Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Romy és Alain
  2019-01-14 07:22:33, hétfő
 
  Fia halála után eltűnt az élet a szeméből - 82 éves lenne Romy Schneider
Azt szerette, aki bántotta, és azokat hanyagolta, akik vágyakoztak arra, hogy velük legyen. Nem igazán szerette az általa megformált Sisi karakterét, az pedig a sors kegyetlen játéka, hogy a császárnéhoz hasonlóan ő is elvesztette imádott fiát. Ma lenne 82 éves Romy Schneider.

Ha azt mondom, hogy Rosemarie Magdalena Albach, akkor nem sok ember kapja fel a fejét, de ha azt mondom, hogy Romy Schneider, akkor már a legtöbben tudják, hogy a bécsi születésű színésznőről van szó, akinek legismertebb munkája Sisi megformálása volt, legismertebb szerelme pedig Alain Delon. Bár kétszer volt házas, de egyszer sem Delon volt a férje. Ám ne ugorjunk ennyire előre.

Depressziós kamaszból sikeres színésznő
Nem volt egyszerű gyermekkora a színész felmenőkkel megáldott lánynak. Szülei nem sokáig nevelték, helyette anyai nagyszülei vették gondozásukba az öccsével együtt. Tizenkét évesen került be egy egyházi leányiskolába és internátusba, és több interjúban is elhangzott, hogy itt ,,nevelték bele" azt a bizonyos erős önfegyelmet, ami végigkísérte az életében. Miután imádott nagymamája meghalt, az ekkor már híres édesanyja olykor-olykor meglátogatta az iskolában, de apja soha nem kereste. ,,Akkoriban látható volt rajta a magány és a depresszió. Csak akkor volt boldog, ha a színjátszókörben szerepelt" - mondta egyik iskolatársa egy róla készült dokumentumfilmben. Az anyja egyébként Hitler kedvenc színésznője volt, és Romy szerint viszonyt is folytattak. A mama hatására akart színész lenni, és 15 évesen el is utazott Berlinbe, hogy együtt szerepeljenek egy filmben. A kamasz Romyt agyondicsérték a kritikákban. Apja nevét leadva, anyja családnevével kezdett saját karrierbe. Még nem töltötte be a tizennyolcat, amikor 1955-ben bemutatták a Sisi első részét. Ennek a sikere pedig hamar a legnagyobb sztárok közé emelte. Ám amit a közönség imádott, az hamar terhessé vált a fiatal színésznő számára, aki ezernyi szerepben szerette volna kipróbálni magát, és minden vágya volt, hogy levetkőzze magáról a tiarás királyné karakterét. Ennek köszönhető, hogy bár a készítők akartak egy utolsó, negyedik epizódot is a Sisi-filmekből, ő ettől kategorikusan elzárkózott.

Elhagyva, összetörve
Helyette Párizsba utazott, hogy ott megkezdje a Christine című mozi munkálatait. Franciaország azonban nemcsak egy új filmet hozott az életébe és a Sisi-korszak lezárását, hanem egy francia férfi szerelmét is. Ő volt Alain Delon. A forgatások alatt egyre közelebb kerültek egymáshoz, az akkor húszéves Romy maga mögött hagyta Németországot és azonnal Párizsba költözött, hogy a férfival legyen. Néhány hónappal később pedig az eljegyzést is megtartották. Romy ujjára jegygyűrű került, az életrajza pedig egyre csak szaporodott a szerepekkel. Mégsem volt teljesen konfliktusmentes a külvilág számára édenkertinek tűnő boldogságuk. Delon állítólag fizikailag is bántalmazta őt, majd 1963-ban egy levélben szakított, majd egy szempillantás alatt feleségül vette a fotómodell Nathalie-t.

Romy 1966-ban hozzáment első férjéhez, a német színész-rendező Harry Meyenhez, akivel közös gyermekük, David még abban az évben megszületett. Ám ez a kapcsolat sem bizonyult véglegesnek, a házaspár válását 1975-ben mondták ki. Romy szinte azonnal feleségül ment Daniel Biasini üzletemberhez, akivel közös lányuk két évvel később jött a világra, ám nem sokkal később ők is különváltak.

Hogy szerette-e valamelyik férjét? Csak ő tudhatta igazán, ám az életével foglalkozó szinte valamennyi cikk és könyv szerint is egyetlen igaz szerelme volt: Alain Delon, aki újra megjelent az életében, amikor Nathalie elhagyta. Levelekkel, hívásokkal kezdte bombázni Németországban élő exét, és különböző filmszerepekkel Franciaországba csábította. A nő pedig családját hátrahagyva rohant Párizsba Delonhoz. ,,Romy képtelen volt Németországban élni, mert úgy érezte, hogy a német sajtó üldözi és megöli őt. Egyik hazug címlap követte a másikat. Hát ezért menekült mindig Franciaországba" - mondta a 90-es években a második férje.

A legnagyobb trauma, ami egy anyát érhet

Romy Schneider sokat mondta, hogy életében az anyaságra készült legjobban, ám mégsem volt teljes az élete a színészet és Delon nélkül. Valahogy nem sikerült megtalálni az összhangot a munka és a család között. ,,Ha nem filmezhetek, akkor megőrülök" - mondta egyszer. Mintha folyamatos vihar tombolt volna benne, de vonásai kisimultak, szeme pedig felragyogott, amikor gyermekei körében volt. Fia, David volt a szeme fénye, ő a filmbemutatókra is elkísérte. Romy talán százszor jobban próbálta óvni fiát és annak lelkét, amikor a gyermek apja, Harry Meyen 1979-ben megölte magát. Az utolsó közös fotó 1981. január 31-én készült a színésznőről és gyermekéről egy premieren. Alig öt hónappal később a tizennégy éves gyereket baleset érte. Ekkoriban a színésznő párja Laurent Pétin volt, akivel a kamasz nem jött ki jól. David ezért nem az anyjával és a húgával élt, hanem a mostohaapja szüleinek házában. Egyik délután valamiért megpróbált átmászni a villához tartozó hatalmas vaskerítésen, de egy szerencsétlen lépés után megcsúszott, és testét átszúrták a vaskapu lándzsái. A gyermek életét nem tudták megmenteni az orvosok.

Romy összeomlott, vigasztalhatatlan lett, és állítólag az italba menekült. ,,Gyászoltam a fiamat, de a fotósok ott ácsingóztak a ház előtt, ahol meghalt. Fényképezték a gyilkos kerítést, de még a holttestét is le akarták fotózni... Én pedig arra gondoltam, hol van az erkölcs, hol van a tisztesség?" - mondta egy interjúban Schneider, aki ekkor még úgy fogalmazott, hogy szeretne nagymama lenni, egy vidéki házban megöregedni és kertészkedni. De ez az álomkép kevés erőt adott számára. Nem talált vigaszt sem a lányában, sem a munkában. Még egy filmet leforgatott, ám majdnem egy évvel a fia halála után, 1982. május 29-én az akkor 42 éves színésznőt holtan találták a párizsi lakásán. Sokáig pletykáltak öngyilkosságról, feltételezték, hogy túl sokat ivott aznap, és túl sok vényköteles tablettát vett be mellé, de a boncolás során megállapították, hogy halálát szívelégtelenség okozta. Franciaországban helyezték örök nyugalomra, ám amikor kiderült, hogy akkori élettársa nagy mennyiségű, értékes ékszert helyezett el a koporsóban, a színésznő sírját kirabolták, így a családnak gondoskodnia kellett az újratemetéséről.

Lánya, Sarah ma már 42 esztendős. Alig kezdte el az óvodát, amikor anyja meghalt. Ritkán szerepel a sajtóban, de akkor nem rejti véka alá a véleményét, amikor hazugságokkal találkozik a lapok hasábjain. Úgy véli, anyja nem volt alkoholfüggő, ezt pedig a legtöbb kollégája alátámasztotta neki. Bár Sarah külsőre kiköpött az anyja, a személyisége nem sokban hasonlít rá. Nyugodt, analitikus gondolkodású ember. Két évvel ezelőtt hozta világra kislányát, akinek az Anna nevet adta. Ő Romy Schneider egyetlen unokája.





 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Címkék: szívelégtelenség, franciaországban, konfliktusmentes, színjátszókörben, megállapították, öngyilkosságról, újratemetéséről, franciaországba, filmbemutatókra, filmszerepekkel, németországban, agyondicsérték, alátámasztotta, szempillantás, feltételezték, kategorikusan, szerepeljenek, leányiskolába, németországot, franciaország, szerencsétlen, üzletemberhez, hazugságokkal, családnevével, legismertebb, császárnéhoz, színésznőről, vaskerítésen, megtartották, kertészkedni, édenkertinek, megformálása, felragyogott, személyisége, megszületett, alkoholfüggő, szeméből –, általa megformált, sors kegyetlen, császárnéhoz hasonlóan, legtöbben tudják, bécsi születésű, színész felmenőkkel, öccsével együtt, egyházi leányiskolába, bizonyos erős, színjátszókörben szerepelt”, róla készült, anyja egyébként, mama hatására, kamasz Romyt, sikere pedig, Romy Schneider, Rosemarie Magdalena Albach, Alain Delon, Helyette Párizsba, Harry Meyenhez, Daniel Biasini, Párizsba Delonhoz, Harry Meyen, Laurent Pétin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Akik bántanak téged  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Csak a fogyatkozás látható  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Neked tudnod kell  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alvó cicák  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bounty krémes  Akarat  Fekete István - Akác  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  Mi lenne ha  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png cica  Albert Einsteinről  Nagyon különös  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Németh László tollából  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png nő  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png ház  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Erdőn  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Nagyon különös  Garai Gábor - Takarítás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Németh László tollából  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Csak a fogyatkozás látható  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Neked tudnod kell  képre írva  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép 
Bejegyzés Címkék
szeméből &#8211, általa megformált, sors kegyetlen, császárnéhoz hasonlóan, legtöbben tudják, bécsi születésű, színész felmenőkkel, öccsével együtt, egyházi leányiskolába, bizonyos erős, színjátszókörben szerepelt&#8221, róla készült, anyja egyébként, mama hatására, kamasz Romyt, sikere pedig, legnagyobb sztárok, közönség imádott, hamar terhessé, fiatal színésznő, tiarás királyné, készítők akartak, francia férfi, forgatások alatt, akkor húszéves, férfival legyen, életrajza pedig, külvilág számára, levélben szakított, szempillantás alatt, fotómodell Nathalie-t, német színész-rendező, évben megszületett, házaspár válását, életével foglalkozó, német sajtó, 90-es években, második férje, legnagyobb trauma, anyát érhet, anyaságra készült, család között, szeme fénye, gyermek apja, utolsó közös, tizennégy éves, színésznő párja, mostohaapja szüleinek, villához tartozó, szerencsétlen lépés, vaskapu lándzsái, gyermek életét, italba menekült, gyilkos kerítést, interjúban Schneider, vidéki házban, álomkép kevés, filmet leforgatott, párizsi lakásán, boncolás során, színésznő sírját, családnak gondoskodnia, lapok hasábjain, legtöbb kollégája, szívelégtelenség, franciaországban, konfliktusmentes, színjátszókörben, megállapították, öngyilkosságról, újratemetéséről, franciaországba, filmbemutatókra, filmszerepekkel, németországban, agyondicsérték, alátámasztotta, szempillantás, feltételezték, kategorikusan, szerepeljenek, leányiskolába, németországot, franciaország, szerencsétlen, üzletemberhez, hazugságokkal, családnevével, legismertebb, császárnéhoz, színésznőről, vaskerítésen, megtartották, kertészkedni, édenkertinek, megformálása, felragyogott, személyisége, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2836
  • e Hét: 6914
  • e Hónap: 29181
  • e Év: 161735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.