Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
zöld turmix
  2019-09-26 11:00:05, csütörtök
 
 



Az örök képlet, amire a zöld turmix elkészítéséhez szükséged van.
Amikor a barátaim tanácsot kérnek, hogy milyen kisebb változtatással érhetnek el nagymértékű fejlődést az egészségükben, mindig azt ajánlom nekik, hogy cseréljék le a szokásos reggelijüket egy zöld turmixra. Nincs is jobb érzés annál, amikor reggel 9 előtt elfogyasztod a zöld levelek különféle változatait - még akkor is, ha napközben csokit, chipset, sült krumplit, vagy süteményeket eszel, mégis vittél be rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ráadásul amikor reggel zöld turmixot iszol, kevésbé esel kísértésbe a nap folyamán (ez egy egészséges trükk, nem muszáj elhinned, inkább győződj meg róla saját magad).

Az internet tele van nagyszerű zöld turmix receptekkel, viszont a titok az, hogy nincs szükséged receptre. Sokkal egyszerűbb megtanulni az alap képletet, ami mindig biztosítja számodra megfelelő mennyiségű tápanyagokat és a jó ízt. Ezután bátran kísérletezhetsz az ízekkel és a hozzávalókkal, és saját recepteket találhatsz ki. Itt van minden, amit meg kell jegyezned:

1. Kezd pár nagy marék leveles zöldséggel
Van pár alapszabály, amit követned kell. Minden zöldségben vannak tápanyagok és anti-tápanyagok, hogy megelőzzék, hogy az állatok kizárólag csak egy fajtát legeljenek, amíg ki nem hal a növény. Akkor a leghatásosabb (és kerülöd el, hogy kárt okozzon), ha rendszeresen változtatod a levélfajtát. Ha eddig például sok rukkolát fogyasztottál, válts spenótra. Járj utána, hogy milyen ritka zöldségfélék kaphatóak a helyi termelőknél és próbáld ki azokat. Ilyen lehet mondjuk a borsó hajtása. Akár gyógynövényeket is kipróbálhatsz - apríts bele egy kis koriandert vagy bazsalikomot ízesítésként. Továbbá, több nagy marék levelet adj hozzá. A legtöbb recept csak kevés mennyiségű zöldet ír, de itt most az a cél, hogy minél több legyen benne, hisz ez teszi olyan csodálatossá a zöld turmixot! Legyél tisztában a zöldség ízével, amikor kiválasztod. A spenót gyengébb ízű, tehát sokat tehetsz bele, anélkül, hogy elrontanád az ízét; ellenben a rukkola elég erős, így egy másik erőteljes ízű hozzávalóval kell kombinálnod (ne aggódj, hamarosan erről is szót ejtünk).

2. Adj hozzá egy banánt
Ezt a lépést kihagyhatod, ha nem szereted a banánt, de igazából ez a titka minden jó turmixnak. Édesíti és krémesebbé teszi, ami összetartja a többi hozzávalót. Ha nem vagy nagy banánimádó, hasonló hatást érhetsz el több más gyümölccsel plusz egy fél avokádóval. A banán kiválasztásánál jó érettet válassz, barna foltokkal a héján. Ez azt jelzi, hogy a keményítő már elkezdett cukorrá bomlani, így könnyebben emészted meg. Ha felszeleteled, lefagyasztod, majd így turmixolod le, életed legfinomabb, legkrémesebb turmixát kapod.

3. Most adj hozzá egy kis zsírt
Igen, zsírt. A zsír a zöld turmixok elengedhetetlen hozzávalója három okból is. Először, kötőanyagként viselkedik és összetartja a többi hozzávalót (ha eddig a turmixodban különvált a leveles rész a víztől, valószínű, hogy abban nem volt zsír). Ezenkívül segíti a vitaminok felszívódását ( ami az elsődleges célunk). Az A-, D- és E-vitaminok zsírban oldódó vitaminok, és akkor tudja a szervezeted a leghatásosabban feldolgozni, ha zsírral együtt fogyasztod. És végül a zsír és a rost kombinációja a a legerősebb módszer arra, hogy jóllakottnak érezd magad órákon keresztül. Volt már olyan, hogy zöld turmixot ittál, mégis 10 órára mér éhes voltál? Ha zsírt is tartalmaz, a zöldben található bőséges mennyiségű rost mellett, akkor órákra biztosítja a megfelelő vércukorszintet anélkül, hogy ebédig megéheznél. Nem kell belőle sok - mondjuk egy fél avokádó, egy kiskanál mogyoróvaj, egy evőkanál kókuszolaj vagy egy púpozott kanál lenmag.


4. Szórd meg egy kis sóval
Sokszor utalnak rá, hogy a tengeri só, a Himalája só, a nem feldolgozott só az utóbbi időben a világ egyik legfontosabb egészséges élelmiszerévé vált, nem véletlen. Ajánlott minden turmixba tenni, mert az ásványi anyagok segítik a testünket a tápanyagok könnyebb feldolgozásában. Ezen felül az ízt is fokozza. Tudtad, hogy a jó sütemény receptekben mindig van egy csipetnyi só? Mivel a sónak olyan különleges tulajdonsága van, hogy kiemeli a többi ízt, így még érezhetőbb és még finomabb lesz. Egy nagy csipet ásványi só minden zöld turmixot életre kelt.

5. Különböző folyadékokkal turmixolhatod össze
Ne gondold túl: a víz tökéletes. A kókusz víz és a növényi tejek is jó alternatívák.

forrás: vizmegoldas.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: kiválasztásánál, feldolgozásában, gyógynövényeket, kísérletezhetsz, elengedhetetlen, vércukorszintet, leghatásosabban, elkészítéséhez, változtatással, leghatásosabb, kipróbálhatsz, turmixolhatod, fogyasztottál, felszeleteled, élelmiszerévé, felszívódását, folyadékokkal, hozzávalókkal, kötőanyagként, egészségükben, tápanyagokat, süteményeket, zöldségfélék, rendszeresen, hozzávalóval, legfontosabb, feldolgozott, kombinációja, jóllakottnak, legkrémesebb, lefagyasztod, ízesítésként, tulajdonsága, elfogyasztod, bazsalikomot, csodálatossá, örök képlet, zöld turmix, barátaim tanácsot, szokásos reggelijüket, zöld turmixra, zöld levelek, egészséges trükk, internet tele, alap képletet, állatok kizárólag, fajtát legeljenek, helyi termelőknél, borsó hajtása, legtöbb recept, zöld turmixot, zöldség ízével,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  képre írva  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png rózsa csokor  Lóhere  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Minden harmadik...  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png fotel  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Kövesd a cowboyt!  Próbálj meg ...  A sors  Neked tudnod kell  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Irgalom és ítélet  Örülök, hogy látlak!  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Hiányzik  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Éretlen vers  Németh László tollából  Png csokor  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Egy maradéktalanul uralt világ  Erdőn  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
örök képlet, zöld turmix, barátaim tanácsot, szokásos reggelijüket, zöld turmixra, zöld levelek, egészséges trükk, internet tele, alap képletet, állatok kizárólag, fajtát legeljenek, helyi termelőknél, borsó hajtása, legtöbb recept, zöld turmixot, zöldség ízével, spenót gyengébb, rukkola elég, másik erőteljes, lépést kihagyhatod, titka minden, többi hozzávalót, banán kiválasztásánál, zöld turmixok, turmixodban különvált, leveles rész, vitaminok felszívódását, elsődleges célunk, leghatásosabban feldolgozni, rost kombinációja, zöldben található, megfelelő vércukorszintet, kiskanál mogyoróvaj, evőkanál kókuszolaj, púpozott kanál, utóbbi időben, világ egyik, ásványi anyagok, tápanyagok könnyebb, sónak olyan, nagy csipet, növényi tejek, kiválasztásánál, feldolgozásában, gyógynövényeket, kísérletezhetsz, elengedhetetlen, vércukorszintet, leghatásosabban, elkészítéséhez, változtatással, leghatásosabb, kipróbálhatsz, turmixolhatod, fogyasztottál, felszeleteled, élelmiszerévé, felszívódását, folyadékokkal, hozzávalókkal, kötőanyagként, egészségükben, tápanyagokat, süteményeket, zöldségfélék, rendszeresen, hozzávalóval, legfontosabb, feldolgozott, kombinációja, jóllakottnak, legkrémesebb, lefagyasztod, ízesítésként, tulajdonsága, elfogyasztod, bazsalikomot, csodálatossá, alternatívák, reggelijüket, levélfajtát, összetartja, változatait, kiválasztod, változtatod, alapszabály, turmixodban, kihagyhatod, kombinálnod, hozzávalója, receptekkel, vitaminokat, legfinomabb, nagymértékű, vizmegoldas, gyümölccsel, receptekben, feldolgozni, termelőknél, szervezeted, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3105
  • e Hónap: 7509
  • e Év: 39238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.