Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fesztivál június 27-29 sajtóag
  2008-06-11 20:08:36, szerda
 
   
  "Erdélyország az én hazám" fesztivál
Verőce, 2008. június 27-29.
sajtóanyaga

A sajtótájékoztató időpontja:
2008. június 11-én, délelőtt 11 óra
Helyszín: Budapest, az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézója
1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A sajtótájékoztatón nyilatkoznak:
Gaál István kulturális főszervező, Domokos István gazdasági főszervező, Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, a Fesztivál fővédnöke Bethlen Farkas, Verőce polgármestere, a Fesztivál védnöke, valamint Csizmadia András gasztrofilozófus. Moderátor: Frigyesy Ágnes médiafőnök



"Erdélyország az én hazám" fesztivál Verőcén

Idén, 2008. június 27-29-e között ismét megrendezzük - immár második alkalommal -, az "Erdélyország az én hazám" elnevezésű háromnapos fesztivált, mely az Erdélyből elszármazottak és Erdély sorsáért elkötelezettek találkozója. A Fesztivált mesébe illő környezetben, Verőcén, a Dunakanyarban, azon belül a Csattogó-völgyben tartjuk. Tavaly érkeztek vendégek Erdélyből, Amerikából, Ausztráliából, Európa több országából és persze Magyarországról.
A pazar programok közül kiemelve néhányat, figyelmébe ajánljuk Varga Tibor jogtörténész és Kocsis István író előadásait Szent László királyról, és a magyarság eredetéről, továbbá Balázsi László unitárius püspökhelyettes Mozaikok az erdélyi egyházak történetéből című műsorát. A Wass Albert év következtében találkozhatnak Wass Albert fiaival, Simó Józseffel, a Magyarországi Wass Alapítvány vezetőjével és az Ismerős Arcok Együttessel. Megszervezzük az Erdélyből elszármazott orvosok konferenciáját, illetve üzletemberek találkozóját. Erdély jövője címmel tudományos kerekasztal beszélgetést tartunk neves közéleti személyiségek részvételével.
A vasárnap ünnepi ökumenikus istentisztelettel veszi kezdetét. A Fesztivál résztvevői elzarándokolnak a Szent Jakab kagylóhoz, ahol Dr. Buksa Ildikó tartja meg színes előadását "Boldogasszony lelkünk fészke" címmel.
Esténként koncertek színesítik a programokat. Június 27-én Tamás Gábor: "Ó Erdély szép hazám" koncertjén kívül lesz Kormorán, Szkítia, és Fényhozók Együttes: Árpád öröksége-dalok a hazatérés idejéből. Megcsodálhatják a Budapesti Székelykör Néptáncosainak bemutatóját. Éjszakánként a tábortűz melletti táncházhoz az Ördögborda és az Elevenek húzzák a "nótát". Megismerkedhetnek a Tűzmadár Táltos Dobkör tagjaival is.
A Duna Televízió stábja a népszerű Kívánságkosár műsorával közvetítést sugároz a táborból. A háromnapos rendezvény állandó műsorai között szerepel a Benedek Elek játszóház és erdélyi kézműves foglalkozások, sport (foci, lovaglás, röplabda, íjászat stb.), kirándulás, táltosok, egészségmegőrző programok, erdélyi gasztronómiai bemutató és vásár, valamint hagyományos termékek kirakodóvására.
A szabadtéri fesztivál sikeres lebonyolításához kérjük a Csíksomlyói Szűz Mária közbenjárását, oltalmazását! Az "Erdélyország az én hazám" fesztivál fővédnöke: Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, védnöke: Bethlen Farkas polgármester, főszervezők: Gaál István Domokos István, médiafőnök: Frigyesy Ágnes.
A nyári szabadtéri Fesztiválra megkezdtük a belépőjegyek és szálláshelyek értékesítését. További részletes információ a rendezvény hivatalos honlapján olvasható: www.erdelyhon.hu
Találkozzunk Önnel is Verőcén június 27-29-e között!


"Ezek a felhőlépő sziklák az én álmaim"
Bemutatkozik Gaál István, az "Erdélyország az én hazám" fesztivál megálmodója, kulturális főszervező

Gaál István a becsületes nevem. 1962-ben születtem Budapesten, jelenleg is itt élek. Nős vagyok, székely feleségem Anna Gyergyóditró szülöttje. Családomat boldogítja kilenc éves aranyos kislányom, Boglárka. Jelenleg egy parkfenntartási cégnél dolgozom, mint részlegvezető. Végzettségemet tekintve agrármérnök vagyok.
Édesanyám és édesapám egyaránt Székelyföldön nevelkedtek. A II. világháború zavaros időszaka vetette mindkettőjüket Kismagyarországra, ahol megismerkedtek egymással és fészket rakhattak.
Első egyetemista koromban nagy élvezettel olvastam Orbán Balázs hat kötetes Székelyföld leírása című művét. Orbán Balázs és szüleim elmesélései vezettek arra az elhatározásra, hogy a húsz éves "pesti srác" elinduljon, mint egykor Kőrösi Csoma Sándor és felkutassa gyökereit, felkutasson "minden egyes magyart": a rokonokat, az elszármazás helyét Erdélyt, azon belül legfőképp Székelyföldet. Az első benyomások nagyban meghatározták további életfelfogásomat. 1981 és 1989 között, ha tehettem mindig Székelyföldet, a Kárpátok havasait, Erdély különböző részeit jártam. Egyetemi diáktársaim az NDK, Csehszlovákia, Jugoszlávia, Lengyelország, Bulgária tájaival, városaival, embereivel ismerkedtek, én a Ceausescu-féle politikába ágyazott országba kívánkoztam. Rengetek ismerősre tettem szert utazásaim során. Sokak közülük kényszerhelyzet miatt hagyták el hazájukat egyedül, vagy szeretteikkel. Az 1989-es események hatására egyre többen vették kézbe vándorbotjukat. Az ezredfordulóra csak az anyaországban közel 230.000-en kerestek maguknak új otthont, kik Erdélyországtól búcsút intettek a nagy világégést követően.
2006. május végén vetettem fel először az Erdélyi Magyarok Egyesületének székházában, B. Kis Bélának, az Egyesület elnökének azon ötletemet, hogy kellene tartani évente egyszer egy nagy találkozót a közös összetartozás jegyében a hazájukat elhagyó erdélyiek számára. Hisz ezen soknemzetiségű kicsiny anyaországban majdnem minden hónapban valahol kifejezik különböző rendezvény keretein belül önazonosságukat az itt élő népcsoportok. Mi, akik Erdélyországból származunk, s különbek ugyan nem, de másságban mégis elütünk transzszilván lényünkből adódóan más honi etnikumoktól, bizony kiérdemeljük történelmi múltunk, emberi méltóságunk és a magyar nemzethez fűződő szerves hovatartozásunk okából, hogy ránk figyeljenek, jobban megismerjenek bennünket, s ne jöttmentként, idegen ország idegen sarjaként tartsanak számon minket. A gondolat végül beteljesedett. Tavaly először szárnyalhatott a magasban az "Erdélyország az én hazám..." világtalálkozó lobogója Verőcén, a Csattogó-völgyben. Közel hatezer látogató volt kíváncsi a háromnapos rendezvény programjaira.
Idén, 2008. június 27-én Szent László királyunk neve napján ismét egybegyűlünk óceánon innen és túlról, mint őseink egykoron tették azt a székely Agyagfalván. Magasra tartjuk a zászlót az Erdély szülöttei és az Erdélyországért elkötelezettek nagy találkozóján.
Remélem, az évente hagyománnyá váló találkozóink nem csak Erdély sokszínűségét mutatják be majd a kíváncsi nagyközönségnek, hanem azon embereket is, kik ezen ősi föld szülöttei, származottjai.
Az írók műveiket általában szeretteiknek, hozzátartozóiknak ajánlják fel. Jómagam Édesapámra, Gaál Józsefre és unokahúgomra, Bálint Marikára emlékezve szeretném felajánlani a világtalálkozót a Csíksomlyói Szűz Mária oltalmába a Fesztivál nyitányán. Megköszönöm ugyanakkor a szervező csapatomnak, a rendezvény lebonyolítóinak, hogy idejüket, energiájukat e nemes eseményért áldozták az elmúlt hónapokban. Áldja meg Őket az Úr!
"Itt én kevertem színt a virágoknak, / s ezek a felhőlépő sziklák az én álmaim; / mikor nagyot nevettem, eltanulta a hegyipatak; / ha elfáradtam, pázsiton terítettem szét, / teremni tanítottam a földet, / suttogni az esőt, / békére az embereket. / Ez a táj ébredő öntudattal / enyémnek vallja magát. (Szilágyi Domokos: Szülőföld)


Ügyviteli irodát működtet az erdélyiek számára
Bemutatkozik Domokos István,
az "Erdélyország az én hazám" fesztivál gazdasági főszervezője

Szovátán születtem, római katolikus vallású, nemzeti érzelmű, székely-magyar vagyok. Szovátán, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Budapesten tanultam. 1990 óta élek - családommal együtt - Magyarországon. Borászkodom, szilvapálinkát főzök (Sóvidéki szilvapálinka), kertészkedem (fél hektár területen), filmezek, sízek, sokat járok Erdélybe és szerte a világon legalább ezer erdélyivel tartom a kapcsolatot.
Gyermekeinkkel próbálok sokat együtt lenni és átadni minél többet abból a nevelésből, amit szüleimtől és nagyszüleimtől kaptam odahaza. Egy budapesti ügyviteli irodát vezetek, elérhető vagyok szinte bármikor a 06-20-925-2363-as telefonon és a domokos@erdelyimagyarokhaza.hu e-mail címen.
1993-tól a határon túli magyarok magyarországi jogi- és gazdasági képviseletére ügyviteli irodát nyitottam. Feleségemmel és három főállású munkaviszonyban álló kolléganővel segítjük az elsősorban erdélyi honfitársaink tartózkodási-, munkavállalási-, állampolgársági-, nyugdíjazási-, vállalkozási- és ingatlanszerzési ügyeit.
2006-ban alapítványt alapítottam, 2003-tól szerkesztem az Elszármazott Erdélyiek Névjegyzéke című kiadványt, amelynek már az 5. bővített kiadása jelent meg, 2006-tól pedig a Hungária Hírlevél című elektronikus hírlevelet adjuk közre. Több rendezvényt szerveztem a Magyarországon élő erdélyiek részére. Terveim között szerepel a budapesti Erdélyi Magyarok Házának létrehozása, ennek anyagi fedezetének biztosítása érdekében Téglajegyet bocsátottunk ki, amelyet 25 euró értékben vásárolhat meg mindenki, aki úgy érzi, szükség van erre az intézményre. A Téglajegy értékesítése megkezdődött, minden vásárló egy bekeretezett címeres okiratot kap a támogatás elismeréseként. Szervezzük az Erdélyi Vállalkozók Klubját és dolgozunk egy Erdélyi Központ létrehozásán, amely egy bemutatóterem-üzletből áll Budapest belvárosában az erdélyi emberek, illetve termékeik és szolgáltatásaik bemutatására. Személyesen várunk minden jelentkezőt a VIII. kerület, Népszínház u. 59/3 alatti irodánkba szerdán-csütörtökön 12-18 óra között. Időpont egyeztetésre a 333-2367-s telefonon várjuk jelentkezésüket!
Honlapunk: www.erdelyimagyarokhaza.hu, www.hungax.hu


"Mert minden ember annyit ér, amennyit
embertársainak használni, hazájának szolgálni tud."
Bemutatkozik Frigyesy Ágnes,
az "Erdélyország az én hazám" fesztivál médiafőnöke


1963. május 3-án Kecskeméten, még a múlt rendszerben születtem. Szüleim, nagyszüleim elnyomást szenvedtek a kommunista diktatúra évtizedei alatt. Anyai és apai ágon értelmiségi családból származom. Elődeim között találhatók pedagógusok, jegyzők, jogászok, földbirtokosok, iskolaalapítók, művészek stb.
A híres Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában és Gimnáziumban kezdtem meg tanulmányaimat, (Basilides Mária éneskesnő, Medveczky Ádám karnagy anyai ágon rokon. Frigyesy János a Magyar Rádió és az MTI 40-es évekbeli igazgatója Nagyapám testvére volt. A német megszálláskor váltották le és került börtönbe. Szakmai hitelessége kötelez és példát mutat. Két diplomát - tanítói és tanári - szereztem.
Szakdolgozatomat Sütő András írói munkásságáról (jelesre) írtam "Homlokodnak gondjai homlokomnak ráncai" címmel (1984). A jeles íróval atyai barátságot ápoltam haláláig.
Marosvásárhelyi rokonainkhoz a 70-es évektől kezdődően jártunk, ekkor még nem volt divat Erdélybe utazni. Anyai nagyapám Temesváron született. Kötődésem Erdélyhez és a Partiumhoz génjeimben él. Gaál István főszervező ismeretlenül, cikkeimet olvasva kért fel a Fesztivál média-ügyeinek intézésére. Egyidős vagyok a rendszerváltozással - szoktam mondani viccesen, újságírói munkámat ui. a rendszerváltozáskor kezdtem meg. Külső-, és belső munkatársa voltam a Kecskeméti Lapoknak 1989-től, az Új Magyarországnak, a a Honismeretnek, a Magyarok Világszövetsége lapjainak: a Világszövetségnek, a Magyarok Világlapjának és a Világlapnak. Megjelentek cikkeim a Heti Nemzeti Újságban, a Münchenben megjelenő Nemzetőrben, majd az itthoni Magyar Nemzetőrben, valamint az Ausztráliai Magyar Életben stb. A Kis Újság egyházi rovatvezetője voltam az előző (Orbán) kormány-ciklusban. Az ökumenikus szellemben vezetett és írt rovatot én indítottam be a hetilapban. Ez idő alatt komoly egyházi kapcsolatokra tettem szert.
Többszáz interjút készítettem az elmúlt 18 év alatt. A legkiemelkedőbb egyházi személyiségek között említem Karl-Josef Rauber pápai nunciust, Seregély István érseket, Erdő Péter (bíborost, akkor még püspököt), Veres András, Gyulay Endre, Bábel Balázs, Tempfli József, Tőkés László, Szebik Imre püspököket stb. valamint Semjén Zsolt és Balog Zoltán urakat, az Orbán kormány volt egyházi kormányvezetőit. De készítettem interjúkat közéletünk jeles magyar személyiségeivel.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hírszolgálatánál, a Magyar Kurírnál - tudósítóként és korrektorként - két évet töltöttem. 2005 év elején megkaptam a Szalézi Ferenc díjat Bábel Balázs érsek atyától.
Pályám kezdetén Kodály Zoltán nemes gondolata hevített: "Akiben van tehetség, köteles azt kíművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud." Továbbra is szolgálni szeretnék!

Gaál István elérhetősége: 06-70/946-9121
Domokos István elérhetősége: 06-20/925-2363
Frigyesy Ágnes elérhetősége: 06-20/383-1417

Fellépőinkről a
teljesség igénye nélkül

Kató Árpád (csíkszeredai származású) klasszikus gitárművész
Lőwey Lilla, Váradi Péter Pál házastárs, Erdély Honismereti Fotóalbum gyűjtemény szerzőpárosa. Kiemeljük a Kelemen-Görgény Wass Albert havasai fotóalbumának a fesztivál idején való bemutatását, Simó József és a holtmarosi református lelkész, Bartha József közreműködésével
Kiss Stúdió Színház - Kiss Törék Ildikó, Varga Vilmos (Nagyvárad). A 2008-as év Magyar Örökség Díj méltó viselői.
Ismerős Arcok Zenekar, közös estjük lesz Simó Józseffel, a Wass Albert Alapítvány magyarországi elnökével. A zenekar frontembere Galambos Nándor, honlap: www.ismerosarcok.hu
Kormorán zenekar, 2006-ban 30 esztendős fennállásukat ünnepelték. Az ünnepi évben a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átvehették a "Magyar Örökség" díjat, amely kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a nemzeti kulturális örökség részét képezik. Más megfogalmazás szerint a Kormorán megkapta az úgynevezett "Magyar Szellemi Lovagrendet". A Kormorán magyar "unikum".
Frontember Koltay Gergely, honlap: www.kormoranfolk.hu
Tamás Gábor énekes előadó. "Zenei és ezen belül énekesi pályám opera és klasszikus zenével indult el. Kis koromban közelebb állt hozzám a klasszikus zene, hiszen már a zeneiskola kisdiákjaként beválogattak a gyerekkórusba a kolozsvári román, illetve a magyar Operába és tulajdonképpen ez jelentette az első igazi kapcsolatot az énekléssel. Curt Mild neves karvezetőnek és tanáromnak köszönhetem, hogy megtanított úgy énekelni, hogy a szöveg mindig érthető legyen. Ennek aztán a könnyűzenében igen nagy hasznát vettem..."
Folytatás a www.tamasgabor.se honlapon
Orbán Ferenc (Marosvásárhely), zenetanár, gitáros, a nemEz együttes frontembere. Honlap: www.orbanferenc.home.ro, www.nemezband.com
Regélők együttes, zenei világuk, eszköztáruk, sajátos színezetű, hangszerelésük akusztikus, főszerepben az ének-gitárral. Előadásaik tematikája a "gyökerekhez" nyúlik vissza, amelyhez kiapadhatatlan forrásként szolgálnak a népdalok, de szívesen merítenek a rockzene dallamvilágából, a mások által megzenésített versek mellett igyekeznek a rímeket dúdolhatóvá tenni. Vezetőjük Szép Ibolya, honlap: www.regelok.hu
Tűzmadár Táltos Dobkör, összekötő Tőke Zoltán és a Belső barlang vezetőnője Botka Zsuzsa. Honlap: www.tuzmadartaltos.hu
Csernik Szende lábbábművész. Aranyos, ízes beszédű, kiváló előadó.
Knock Out kolozsvári, Erdélyben befutott zenekar. Vezetőjük Lénárd "Yogi" József . Honlap: www.knockout.ro
Némethy Zoltán fiainak lovas-íjász bemutatója. A fiúk kitünő és világon elismert lovas íjászok, Kassai növendékek. Produkciójuk egyedi és bámulatos.
Szkítia zenekar, Előadásuk "Tiszta szívvel" Wass Albert emlékelőadás is egyben. Honlap: www.szkitiarock.hu
Budakörnyéki Székely Kör "Székelytáncok" előadást mutatják be. Bege Attila a Kör elnöke, maga a fesztivál egyik szervezője. Pitti Katalin operaénekes és Vestergán Miklós tárogatóművész fellépéseinek moderátora
Ördögborda (Balánbánya) és Elevenek (Csíkszentdomokos) gyermek táncegyüttesek, vezetőjük Sándor Csaba, honlap: www.ordogborda.hu
Zoltáni Zsolt (székelyderzsi) gitáros-énekes, Dévai Nagy Kamilla tanítványa, előadásai során megzenésített verseket, saját szerzeményeket, virágéneket, népdalokat énekel gitár kísérettel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Honlap: www.zoltani.hu.
Dr. Varga Tibor jogtörténész kétszer is előadást tart a fesztiválon, megemlékezve Szent László és Mátyás királyról. Honlap: www.szentkoronaorszaga.hu
Zrínyi Barantások magyar harcművészet népszerűsítői. Vezetőjük Vukics Ferenc
Sütő Levente Lehel bútorfestő-asztalos, fafaragó, tiszteletbeli vendégünk, aki a híres vargyasi Sütő család leszármazottja. Bemutatót és előadást tart a mesterségéről, családja múltjáról. Honlap: www.sutoleventelehel.com
Erőss Zsolt "Hópárduc" hegymászó, az első magyar, aki megmászta a Mount Everest. Honlap: www.hoparduc.hu
"Erdélyország az én hazám" íjászverseny június 29-én, szervezője Pataki István és Oroszi István
Dr. Buksa Ildikó énekes előadó, csángó énekek közvetítője


"Erdélyország az én hazám" fesztivál 2008. évi programja

Június 27. péntek

11:00-16:00 Résztvevők regisztrációja, szálláshelyek kiosztása,
Verőce és környékének felfedezése
13:00-18:00 Gyermek kézműves foglalkozások
14:00-15:30 Lőwey Lilla és Váradi Péter Pál : Erdély-
Kelemen-Görgény Wass Albert havasai című
fotóalbum bemutatója
(Kós Károly Kultúrház)
15:30-16:30 Pitti Katalin előadása Kodály Zoltán erdélyi
népdalgyűjtő útjáról, népzenei érdekességekről
(Nagyszínpad)
16:30-17:30 Kató Árpád klasszikus gitár előadása
(Nagyszínpad)
16:30-17:45 "Idvezlégy kegyelmes Szent László kerály"
Dr. Varga Tibor előadása Szent László királyról
(Kós Károly Kultúrház)
18:00-19:30 Fesztivál nyitánya, László Ildikó énekes és Kardos
Katalin "Kiáltó szó"előadásávál
(Nagyszínpad)
19:30-20:00 Találkozás Wass Albert fiaival
(Kós Károly Kultúrház)
19:30-20:00 Tűzmadár Táltos Dobkör
(Nagyszínpad)
20:00-21:30 Simó József és az Ismerős Arcok Együttes
(Nagyszínpad)
22:00-23:30 Tamás Gábor: "Ó Erdély szép hazám" koncert
(Nagyszínpad) 23:30-től Tűzmadár Táltos Dobkör "Rabonbánok megidézése"
(Tábortűz)
23:30-tól Ezüst-Patak koncert, "Hold fény"címmel
(Nagyszínpad)
23:30-tól Nagy Attila (udvarhelyi "Csárdáskirály") zenél Barátaival
(Kós Károly Kultúrház)
01:00-től Esztenás együttes, "Moldvai csángó táncház"
(Nagyszínpad)

Június 28. szombat

6:00-10:00 Horgászverseny
(Csattogó-völgy, horgásztó)
8:30-től Erdélyi Kárpát Egyesület bemutatkozása, túrázás,
cserkelés a Börzsönyben
8:30-11:00 Csernik Szende lábbábos, Orbán Ferenc Gyermekvilág című műsora valamint Bokor Tünde népdalénekes fellépése
(Nagyszínpad)
10:00-12:00 Erdélyből elszármazott orvosok konferenciája
(Ebédlő)
10:00-11:00 Balázsi László unitárius püspökhelyettes:
Mozaikok az erdélyi egyházak történetéből című előadása
(Kós Károly Kultúrház)
11:00-12:00 Katáng zenekar magyar népzenei motívumokból
szőtt mesekoncertje "Hétmadár" címmel
(Nagyszínpad)
12:30-13:00 Zoltáni Zsolt , Kósa Róbert, Tordai Villő Iringó
"Ősi földünk" című zenés előadása I. rész
(Nagyszínpad)
12:30-14:30 Szent Korona misztériuma és tana, időszerűsége
Kocsis István író, történész előadása
(Kós Károly Kultúrház)
13:00-14:00 Fényhozók Együttes : Árpád öröksége-dalok
a hazatérés idéjéből
(Nagyszínpad)
14:00-15:00 "Erdély visszavár" Balázsi Mária és Balázsi László közös műsora
(Nagyszínpad)
14:00-15:30 Kiss Stúdió Színház előadása
Wass Albert: "Kinyílt a tavasz, mint egy imádság"
(Verőce, Kultúrház)
15:00-15:30 Budapesti Székelykör Néptáncosainak bemutatója
(Nagyszínpad)
16:00-17:00 Némethy fivérek: Lovasíjász bemutató és toborzó
(Nagyszínpad, foci pálya)
17:00-17:50 Regélők Együttes: "Erdélyország az én hazám"
dalos, verses, zenés előadás
(Nagyszínpad)
18:00-18:45 Ördögborda és az Elevenek Táncegyüttes
"Erdélyi csillagok" című táncbemutatója
(Nagyszínpad)
19:00-20:15 Erőss Zsolt: "Az Oltárkőtől a Mount Everestig"
(Kós Károly Kultúrház)
19:00-20:30 nemEZ etno-dzsessz-funk zenekar
"Erdélyország sok szép vize" koncertje
(Nagyszínpad)
20:30-21:00 Zoltáni Zsolt , Kósa Róbert, Tordai Villő Iringó
"Ősi földünk" című zenés előadása II. rész
(Kós Károly Kultúrház)
21:00-22:30 Kormorán koncert
(Nagyszínpad)
23:00-től A kolozsvári Knock Out koncertje
(Nagyszínpad)

Június 29. vasárnap

6:00-10:00 Horgászverseny
(Csattogó-völgy, horgásztó)
9:00-10:30 Ünnepi Ökumenikus Istentisztelet, zarándoklat a
Szent Jakab kagylóhoz, Dr. Buksa Ildikó:
"Boldogasszony lelkünk fészke" műsora
(Nagyszínpad)
10.30-17:00 "Erdélyország az én hazám" egész napos íjász
verseny nevezéssel, külön díjakkal
(Csattogó-völgyi erdei pálya)
10:30-12:00 Székely Nemzetőrök és a Zrínyi Barantások
harcászati bemutatója, solymászat
(Foci pálya)
10:30-12:00 Csíki Sándor Erdélyi Nagycsaládosok Szövetségének
elnöke "Szülőhazád rád vár" című beszámolója
(Kisszínpad)
10:30-12:00 Erdélyből elszármazott üzletemberek találkozója
(Kós Károly Kultúrház)
12:00-12:30 Vásárhelyi-Prodán Miklós énekel
(Nagyszínpad)
12:00-13:00 bikafalvi Máthé László előadása : "Erdélyi gyökereim
és küzdelem a diktatúra ellen"
(Kós Károly Kultúrház)
12:30-13:45 A Tápiószelei Erdélyi Magyarok Klubjának műsora
Máthé Éva "Adj Uram Isten" éneke
Bara József Attila gitáros, verses műsora
Rotaru Benjamin ( 11 éves ) mesét mond
"Mátyás király és a fafaragó" címmel
(Nagyszínpad)
13:45-14:30 Sebestyén István kakasdi bukovinai
székely mesemondó "Tréfás székely fonó" műsora
(Nagyszínpad)
13:00-14:30 "Magyarságnak fényes csillaga, és rettenetes bajnaka"
Dr. Varga Tibor megemlékezése Mátyás királyról,
trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából
(Kós Károly Kultúrház)
14:30-16:30 Erdély jövője címmel tudományos kerekasztal
beszélgetés neves közéleti személyiségekkel,
valamint Spaller Árpád előadása: "Erdélyi
menekültek az emigrációs sajtó tükrében".
A kedélyes hangulatot Szőllősi Emese nótaénekesnő
biztosítja
(Nagyszínpad)
14:30-16:30 Vetélkedő Mátyás király koráról
(Kós Károly Kultúrház)
16:30-17:30 Szkítia zenekar: "Tiszta szívvel, úttalan utakon"
Wass Albert emlékkoncert
(Nagyszínpad)
17:30-19:30 "Székelytáncok", a Budakörnyéki Székelykör
Néptáncosainak előadása, Jánosi Attila koreográfiája
alapján, Vestergán Miklós tárogatóművész
vendégszereplésével, Bokor Tünde zetelaki énekesnő,
(Nagyszínpad)
18:30-19:00 Kuszál László előadóművész: Erdélyi költők versei
(Kós Károly Kultúrház)
19:30-20:30 Keresztes Ildikó "Csak Neked játszom" koncertje
(Nagyszínpad)
20:30-21:00 Fesztivál zárása
(Nagyszínpad)
21:00-től Táncház tábortűz mellett, Tűzmadár Táltos Dobkör
21:00-tól Baki -Várnai duó zenés, mulatós estje
(Kós Károly Kultúrház)

A 3 napos rendezvény állandó műsorai:

- Benedek Elek játszóház és erdélyi kézműves foglalkozások
- Sport (foci, lovaglás, röplabda, íjászat stb.), kirándulás
- Horgászás a csattogó-völgyi tónál
- Táltosok, egészségmegőrző programok
- Erdélyi gasztronómiai bemutató és vásár
- Hagyományos termékek kirakodóvására
- Ingyenes Maxi Taxik közlekedtetése menetrendszerűen
- Táncház
- Könyvsátor és színpad, író- olvasó találkozó
­- A Duna Televízió Kívánságkosár műsorának forgatása

A Kós Károly Kultúrházban és az Ebédlőben Knobloch László fotói "Szeretünk Erdély", Balázs József gyergyóalfalusi festőművész "Gyergyói tájak, emberek" című kiállításai, valamint Pécsi L. Dániel erdélyi vonatkozású címerei tekinthetők meg.


Fő médiatámogatónk: a Duna Televízió

Médiatámogatóink:

Agnus Rádió (Kolozsvár), Mária Rádió (Budapest), kézdivásárhelyi Siculus Rádió, Magyar Katolikus Rádió Rt., Európa /Református/ Rádió, Kincsem Rádió, Gondola, Független Újságírók Szövetsége, Nemzeti Hírhaló, Polgári Hírszemle, Észak-Alföld Online, Plusz Portál, Fesztival.eu, Mediatica.ro, Polgár Info, Háromszék (Sepsiszentgyörgy), Reggeli Újság (Nagyvárad), Hargita Népe (Csíkszereda), Nyugati Jelen (Arad), Polgári Élet (Székelyudvarhely), Székely Hírmondó (Kézdivásárhely), Népújság (Marosvásárhely), Magyar Demokrata, Kapu, Képmás Családmagazin, Amerikai/Kanadai Magyarság, American Hungarian Panoráma, Búvópatak (Kaposvár) Kecskeméti Lapok, Szent Kereszt Magazin, Osservatorio Letterario, Karpatia, Testvérmúzsák, Nyelvünk és kultúránk, stb.


Szponzoraink:

Parajdi Sóbánya, Domokos Alapítvány, Hargita Étterem, Uránia Nemzeti Filmszínház, PrintGo, Hang- Fény-, és Színpadtechnika, Vegyépszer, Digital Master, P and K Lakástextil, Matrackirály, Csíki-Bege, Peugeot Fábián, Csergő Opel Alkatrész Centrum, Székelykapu Étterem, Lajmi Fehérnemű Kereskedés, Kameleon, Báthory István Kulturális Egyesület, Magyar Nemzetőrség, Szil-Ép-Ker Kft., Lukács Lajos és családja.


A sajtóanyagot írta és összeállította:
Frigyesy Ágnes
az "Erdélyország az én hazám" fesztivál médiafőnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csíkszentdomokos, menetrendszerűen, sutoleventelehel, médiatámogatóink, személyiségekkel, székelyudvarhely, életfelfogásomat, gasztrofilozófus, közreműködésével, szakdolgozatomat, sepsiszentgyörgy, lebonyolításához, személyiségeivel, sajtótájékoztató, hírszolgálatánál, marosvásárhelyen, ingatlanszerzési, gyergyóalfalusi, magyarországról, erdélyországért, erdélyországból, püspökhelyettes, szolgáltatásaik, világszövetsége, nagyközönségnek, magyarországnak, egészségmegőrző, hovatartozásunk, érdekességekről, megcsodálhatják, parkfenntartási, kormányvezetőit, színpadtechnika, állampolgársági, munkaviszonyban, médiatámogatónk, sajtótájékoztató időpontja, sajtótájékoztatón nyilatkoznak, pazar programok, magyarság eredetéről, erdélyi egyházak, vasárnap ünnepi, hazatérés idejéből, tábortűz melletti, népszerű Kívánságkosár, háromnapos rendezvény, szabadtéri fesztivál, nyári szabadtéri, rendezvény hivatalos, felhőlépő sziklák, becsületes nevem, parkfenntartási cégnél, Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézója, Gaál István, Domokos István, Cselényi László, Duna Televízió, Bethlen Farkas, Csizmadia András, Frigyesy Ágnes, Varga Tibor, Kocsis István, Szent László, Balázsi László, Wass Albert, Simó Józseffel, Magyarországi Wass Alapítvány, Ismerős Arcok Együttessel, Szent Jakab, Buksa Ildikó, Tamás Gábor, Fényhozók Együttes, Budapesti Székelykör Néptáncosainak, Tűzmadár Táltos Dobkör, Benedek Elek, Csíksomlyói Szűz Mária, Gaál István Domokos István, Találkozzunk Önnel, Bemutatkozik Gaál István, Anna Gyergyóditró, Orbán Balázs, Kőrösi Csoma Sándor, Erdélyi Magyarok Egyesületének, Jómagam Édesapámra, Gaál Józsefre, Bálint Marikára, Szilágyi Domokos, Bemutatkozik Domokos István, Elszármazott Erdélyiek Névjegyzéke, Hungária Hírlevél, Erdélyi Magyarok Házának, Erdélyi Vállalkozók Klubját, Erdélyi Központ, Bemutatkozik Frigyesy Ágnes, Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában, Basilides Mária, Medveczky Ádám, Frigyesy János, Magyar Rádió, Szakdolgozatomat Sütő András, Kötődésem Erdélyhez, Kecskeméti Lapoknak, Magyarok Világszövetsége, Magyarok Világlapjának, Heti Nemzeti Újságban, Magyar Nemzetőrben, Ausztráliai Magyar Életben, Karl-Josef Rauber, Seregély István, Erdő Péter, Veres András, Gyulay Endre, Bábel Balázs, Tempfli József, Tőkés László, Szebik Imre, Semjén Zsolt, Balog Zoltán, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Magyar Kurírnál, Szalézi Ferenc, Kodály Zoltán, Kató Árpád, Lőwey Lilla, Váradi Péter Pál, Erdély Honismereti Fotóalbum, Kelemen-Görgény Wass Albert, Simó József, Bartha József, Kiss Stúdió Színház, Kiss Törék Ildikó, Varga Vilmos, Magyar Örökség Díj, Ismerős Arcok Zenekar, Wass Albert Alapítvány, Galambos Nándor, Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Örökség, Magyar Szellemi Lovagrendet, Frontember Koltay Gergely, Curt Mild, Orbán Ferenc, Vezetőjük Szép Ibolya, Tőke Zoltán, Botka Zsuzsa, Csernik Szende, Knock Out, Vezetőjük Lénárd, Némethy Zoltán, Budakörnyéki Székely Kör, Bege Attila, Pitti Katalin, Vestergán Miklós, Sándor Csaba, Zoltáni Zsolt, Dévai Nagy Kamilla, Zrínyi Barantások, Vezetőjük Vukics Ferenc, Sütő Levente Lehel, Erőss Zsolt, Mount Everest, Pataki István, Oroszi István, Károly Kultúrház, László Ildikó, Találkozás Wass Albert, Ismerős Arcok Együttes, Nagy Attila, Erdélyi Kárpát Egyesület, Orbán Ferenc Gyermekvilág, Bokor Tünde, Kósa Róbert, Tordai Villő Iringó, Szent Korona, Balázsi Mária, Regélők Együttes, Elevenek Táncegyüttes, Mount Everestig, Ünnepi Ökumenikus Istentisztelet, Székely Nemzetőrök, Csíki Sándor Erdélyi Nagycsaládosok Szövetségének, Vásárhelyi-Prodán Miklós, Máthé László, Tápiószelei Erdélyi Magyarok Klubjának, Máthé Éva, Uram Isten, Bara József Attila, Rotaru Benjamin, Sebestyén István, Spaller Árpád, Szőllősi Emese, Vetélkedő Mátyás, Budakörnyéki Székelykör, Jánosi Attila, Kuszál László, Keresztes Ildikó, Csak Neked, Ingyenes Maxi Taxik, Duna Televízió Kívánságkosár, Károly Kultúrházban, Ebédlőben Knobloch László, Szeretünk Erdély, Balázs József, Pécsi, Agnus Rádió, Mária Rádió, Siculus Rádió, Magyar Katolikus Rádió Rt, Kincsem Rádió, Független Újságírók Szövetsége, Nemzeti Hírhaló, Polgári Hírszemle, Észak-Alföld Online, Plusz Portál, Polgár Info, Reggeli Újság, Hargita Népe, Nyugati Jelen, Polgári Élet, Székely Hírmondó, Magyar Demokrata, Képmás Családmagazin, Kanadai Magyarság, American Hungarian Panoráma, Kecskeméti Lapok, Szent Kereszt Magazin, Osservatorio Letterario, Parajdi Sóbánya, Domokos Alapítvány, Hargita Étterem, Uránia Nemzeti Filmszínház, Hang- Fény-, Digital Master, Peugeot Fábián, Csergő Opel Alkatrész Centrum, Székelykapu Étterem, Lajmi Fehérnemű Kereskedés, Báthory István Kulturális Egyesület, Magyar Nemzetőrség, Szil-Ép-Ker Kft, Lukács Lajos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Bounty krémes  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hazára minden embernek szükség...  Őrizkednünk kell...  Fekete István - Akác  Mai harmónia kártyám  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png csokor  Radikális szeretet  Ágai Ágnes – Csendélet  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 19  A boldog családok mind hasonló...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Szívem tiéd  A másik dolog,  Szép estét  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Szívem  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nevem  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét  Alázat  Németh László tollából  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Örülök, hogy látlak!  Fekete István - Akác  Kövesd a cowboyt!  Gonosz démon-álarc  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről 
Bejegyzés Címkék
sajtótájékoztató időpontja, sajtótájékoztatón nyilatkoznak, pazar programok, magyarság eredetéről, erdélyi egyházak, vasárnap ünnepi, hazatérés idejéből, tábortűz melletti, népszerű Kívánságkosár, háromnapos rendezvény, szabadtéri fesztivál, nyári szabadtéri, rendezvény hivatalos, felhőlépő sziklák, becsületes nevem, parkfenntartási cégnél, húsz éves, elszármazás helyét, első benyomások, 1989-es események, ezredfordulóra csak, anyaországban közel, nagy világégést, nagy találkozót, közös összetartozás, hazájukat elhagyó, magyar nemzethez, gondolat végül, székely Agyagfalván, évente hagyománnyá, kíváncsi nagyközönségnek, írók műveiket, szervező csapatomnak, rendezvény lebonyolítóinak, elmúlt hónapokban, erdélyiek számára, világon legalább, budapesti ügyviteli, 06-20-925-2363-as telefonon, határon túli, elsősorban erdélyi, budapesti Erdélyi, bekeretezett címeres, támogatás elismeréseként, erdélyi emberek, 333-2367-s telefonon, múlt rendszerben, kommunista diktatúra, híres Kodály, német megszálláskor, jeles íróval, 70-es évektől, itthoni Magyar, ökumenikus szellemben, legkiemelkedőbb egyházi, legfelsőbb fokig, fesztivál idején, holtmarosi református, zenekar frontembere, ünnepi évben, zenekar dalai, nemzeti kulturális, klasszikus zene, zeneiskola kisdiákjaként, kolozsvári román, magyar Operába, első igazi, szöveg mindig, könnyűzenében igen, nemEz együttes, rockzene dallamvilágából, mások által, rímeket dúdolhatóvá, fiúk kitünő, fesztivál egyik, híres vargyasi, első magyar, hazatérés idéjéből, kolozsvári Knock, diktatúra ellen, emigrációs sajtó, kedélyes hangulatot, csattogó-völgyi tónál, sajtóanyagot írta, csíkszentdomokos, menetrendszerűen, sutoleventelehel, médiatámogatóink, személyiségekkel, székelyudvarhely, életfelfogásomat, gasztrofilozófus, közreműködésével, szakdolgozatomat, sepsiszentgyörgy, lebonyolításához, személyiségeivel, sajtótájékoztató, hírszolgálatánál, marosvásárhelyen, ingatlanszerzési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 373
  • e Hét: 650
  • e Hónap: 9254
  • e Év: 45195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.