a ráfordítandó időt, hiszen nézegetni kell, foglalkozni vele. Aki pedig magasabb szintre akar jutni, el kell jöjjön az egyetemre, akár Miskolcra, akár a kihelyezett tagozatokra, Budapestre, ill. Puszatkovácsiba , és/vagy Molnár V. Józsefék pesthidegkúti hagyomány műhelyébe, ahol az alkalmazásra, pl. a népi mesterségek fogásai segítségével, helyeződik a hangsúly.

Isten áldásával: nemes "álmosházi" lőgérpatonyi Hervay Tamás lélelekemelgető táltospap, a magyarságtudomány magisztere a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme magyarságtudomány szakos tanára

e-mail: hervay@freestart.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fényváltozásokat, eszmerendszerben, jelentésszintjén, megnyilvánulásai, világmindenséget, bajbajutottakkal, megbeszélhetjük, alapismereteket, lelkiállapotban, teremtésismeret, lélelekemelgető, különböztethető, találkozásukkor, elengedhetetlen, puszatkovácsiba, tulajdonságára, csillagképeket, rosszakarattól, tulajdonságkör, ingyenkegyelem, csillagmítoszi, ösztönvezérelt, változtatáshoz, istenismeretet, kifejezésünket, gondolkodásunk, felszabadítani, szükségeltetne, alkalmazásának, erkölcstelenül, életvitelemhez, gondolataimban, tapasztalatok, számtalanszor, szeretetlenül, együttműködni, olyen nagyságrendű, vezetőknek pedig, nagycsaládon belül, bölcsőből éppen, előbbi esetben, családi közegben, teljes tudás, természeti törvények, isteni működés, saját életvitelemhez, isteni törvények, kozmikus törvényeket, állatvilágban megjelenő, állapotszerűséget jelöli, azon túlmutató, idevezető tudati, Szent Korona, Bibliában Jézus, Molnár, Hervay Tamás, Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Éretlen vers  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Fehér virág  Kövesd a cowboyt!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Soha ne kedvezz...  Julian Brass gondolata  Nagyon különös  Alázat  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kerüld el az evangélium örömén...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Png virág  Nem számIt  Egy lelki imádság  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Sokan azt tartják  Png csokor  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszi kép  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Németh László tollából  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kerüld el az evangélium örömén...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Esti kép  képre írva  Idő  s immár én is felragyogva, ért...  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
olyen nagyságrendű, vezetőknek pedig, nagycsaládon belül, bölcsőből éppen, előbbi esetben, családi közegben, teljes tudás, természeti törvények, isteni működés, saját életvitelemhez, isteni törvények, kozmikus törvényeket, állatvilágban megjelenő, állapotszerűséget jelöli, azon túlmutató, idevezető tudati, családok hagyományos, isteni törvényrendet, tettekben nyilvánuló, felgyűlt tapasztalatok, kozmikus működés, szóbeliség csak, műveltség jeleken, isteni működésrendre, teremtés műve, ahhoz képest, világban vannak, lényegi kérdésekben, tudásnak legalapjait, helyére kerül, szeretetnek szerintük, erőszakot alkalmazza, látszólag engedelmessé, körülötte lévőket, sztár szerepet, jóságos segítő, amit kapniuk, valódi szeretettel, igazi szeretet, érzelmek kiválthatják, rosszul értelmezett, legmagasabb szintje, szeretet arra, adott tudati, tudatos rosszakarattól, magyar nyelv, folyamatokat megérteni, bajbajutottakkal szemben, birtokos eset, csillagmítoszi keretrendszer, téridő vizsgálata, fény-árnyék változások, fény mozgásának, fényre érkezik, alapok részletes, ráfordítandó időt, kihelyezett tagozatokra, népi mesterségek, magyarságtudomány magisztere, fényváltozásokat, eszmerendszerben, jelentésszintjén, megnyilvánulásai, világmindenséget, bajbajutottakkal, megbeszélhetjük, alapismereteket, lelkiállapotban, teremtésismeret, lélelekemelgető, különböztethető, találkozásukkor, elengedhetetlen, puszatkovácsiba, tulajdonságára, csillagképeket, rosszakarattól, tulajdonságkör, ingyenkegyelem, csillagmítoszi, ösztönvezérelt, változtatáshoz, istenismeretet, kifejezésünket, gondolkodásunk, felszabadítani, szükségeltetne, alkalmazásának, erkölcstelenül, életvitelemhez, gondolataimban, tapasztalatok, számtalanszor, szeretetlenül, együttműködni, következtetni, tudatlanságot, működésrendre, teljességében, természetesen, szolgálhatnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 373
  • e Hét: 650
  • e Hónap: 9254
  • e Év: 45195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.