|
2018-12-11 22:04:58, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
A karamellhez: 10 evőkanál kristálycukor.
A krémhez: 8 tojás, 1 liter tej, 200 gramm kristálycukor, 20 gramm vaníliás cukor.
A töltelékhez: 6-8 alma, 50 gramm vaj, fahéj.
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt + kakaó ízlés szerint.
lkészítés: egy nagyjából 4 literes hőálló tálban vagy tortaformában olvaszd meg a cukrot. Gyakorlatilag fogd az edényt, tedd a tűzre, és addig keverd benne a cukrot, míg elolvad és barnás árnyalatú lesz. Ekkor oltsd el a lángot, majd forgasd úgy az edényt, hogy a karamell teljesen betapétázza annak falait. Ha megvagy, hagyd az edényt kihűlni.
Hámozd meg az almákat, vágd őket félbe, és távolítsd el a magházakat. Helyezd a darabokat a megszilárdult karamellre, a gödrökkel felfelé, ezekbe ugyanis egy-egy kocka vaj jár, aztán szórd meg fahéjjal. Told be a forró sütőbe kb 20 percig. Vagy, a másik módszer az, hogy az almákat egy kocka vajjal a tűzhelyen párolod puhára, kis lángon, de vigyáznod kell a kevergetéssel, nehogy széttörd azokat.
20 perc múlva vedd ki az edényt a sütőből, és öntsd rá a cukorkrémet, amit a hozzávalók alapos elkeverésével kapsz. Told vissza a sütőbe újabb 30 percig.
Ez idő alatt készítsd el a piskótamasszát. A hozzávalókat keverd össze, a kapott krémes, enyhén folyós tésztát pedig öntsd a megdermedt égetett cukorkrémre. Jöhet ismét a sütő, még 15-20 percig, míg a piskóta szép aranyszínűre sül. Ha kész, hagyd langyosra hűlni, aztán fejjel lefelé helyezd rá egy tortatálalóra. Fontos, hogy csak félóra múlva távolítsd el róla az edényt. A piskóta ugyanis így szívja majd magába a tepsiben összegyűlt szirupot. A legjobb, ha este készíted el, és reggelig hagyod pihenni a hűtőben. Nem fogod megbánni. Egyszerűen isteni! |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
Címkék: piskótamasszát, tortatálalóra, elkeverésével, kristálycukor, megszilárdult, gyakorlatilag, tortaformában, kevergetéssel, aranyszínűre, hozzávalókat, betapétázza, töltelékhez, karamellhez, cukorkrémre, cukorkrémet, összegyűlt, hozzávalók, egyszerűen, piskótához, karamellre, megdermedt, magházakat, nagyjából, vigyáznod, gödrökkel, langyosra, tűzhelyen, darabokat, távolítsd, árnyalatú, lkészítés, fahéjjal, tepsiben, szirupot, evőkanál, széttörd, karamell teljesen, edényt kihűlni, megszilárdult karamellre, gödrökkel felfelé, forró sütőbe, másik módszer, kocka vajjal, tűzhelyen párolod, hozzávalók alapos, sütőbe újabb, hozzávalókat keverd, kapott krémes, megdermedt égetett, piskóta szép, piskóta ugyanis, tepsiben összegyűlt,
|
|
|
|
karamell teljesen, edényt kihűlni, megszilárdult karamellre, gödrökkel felfelé, forró sütőbe, másik módszer, kocka vajjal, tűzhelyen párolod, hozzávalók alapos, sütőbe újabb, hozzávalókat keverd, kapott krémes, megdermedt égetett, piskóta szép, piskóta ugyanis, tepsiben összegyűlt, piskótamasszát, tortatálalóra, elkeverésével, kristálycukor, megszilárdult, gyakorlatilag, tortaformában, kevergetéssel, aranyszínűre, hozzávalókat, betapétázza, töltelékhez, karamellhez, cukorkrémre, cukorkrémet, összegyűlt, hozzávalók, egyszerűen, piskótához, karamellre, megdermedt, magházakat, nagyjából, vigyáznod, gödrökkel, langyosra, tűzhelyen, darabokat, távolítsd, árnyalatú, lkészítés, fahéjjal, tepsiben, szirupot, evőkanál, széttörd, készítsd, megbánni, karamell, teljesen, készíted, reggelig, vaníliás, felfelé, megvagy, ugyanis, hűtőben, piskóta, sütőből, literes, helyezd, forgasd, pihenni, legjobb, párolod, szerint, kihűlni, olvaszd, almákat, tésztát, égetett, módszer, krémhez, elolvad, vajjal, vissza, percig, isteni, folyós, sütőbe, enyhén, krémes, alapos, ezekbe, fejjel, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 178
- e Hét: 2077
- e Hónap: 6481
- e Év: 38210
|
|
|