|
2018-11-19 20:30:05, hétfő
|
|
|
|
|
|
Csirkecomb jóasszony módra
Hozzávalók
6-8 db csirkecombfilé
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj
Elkészítése:
A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpuhulni a húsnak. Ha puha, süssük vissza zsírjára (hagyjuk a vizet elpárologni), és szedjük ki a combokat. Tartsuk melegen!
A serpenyőben visszamaradt olajra dobjuk rá a szalonnát, és kissé pirítsuk meg. Dobjuk rá a hagymát is, és pirítsuk a szalonnával együtt. Ezután mehet bele a felszeletelt gomba is. Levet fog ereszteni, ezt hagyjuk elpárologni róla, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól pirítsuk össze, végül szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel.
A ragut halmozzuk a még meleg húsra, és tálalásnál újra megszórhatjuk még egy kevés petrezselyemmel.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
Címkék: petrezselyemmel, csirkecombfilé, megszórhatjuk, petrezselyem, felszeletelt, félretesszük, visszamaradt, csirkecombot, megforgatjuk, elkészítése, serpenyőben, szeleteljük, elpárologni, vastagabbak, szalonnával, sertéskaraj, nyolcadokba, lepirítjuk, tisztítsuk, negyedekbe, meghintjük, kolozsvári, csirkecomb, tálalásnál, hozzávalók, jóasszony, ereszteni, szalonnát, átpuhulni, halmozzuk, serpenyőt, borsozzuk, aprított, mérettől, pirítsuk, combokat, csirkecombot sóval, gombát tisztítsuk, szalonnát vágjuk, hagymát mérettől, teflon serpenyőben, húsokat lisztben, olajra téve, combok kicsit, vizet elpárologni, serpenyőben visszamaradt, szalonnával együtt, felszeletelt gomba, ragut halmozzuk, kevés petrezselyemmel,
|
|
|
|
csirkecombot sóval, gombát tisztítsuk, szalonnát vágjuk, hagymát mérettől, teflon serpenyőben, húsokat lisztben, olajra téve, combok kicsit, vizet elpárologni, serpenyőben visszamaradt, szalonnával együtt, felszeletelt gomba, ragut halmozzuk, kevés petrezselyemmel, petrezselyemmel, csirkecombfilé, megszórhatjuk, petrezselyem, felszeletelt, félretesszük, visszamaradt, csirkecombot, megforgatjuk, elkészítése, serpenyőben, szeleteljük, elpárologni, vastagabbak, szalonnával, sertéskaraj, nyolcadokba, lepirítjuk, tisztítsuk, negyedekbe, meghintjük, kolozsvári, csirkecomb, tálalásnál, hozzávalók, jóasszony, ereszteni, szalonnát, átpuhulni, halmozzuk, serpenyőt, borsozzuk, aprított, mérettől, pirítsuk, combokat, zsírjára, kockákra, hevítünk, szalonna, lisztben, szoktam, húsokat, tartsuk, hagyjuk, szedjük, lefedem, melegen, hagymát, függően, borssal, egészet, szórjuk, ezután, teflon, olajra, gombát, együtt, önteni, olajat, húsnak, vissza, legyen, hagyma, sózzuk, combok, kisebb, dobjuk, vágjuk, kicsit, süssük, meleg, mehet, kevés, húsra, ragut, friss, kissé, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1528
- e Hét: 4842
- e Hónap: 8875
- e Év: 68128
|
|
|