|
2018-12-03 20:22:20, hétfő
|
|
|
|
|
|
Áfonyás-joghurtos torta
A nagy melegben, nyáron, vagy akár egy fárasztó nap után nagyon jól tud esni egy szelet frissí-tő, hidegen tálalt sütemény. Főleg akkor, ha kellen gyümölcsös, lágy, selymes. Az áfonyás-joghurtos tortában ezek a tulajdonságok egyesülnek. A puha tészta egyik alapanyaga a natúr joghurt, míg a feltétbe friss áfonya és jó sok áfonyás joghurt kerül. Miután a torta elkészült, pár órára hűtőszekrénybe kell tenni, de megéri kivárni!
Hozzávalók
Tészta:
2 dbtojás
100 gkristálycukor
100 mlnatúr joghurt
150 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 kv. kanálsütőpor
25 mlolaj
Tetejére:
800 mláfonyás joghurt
50 gporcukor
20 gzselatin
50 mltej
1 bögreáfonya
díszítőelemek
Elkészítés menete
A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, az olajat, majd alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
A tésztát kivajazott kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint. Amikor a zselatin már megszívta magát, elkezdjük melegíteni és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról és kihűtjük.
A már kellően kihűlt zselatinos tejhez hozzáadjuk a joghurttal elkevert cukrot, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az áfonyát.
A joghurtos krémet rákenjük kihűlt tésztára, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Miután a joghurtos krém megkötött, a tortát kivesszük a formából és kedvünkre díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
Címkék: vaníliakivonatot, gbúzafinomliszt, hűtőszekrénybe, gkristálycukor, előmelegített, tulajdonságok, díszítőelemek, kanálsütőpor, bögreáfonya, eldolgozzuk, sütőformába, gyümölcsös, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, sütőporral, alapanyaga, kivajazott, egyesülnek, melegítjük, zselatinos, melegíteni, joghurttal, megkötött, joghurtot, elkezdjük, átszitált, joghurtos, elkészült, megszívta, levesszük, díszítjük, mláfonyás, kivesszük, kedvünkre, gporcukor, nagy melegben, szelet frissí-tő, áfonyás-joghurtos tortában, tulajdonságok egyesülnek, puha tészta, natúr joghurt, feltétbe friss, torta elkészült, cukorral habosra, sütőporral elkevert, tésztát kivajazott, megsült tésztát, tejet edénybe, joghurttal elkevert, joghurtos krémet, joghurtos krém,
|
|
|
|
nagy melegben, szelet frissí-tő, áfonyás-joghurtos tortában, tulajdonságok egyesülnek, puha tészta, natúr joghurt, feltétbe friss, torta elkészült, cukorral habosra, sütőporral elkevert, tésztát kivajazott, megsült tésztát, tejet edénybe, joghurttal elkevert, joghurtos krémet, joghurtos krém, tortát kivesszük, vaníliakivonatot, gbúzafinomliszt, hűtőszekrénybe, gkristálycukor, előmelegített, tulajdonságok, díszítőelemek, kanálsütőpor, bögreáfonya, eldolgozzuk, sütőformába, gyümölcsös, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, sütőporral, alapanyaga, kivajazott, egyesülnek, melegítjük, zselatinos, melegíteni, joghurttal, megkötött, joghurtot, elkezdjük, átszitált, joghurtos, elkészült, megszívta, levesszük, díszítjük, mláfonyás, kivesszük, kedvünkre, gporcukor, zselatint, gzselatin, fárasztó, kihűtjük, rákenjük, tetejére, melegben, cukorral, tésztára, zselatin, feltétbe, elkevert, formából, tortában, sütemény, alaposan, kellően, sütőből, edénybe, megsült, tésztát, lángról, áfonyát, habosra, oldódik, áfonyás, sütőben, joghurt, selymes, tesszük, kivárni, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1507
- e Hét: 4815
- e Hónap: 15168
- e Év: 74421
|
|
|