|
2018-11-28 21:33:47, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 dl tej
30 dkg csirkemell filé
1 tk só
1 tk törött bors
csipetnyi gyömbér
csipetnyi szerecsendió
10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
10 dkg mazsola
3 dl fehérbor
30 dkg füstölt sajt
8 szelet bacon
Elkészítése:
Előző este a tejbe áztatjuk a csirkemellet, így nem veszíti el a nedvességét sütés közben, és porhanyós lesz.
A csirkemellfiléket kissé kiklopfoljuk. Ügyeljünk, hogy ne szakadjon el, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.
Az áfonyát és a mazsolát a szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük, majd felfőzzük a borban. Tizenöt percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük.
A húst kiterítjük egyenként, ráhelyezünk egy szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot, majd óvatosan a gyümölcsöt kanalazzuk rá. A maradék baconnel vonjuk körbe, így szaftos marad. Hústűvel, vagy fogvájóval tűzzük össze.
Jénaiba fektetjük, majd hozzáöntjük a bort, amiben a gyümölcsöt felfőztük. Először magas hőfokon egy kicsit hagyjuk megpirulni, majd a locsolás után közepes lángon süssük lefedve.
Időnként locsoljuk újra, hogy ne száradjon ki.
Tipp:
Köretként remekül illik hozzá a rizs, a petrezselymes burgonya. Könnyű, üde, nem túl fűszeres fehérbort ajánlok hozzá.
Megjegyzés: Fűszeres aromája miatt nálunk leginkább a karácsonyi menü része, de onnan kihagyhatatlan.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
Címkék: helyettesíthető, kihagyhatatlan, szegfűszeggel, petrezselymes, bedörzsöljük, szerecsendió, kiklopfoljuk, csirkemellet, fűszerezzük, fűszerekkel, nedvességét, ráhelyezünk, hozzáöntjük, elkészítése, megpirulni, karácsonyi, gyümölcsöt, megjegyzés, fogvájóval, kanalazzuk, hozzávalók, kiterítjük, csirkemell, ügyeljünk, szakadjon, szilvával, leszűrjük, felfőztük, porhanyós, barackkal, csipetnyi, egyenként, leginkább, felfőzzük, fehérbort, csináltam, tejbe áztatjuk, nedvességét sütés, csirkemellfiléket kissé, húst kiterítjük, szelet bacont, szelet füstölt, gyümölcsöt kanalazzuk, maradék baconnel, gyümölcsöt felfőztük, kicsit hagyjuk, locsolás után, petrezselymes burgonya, karácsonyi menü,
|
|
|
|
tejbe áztatjuk, nedvességét sütés, csirkemellfiléket kissé, húst kiterítjük, szelet bacont, szelet füstölt, gyümölcsöt kanalazzuk, maradék baconnel, gyümölcsöt felfőztük, kicsit hagyjuk, locsolás után, petrezselymes burgonya, karácsonyi menü, helyettesíthető, kihagyhatatlan, szegfűszeggel, petrezselymes, bedörzsöljük, szerecsendió, kiklopfoljuk, csirkemellet, fűszerezzük, fűszerekkel, nedvességét, ráhelyezünk, hozzáöntjük, elkészítése, megpirulni, karácsonyi, gyümölcsöt, megjegyzés, fogvájóval, kanalazzuk, hozzávalók, kiterítjük, csirkemell, ügyeljünk, szakadjon, szilvával, leszűrjük, felfőztük, porhanyós, barackkal, csipetnyi, egyenként, leginkább, felfőzzük, fehérbort, csináltam, fektetjük, száradjon, locsoljuk, köretként, óvatosan, fűszeres, baconnel, alaposan, áztatjuk, hústűvel, időnként, fehérbor, burgonya, fahéjjal, mazsolát, locsolás, maradék, ajánlok, szaftos, füstölt, áfonyát, mazsola, tizenöt, először, lefedve, hőfokon, gyömbér, veszíti, hagyjuk, aromája, közepes, remekül, jénaiba, könnyű, nálunk, vonjuk, kicsit, süssük, lángon, amiben, tűzzük, szelet, sajtot, törött, bacont, ezután, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1129
- e Hét: 3996
- e Hónap: 10368
- e Év: 61159
|
|
|