|
2018-12-14 13:29:43, péntek
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.
A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.
Esetleg mákos habgaluskával
A mákos habgaluskához:
2-3 evőkanál mák
2 dl habtejszín
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: tojásfehérjéket, gesztenyeleves, gesztenyepürét, gesztenyepüré, habgaluskához, habgaluskákat, szűrőkanállal, habgaluskával, desszertként, fogyasztható, felforraljuk, valószínűleg, tojásfehérje, elkészítjük, madártejhez, tojáshabból, kivételével, beletesszük, turmixoljuk, elhibáztam, elkeverjük, habtejszín, hozzávalók, pudingport, madártejre, folyamatos, szaggatunk, gyöngyözni, elkészítés, kevergetés, ízesítjük, pudingpor, helyezzük, forrázott, langyosan, leveseket, többi tejhez, edényt lehúzzuk, csipet sóval, külön lábasba, kemény tojáshabból, kész gesztenyeleves, leves nagyon, dolgot azonban, ilyen leveseket, levesből puding, mákos habgaluskához,
|
|
|
|
többi tejhez, edényt lehúzzuk, csipet sóval, külön lábasba, kemény tojáshabból, kész gesztenyeleves, leves nagyon, dolgot azonban, ilyen leveseket, levesből puding, mákos habgaluskához, tojásfehérjéket, gesztenyeleves, gesztenyepürét, gesztenyepüré, habgaluskához, habgaluskákat, szűrőkanállal, habgaluskával, desszertként, fogyasztható, felforraljuk, valószínűleg, tojásfehérje, elkészítjük, madártejhez, tojáshabból, kivételével, beletesszük, turmixoljuk, elhibáztam, elkeverjük, habtejszín, hozzávalók, pudingport, madártejre, folyamatos, szaggatunk, gyöngyözni, elkészítés, kevergetés, ízesítjük, pudingpor, helyezzük, forrázott, langyosan, leveseket, mixerrel, levesből, krémesre, vaníliás, cukorral, hasonlít, mazsolát, evőkanál, tetejére, kanállal, áztatott, lehúzzuk, legalább, azonban, tálalni, teszünk, mondván, lábasba, hidegen, mellett, mazsola, megfőtt, esetleg, amikor, kemény, nagyon, dolgot, verjük, csipet, forrni, főzzük, cukrot, hűtőbe, tejben, csomag, állagú, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1708
- e Hét: 4575
- e Hónap: 10947
- e Év: 61738
|
|
|