Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csirkecomb jóasszony módra
  2018-11-19 20:30:05, hétfő
 
   
  Csirkecomb jóasszony módra







Hozzávalók

6-8 db csirkecombfilé
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj


Elkészítése:

A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpuhulni a húsnak. Ha puha, süssük vissza zsírjára (hagyjuk a vizet elpárologni), és szedjük ki a combokat. Tartsuk melegen!

A serpenyőben visszamaradt olajra dobjuk rá a szalonnát, és kissé pirítsuk meg. Dobjuk rá a hagymát is, és pirítsuk a szalonnával együtt. Ezután mehet bele a felszeletelt gomba is. Levet fog ereszteni, ezt hagyjuk elpárologni róla, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól pirítsuk össze, végül szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel.

A ragut halmozzuk a még meleg húsra, és tálalásnál újra megszórhatjuk még egy kevés petrezselyemmel.

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Címkék: petrezselyemmel, csirkecombfilé, megszórhatjuk, petrezselyem, felszeletelt, félretesszük, visszamaradt, csirkecombot, megforgatjuk, elkészítése, serpenyőben, szeleteljük, elpárologni, vastagabbak, szalonnával, sertéskaraj, nyolcadokba, lepirítjuk, tisztítsuk, negyedekbe, meghintjük, kolozsvári, csirkecomb, tálalásnál, hozzávalók, jóasszony, ereszteni, szalonnát, átpuhulni, halmozzuk, serpenyőt, borsozzuk, aprított, mérettől, pirítsuk, combokat, csirkecombot sóval, gombát tisztítsuk, szalonnát vágjuk, hagymát mérettől, teflon serpenyőben, húsokat lisztben, olajra téve, combok kicsit, vizet elpárologni, serpenyőben visszamaradt, szalonnával együtt, felszeletelt gomba, ragut halmozzuk, kevés petrezselyemmel,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Pitypang szökőkút  Baranyi Ferenc - N i n c s  Horváth Szilvia tollából  Latinovits Zoltán tollából  IGEN így  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A sorsod  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péter: Harmonia c...  Azért kaptad  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szép estét  Walter Chrysler mondta  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Martin Buber, A haszidim meséi  Horváth Szilvia tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különleges  ajándék, mellyel meglepem  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Csend  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Emlékezz  Hogyan válunk hűségesekké?  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ma van a magyar költészet napj...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jázmin  Alvó kislány  Szép estét  Paul David Tripp Április 13  Emlékezz  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Az ember emlékekből áll  Tanmese  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Jó nap volt  Alvó kislány  Vito Giaquinto gondolata  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csirkecombot sóval, gombát tisztítsuk, szalonnát vágjuk, hagymát mérettől, teflon serpenyőben, húsokat lisztben, olajra téve, combok kicsit, vizet elpárologni, serpenyőben visszamaradt, szalonnával együtt, felszeletelt gomba, ragut halmozzuk, kevés petrezselyemmel, petrezselyemmel, csirkecombfilé, megszórhatjuk, petrezselyem, felszeletelt, félretesszük, visszamaradt, csirkecombot, megforgatjuk, elkészítése, serpenyőben, szeleteljük, elpárologni, vastagabbak, szalonnával, sertéskaraj, nyolcadokba, lepirítjuk, tisztítsuk, negyedekbe, meghintjük, kolozsvári, csirkecomb, tálalásnál, hozzávalók, jóasszony, ereszteni, szalonnát, átpuhulni, halmozzuk, serpenyőt, borsozzuk, aprított, mérettől, pirítsuk, combokat, zsírjára, kockákra, hevítünk, szalonna, lisztben, szoktam, húsokat, tartsuk, hagyjuk, szedjük, lefedem, melegen, hagymát, függően, borssal, egészet, szórjuk, ezután, teflon, olajra, gombát, együtt, önteni, olajat, húsnak, vissza, legyen, hagyma, sózzuk, combok, kisebb, dobjuk, vágjuk, kicsit, süssük, meleg, mehet, kevés, húsra, ragut, friss, kissé, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1528
  • e Hét: 4842
  • e Hónap: 8875
  • e Év: 68128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.