Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megsemmisült a déli offenzíva
  2014-07-18 22:33:50, péntek
 
  Megsemmisült a déli offenzíva
2014.07.18 17:47

A donbasszi népi milícia eddigi legnagyobb győzelmét aratta az elmúlt napokban. A győzelemhez remek stratégiai érzék, sok áldozat és nem kevesebb vakmerőség kellett. A kivívott győzelemhez kellett azonban a kijevi vezetés makacssága, önteltsége, elbizakodottsága. Nézzük sorban az eseményeket.

Porosenko, a kijevi junta elnöke június 21-én egyoldalú tűzszünetet léptetett életbe. A kijevi vezetés próbálta a tűzszünetet mint békülési lépést tálalni. Ezzel szemben az ukrán katonaság tovább folytatta a megtorló intézkedéseknek nevezett katonai csapásokat. Több falut ért rakéta- illetve tüzérségi támadás. Ekkor már Putyin elnök felszólította a kijevi elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat a milíciával. Majd két nap múlva Putyin nyomatékosította felszólítását, Merkel kancellárnő pedig telefonon szó szerint utasította Porosenko elnököt, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat a donbasszi vezetéssel. A kijevi vezetés figyelmen kívül hagyva a mérsékelt vezetők felszólításait tovább folytatta a csapásokat. A tűzszünet valójában arra terjedt ki, hogy az ukrán hadsereg leállította a támadó hadmozdulatokat, csak állóháborút vívott, de azt tüzérséggel, rakétás egységekkel, repülőgépes bombázásokkal. Ez a konokság lett a mostani déli hadseregtörzs veszte.

Hídfő.net | Megsemmisült ukrán BTR

A donbasszi vezetés pillanatok alatt kiismerte Porosenko elnök és társasága viselkedését. Tudták, hogy elbizakodottak, gőgösek, nagyképűek, és erre alapozták az egész felépített hadmozdulatukat. Innentől kezdve nem is próbáltak tárgyalni, hanem felkészültek a cselre, amely a mostani, nem sorsdöntő, de nagy jelentőségű győzelmet elősegítette. Nagy mennyiségű fegyvert és lőszert, élelmiszert rejtettek el a városokban, a rendelkezésükre álló haditechnikát pedig úgy mozgatták, hogy azt lássa az ukrán hadsereg, a donbassziak felkészülnek arra, hogy körmük szakadtáig védeni fogják az ütközőzónaként funkcionáló határvárosokat. Az ukránok tüzérséget telepítettek, ezek védelmét kiépítették, harckocsikat, gyalogsági páncélozott járművek tömkelegét sorakoztatták fel, és úgy gondolták, a két határvárosban felőrlik a védelmet, és elfoglalják a városokat; mire végeznek, alig marad milicista, az ágyútűzben és bombázásban feláldozzák magukat.

A másik hadművelet éppen ezért kevésbé előkészített volt a részükről, de ide is rengeteg lőszert és fegyvert hordtak össze. Ez volt a offenzíva déli része. Ennek elsődleges célja az lett volna, hogy deszantosok és gépesített lövészek nagy ütemben előretörve visszafoglalják a nagyjából 80-100 kilométer hosszú határsávot. Arra alapoztak, hogy a milícia erőit Szlavjanszkban és Kramatorszkban vonja össze. Ennek pont az ellenkezője történt, a milícia szinte semmilyen védelmet nem épített ki ezekben a városokban. Három napig állta a milícia a tüzérségi tüzet. Eközben sorban jelentek meg az interneten a veszteségekről szóló álhírek, a milícia kevés emberéről, a sok sebesülésről szóló hírek, legfőképpen az ukrán haderő félrevezetésére. Aztán 7 nap múlva a milícia bejelentette, képtelen tovább tartani a városokat. Minden komoly technikát kivontak már előzőleg, a kivonulás fedezésére pedig direkt elbaltázott ellenlökéseket hajtottak végre, hogy az ellenség elbizakodottságát növeljék. Ezekben az önfeláldozó, elterelő hadműveletekben igazi hősök születtek, akik csak a figyelem eltereléséért áldozták az életüket. Készen állt a csapda, és az ukrán hadsereg minden épeszű veszélyérzet nélkül sétált bele.

Az ukrán hadsereg a következő alapvető és nagy hibákat követte el:

1, Első sorban arra alapozott, hogy korlátlan légi fölénye van a terület felett, és bármilyen nagyobb csapatmozgást meg tud akadályozni.
2, Abban bízott, hogy a milícia kevés emberből áll, amely nem folyamatosan bevethető teljes létszámban, így képtelen lesz ellenállni a gyors, erősen páncélozott gyalogságnak.
3, A térség körbekerítésével állandóan megosztják a milíciát, amely a védekezésre rendezkedik be, és nem lesz képes támadó manőverek végrehajtására.
4, Az ukrán hadsereg nem volt felkészülve arra, hogy a milícia milyen mennyiségű zsákmányolt harcjárművet tud megjavítani rövid idő alatt és hadrendbe állítani. Semmiféle adatuk nem volt arról, hogy az ellenállás mekkora páncélos erővel fog védekezni. Így arra sem számítottak, hogy bármi fennakadást okozhat a páncélosok az előretörésben.
5, nem számoltak azzal, hogy a milícia mekkora tüzérséggel rendelkezik. Fogalmuk sem volt róla, hogy mit foglaltak le a laktanyákban, amelyek átálltak a felkelők oldalára. Sem a rakétás egységekről, sem a tüzérségről, illetve páncéltörő képességről nem volt információjuk.
6, nem vették figyelembe azt, hogy a déli műveletek egy igen keskeny területen haladnak keresztül, tartalékaik hosszú és vékonyka utánpótlási útvonalakon haladnak.
7, végül nem vették figyelembe, nem keresték az összefüggéseket arra, hogy a milícia milyen jellegű hadmozdulatokat hajtott végre.

Ezek összessége vezetett ahhoz, hogy az ukrán hadsereg több ezer katonáját elvesztette. Északon a milícia feladja a városokat, és ezzel előre kiszámíthatóan egy hetet nyernek. A városok nagy ukrán erőket kötnek le. Ezzel szemben nagyon felkészültek arra, hogy melyek azok a célok, amit az ukránok gyorsan el akarnak majd érni. Ez a donyecki és a luganszki reptér, ahol mindkét helyen komoly ukrán erő rekedt bent. A másik, hogy dél felől mielőbb lezárják a határvonalat. Ahelyett, hogy a milícia állandó és körkörös védekezésre állt volna be, célirányosan ezekre a területekre koncentrálva helyezte el csapatait. Így az előretörő csapatoknak nem a szétszórt védelmi állások között kellett előretörni, hanem komolyan kiépített többlépcsős sávos védelembe futottak bele.

Hídfő.net | Az ukránok jelentése a saját veszteségeikről.Az ukránok jelentése a saját veszteségeikről.

A milícia 8-án feladja a városokat, és látványos menekülésbe kezd. Eközben délen is beengedik az ukránokat mélyen hatolni a határvonal mentén. Aztán 9-én elszabadul a pokol. A beásott és jól elrejtett déli orosz tüzérség megkezdi működését. Folyamatos tüzet zúdítanak az előretörő páncélos egységekre, önjáró lövegekre, az MLRS rakétás egységek komplett csapatösszevonásokat semmisítenek meg. A déli hadszíntér pillanatok alatt mészárszékké változik.

http://www.hidfo.net/2014/07/18/megsemmisult-deli-offenziva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elbizakodottsága, körbekerítésével, nyomatékosította, veszteségeikről, hadmozdulatokat, hadműveletekben, intézkedéseknek, összefüggéseket, félrevezetésére, rendelkezésükre, visszafoglalják, hadmozdulatukat, ütközőzónaként, felszólításait, ellenlökéseket, szlavjanszkban, kramatorszkban, elbizakodottak, veszteségekről, kiszámíthatóan, végrehajtására, határvárosokat, információjuk, tárgyalásokat, hadseregtörzs, előretörésben, felszólítását, bombázásokkal, csapatmozgást, felszólította, sorakoztatták, haditechnikát, határvárosban, eltereléséért, veszélyérzet, felkészültek, déli offenzíva, donbasszi népi, elmúlt napokban, győzelemhez remek, kivívott győzelemhez, kijevi vezetés, kijevi junta, tűzszünetet mint, ukrán katonaság, megtorló intézkedéseknek, kijevi elnököt, donbasszi vezetéssel, mérsékelt vezetők, tűzszünet valójában, ukrán hadsereg, támadó hadmozdulatokat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy barátság története  Eduardo Sacheri gondolata  Önmaga ellenére  Az ember emlékekből áll  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 15  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  James Allen  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vannak emberek  Azért kaptad  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  A sorsod  Egy barátság története  Különleges  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  képre írva  Pitypang szökőkút  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Az ember  Dóró Sándor: Embernek maradni  James Allen  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Müller Péter tollából  A felvilágosodás...  Szép álmokat!  Walter Chrysler mondta  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  40 felett  Egyszerű  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  40 felett  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztinától  Ott van  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Sík Sándor - Ha jő a perc  Martin Buber, A haszidim meséi  Martin Buber, A haszidim meséi  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
déli offenzíva, donbasszi népi, elmúlt napokban, győzelemhez remek, kivívott győzelemhez, kijevi vezetés, kijevi junta, tűzszünetet mint, ukrán katonaság, megtorló intézkedéseknek, kijevi elnököt, donbasszi vezetéssel, mérsékelt vezetők, tűzszünet valójában, ukrán hadsereg, támadó hadmozdulatokat, konokság lett, mostani déli, donbasszi vezetés, egész felépített, rendelkezésükre álló, donbassziak felkészülnek, ütközőzónaként funkcionáló, ukránok tüzérséget, másik hadművelet, offenzíva déli, lett volna, nagyjából 80-100, milícia erőit, ellenkezője történt, milícia szinte, tüzérségi tüzet, veszteségekről szóló, milícia kevés, ukrán haderő, milícia bejelentette, kivonulás fedezésére, ellenség elbizakodottságát, figyelem eltereléséért, következő alapvető, terület felett, térség körbekerítésével, védekezésre rendezkedik, milícia milyen, ellenállás mekkora, milícia mekkora, felkelők oldalára, rakétás egységekről, déli műveletek, igen keskeny, összefüggéseket arra, milícia feladja, hetet nyernek, városok nagy, ukránok gyorsan, luganszki reptér, milícia állandó, területekre koncentrálva, előretörő csapatoknak, szétszórt védelmi, ukránok jelentése, saját veszteségeikről, milícia 8-án, ukránokat mélyen, határvonal mentén, előretörő páncélos, déli hadszíntér, elbizakodottsága, körbekerítésével, nyomatékosította, veszteségeikről, hadmozdulatokat, hadműveletekben, intézkedéseknek, összefüggéseket, félrevezetésére, rendelkezésükre, visszafoglalják, hadmozdulatukat, ütközőzónaként, felszólításait, ellenlökéseket, szlavjanszkban, kramatorszkban, elbizakodottak, veszteségekről, kiszámíthatóan, végrehajtására, határvárosokat, információjuk, tárgyalásokat, hadseregtörzs, előretörésben, felszólítását, bombázásokkal, csapatmozgást, felszólította, sorakoztatták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.