|
2018-11-28 21:26:59, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 cs vörös áfonya
30 dkg szeletelt bacon
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
kakukkfű
0,5 dl fehérbor
5 dkg vaj
Áfonyamártás:
2 cs vörös áfonya
3 dl édes fehérbor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
egy darabka fahéj
4-5 szegfűszeg
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve
Elkészítése:
A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. (figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét aprónként keverjük hozzá)
Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen mielőtt a húsba töltenénk. (Én már előtte való nap elkészítettem, és a fagyasztóban hagytam felhasználásig. Így könnyen tudtam vele dolgozni a hús töltésénél.)
A nagy tenyérnyi hússzeletre tegyünk fóliát, majd óvatosan klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután az egyik felét sózzuk, majd fordítsuk át a hússzeletet és a másik felét sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (minden hússzelettel így járjunk el).
A hússzelet befűszerezett felére helyezzünk rá egy gesztenyehengert, majd a hús két oldalát ráhajtva, tekerjük fel.
Egy fóliadarabra helyezzünk egymás mellé 5-6 szelet bacont, majd tegyük rá a feltekert húst. Ezután tekerjük körbe a baconnel, majd helyezzük egymásmellé egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Öntsük alá a bort, és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, még a bacon szép pirosra sül (én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra).
Ameddig a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást.
A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat, és a szegfűszeget.
Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, még kellően besűrűsödik (2-3 perc alatt besűrűsödik).
Közben készítsük el a krumplipürét is.
Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé a krumplipürét az áfonyamártást és így kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
Címkék: gesztenyemasszát, gesztenyehengert, gesztenyemassza, hústekercseket, felhasználásig, befűszerezett, elkészítettem, krumplinyomón, előmelegített, felolvasztott, hőmérsékleten, áfonyamártást, légkeverésnél, megdermedjen, segítségével, krumplipürét, szegfűszeget, áfonyamártás, sütőpapírral, fóliadarabra, fagyasztóban, hússzelettel, szerecsendió, fagyasztóba, szeleteljük, mascarponét, elkészítése, egymásmellé, hússzeletet, besűrűsödik, hússzeletre, alufóliával, fűszerekkel, kevergetve, szegfűszeg, hozzávalók, darabka fahéj, gesztenyemasszát krumplinyomón, vörös áfonyát, mascarponét aprónként, fólia segítségével, húsba töltenénk, fagyasztóban hagytam, nagy tenyérnyi, egyik felét, másik felét, hússzelet befűszerezett, fóliadarabra helyezzünk, feltekert húst, sütőpapírral kibélelt, felolvasztott vajat, tepsit alufóliával,
|
|
|
|
darabka fahéj, gesztenyemasszát krumplinyomón, vörös áfonyát, mascarponét aprónként, fólia segítségével, húsba töltenénk, fagyasztóban hagytam, nagy tenyérnyi, egyik felét, másik felét, hússzelet befűszerezett, fóliadarabra helyezzünk, feltekert húst, sütőpapírral kibélelt, felolvasztott vajat, tepsit alufóliával, bacon szép, citrom levével, pici vízzel, gesztenyemasszát, gesztenyehengert, gesztenyemassza, hústekercseket, felhasználásig, befűszerezett, elkészítettem, krumplinyomón, előmelegített, felolvasztott, hőmérsékleten, áfonyamártást, légkeverésnél, megdermedjen, segítségével, krumplipürét, szegfűszeget, áfonyamártás, sütőpapírral, fóliadarabra, fagyasztóban, hússzelettel, szerecsendió, fagyasztóba, szeleteljük, mascarponét, elkészítése, egymásmellé, hússzeletet, besűrűsödik, hússzeletre, alufóliával, fűszerekkel, kevergetve, szegfűszeg, hozzávalók, helyezzünk, mascarpone, csorgassuk, klopfoljuk, figyeljünk, töltésénél, kanalazzuk, keményítőt, pulykamell, majoránna, feltekert, aprónként, tenyérnyi, töltenénk, fordítsuk, készítsük, hússzelet, szeletelt, borsozzuk, helyezzük, forraljuk, keményítő, fehérbor, tányérra, vaníliás, dolgozni, cukorral, hosszabb, kakukkfű, keverjük, étkezési, pároltam, kínáljuk, sütöttem, baconnel, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 451
- e Hét: 1935
- e Hónap: 8307
- e Év: 59098
|
|
|